Gott nytt år.

Jag vill önska mina läsare ett gott nytt år!
Mitt ena nyårslöfte är att bli bättre på att uppdatera bloggen.
Och det viktigaste av allt att vara en bra mamma och sambo!

<vad har ni för löfte?

Må 2009 bli ett bra år och att alla får vara friska och glada.

Smälter.

Sam är så med nu, om man ler mot honom så ler han ikapp med solen, det är så underbart att se.
Och den nya kameran är grymt snabb så man hinner fånga allt på bild med. Har klickat en massa bilder ikväll som jag skall lägga över. Men tiden är knapp, Sam är mycket i farten på dagarna... så vi myser o skrattar mest, vår prins.


Mörkrädd.

Skulle ner till tvättstugan vid 07, var lite tidig men kom till ett mörkt rum och tyckte jag hörde ngt ljud, så jag kastade tvättkassen och sprang ut ochs tod där och väntade tills en annan man som med skulle tvätta kunde följa mig in.
Sen gick han och det var fortf mörkt men jag kunde iaf köra igång maskinerna. Dock ville jag tvätta Sams nya pyjamas i en maskin som fanns i ett rum längre in. Men det var för mörkt där inne och jag fick för mig att det var ngn uteliggare som låg där. Men så kom en tant som följde mig in o stod där så jag kunde sätta igång maskinen. Haha. jag avskyr mörker, någon mer?

Sam är fortfarande snorig, men vi ger honom koksalt. Och sambon känner sig med dålig. Typiskt. Vi kanske måste ställa in nyårsfirandet då. Och äta hemma själv istället. Men vad gör man? Kan tyvärr ej bestämma när man skall bli förkyld och inte.

Jackan jag köpte igår är varm och skön, den är jag riktigt nöjd med.


Återbesök.

Återbesöket hos bm gick bra, jag verkar läka ihop bra. Skönt det.
Idag blir Sam 2 månader och han är riktigt förkyld, grinig för att han är så täppt i näsan.
Men så länge han fortfarande är aktiv och jollrar så borde det vara lugnt väl?

Man blir så orolig som mamma, att jag knappt kunde slappna av när jag var iväg.
Men det är nog en del av mammarollen, den ständiga oron. Mår han inte bra, gör inte jag det. Så är det bara.
Hoppas han snart blir kvitt sin förkylning.

Jag har köpt en Min första bok till Sam idag och en jättefin pyjamas från molo.
Sen köpte jag skidställ till mig o sambon, Peak performance till oss båda, skitsnyggt.
Och mineralmakeup från bodyshop. Det är dyrt med mineralsmink, men nu har jag uppdaterat min sminkbox rejält,
med neutralt smink. jag avskyr att se sminkad ut, men vill se naturlig ut. Dock k0ommer jag väl ej hinna sminka mig så mkt nu när man är mamma, men man kan ju ha det hemma iaf.

nu är smbon iväg och köper en ny platt-tv till sovrummet. Så vi kan gå o lägga oss tidigt och se tv, och mysa med vår älsklingspojke. Nu skall vi myusa vidare, bilder kommer sen.

Ciao.

Förkyld.

Sam är jättetäppt i näsan o blir så frustrerad, usch det är så hemskt att se honom så snorig.
Jag oroar mig så för rs...

Vad kan man göra för att underlätta en förkylning?

Mums med hand.

Sam har hittat handen för andra gången och suger på den så det låter i hela rummet :)

ÄÄääääääääääääälskliiiing!


Some christmaspics.





 Tårtan i mitten är till sambon på hans 30årsdag!:)

The big love.

The greatest love of all.


Stjärnan.

Har redan tryckt av ett 60tal bilder med nya kameran, och självklara motivet är såklart vår stjärna Sam.
Han fastnar alltid på bild, till skillnad från sin mamma. :)

Imorgon är han 2 månader, tiden bara flyger iväg. Älskade barn.



New stuffs.

Sambon var iväg tidigare och köpte en ny bra digitalkamera, nya fräscha handdukar till badrummet, och så skulle vi köpa en platt-tv till sovrummet, men den vi ville ha var slut så vi avvaktar. kameran är riktigt bra, skall lägga in bilder senare, ni förstår vilken uppoffring jag för för er läsare sp ni skall bli nöjda väl?
För visst är det väl så att ni vill ha fina bilder att kika på?:)

Sen har vi behandlat Sams skorv med medel och schampo, samt hängt upp en ny mobil över skötbordet. Perfekt. Han älskar att ligga och titta på fiskarna, det kommer riktigt joller då! Söt bebis!! Imorrn blir han redan 2 månader, galet vad tidgen går fort. Han ör med riktigt mycket nu, följer en med blicken, pratar så det bubblar saliv i munnen på honom (för visst är det normalt att det bubblar med saliv när han gör ljud ifrån sig eller?) Och skrattar urgulligt.

Nu ligger han och snussar på täcket... och jag skall gå och hålla de andra i familjen sällskap.

Bilder kommer laters.

Home sweet home.

Vi kom hem igår efter en mysig vecka med familjen och jul o födelsedagsfirande. Men gud vad tungt det är att åka så många mil med en liten. även om han är så snäll och sover bra i bilen så tänker man på de små ryggarna när de åker så långt.
 Men nu blir det inga sådana resor på ett bra tag, tills han blivit lite större.

Han var väldigt, snorig imorse så jag fick suga ut en massa md näsfridan, så nu går det bättre. Tyvärr var hans kusiner förkylda när vi var nere så vi hann ej träffa dem så mycket, men jag vill ej riskera något med Sam eftersom det är mycket virus som går nu, så vi sågs en stund på julafton. Tänk hur nojjig man blir av allt... även om de var noggranna med att ej vara i närheten så kan man ej slappna av när det är förkylda inärheten, oavsett vem det är... men vi hoppas han ktarat sig från de mesta bacillerna.. det kvittar ju vart man är nu... alla är förkylda.. tom min sambo nu. Men så länge det är en förkylning så är jag tacksam...

Kommer väl bli ett vrak av all oro för rs hela tiden.. men det verkar väl fortfarande vara en gansak så bra rs-säsong hur nu en sådan kan vara bra, men mildare iaf.

Så till julafton.. gud vad mycket fint Sam fick, och jag med.. Guitar heroes och en fin tröja frpn esprit... pengar, parfym, lancomemascara och kräm... presentkort på twilfit, ett fint halsband,underkläder, lotter och en kjol.
Sen fick vi massa fint till Sam med, en fin gosekanin, kläder, pyjamaser, mössa, filtar, bokstäver, underlägg, böcker, bitleksaker.. och pengar till honom med.

