Gott nytt år.

Ville mest kika in och önska er en trevlig kväll och ett gott nytt år!

Vi skall iväg om några timmar och jag har inte en sekund över för att sitta här idag!

 

Trevlig kväll!!

Drick lite god skumpa och må bra!


2oo9 to be 2o1o

Bara en dag kvar av detta år!
Jag blir alltid lite sentimental, lite ångerfull, lite förväntansfull och lite jädrarenamma när man skall anamma ett nytt år. Året 2oo9 kan väl mestdels summeras som ett bra år får jag säga.  Det positiva är att vi fått följa vår prins på hans första år, allt han utvecklats och allt han förgyller våra dagar med och oroar oss med. För mera orolig det harjag definitivt blivit som mamma, lite av en hönsmamma. -Ramla inte, nej se upp! Hjälp vad gör han nu? Allt det där...och ltie till som man liksom inte ens behövde reflektera över innan, då hade man ju bara vuxna att bry sig på och de brukar kunna ta hand om sig själv ganska så bra faktiskt.

Men det har absolut varit ett år med fullt av händelser, mycket nya vänner och mycket effektivitet. Jag har blivit mycket mer effektiv sedan jag blev mamma. Saker man drog ut på innan kan man inte dra ut på nu, när tillfälle ges att göra saker så görs dem direkt för man kan ju inte vara säker på att få det gjort sedan.

Jag har träffat mina föräldrar och min bror oftare än tidigare vilket såklart är kul och jag önskar att man bodde på dagsavstånd. Mycket är ju såklart för att de vill se Sam växa lite i taget och inte från bebis till stor. Det är det som är trist med att man bor här, det är långt till familjen och de vännerna där. Sverige är för avlångt helt enkelt. Men annars trivs jag numera bra i Stockholm.

Imorrn lutar det år en middag hemma hos vänner på gångavstånd vilket jag gillarjättemycketendagsomdetintegårattfåtagpåtaxi! Perfekt! Kommer säkert bli jättenice!

Ett bra år helt enkelt! Med stora förväntningar på nästa!

Gott nytt år!

14 månader.

Idag är älsklingen 14 månader. Hela 14 månader. Tillåt mig att vara tjatig, men gud vad tiden går fort!
Vår storalilla älskling!!

Vid 14 månaders ålder:

Går och springer han, är väldigt stadig och ramlar sällan.
Äter han med sked, tar upp mat och får in det i munnen. Men föredrar oftast att äta med händerna och kladda ;)
Pratar han massa, säger lampa, bajs, majs, mamma, pappa, mumin, buu, bää, bebbe, tack, ja och nej.
Sover fortsatt bra i eget rum, somnar oftast vid 19 och sover till 07.
Förstår nästan allt man säger till honom, som att be honom hämta vissa saker i andra delar och rum av lägenheten, att be honom lägga in det i vissa ställen, att ta fram dammsugaren, tvätta, kissa osv.
Han älskar att bada.
Han tycker det är kul att dra upp tröjan och visa magen! Och skrattar som en tok om man nuddar den;)
Är både mammig och pappig, men inte direkt blyg, mest första fem minutrarna när det kommer folk.
Älskar han att åka pulka och att läsa böcker med mamma, han pekar och jag läser.
Leker han ofta tittut och skrattar ofta!

Älskade barn, vad du är bäst!

Vet ni, nu skall jag sova...jag är trött efter en dag med fix av saker till körkortet och sedan besök på eftermiddagen av vänner med barn och massa bus. Sambon jobbar sista kvällen så jag passar på att gå och sova nu! Kram på er!

Ändrade planer.

Skulle följt med en kompis och hennes dotter till stan och strosat och fikat efter Sams sovstund. Jättetrevligt med stan en dag till. MEN då jag hittade ett brev från transportstyrelsen som jag helt glömt, där det i princip står att om jag inte förnyar mitt körkort inom några dagar så kommer mina handlingar stängas av. Satan! Jag som är så noggrann med allt som kommer i postväg hur tusan kan jag ha missat det? Well... tur jag hittade det nu så jag kan fixa det idag!

Puh!

Stup i säng.

Gokväll och GÄSP med stora bokstäver. Jag är så trött e li trött idag! Somnade ju vid 22 och sov till 07.30 då älsklingen vaknade så det var ju riktigt många timmar med god sömn. Jaja det är mörkt ute alltså är jag tröttare än tröttast. Men det är ändå helt ok. Åkte med sambon ner till stan tidigare idag och kikade runt, sedan tog vi tunnelbanan hem, gick och handlade lite fikabröd och tänkte åka pulka men då började det regna så det blev innemys istället, lika skönt det. Det var nog flera veckor sedan jag tog en långpromenad, men så får det bli nu, tar igen det när nya året startar haha. Blev desperat sugen på pizza innan när sambon ringde och sa att han skulle köpa pizza från jobbet. Shit hur skulle jag tackla detta sug? Som tur är har jag en jättegullig granne som gjorde det mot en liten slant. SUperdupergulligt. Nu vill jag dock mest bara kräka på pizzan... men det är en annan femma. nu skall jag faktiskt sova! Hopaps ni njuter av lite ledigt!