Sambon blev glad för sin 30årspresent.. han skall få köra lambougini eller ferrari i sommar... lär varaen grym körupplevelse tror jag.

Bilder på julen kommer så snart jag hinner, nu matdags...

Åh förresten på väg upp till sthlm igår såg vi en hund springa lös på motorvägen så jag ringde in till polisen...

- Hej mitt namn är Malin, jag skulle vilja anmäla en polis som springer lös på motorvägen...

- EHm jahaa...

- EH hund menar jag... gud.

Och alla tusen bortförklaringar däremellan.. jag blir så nervös när jag pratar med poliser.


Laters.

Bloggpaus

Har ni liksom jag tagit en bloggpaus?

Hejhå

Tjena bloggen.

Jag är med min familj hos min familj i skåne, och tar därför lite julledigt. Jag hoppas det är okej, att du ej får ta del av mig på ett par dagar?
Vi har haft en skön dag med promenader och god mat.. och Sam är lika snäll som alltid. Han skiter nästan direkt på klockslaget, är inte det otroligt? Jag hoppas det håller i sig.
Imorrn måste vi åka till stan och julhandla... hoppas det hinns med en fika med på favvofiket. Det var way för längesen.
Och sen kommer brorsan o hans tjej på kvällen... På tisdag kommer faster med familj o vi skall ha julklappsleken.. Och på onsdag e det julafton och sambons 30årsdag! Wohoo.

Tiden kommer gå alltför snabbt.

Jag önskar er en god jul. Ses om ngn dag

No effect.

Eftersom inte önskad effekt är uppnådd kommer inga bilder visas idag.. om ni istället gr in på goggle.se och söker i bildarkivet under sökord: vitt lakan.. så hittar ni mig i dagens tappning.

Jag har varit effektiv som fan ikväll... packat och fixat, kokat flaskor och dyl. Nu är jag värd lite kex och brie. ja det är jag.

Bus.

Nu har jag varit och köpt Loreals Bus kräm, hoppas bli lite brun nu.
Vill ni se sen ällä?

Sam önskar er alla en riktig god jul.

Sam ville smitta in på ett hörn och lite i förskott önska er en riktigt god jul. Visst är han söt vår lilla trötta tomte?:)


Milf.

SKulle egentligen varit på soldusch ikväll, för att bli lite uppfräschad inför julen. Men jag känner att det kommer bli så stressigt eftersom vi måste packa, och städa och informera vår kattvakt som kommer vara här hemma varje dag och umgås med katterna. Hon kommer vara här både på dagarna och kvällarna för att kika teve, och sysselsätta dem.
Vi har köpt hem godis och läsk till henne. O naturligvis får hon bra betalt, det är ju ändå jul.
Sen kommer en annan granne vattna blommorna så det kommer vara folk här hela tiden... detkänns skönt.

Men jag kände att jag nog kommer gå upp till parfymeriet och köpa mig någon bra bus kräm.... för just nu känner jag mig riktigt blek och det känner jag inte för att göra... lite färg på näsan vill man ju ha, dock vill jag ej sola solarium. Så det är bästa lösningen.

Det är svårt att hinna med sig själv om dagarna även om Sam är så himlans snäll och duktig... tiden bara springer iväg.. och det är så mycket annat som kommer emellan.  Men det är ändå viktigt att ta hand om sig själv och sitt yttre... jag är inte bara mamma, jag är tjej med och flickvän.. och jag vägrar bli som många andra... en mamma där det syns att hon givit upp sig själv och sitt yttre.. no thanks. Jag menar inte att det kommer ske på Sams tid, att han kommer bli osysselsatt för att jag skall hinna bli snygg, men jag tänker iaf priorotera att duscha och sminka mig samt klä mig shyst framför att ha kliniskt rent. Dammsugning och undanplock är det som prioriteras. För smutsigt vägrar jag ha för allas skull. Det samlas så mycket katthår så dammsugning helst varje dag blir det. Men jag måste få känna mig fräsch annars går jag under. Dessutom måste ju Sam få ha en snygg mamma, en sådan som ni vet Stiflers mom eller nåt:P

Nu verkar det som att lillgrabben har bajsat det luktar lite åt det hållet. Blöjbyte nästa.

Men som sagt nu skall vi hela lilla familjen och träffa våra familjer i jul.. så bloggen kommer få stå åt sidan för allt julfirande såklart. Men jag försvinner inte helt.. jag kommer komma tillbaka om någon dag med massa nya bilder och uppdaterande, då hoppas jag att ni hänger på.

Dock hinns det nog med något mera inlägg innan pausen. Hänger ni med?

Snick snack.

En replik som nog nästan alla småbarnsföräldrar får någon gång är:

Nu får ni inte sova något på natten väl?

Eller snarare kanske man får höra den som reaktion när man berättar att man är gravid..
jahapp då var det slut på sömnen.

Snarare sådana kommentarer dyker upp istället för.. grattis, satans vad skoj. Skit kul!

Nu har jag inte direkt varit med om ngn dum kommentar.. och det är jag glad över...
Men jag förstår inte riktigt varför människor liksom lite med glimten i ögat talar om sömnbrist det första de gör.
Javisst, självklart innebär livet med bebis en stor uppoffring av sin sömn i början.. men man hittar rutiner och vissa nätter är det mer sömn än andra.. (vi har turen att Sam oftast sover 7-8h per natt) MEN man får så mycket tillbaka av ens barn, så mycket glädje och lyckliga stunder att det överväger tusenfaldigt den sömnbrist man får i början...

SÅ herregud... att få barn är inte bara sömnbrist.. det är lycka, glädje, kärlek och ett liv som är tusen gånger mysigare att leva. DET är det viktiga.

Julklapp.

Min mage är inte vad den borde, den ömmar här och var... antar att det är eftervärkarna still. Magen har ju trots allt varit ganska så stor och nu är den liten, eller ja så liten som den kan bli... jag har typ fått tillbaka min lilla mage igen. Det tog ca 6 veckor. det var inte illa pinkat, med tanke på att jag inte direkt ansträngt mig, eller jo om man räknar godis som anstränging så är svaret ja.

var ute och köpte några julklappar och 2 pyjamaser till Sam. Så nu kan han bajsa ännu med i sina dresser. Lillplutten, han är så söt när han tar i,  han håller liksom upp båda händer och knyter dem. :)

Nu har han badat och jag skall öppna en paradisask, sedär, ännu ett bantningsknep.

SötSam.

En dag till för sambon att jobba sen jul leeeeeeedigt tillsammans. vad mysigt det skall bli att kunna umgås hela familjen med resten av familjen. Mys. Och snart är det julafton, känns som man haft fullt upp så man ej hunnit stirra och räkna lika intensivt som förra åren. Hinner ni andra med?