Tillbaka i Stockholm.

HEj på er! överlevde ni julen och all skinka?
Det gjorde jag! Älskar julen och har haft en jättebra jul hemma med familjerna.
Vi smygstartade några dagar innan jul hos sambons familj för att på julafton åka till min familj och där fira med familjen och brorsan med tjej! Det var jättemysigt. Dock var Sam helt uppe i varv på julaftonskvällen av alla intryck, och ju en hel drös med ganksa så nya människor för honom. Även om det är farmor/farfar mormor/morfar så bor de ju en bit bort och det tar några dagar att bli lite van. Så han vaknade till en hel del i början av kvällen men sedan sov han bra älsklingen. Inte konstigt med en massa klapputdelning, och massa nya saker att bli helt exalterad över det blir ju jag med:) Men det var bara första natten som han var lite orolig i början, de andra gick jättebra som vanligt.

Allesammans har fått så fina klappar och sambon som ju har turen att fylla år på julafton fick presenter han också!

Nu kikar jag idolsammanfattningen och väntar på filmen underbar och älskad av alla. Sambon jobbar ikväll och Sam sover så nu blir det slapp i soffan, är ganska så mör i kroppen!

Klapparna visas när jag laddat upp dem på datorn. Då visas även den fina kalendern jag fick på posten idag när jag och Sam tog pulkan till affären och hämtade ut två paket!

Ha en mysig kväll!

Tänk att det är en vit jul.

God eftermiddag på er alla goa!
Sitter hos svärföräldrarna i södern och ser ut över det vita landskapet! Är det inte underbart att det lutar åt en vit jul? Underbart! Hör julmusiken spela och Sam och sambon/pappsen sitta och leka med lego i leklådan. Livet ät bra mysigt! Det gick bra att köra ner igår kväll även om vägarna inte var de bästa. Var framme strax efter 01 och somnade ganska så snabbt. Man blir trött i ögonen av att titta på vägen hela resan. Sam sov som en stock hela resan, hjärtegullet! Idag har han fått en tidig julklapp av farmor och farfar, ett par gore-tex skor/stövlar som han kan ha ute nu utan att frysa eller bli våt om fötterna. SÅ de hittade vi under vår runda i stan tidigare idag. Inte så mycket kaos med folk som jag trodde faktiskt, så det var skönt. Sam kikade upp någon gång annars sov han så gott nerbäddad i vagnen, mysplutten!

Nu skall jag gå ner och leka med min fina familj. Imorrn firar vi lite jul här och har uppesittarkväll för på julafton kör vi ner till min familj/mormor och morfar för att fira jul där med brorsan och hans tjej och andra släktingar! Vi brukar dela så vi tar vart annat år att fira julaftonskväll hos, det är mest rättvist. Det är så mysigt med jul och nu längtar jag massa till en massa mumnsig julmat, det blir mitt första för i år!

Ville kika in och önska er en riktigt god jul!

Vid nyår börjar vi med en ny tävling igen så kika in igen när julen lagt sig lite!

Vinnaren.

Vinnaren av tävlingen från tryckdig.se är:

Postat av: Sara

Va roligt med ytterligare en tävling. Jag är gärna med och har länkat här: http://sarasrum.blogg.se/2009/december/snark.html

2009-12-16 @ 22:20:41
URL: http://sarasrum.blogg.se/

Framslumpad med hjälp av random.org

Lycka till vid nästa tävling som kommer efter jul!!!

kontakta mig på: [email protected]

Julstress.

Håller på att packa så gott det går med en liten pluttis som plockar fram allt igen;)
Just nu har vi ett mellisbreak och äter apelsin som är Sams stora favorit!
Jag hann med att få ner kläder och lite saker jag måste ha med ner, och har packat ner klapparna både inslagna och inte i en stor sopsäck så inte Sam skall hitta dem:)

Så mycket är fixat, och städning hade vi en stor en igår, så grunden är städad, men har lite småfix som tvätt och så innan vi åker sen!

Tänk att denna veckan är det julafton! Sams andra julafton! Så coolt, och min 28onde, tänk att jag är lika barnslig fortfarande och älskar klappar!:)

Hoppas ni har det bra i era stugor, det är ju underbart med en vit jul för en gångs skull!


Om jag är lite off under juldagarna så vet ni att jag firar jul!;) Men det gör väl alla?

Kram på er!

Skansens julmarknad.