Idag måste jag ut och hitta pyjamaser till Sam och en liten julklapp, han kissade på en och bajsade på en.. och resterande 3 är i tvätten. Tänk bara i pyjamas behövs minst 6-7 st. Hehe.

Idag var vi till bvc, han är 61,5 lång och vägde 5770 idag. Han växer vår kille. Skönt att han gått upp bra denna veckan, det känns tryggt för mig. han skulle öva o ligga på  mage lite där, då kräktes han en skvätt, dumma bvc-tanten fattade ju ej när jag sa att han nästan precis ätit... Blä för henne.

Well koka flaskor nu, sen invänta sambon och pyjamashandling. En kompis som är gravid kräkte i en buske på stan idag... jobbigt att må illa, jag gjorde ju aldrig det.. hur e det med er som läser, mådde ni illa??




Vårt hjärtegull.

Han är för go.

Skulle krama sam för han var lite ledsen...

då rapar han mig i örat... OCH...

Skrattar efteråt!!:)

Haha han är för härlig.

Har ditt barn med gjort något sådant hyss någon gång?


Nu sitter han och pruttar i sin sitter,, dags för blöjbyte a la inbördeskrig.


Bästa vän.

Just nu i dessa förkylningstider så här antibac min bäste vän. Eller iaf Sams bäste beskyddare mot bakterier. jag kan iaf så gott det går ta i honom med rena händer för att försöka motverka att han får en massa bakterier från mig nu när jag känner mig krasslig. Det är så kul, idag är Sam 7 veckor och det händer i stort sätt något nytt så gott som hela tiden.'
För någon dag sen greppade han sin sked själv, och igår så kiknade han av skratt när min sambo lekte med honom... J petade honom på näsetippen och han skrattade massvis. Flera gånger om... älskade underbara barn!! Jag kan inte få nog av honom.  Det är så sött när han sitter i sin babysitter och tar i för att bajsa.. det låter verkligen sådant krystljud. SÅ himlans gulligt, han ser lite extra bekymrad ut då. Sötbebis!!

Jag kan inte riktigt förstå att han är 7 veckor redan. Helt galet vad tiden rinner iväg.. och han är fortfarande lika lätt att ha att göra med. Han skriker inte i onödan och sover bra på natten, hur lyckligt lottad är man inte då som fått en så snäll pojke? Jag kan inte vara mera tacksam. Speciellt eftersom man inte har ngn familj i närheten för lite avslösning om det skulle behövas. Men eftersom jag i stort sätt känner mig riktigt utvilad varje morgon så känner jag inget behov alls av ngn hjälp, han är så snäll och lätt vår lille Sam. Hoppas det håller i sig och att han får vara så harmonisk och må bra som han verkar göra nu. Det gör ett mammahjärta varmt. Att se honom ha magknip ( de få gånger det hänt) har gjort så ont i mig att jag nästan fått panik. Ändå måste man hålla lugnet. Men som sagt.. varje dag som han mår bra och är glad så är jag glad. Det är verkligen så, ens barns humör och tillstånd styr ens humör, är de ledsna är jag ledsen osv.

Jag trodde inte man kunde älska en person så högt som man gör med sitt barn. Det finns inga känslor som kan övervinna den kärleken till sitt barn. Och det finns inte någon man vill skydda så mycket som sitt barn eller göra allt för som man vill till sitt barn. Känslorna är obeskrivliga och går ej att förklaras till någon som inte ännu har upplevt det, man kan bara hålla med när man varit med om det, är det inte sant?

Oavsett, jag är så lycklig som har lille Sam. Min familj värderar jag högst av allt.

En mammas oro.

Jag är ju som sagt förkyld, trodde det blivit bättre, men inatt hade jag hosta och var lite slemmig, samt rivig i halsen. Enligt vc har jag åkt på virusen som går nu. Segt som tusan, man kan ej göra något. Och min största fasa är att smitta Sam. Han var snorig imorse, fick suga ut snoret ur näsan på honom. Och han var lite gnällig. Hans temp var på 37,6 men han känns ej varm. han brukar ha lite högre normaltemp så det borde väl vara lugnt eller`?

Jag är verkligen orolig över att smitta honom, det skulle kännas så hemskt.. men jag försöker verkligen göra allt. Hålla mig inne för att tillfjriskna snabbare själv, tvätta händerna jämt, hosta eller nysa i papper o snyta mig så ofta jag kan. Mer kan man ej göra... Men ändå, jag har aldrig tidigare varit så nojig över en förkylning som nu...

Att jag mr bajs, det spelar ingen roll, bara inte vårt hjärta blir smittad. Usch.

Ni som har barn... nojar ni er med över förkylningar? Kan de vara täppta o snoriga på morgonen utan att vara direkt förkylda? Och när var er lill förkyld och hade feber första gången?

Nej snyta mig var det ja. Någon som har ngt extra tips mot förkylningar som är extremt sega...?

Underbaraste.

Jag kan inte med ord beskriva kärleken till honom.




Han är min vackraste skatt.

Hittade den här.

Nostalgi. Jaaa.
Hittade denna när älsklingsSam ligger och sparkar i magen! Underbara barn!


Pepparkakor.

Sambon har kommit hem, nu lagas det mat och ikväll skall det bakas pepparkakor. Mumma. Om jag hittar formarna förstås. någon som är synsk och kan säga mig vart dem är? gissa går också bra.
Det är 12 dagar kvar till julafton, jag vill ha snö, Sams första jul borde vara vit och gnistrande vacker med snö snö snö.. kära tomten det önskar jag mig. Det och att alla är friska och får må bra, det är det viktigaste av allt.
Något annat kan jag ej komma på...

Vad önskar du dig i julklapp?



Visst ser jag ut att vara en snäll tomte?

Mina läsare!.

Jag frågar er:

Vad vill ni läsa om?

Tusan.

Jag ville lägga upp lite bilder från själva förlossningen, men tyvärr kan jag ej bjuda på dem riktigt nu, med tanke på att sladdsatan inte är funnen. vart kan den ha tagit vägen? Jag har ju en hel del bilder från första tiden där som jag vill få in i datorn så jag kan framkalla dem. Men så skall det alltid vara nåt som kommer ivägen. Tusans!

Dock tyckte jag att jag velat ha liiiite flera bilder från förlossningen, men jag antar att älskot hade annat för sig där!;)

Idag behandlar vi Sams skorv. Han har mysse på sig under tiden eftersom krämen skall vara i 4h ca. iaf minst 3.
Sen skall man borsta bort den så gott det går och schamponera tills all kräm är borta.