Hej. nyss hemkomna från skansens julmarknad som var SÅ mysig. Med snö så kommer ju hela julstämningen. Massa ljus, och massa glöggdoft, julsång och massa gott man köpte med hem och smakade. Sam fick korv med bröd som han gilalr. Och sen fick han gå omkring i snön efter sin 2h tupplur! Vi var där med kompisar det har varit en trevlig dag! Men efter 4h på skansen var vi alla kalla om fötter och händer.

Nu skall det tinas mat, Sam har precis ätit.. sen får vi se vad kvällen har att erbjuda!

Glöm inte tävlingen en bit ner från tryckdig.se

Trevlig lördag!

God fredag!

Vi kommer ha en grymt god fredag hemma i lilla familjen!
Har köpt färsk fisk till Sams måltid, utan ben såklart!
Och det älskar han vår lille tok!

Sedan när vuxentiden börjar med stora älsklingen ikväll då har vi massa gott på menyn, bland annat färska räkor och goda ostar kex, oliver mm. Och så har jag köpt hem nya glöggen, hoppas den smakar gott. Och en flaska vin!
Massa gott till efterrätt med! En riktig myskväll med andra ord and me love it! Känner mig mycket piggare, igår och inatt var jag helt sänkt, frös och svettades om vartannat.

Var hos läkaren nyss med S, inga bakterier men rejält röd hals. SKönt att de läker ut av sig själv iaf! Stackarn. Men han är glad och pigg iaf och det är huvudsaken.

Lugn kväll ikväll, det har nog sambon inget emot, han är ju lite seg idag!;)

Kram


Piggare n väntat.

Gomorrn.
Är piggare än vad jag borde vara med tanke på att Sam är så snorig, ja ni vet ju hur bra man sover när man är snorig. Dock har han sovit ganska så bra iaf... iaf hela tiden mellan 02.30 och 07 det är helt ok för att vara snorig. Men även om han sov så kände jag mig lite ur form och kunde inte sova pga det så bra. Sen var ju sambon ute med och skicka sms stup i kvarten... och när jag får sms då måste jag kolla direkt även om jag håller på att somna till. Så detta höll mig vaken även här. Men de verkar ha haft en kul utekväll och Prinsessan Madeleine var också på samma ställe, skoj att se henne irl.

Kan slå vad om att hon är tusen gånger snyggare än mig just nu, mitt hår är rufsigt och ja ni vet, så som man ser ut när man inte sovit så bra och känt sig fluffig i huvudet.

Men nu skall vi börja denna dagen med... är piggare än väntat,

CIao!

Snön håller oss inne.

Idag är det verkligen mycket snö ute, så mycket att vi håller oss inne pga snöblåst. Sam är lite snorig så man vill ju inte sätta honom i en pulka idag med en massa snöblåst i ansiktet stackars. Det skulle bli två snögubbar av oss om vi skulle gett oss ut för vagnen har inte på sig vinterhjulen ännu och med de små är det omöjligt innan plogning.  Tur vi köpte vinterhjul! '
MEN det är så fint och vitt. Jag älskar vintern, kanske för att jag är född på vintern, har det ngt samband?`När jag föddes var det kallt och snö, jag gillar skön kyla när man är varmt klädd och snö.

Så idag leker vi inne, vi har rullat boll med en apelsin haha, Sam tycker det är jättekul. Och så skall vi bada tillsammans snart, skall se om vi har babybubbelbad med. Sambon skall på sitt tredje julbord ikväll, jag har ännu inte ätit något, så jag hoppas det smakar megagott när jag väl äter för nu är jag sugen.

Ni missar väl inte min nya tävling i samarbete med Tryckdig.se i inlägget här nedanföR!

NI har väl inte missat att vi fick pengar idag? Eller en del fick iaf. Och jag är en av dem. Tjoho. Så en julklapp har redan köpts från nätet till sambon, hoppas han blir glad!

Tävla med malinsmix och tryckdig.se

Dags för ännu en tävling för mina fina läsare! Denna gången tävlar ni om en almanacka där ni självklart designar den fritt, och där det finns utrymme för en massa egna foton och anteckningar. Hur roligt och personligt som helst!
I samband med tryckdig.se tävlar ni om ett presentkort på egendesignad almanacka hos malinsmix.



Tävlingsregler:

Kommentera i detta inlägg om varför just du vill vinna denna kalender

och länka till tävlingen i din blogg. Det behöver inte vara ett helt inlägg

men jag vill att du i något inlägg länkar till tävlingen och tryckdig.se

Tävlingen avslutas den 21/12 klockan 12.00! Lycka till!


Sötaste Sam i pulkan.