Jag hatar min dator ibland.. när man skriver en massa så kommer man åt en knapp ibland(vilken jag ej vet vilken) som raderar massa rader!! Så därför slutar detta inlägg HÄR!

Jordskalv.

Hörde av älsklingen att det varit jordskalv i skåne så jag var tvungen att fråga pappa om de känt ngt.
han berättade att vid klockan 6 imorse så vaknade han av att hela sängen skakade, han trodde det var mamma som rörde sig i sängen, hon trodde detsamma om honom..
Sen ramlade en tomte ner från fönstret då trodde han det var ngn inbrottstjuv så han flög upp... ända tills han insåg att det måste ha varit ett jordskalv. Så himlans obehagligt.. allt bara skakade.
Shit. Inte var dag man är med om det.

jag hade bokat en tågbiljett ner igår, men bestämde migkulle  för några veckor sen att jag skall åka ner med min sambo på lördag istället eftersom jag ej vile vara på tåget med Sam i dessa tider. Och igår var jag själv förkyld med så det var ju skönt att jag ej skulle åka. Samt nu detta jag hade varit livrädd av skalvet.

Skönt man är kvar i sthlm idag.

Vb: DSC00075

MMS

jag håller skeden själv så duktig är jag


En typisk dag.

Det är inte lätt att hitta rutiner när man har en liten bebis. Men jag försöker varje dag att på ett ungefär hålla lite kring tider och allra helst sängtiden, för att Sam skall få en så bra rutin kring sömn som  möjligt. Dock har jag inte så stora krav kring det ännu, han är ännu så liten, och det kommer  när det kommer. Han är så duktig vår grabb, sover bra på natten ändå utan en massa jux och är överlag en väldigt tillfreds kille. Jag hoppas han är lika tillfreds som han verkar, vårt hjärta!

Någon som är ganska intressant är att han håller ungefär samma vaken och sovtider som han gjorde i magen. Han sov alltid på förmiddagen och kom igång vid 10-tiden för att sedan sprattla en del vid 13, lite kring kl 17 och sen på kvällen vid 22 och framåt... det stämmer ganska bra även nu.

Vi brukar ge honom mat vid 06 beroende på när han fick senaste målet och hur hungrig han är. Sen somnar vi om och sover till halv tio, tio och sedan slumrar han gärna en stund till. Vi byter blöja vid elva, tolv tiden.. och myser lite vid skötbordet, ganska så lång stund.. en halvtimme - timme. Sen brukar vi fortsätta mysa en studn i soffan innan han gärna slumrar fram tills näsa mål vid halv två tiden. Därefter han han även en litn sömnperiod, vi brukar oftast gå ut på promenad med vagnen efter detta målet, och han sover oftast så gott i vagnen. Tur det med tankepå att vagnen var lika dyr som en begagnad bil typ *ler*  När vi kommer in igen vid 15 så byter vi igen och luftar rumpestumpen. Leker en stund med mumin och sedan ser man hur han kämpar för att hålla ögonen öppna sötkillen!
Efter målet vid 17.30 så är han mera vaken, han sover kortare stunder... vi brukar kolla i spegeln, han gillar att spegla sig vår lilla  modell!:)

Sen är han vaken flera timmar i sträck senare på kvällen, oftast. Om han ej slumrar någon kort kvart emellan varven.
Han brukar vara vaken fram tills det sista målet för dagen vid 00-tiden, ibland lite senare... sen är han ganska så lätt att få att sova efter det.. han somnar oftast i min famn och så myser vi en stund innan jag lägger ner honom mellan oss i sängen.

Han äter med längre mellanrum på natten, så ibland vill han ej ha mat förrän 05-06 för att sedan efter maten somna om igen, så min nattsömn kan jag ej klaga på. han är så duktig vår kille.

Just nu ligger han och ler i sömnen i sin babysitter. Han slumrade efter att ha stirrat ut kaninleksaken som hänger där. Jag undrar vad han tänker på vår lille älskling, vad försigår i en bebis huvud när de ler eller bara tittar på saker. Skulle vara kul att veta. Ni som läser, sover era små mycket?

Nu vaknade han visst vår älskling... dags att sysselsätta honom en sväng.

Stora killen.

Vår älskling ligger här bredvid i soffan och snusar så sött, så hans japan till mamma var framme med kameran. *klick*


Visst har han blivit stor? Idag 6,5 vecka.

Han är så bedårande att jag inte kan sluta titta på honom. När han sovit för länge så får jag abstinens, ni som har barn känner i med så? Jag har blivit förkyld, snorig och ont i halsen. Imorrn skulle jag egentligen träffat två andra med barn, men vi får skjuta på det, vill absolut ej träffa andra när jag är förkyld, det är respektlöst och idiotiskt. Nu hoppas jag innerligt att jag inte smittar Sam. Jag är noggran med händerna och sånt man kan vara och jag hoppas så att jag ej ger honom en förkylning, det skulle jag inte må bra av. Men vadskall man göra, man kan ej gå och gömma sig när man har barn, man måste ju ta hand om dem och vara nära ändå när man bär dem. Men som sagt, hoppas hoppas.
Idag är det en lugn dag som gäller, jag skall vila. och jag är tacksam över att de flesta klapparna är köpta nu.

Igår kväll låg hela familjen och kikade morden i midsommer då vi känner att det börjar lukta bajs... vi kikar båda på Sam som sitter och flinar åt oss! Busgrabben!:) 

Magen.

Lovade ju att visa lite gravdibilder... ett i taget kommer...
Jag saknar att vara gravid. Det är så mysigt när det sprattlar och magar är så vackra.
Men inte lika vackra som Sam såklart. Tänk att vår älskling legat där inuti. Obegripligt.
Som jag längtade varje sekund efter honom... och jag var inte ens rädd när jag skulle föda,
jag som annars är livrädd för sjukhus och smärta. Längtan tog över helt.


Jabadaba.

Shopade en kjol till mig själv idag och en ny tröja. Jag börjar komma tillbaka helt i min gamla kropp nu. Det är lite put på magen kvar men annars så. Det värker i höfterna som tusan och magen är fortfarande öm, kan det vara höfterna som går tillbaka och magen likaså fortfarande?

Nåväl, ikväll blir det ett glas rose och så får vi besök.. som i en gevaliareklam ungefär.. ngn ringde o frågade om hon fick hälsa på. Javisst svarade vi. Inte så konstigt på mindre ställen, men i sthlm där skall allt vara så jäkla märkvärdigt och planerat i MINST 14 dar innan.

Impulsivitet... whats that?

Sam har suttit och halvskrattat i babysittern nyss!:) Sötbebisen!!

Förresten, vart bor du som läser?

Rörd till tårar.

Shit! Jag har aldrig förr känt så starkt för en idoldeltagare, jag ville SÅ mycket att han skulle vinna. Han var så självklar (jag gillade Alice med) och gjorde inte ett enda kasst framträdande i Idol. Det är så fantastiskt att han vann, en sådan glad kille som verkligen förtjänade vinsten SÅ mycket. WOW. När han sjöng vinnarlåten så lät det som en röst tagen ur en disneyklassiker, så ren och så underbar röst. Det är inte ofta jag gråter av sång, men jag kunde inte hålla tårarna tillbaka. Någon som kände samma sak. Jag är iaf så glad att han vann, verkligen rätt kille. helhjärtad.

Annars har jag kommit hem från ett maratonlopp bland affärer, inte bra dag att köpa de första o sista klapparna bland 70000000050 andra. Och jag är helt slut nu, MEN klappar hittade jag iaf. Alla får varsin alladinask så har vi det överstökat.

Nu tacos, och mys i soffan.. känner mig lite hängig faktiskt. trist.

Kevin.

Ikväll är det kevin som vinner så e de bara!!
Och här vankas äpplepaj och god mat.
och en Sam som vill vara nära mig NU!

Hej!

Älskade barn.

Oj jag kan nog inte riktigt förstå hur lyckligt lottade vi är som har en så harmonisk och underbar bebis.
Han är inte speciellt skrikig och gnällig och verkar allmänt tillfreds med tillvaron förutom när han har problm att bajsa. Då får han lite knip. men annars så... jag är så tacksam över att han verkar så tillfreds och verkar må bra. Jag hoppas verkligen att det fortsätter så... att han verkar allmänt nöjd, det gör mig lycklig.

Inatt har jag fått sova från 23.30 till 08.00 då han vaknade och ville ha mat. nu sover en han stund till på förmiddagen, så jag ha hunnit tvätta håret, duscha, äta fruskost och städa undan lite. det gör så mycket om man hinner med det på morgonen.

Men snart måste jag väcka honom, abstinensen tar över. Jag är bara så lycklig över honom och att han är tillfreds.
Sen vet jag att det kan gå i perioder.. jag är bara lycklig för varje dag han sliper en massa magknip och så vidare.
Vill ju att han skall vara så tilflreds vårt älskade hjärtegryn.

Wow

Skorv.

Har haft en nära vän på besök hela dagen. Riktigt trevligt. Sen var vi på bvs, Sam har heltäckande skorv på huvudet så vi fick tipset att köpa salyvaseline och smörja in och låta sitta några timmar innan vi skulle kamma bort det och shamponera ut det. har gjort det nu men det är fortfarande mycket kvar. Kan det verkligen vara så att allt skall försvinna första behandlingen? Eller kan det behöveas flera behandlingar? Jag vill ju ej röra mer i onödan. Tips Tack!!!

Han hade även gått upp lite mindre denna gången, men det är väl normalt? barn har väl tillväxt beroende på om de kräver ökad mängd mat eller ej? Tankar där med!!

Nåja nu skall jag försöka få honom att bajsa min gullunge!!

Just det.

Jag visste att det var ngt mera idag. Lillkatten fyller ju 3 år idag! Nu har jag gottgjort det så gott jag orkat.
Med kel och lite kattgodisar, grattis kattis!

Nu e det snart nattis.

Älskling.

Jag kan inte få nog av honom. Han är så fin att mina ögon vattnas varje gång jag tittar på honom. Hur kan man älska någon så liten så stort? Känslorna är oändliga, kärleken oövervinnlig, och jag så lycklig. Underbara barn.





Hjärtat utanför kroppen.

Åh my god!Det slog mig just nu... vilken oerhörd skräck för sjukdomar jag har. Jag är lite av en hypokondriker och tror att det hela bottnar sig i mitt kontrollbehov. Ända sedan jag var relativt liten har jag haft en panikkänsla kring döden...
Om någon i min närhet var lite försenad, eller om telefonen ringde hemifrån var jag allltid orolig för att svara... om ngt hemskt skulle ha hänt alltså. SKITjobbigt var bara förnamnet. Det tror jag bottnar sig i att jag bor en bit från familjen och inte har kontroll över läget där. MEN den senaste tiden har jag försökt släppa det där. Det funkar inte att utgå från att ngt hemskt hänt innan det faktiskt gjort det. (Vilket jag såklart hoppas att det aldrig gör) Man kan inte gå omkring och oroa sig för allt då blir man galen ochkan inte njuta för stunden vilket man måste kunna göra.

Och speciellt nu när jag har ett barn då måste jag försöka slappna av för både min och Sams skull. Jag kan vara försiktig absolut, men jag kan inte beskydda honom från all världens farligheter. Skulle jag få välja skulle han få ha benskydd på sig tills han var 5 år. Nej men skämt och sido, ni förstår vad jag menar. Det är skillnad på att oroa sig för att han trillar när han tar sina första steg... än större farligare saker som trafik and so on. Jag kan inte jämt vakta honom från allt, att trilla gör bara att man lär sig att ta det lite lugnare nästa gång. Well... det var ett exempel. Men ni förstår vad jag menar aiight?

Hur som  helst, sen Sam föddes så lever jag med hjärtat utanför kroppen för resten av livet. Han är ju det vackraste men också det sköraste jag har. Klart jag vill vara hans överbeskyddare... MEN till lagom nivå, det är det bästa. Känner ni mammor igen den känslan?

6 veckor.

Det är ju inte bara min namnsdag och nobeldagen idag. Ännu viktigare, Sam blir 6v idag!!
Varje tisdagskväll blir jag sådär salig. När man åkte in på förlossningen. Wow!

Nej kanske ska få i mig ngt att äta idag... har ej hunnit det ännu.



Skalman.

<En fråga till när jag ändå är i farten...

sover bebisar mecket? hur mycket är normalt?


Busy.

Gjorde misstaget att tvätta Sam på huvudet igår när han hade skorvkrämen på sig, nu är det gulare på huvudet tycker och och mer kladdigt eller vad man säger. Men det kanske skall vara så? Jag vet dock inte vad jag skall göra för att skorven skall försvinna, vad kan man göra, har ni något bra knep?

Sam är fortfarande lite trög vad det gäller att bajsa, och han är lite besvärad av det tills det kommer ut. Jag testade ett mål nutramigen, men han verkade ej gilla smaken, samt att jag nog skall gå och använda det jag gör, vill ej blanda för mycket, och det borde visa mera symptom om det skulle vara mjölkallergi än lite trög mage och lite gnäll i samband med bajsning. Eller vad tror ni?