Gick ju ut en vända till efter mellanmålet med pulkan. Och Sam tyckte det var så mysigt att känna med vanten i snön när han åkte. Vi gick till en minibacke, med bara lite sluttning och så drog jag upp pulkan 2m upp i backen och släppte så jag skulle ta emot honom. Han skrattade och tyckte det var jätteskoj. Träffade två kompisar lite snabbt i backen med, men de gick hemåt ganska så snabbt eftersom de frös. Ja det är max en timme åt gången man kan åka, sen blir man lite kylig. Och då har vi ju ändå mycket kläder på oss såklart.

Det är så mysigt att det snöar, och att åka pulka är ju så mys, jag tror jag skall köpa mig en rumplapp själv haha.

NU är det bonde söker fru och te i soffan bredvid sambon. Sötnosen sover sedan en timme knappt. Han är så duktig på att lära sig ord, idag kan han nästa härmas med odet majs, det låter som maj. Och sedan säger han tack tack och nej nej och ja ja. När man säger saker som han svarar på så blir det nästan alltid rätt. Sötaste man är så stolt!

Ikväll dyker en ny tävling upp så håll utkik!!


Vinnaren av personlig almanacka.

Nu är tävlingen om den fina almanackan avslutad. Det var många som var med och tävlade, och eftersom det varit så pass stort intresse så kommer fler tävlingar att dyka upp.  Jag hade gärna gett er en allesammans, men tyvärr är ju en tävling en tävling.

Vinnaren av en personlig almanacka i min första tävling är enligt random.org vilket slumpade fram ett nummer och avgjorde vem som skulle vinna är...

 

Postat av: Amanda

Åh denna tävlingen är helt perfekt för mig! Som mamma till ett sjukt barn har jag många, många tider att hålla reda på. Förutom alla vardagstider som blir för alla är det också läkarbesök, möten med kommun och habilitering och kuratorer, försäkringskassan, barn-lah osv,osv.
Jag hade VERKLIGEN behövt en sån här almanacka!

Har såklart länkat:
http://creyla.blogg.se/tavlingar/2009/december/tavling-almanacka.html

Hoppas på tur! ♥

2009-12-11 @ 16:11:43
URL: http://creyla.blogg.se/

Stort grattis Amanda, maila mig på [email protected] för mer information om hur du skall få din vinst!


Sista rycket!

Snart avslutas min första tävling (och det lär dyka upp fler alldeles snart) men du har fortfarande någon timme till som du kan vara med och tävla om den fina almanackan HÄR!

Pulkrace.

Hoho snart är det jul och Sams andra julafton. Första julen låg han och sov i vagnen när tomten delade ut klapparna. I år kommer han nog inte att göra det om jag känner min son rätt.  Då kommer han nog vara med och slåss om klapparna och tomtens uppmärksamhet, om han inte blir rädd för honom villsäga.
Sam har redan en massa julklappar och fler lär det ju bli när hans pappa går lös med stora plånboken, min är ganksa så liten nu faktiskt. Iaf efter en hel del klappar, mat ute och allt man skall betala.

I förmiddags tog jag ut Sam, mig själv, pulkan och lammskinnet som han skulle sitta på så rumpan höll sig varm!
Vi var ute knappt en timme, jag drog och Sam åkte med. Han tyckte det var kul! Han undrade nog vad det var för ufo som landat under hans rumpa. Efter hans tupplur så skall vi ut igen tror jag och åka i pulkabacken. Jag åker bakom och håller honom i en liten backe... det kan nog bli spännande. Annars blir det att jag drar pulkan det är ju mys det med. Synd man inte minns när man var sådär liten och mamma o pappa drog mig i pulkan. Mys.

Ikväll avslutas kalendertävlingen. Ni kan tävla fram tills 19!

Glöm ej tävla!

Imorrn (onsdag) är det sista dagen att tävla om den fina personliga almanackan HÄR!

Sam fick en pulka av pappsen idag som han direkt hoppade i och ville leka i, först satt han själv där och vi drog honom lite på hans matta, vilket han tyckte var kul! Sedan ville han leka i den och köra sin Learning puppy i! Haha sötnosen! Imorrn om det är ok och snö så skall vi ut och åka! Då skall jag lägga vårt lammskinn under rumpan så han håller sig varm och det blir mys att åka!

Eventuellt dyker det upp en ny tävling inom det närmaste, så håll utkik!

 



Älskade barn om du bara visste hur mycket vi älskar dig!


Award.

Åh vad söt Nina är som skickade denna Award till mig!



Och med den skall man berätta 10 saker om sig själv. Oj oj, törs ni?

Jag går alltid på K-brunnar om jag ser en.

Jag måste kolla till spisen 98 gånger typ innan jag sover för kvällen.

Jag är beroende av handsprit.

Jag avskyr tidiga mornar.

Jag måste använda tops i örat varje dag, beroende!

Jag är nöjd med mig själv och hur jag ser ut. Förutom dåliga hårdagar och finnar på hakan.