Well mycket frågor har man som förstagångs mamma man har inte direkt någon erfarenhet och inte mamma eller svärmor i närheten, det kan kännas lite tufft ibland när man har frågor och inte gillar son bvc-tant. Man känner sig bara ivägen när man frågar henne något.

Så därför får jag väldigt bra tips här på bloggen av er, det uppskattas massvis. tack!!

Nu skall jag snart göra ett mål bifidus till Sam och hoppas på att han bajsar lillgubben.
Det brukar ju ta uppemot 3 mån innan tarmarna mognat hos småbarn, stämde det hos er lille/lille?

Och just ja, idag har jag namnsdag!! På nobeldagen och allt, måste vara mig de flagga för!:)


Råd tack.

Behöver lite råd.
Sam blir ju 3 mån i slutet av januari och vi planerar dop i skåne då. Bor i stlm nu så det är ju en bit att åka men vill så gärna ha det där.
Men jag är så nojig för stora folksamlingar när det är rs-risker. Hur skall man göra?
Skjuta upp dopet någon månad tills säsongen är över (/dvs i april-maj) men då är Sam ju 6 mån. Är det försent att döpas då anser ni?
Eller skall man skjuta på den en eller två mån?? Eller köra på som man tänkt?

Jag kanske oroar mig aningens för mycket? Men jag är verkligen rädd för att utsätta honom för den smittrisken. Enligt raporter är ju rs smittsamt i början av året med.

Vad skulle ni gjort?? Tips tack!!!

Vår pojke växer.

På onsdag är sam 6 veckor. Visst växer han vår lille hockeypojke?





Han har blivit stor vår älskling?
Ni missar väl inte förlossningsberättelsen? Lämna gärna en kommentar när ni läst den.

Dagen då du föddes. Den vackraste dagen i mitt liv.

Har ju tidigare skrivit en kort förlossningsberättelse. Skriven utifrån egna tankar. Tänkte skriva en med hjälp av min förlossningsjournal. 

Kl 18. 27årig kvinna 1-gravida inkommer på förlossningen pga regelbundna värkar sedan kl 11 idag. Vecka 41+0.
Tillväxt ultra vecka39+2, beräknad vikt 4018gr.

Yttre palpation, väster vänt huvudläge, fix över bäcken ingången. Inre undersökning. 18.15 cervix sägs utplånad, modermunnen öppen 5 cm. Ffd huvud över spinae. Ctg test normalt. 140 slag per min, normala.

Tappas i samma veva på 900 ml urin. Kan ej kissa själv.

19.00 samtal kring smärtlindring, får hot pack på ryggslutet. Vill avvakta eda. God progress.
Sätter pva och tar bastest.

19.15 lustgas/syrgas 60/40

20.00 God effekt av lustgas Andas väl och fint avslappnad genom värkarna. Vill avvakta eda. God progress.
(Jag minns hur jag uppfattade värkarna som mindre smärtsamma än jag trodde därav ingen eda)
20.30  Sitter på boll. (Det funkar bra tycker jag, och jag trodde tiden här var mycket midre än vad kl var. Tiden gick fort, och jag hade inte outhärdligt ont vilket var skönt. jag o sambon hade våra samtal mellan värkarna precis som vilken dag som helst :)

22.00 Ny barnmorska tar över. Jag gillar henne starkt.
tappas på 350 ml urin. Fosterljud 130/140

22.50 Mekoniumfärgat fostervatten avgår. (de fick ta hål på hinnorna, varje gång jag fick en värk så kändes det som att det borde ha gått sönder, men tydligen inte... Sam hade bajsat lite i vattnet. men hjärtljuden visar på att han mår bra som tur är, en del bebisar blir ju väldigt stressade vilket bajs i vattnet är ett tecken på ibland. Det kändes mysigt när vattnet gick, varmt liksom)

23.07 Ctg skalp inledd. (De sätter en skalp på Sams huvud så de skall hålla koll på hjärtljuden)

(Någonstans här mellan värkarna så kändes det som jag var mitt bland sirenerna i cityakuten... att jag var nära himlen någonstans. Det gjorde sjukt ont. och lustgasen förvgrängde bara min uppfattning av smärtan en aning. Och på kl precis vid huvudet så kändes tiden såååå långsam. När jag trodde det gått en kvar hade det gått 3 min)

2008-10-29
00.45 Infusion Syntocinon 10E/500 ml NaCl 5 ml kopplas (De ökade på värkarna lite med värkstimulerande dropp)
Krystvärkar. (Hooooly, det känns som att man skall skita isönder röven på sig själv)

01.30 Krystvärkar, känns stramt.

Här någonstans i mitten kändes det nog som att jag skulle dö. jag hade ju ingen smärtstillande, här hade jag inte lustgasen heller under krystvärkarna. Helt nollställd alltså. jag minns att jag sa åt dem att göra snitt, och frågade tusen gånger när han skulle komma ut. Krystvärkar brukar man inte ha i en hel timme som jag hade... så det var ganska så länge. Men hon sa också att barnet och jag kommunicerade bra och att han aldrig varit så harmonisk som under värkarbetet.

Bm hojtar mellan mitt åmande att man ser huvudet... wow tänker jag och tror på åtminstonde halva huvudet. När hon då visar att man ser ungefär stort som en enkrona då ville jag be henne dra åt helvete faktiskt!

01.44 Födelse. Pojke föds i framstupa hjässbjudning, skriker direkt. (jag minns hur jag lyssnade efter skriket som nästan han komma innan jag hann uppfatta det) Apgar 9-10-10 Ph 7,30
Förlossningen startades spontant. Förlossningen avslutades: inte instrumentell. Bm Å.F, undersköteska M.H och kandidat S.B
(När han kommer ut så tycker jag inte att smärtan var värre vilket jag trodde den skulle vara då en ganksa så stor pojke föddes fram. Jag antar att jag var rejält bedövad)

(De lägger upp den finaste pojken på mitt bröst. Han var så slät och fin, och hade inte speciellt mycket gojs eller klet på sig. Supervacker och jag och sambon var så stolta över vår nye familjemedlem, tänkt hur man kan älska någon så mycket redan)

01.45 Förlossningsförlopp Annan medicinering lägger. Syntocinon 10eml 1mml 10e

01.46 navelsträngsprov tas och skickas iväg.

02.25 Moderkakan kommer inte, prövar akupunktur, ger 1 ml syntocinon till tappar på 400 ml urin. Stälelt pat upp.

02.33 Syntocinon avslutas.

02.45 Placenta krystas ut. ( Blubb blubb, den kändes konstig, men ganksa så fin faktiskt *ler* Den satt rejält fast. Och jag som nojat mig för moderkaksavlossning innan, tji fick jag. Och inte gjorde det speciellt ont att få ut den heller även om det tog tid.)

03.46 Insp brisntingar. Sfinktern hel men blottad. Kort vag bristn kl 04. Syr bristningen med flertalet enstaka suturer och en god perinealkropp palp. Hudsutur av bm. palp rectum utan genomgående suturer.

03.48 syr bristning i labia samt hud suturer.

05.24 efterskötning mamma, bltr 105/70 temp 36.1 puls 80
Total blödning 250 ml
Uterus välkontraherad i navelplan, har kissar Kissat 100ml tappas på 850.

Barnet sugit med rätt sugteknik Har ej kissat Mekonium avgått.

07.00 övertag av ny bm

09.19 kunde ej kissa tappad 300

12.15 har kissat.

12.58 flyttad till BB support M88 från K47.

Här får ni inte följa med längre. Vi stannade i totalt 4 nätter inkl födelsenatten. det var precis lagom och allt flöt på bra, jag kudne slutligen kissa själv. och svullnaden i underlivet kändes betydligt värre än den var. Vi fick den finaste gåva man kan tänka sig, den vackraste pojken i världen. och förlossningen var något av det häftigaste jag gjort. Jag vill verkligen göra om det, och jag är evigt tacksom över att få ha varit med om en så smärtfri graviditet och förlossning. och att vi äntligen har vår vackre Sam i famnen.

Im pretty scared.

Det talas om RS virus hilt och dit, och pga riskerna för detta så avbokade jag min tågbiljevartt ner vid jul, jag åker med sambon istället fem dagar senare. Det känns betydligt säkrare, och då slipper man ju iaf en stor drös med nysningar och hostningar. Jag vill verkligen inte utsätta Sam för ett tåg med en massa förkylda människor.
Likaså undviker jag varuhus och större folksamlingar nu. Och det kommer jag göra fram tills vårkanten.
Även om barn kan smittas lite varstans av vem som helst så ser jag ändå att det är min skyldighet att hålla  honom borta från de största riskområdena iaf. Sen att man vid jul träffas släkt och vänner är en annan sak, men jag vill att alla som håller honom eller petar på honom tvättar händerna innan. Det är ett krav jag har coh håller stenhårt fast vid.
Mina händer är så torra så de spricker snart, men jag vill vara så noggrann iaf tills han är några månader äldre.

Vad anser ni om Rs, tänker ni på det eller kör ni på som vanligt? Jag är iaf oerhört rädd för det och tycker att det är onödigt att sam träffas förkylda människor eller folk som hostar i hans närhet. jag vägrar låta honom göra det.
Sen om de blir förkylda ändå det kan man ej hindra, men man kan göra så gott man kan.

Därför tar jag förgivet att människor som skall umgås med oss är ärliga och inte träffas om de känner sig förkylda eller minsta hängiga. Det är inte för min skull utan för Sams.

Well... hönsmamma kommer jag nog alltid vara, men vem är inte räddast i världen om sin finaste skatt. Han är ju den viktigaste i mitt liv.


Nu  åter till Britney Spears, hon rockar.

Stjärna.

Vår lille stjärna Sam ligger här brevid i soffan och sover så söt. Och så klart kikar jag på honom titt som tätt, vem kan liksom motstå en sådan skönhet. Så fort jag tar chips i påsen och det prasslar till så lyfter han sina armar som bebisar gör av ren reflex. Jättegulligt. Idol är det hos er ikväll också eller vad har ni teven?

Jag tycker att alla är bra som är med. Men Kevin är överlägsen. Han är redan en stjärna.
Robin blir bättre och bättre, och Alice är en medelklass rolig och så prallig tjej som med förtjänar att vara kvar i sluthampen. Vem hejar ni på?

Ibland önskar man att man hade en bra sångröst, dvs en röst man inte bara tycker är världsbäst på fyllan, utan även när man är nykter. Men tyvärr fick man ingen sådan gåva. Man får snällt se på alla andra idoler istället. Men det funkar de me.
Dock så har jag massa sing star spel hemma som jag lattjar runt till i min ensamhet, ja och ibland får tom sambon uthärda mitt kacklande. Men har man valt att bo med en sådan som mig... då får man snällt ta hela paketet:)

Idag har jag känt mig sådär yr, kanske är det det låga blodtrycket som spökar, eller är det dåligt järnvärde.. i do no.
Men obehagligt när man får sådana svallningar.

Nej nu skall det kikas vidare, knapra chips, mysa med Sam + sambo och pilla navelludd. Så ser min fredag ut. Hur ser din ut?

Usch vad ont jag får i hjärtat av Alvedonreklamen med en hund och en katt. har ni sett den? kanske bottnar det sig i att jag inte har alls lika mycket tid gör katterna nu som innan. Men jag kommer hinna mer sen när lillpojken är större.
Men han går ju självklart först, men för det betyder det inte att katterna är våra hjärtegryn. Jag önskar dygnet hade mer timmar ibland. Iaf en elelr två kattimmar!


Hänger löst.

Idag känner jag att bloggen hänger löst.
Har inte haft ork eller lust att skriva nåt.
Undrar vad det kan bero på? Jag har ju sovit som en prinsessa.
Men vissa dagar är ju så. Såklart.
Men jag gör såhär... jag använder min ena livlina.
jag frågar publiken.

- Vad skall jag skriva om härnäst? Jag behöver några nya heta tips på ämnen.

Annars hänger ni löst allesammans!
Mohaha.

Tipsa.

Hjälp mig. Jag vill ha alla möjliga tips på en 30års present till pojkvännen!
Min hjärna är en nöt, kan ej komma på nåt alls nu.

Mys i stugan.

När sambon är hemma så har man lite tid över till att blogga. Detär ju viktigt att han med får egentid med Sam så bara det är att de sitter i ett annat rum tillsammans. Längre än så borta från mig får de inte vara *ler*
Det är helt sjukt vad man är beroende av sitt barn. Att se honom varje morgon är som att känna mitt hjärta smälta.
Att se han le mot mig är det finaste man kan beskåda i denna mörka tid. Det är så underbart och jag älskar varje sekund av dagen här hemma med Sam och min sambo. Att börja jobba igen i framtiden känns väldigt långt borta. Men det är då det, nu är nu och som tur är har mitt mammaledighet precis börjat och det är så mysigt att gå hemma och snusa på hans mysiga kropp här hela dagarna. Han har ju en liten vakentid på natten och sover en hel del på dagarna. Men trots det är jag faktiskt inte speciellt trött. Den energin och glädjen han ger mig är som vilken dundermirakelkur mot trötthet som helst. utan honom och med samma dåliga sömntimmar som nu så hade jag deckat för längesen.
Men inte nu när man har en ny kärlek i familjen.

han har börjat med svarsleende sedan någon vecka tillbaka, men nu de senaste dagarna så ler han mer och mer när man pratar med honom. underbar barn! De som har barn vet hur varm man blir i hjärtat av en sådan sak.