Jag älskar att handla barnkläder och saker till Sam.

Jag är galet nyfiken.

Jag blir sur på människor som går för sakta framför mig när jag har bråttom.

Jag är väldigt emotionell och har blivit ännu mer sedan jag fick den finaste pojken i världen att älska.

 

Jag utmanar: Anna Elin Anneli


Bad, shopping och lek!

Gokväll!
Haft en bra dag?
Vi kom nyligen hem, åkte vid 09.30 i fm. Mys med snö när vi kom ut och skulle iväg på babysim! Vi och den andra bebisfamiljen hade bassängen för oss själv! Grymt kul! S var lite skeptiskt till badet i början men sen plaskade han på som attans och sprattlade. Haha. De hade så kul. Lite dusch efter det och mat i magen för de små så bestämde vi för att spana ia ffärer medans de sov, så det gjorde vi. Blev Macedonkan för oss med. Minsann! Gott gott men flott flott!

Spanade runt någon timme innan vi åkte hem och fortsatte att leka hos kompisarna. jättekul!

nu lite lugnare tempo. Pappsen är ju på väg hem med en pulka till Sampojken!:)

Barnen äter efter simmet!


Pratkvarnen Sam.

Sam är en riktigt pratkvarn, det bara ploppar ut "ord" ur munnen på honom. Är det inte ord så är det jabodabodabodabo och andra söta läten. När han äter min mat som han verkar gilla, skönt är ju det. Då låter det Mmmmmm som i marabou, hela hela tiden. Haha och han är fullt koncentrerad på att äta. Haha. Sötnisse!

Andra ord han säger är Baj, som då är bajs.. och då pekar han på blöjan och skrattar... sedan säger han Buu och pekar på spöket Laban boken som har ett spökläte och sedan säger han Bää bää när det är Bä bä vita lamm vi skall läsa. Han förstår så mycket, nästan allt jag ber honom hämta som är synligt förstår han, och massa annat som man inte tror att de förstår, men de gör dem allt.

och en sak som jag förstår är att ett sprisskydd måste beställas hem nu nu. När jag kokade vatten på innerplattan så hade Sam satt på en annan ytterplatta utan att jag märkt det och satte sedan fingret, en stund efter... på det vita utanför plattan, men det var ju såklart också varmt. Puh! Tur att det inte var en jättevarm platta han satte fingret på! Lilla hjärtat! Vi spolade med kallt vatten så det verkar ej ha blivit någon blåsa. Men ändå. Stackare. Det är så lätt hänt att de bränner sig på en varm spis, och Sam är så snabb med att vrida på knapparna på spisen. Även om vi har barnsäkert så går det ju att vrida på när man lagar mat och jag brukar ha koll... men uppenbart inte nu. Dumma mig. Men tur i oturen så gick det ju smärtfritt. Sötnosen. Vad dum man känner sig. Det är många törnar man skall gå igenom som mamma.

Nu skall det duschas, och sedan är det Ullared. Skickade nyss iväg en beställning med brickor till ett halsband som jag skall bära runt halsen med texten Älskade Sam på. SÅ enkelt och så rätt!




Härifrån

Vinterland.

Hej mitt vinterland nu är du här! Och det är jag väldigt tacksam för. Så fint, men det blev en timmes promenad för Sam sov bara en timme idag istället för 2-2,5 som det brukar vara. Nåja får se när han somnar ikväll! Nu sitter vi här och äter mellis, och snart skall vi leka och halvtitta på förlossningskliniken. Skall se om kompisar kommer över sen, inget bestämt ännu.

Har jag förresten sagt att Sam är som helt tagen av Keno och Lotto, när bollarna rullar på teven sitter vi som klistrade, det är bättre än bolibompa tycker jag sötbebben!


Gäspigt värre.

Gomorron!
Min stora fråga varje morgon. Varför är jag så seg och trött jämt? Trots att jag sover mellan 22-06.30. Vad är det för fel med mig, hur mycket sömn kräver jag egentligen? Tur det finns te, och att man har en busig lillgrabb som är på gott humör på morgonkvisten. Han är som min sol i denna mörka vintermorgon. För hur mörkt kan det vara egentligen? HUr som... det ligger lite vitt på marken nu och det ser ju bara så mysigt ut. Jag skulle velat ha en pulka här hemma nu så man kunde åka lite.

Dagen idag lutar åt babysim, det är öppet för allmänheten och det verkar ju hur kul som helst att åka och bada. Speciellt eftersom Sam bara älskar att plaska omkring. Sötnosen!

Vad skall ni hitta på idag?


Upd 10.30 Inget badhus idag, skall dit med en kompis imorrn istället. Åker på förmiddagen innan sovstund, det är bättre då båda barnen är mer på G och busiga då. Vad roligt att bada.
NU äts det här, Sam säger Mmmm hela tiden, han älskar verkligen kycklingkorv, pasta, majs och ärtor! Älsklingen... mammas mat är tydligen uppskattad haha, ja verklige mammas, eller kanske mamma scans snarare idag. Ikväll blir det ordentligt lagad mat... ibland blir det så på måndagar.. hann inte riktigt stå med långkok nu när prinsen var hungrig.

Det snöar ute... dags att ta itu med dagen.

Glöggkväll

Hej kära ni! Nyss hemkommen från en glöggkväll med tjejerna. A bjöd på jättegod apelsinglögg, gröt, skinka och allt annat smaskigt. Det var supermysigt i deras finfina lägenhet med sådana djupa fönster som jag älskar.
Men vad jag älskar ännu ännu mer är att komma hem till min fina familj och bara känna lugnet och myset.
Sam och pappsen hade varit ute och strosat, mysigt. Jag är ju lite seg, vill gärna inte vara från Sam -så är kanske alla mammor. Men ibland måste man ju faktiskt ge lite pappa och son tid med, det är ju kul för alla parter. Så nu har jag varit i väg nog för ett bra tag. Men det var verkligen trevligt.



Nu skall vi äta god mat som sambon överraskar mig med och se Johan Falk.
Mina öron är kalla och fryser. Brr vad kallt det var ute nu, och utan mössa hur kunde jag glömma den?


Trevlig kväll!

Ps fortsätt tävla, 3 dagar kvar av kalendertävlingen nu som ni hittar lite längre ner Ds

Tredje advent och tredje gången gillt.

Det är inte sant. Det är inte meningen att jag skall vinna mer helt enkelt. Min tur i spel är förbrukad för detta år. Det verkar iaf så. Ja ni som läser vet ju att jag vunnit ett babygym, ett myssett, ett par stövlar och en kalender än så länge detta år. Ja jag hoppas på att jag tar revansch och kammar hem den dära julvinsten också ta mej tusan.
Sedan vet ju nog också att jag missade ett samtal från radion i fredags där jag hade vunnit gratis bil över jul och nyår, samt fri bensin och fria mil. OM jag bara hade svarat!! Suck! Well jag släppte det ganska så snabbt, det kunde varit värre.. det kunde varit en jorden runt.. en miljon whatever!

Men nu har jag börjat älta detta igen, gissa varför? JO för att jag missade deras samtal idag IGEN!!! Var ute på promenad och hade telen i fickan  och hörde det inte, så när jag lyfte upp såg jag samma nummer igen.! Jäklans. Jaha vad skulle jag vunnit idag om jag svarat då? Jag vill inte ens veta!!! Men irriterad är jag. Jag har blivit utvald två gången att vinna av flera tusentals inskickade bidrag OCH VAD HÄNDER? Jag som alltid har mobilen nära, MISSAR båda samtalen. Jag blir så frustrerad. Ändå hoppas jag på tredje gången gillt. Kära Gud hör min bön!

Visst är det retligt?

Ätas eller inte.

Att kunna äta eller inte, det är den stora frågan. Men jag tänkte att jag vänder mig till er, som många av er som läser är mammor har jag förstått. Hur är det med det här med blodpudding, det är ju inälvsmat, och hur funkar det till ett barn på 13,5 månad? Får barn äta detta? Har ni gett ert barn?

Ja ni vet en sådan brun typ halvmåne som finns i charken? Som smakar typ pepparkaka.


Lusselelle.

...elva dagar före jul.
Vi har haft myspys på morgonen och spanat ett fint luciatåg i bakgrunden medans jag och Sam har lekt. Sambon har sovmorgon denna morgon eftersom jag ju var ut i fredags så bytte vi denna helg, annars brukar jag sova ut på söndagen och han på lördagen. Det är perfekt att dela på helgen sådär så man får sova så länge man vill en dag i veckan. Oftast kliver man ju upp vid 10 iaf. Men det är ganska så länge ändå och välbehövligt.

Attans att snön är borta, där sprack den planen om pulkaåkning. Nåja, vi skall nog kunna hitta på ngt annat att göra också. Ikväll blir det ju glöggkväll hos en i mammagruppen med.

Trevlig Lucia!

Trött

Trött är bara förnamnet, det blir en tidig kväll och kanske en tidig morgon? Dags att vi knyter oss här.


Fortsätt tävla HÄR - 4 dagar kvar.

Nattie.

Pappabus.

Gokväll, soffan hos er med? Visst är det skönt. Vad skulle man göra utan soffan och sängen? Tänk de som får sova på golvet, brr. Stackarna. Jag sitter här med Aladdinasken som jag fick av sambon i namnsdagspresent i torsdags. Sötast! Och undrar vart bevarajulen-nyheten är någonstans? Skulle det inte tillkomma ngn ny?
Har ju en sötsaksdag i veckan nu, och eftersom det inte blev direkt massa sötsaker igår så tar jag det idag denna helgen, haha för man kan ju absolut inte nöja sig med lite gott och blandat en dag, det räknas ju inte. Eller hur?