Nu hör jag honom "prata" i vardagsrummet. Det är bäst att kila dit... vem vet jag kanske missar det första ordet?*ler*

Funderar förresten på att lägga upp de fotografbilderna jag tog i v 34, vad skulle ni tycka om det`?




Im lovin it! Ingen kopiering av bilder är tillåten!

Tävling.

Ni glömmer väl ej tävla om bodyn från pop.
Det ni behöver göra är att länka till tävlingen och lämna en kommentar i bloggen.

Spana in tävlingen en bit ner!
Lycka till!

Gravidlista.

Lånad av Hanna.

Namn: Malin T*********
Ålder: 27 år.
Graviditetssymtom: trött, kissig, molvärk, ömma tuttar
Positivtgravtest i vecka: hums v 5 tror jag det var
Då berättade jag för: familjen 
Min barnmorska hette: karin.
Vikt vid inskrivningen: 59 
Vikt vid förlossningen:  73
Vikt efter förlossningen: t¨å dagar efter 64 kg.  
Mat jag var torsk på: vatten?
Mat som fick mig att vilja kräkas: Ingen speciell.
Illamåendet började: aldrig
Och slutade: aldrig
Mina första mammakläder:leeeeeggings it is!
Min största modetabbe: åj?
Första bebisprylen: lindex
Då kände jag första sparken: lite sprattel v 18, riktiga kickar i v 23 el 24
Vi trodde att bebisen i magen var: vi visste!
Namn vi funderade på: Hemligt.
Grejer som hände med min kropp: biig mage

Konstiga grejer jag gjorde under min graviditet: Inget speciellt tror jag.
Konstiga kommentarer jag fick höra: minns ej

Värsta gravidminne: blödningar
Bästa gravidminne: hade en väldigt bra graviditet




ps glöm ej tävlingen


Tävling.

Lovade ju en tävling här hos mig.
Priset är bra för de som har barn, väntar barn eller vill ge bort till julklapp.
Det är en storlek 56. Och helt oanvänd eftersom jag fick 3 stycken och de redan från början var för små.


Det ni behöver göra för att tävla är att länka till min blogg från er sida. Och lämna en kommentar här i bloggen om varför just du läser min blogg. För att det skall bli någon tävling måste minst 10 vara med och tävla. Och jag lottar en vinnare slumpmässigt. Tävlingen pågår tom torsdag kl 22.00
Bodyn är värd 175 kronor. Dont miss!

Tävla om mig!

Not on track.

Ni vill se en bild på sambon. Men det vill inte han. :) SÅ jag måste få skona honom från att vara med i min babblande värld här på nätet. Det är liksom inget för honom. Dessutom tror jag att det räcker för honom som redan är journalist att vara där han redan är. Well... men om ni undrar hur han ser ut. Så tänk er en stor kopia av Sam. Det låter väl inte så tokigt?:)
Sam är ju världens sötaste!

Jag blev så full i skratt innan. Han är ju som sagt lite trög i magen. Och det tar lite tid att bajsa för honom.
Men när det väl kommit till den gränsen att han är nära... DÅ tar han i och stånkar för kung och fosterland.
Världens sötaste läten kommer det fram. Men eftersom jag ej vet hur man lägger in filmklipp här så får ni tyvärr ej höra.
Trist nog. Hur som helst bajsade han hårt först. Sen när jag skulle böja mig ner och hämta papper och så så kommer värsta bajssprutet... TUR att man han ducka. Annars hade Nog Sam skrattat hela vägen till banken. Finaste bebben.
Kan inte sluta titta på honom elelr mysa med honom. Han är SÅ underbar.

Well... nu återstår julpyntet.

Teacher.

Tack för grattisen. Im a teacher. Gick en utbildning på 4,5 år med interkulturell profil.
Och hann med att jobba som klassföreståndare i 3 månader innan jag skulle vara mammaledig.
Och det var så himlans kul. Jag hade ansvar för en 5e klass. Och den klassen var bra stökig när jag kom och alla mådde mer elle rmindre dåligt sedan den förre läraren. Så jag hade en klar fördel när jag kom  och kände att jag minsann skulle lyssna lite mer på var och ens behov. Och jag kan säga att jag aldrig fått så mycket gensvar och komplimanger tillbaka från föräldrar och barn som när jg slutade. Det krävdes så lite för att göra så mycket. Tom den sk tuffaste killen i klassen kom fram med ett hemligt brev där han prisade mig skulle man kunna säga. Och så gav han mig ett sushiset. Jättegulligt.

Men nog om det.nu skall jag försöka hinna tvätta håret. Och sen kommer en tävling på bloggen där man kan vinna ett oanvänt babyplagg från pop.

Vi skall fira.

Yah! Idag kom mitt fina examensbevis hem! Med guldbokstäver på fint papper. Me lajk.
SÅ ikväll sa sambon att vi skall fira med fondue, japp inte mig emot.


Knak knak.

Sam växer så det knakar. Vi var till bvc idag, nu ,är han 61 cm och väger lite över 5300 gr. Vår plutt. Han är så go så!
Han har legat här och slumrat medans vi kikat på Love guru som är en hysteriskt rolig film, jag skrattade konstant i 1,5 h.
SE DEN!
Har tom hunnit ladda upp en massa foton på fuji som jag skall framkalla, tänkte fixa en kalender med bilder på Sam och ge mina och sambons föräldrar i julklapp, det blir ju uppskattat! De är ju som upp över ögonen kära i honom. Så nåt får de ha att stirra sig blind på i julmörkret!:)

Har tom hunnit betala räkningar idag, weeehoo... kul kul. Nu inser man att man kanske skall betala innan man handlar, well jag har ju såklart pengar kvar så man klarar sig bra plus till julklappar.. men det e ju roligare att kolla innan räkningarna är betalda.

Well... ni hajar.

Förresten ang feber, Sam verkar ligga över 37 kring 37, 5 när jag testar lite titt som tätt. Han kasnke har hög temp i sig själv? han verkar ju knappast hängig eller så vår busgrabb. Kan det skifta i tempen hos barn?

Och till love gurun såklart.


Sam-tal.

Samtal mellan mig och sambon imorse.

Jag: vad var det nu jag skulle fråga BVC damen om idag?
Sambon: Men det var väl om de dära dropparna. Adhd eller vad de heter?
Jag: Hahaha du menar väl ad-droppar?
Sambon: ingen kommentar.

RSS 2.0