Sam är världens sötaste. Ikväll satte jag på honom mina högskaftade stövlar med klack, de nådde ändå upp till rumpan på honom och han tyckte det var så kul att ha mina skor på sig. Hoho sötnisse. Men att gå med dem, haha det gick inte. Har en bild, men den vill att jag skall radera en massa om jag skall kunna skicka upp den. Så där sprack det, just nu iaf i dettazoombietillståndjagbefinnermigjustnu.

Marknade var jättemysig, massa tomtar, luciatåg och tända ljus som Sam tycker var så kul att spana på, det och hundar som gick förbi förståss. Var ju massa som pratade med honom och han såg lite skeptisk ut, det är bra man skall vara det mot främlingar:P Traskade nog omkring i 2h, Sam älskar att gå själv i sin tjocka overall och söta skor. Och han är riktigt stabil, springer om kring som bara den. Vi avslutade en stund vid lekparken där, en ny och söt liten lekpark. Julmarknad är verkligen mys.

Nu hoppas vi att snön håller i sig, för isf så åker vi och köper en babypulka till S imorrn och åker runt i. Vem vet, kanske mamsen testar backen som är lite brant? Inte omöjligt.;)

NU skall jag myspysa vidare... tänkte bara visa en bild med så mycket känslor och glädje för mig. Det finns inget som är så mys som när pappsenochsam myser och busar. Det är ngt speciellt mellan barn och deras pappor, iaf ut mammors synvinkel, håller ni inte med?

Ciao!


Pluttis.

Nu skall jag och pluttis åka på julmarknad så pappsen får sova lite. Han sliter hårt på veckorna och behöver vila sig. Och jag som älskar julmarknad och Sam som med verkar göra det kommer ju ha så trevligt.

Vad hittar ni på idag?

Ikväll blir det tacos på menyn och soffan. Gud vad skönt. Inatt nrä jag lade mit i sängen kände jag mig lite illamående, alkoholen*?

Kram på er!


Grym.

Denna beat dansade vi bland annat till. I love it!!



Girls night out.

Wehooo vilken kv'll det var ig[r. Riktigt kul!
Hade extremt bra platser p[ Idol och satt n'ra b[de jury och scen. Ja Andreas Carlsson 'r lika snygg i verkligheten som p[ teve om n[gon undrar hehe. Och det var riktigt nice st'mning. I pausen gick vi och tog ett glas r;tt som vi n'stan fick l'mna halva f;r att programmet b;rjade igen. Erik var en bra vinnare, och det m'rktes p[ plats att m[nga hejade p[ honom. Jag gillar Calle med och gillade hans version av vinnarl[ten. Han har en mysig r;st.

Om ni undrar s[ 'r det n[got konstig med mitt tangentbord som jag skall ta tag i snart.

Efter[t tog vi oss in till stan och f;rs;kte komma in p[ Cafeet, men det ruckade ju inte p[ sig p[ bra l'nge s[ d[ best'mde vi oss f;r att g[ vidare. Det blev sturecompaniet! PErfekt st'lle med grym musik s[ det blev dansande nonstop i ;ver tre timmar innan vi lite sm[tt ins[g att vi kanske eventuellt skulle dra oss hem[t, det 'r ju en dag imorrn ocks[... eller n[tt. N'r man var iv'g 'r det ju l'tt att gl;mma att man inte l'ngre kan sova hela dagen haha.

Tog en taxi 400 sp'nn hem! Svindyrt och sambon surar nog fortfarande ;ver att jag tog en taxi som kostade s[ mycket, ni vet karlar! haha.

Jag kom hem och kastade av mig skorna, lyckades tv'tta av mig sminket faktiskt..  och s[klart borsta t'nderna. Det m[ste man ju g;ra oavsett hur tr;tt eller snurrig man 'r!

Sam sover p[ ballisen nu och jag 'r lite sugen p[ julmarknad, f[r se vad det blir.



Me and G at sture!


You dont forget THIS

Smink och idolfinal.

Nu bär det snart av mot globen och finalen i idol. Yeah! Det skall bli så kul. Jag tycker båda grabbarna är duktiga. Men tror Erik vinner, han känns som en rejäl vinnare. Kul att vara på plats oavsett!
Jag inväntar sambon som skall byta av lite här så jag kan sminka och fixa mig lite, (han ringde nyss och är sen) Grrr! just när jag behöver fixa mig. Well well han kommer snart och man kanske blir snyggast när man har lite brådis. Haha. Sam sitter här och äter själv, pasta och köttfärssås, favoriten. Och lite droppar vatten på från vattenflaskan, det är mumma det.:)

Hade lite leksällskap och fika i eftermiddags, trevligt. Och de leker så bra ihop, skiljer bara 2 månader. Lika busiga bägge!:)

Jag är IRRITERAD! Såg att jag missat ett samtal som visade sig gå till en radiostation där jag tävlat. Och eftersom jag missade det så missade jag med att jag om jag svarat vunnit gratis bil över jul och nyår med fria mil och fri bensin. INTE alls irriterande. Men men jag har väl vunnit för mycket på sistone. ?;)
Hur som helst så KAN ni vinna... ni missar väl inte min TÄVLING!



(obs tävla inte i detta inlägget!)

Nej nu bär det snart av mot globen och en kul kväll out! Första på evigheter typ! Kram på er!!

Fredag och GLOBEN.

Gomorra! Gud, jag som är så morgontrött av mig känner mig faktiskt ganksa så pigg. Kan bero på att Sam sov som en stock mellan 19 - 07 iställer för 19-06  Ja den timmen gör underverk för zombies på morgonen!
Nu leker vi med kastruller,eller jag gömmer saker i dem som Sam tycker är jättekul att leta upp. Sötnissen.

Igår kom de jättefina julkorten som skall skickas ut. SKall bara fixa frimärken först så. Det var ju inte det allra lättaste att få till en bild på min rymmande nisse. Men det blev tillslut ganska så många bra.

Dagen idag, skulle fått besök av en kompis och hennes tvillingflickor. Men hennes andra barn hade hostat så de skulle vara hemma från dagis idag.Så vi skall se vad vi hittar på, om vi har en mysig hemmadag eller om vi kanske åker iväg och fikar och kollar klappar. Mycket möjligt. Beror på hur stressad jag kommer känna mig.
Skall ju INFINNA mig i GLOBEN ikväll på IDOlfinalen och jag och G vi sitter nästan längst fram. NICE!

Nej om man skulle ta itu med dagen= Fast pyjamasen får allt sitta på ett tag till.

NI glömmer völ inte vara med och tävla i min första tävling hör på bloggen. En fin almanacka i potten som du själv designar. Tävlingen hittar du HÄR


 

En av rymmarbilderna under fotosessionen.


Tävla med Malinsmix.




Har fått den stora äran att hålla en liten tävling för mina läsare!
Det fina pris som du har chansen att vinna kommer HÄRIFRÅN och är en snygg almanacka efter egen design.
Perfekt nu när ett nytt år stundar, eller varför inte som julklapp?





Tävlingsreglerna är enkla, för att vara med och tävla skall du:

Skriv namn & bloggadress/mailadress i en kommentar.
Har du ingen blogg kan du ändå vara med och tävla. Då mailar du tre personer och tipsar om denna tävlingen och vidareskickar samma mail till mig: [email protected]
Du behöver inte viga ett helt blogginlägg åt denna tävling men du måste i något inlägg
 länka till tävlingen (vill du får du gärna använda dig av bilden men det är inte nödvändigt)Och lämna en kommentar här om att du är med och tävlar!
Obs:för att kunna använda dig av bilden får du klicka på den och dra med hjälp av muspekaren över den till skrivbordet!

Tävlingen avslutas den 16/12 då jag lottar fram en vinnare som presenteras här på bloggen!

Stort lycka till önskar Personlig almanacka och Malinsmix


Torsdag igen.

På tisdag på torsdag... det är ju jämt dessa två dagar känns det som. När fick veckan två dagar istället för sju?
AJa jag klagar inte över att det snart är helg, det enda jag klagar över är att tiden med Sam går så snabbt. Jag skulle vilja stoppa den och bara vara vara vara. Det är verklifen en gåva att få barn, och en lyx över att se dem utvecklas varje dag<3

Håller på att städa, och Sam river ut:) Allt är i sin vanliga ordning då skönt! Hehe.
Imorrn skall jag med en kompis och se idolfinalen! Det skall bli kul, bra platser långt fram.
Sedan blir det nog ngt luciatåg på lördag, hade varit kul att få visa Sam det och se vad han tycker!


Vad gör ni idag?

Ciao!

Tänder.

Alltså det dära med tänder. Hur jobbigt är inte det egentligen för de små? Varför kunde de inte fått ploppa upp obemärkt eller sprida ut sig lite snällt och komma i takt? Nejdå. Sam har SEX stycken tänder som är precis genom tandköttet. Stackarn. Inte konstigt att det kliar i munnen och gör ont. Jag har inte direkt märkt av att han varit gnällig eller så, förrens nu när han inte ville ha så mkt välling vid sängning, och mest bet i flaskan, samt att han vaknade pigg ich ville vara vaken en timme efter en halvtimmes sömn. Jag tog lite alvedon och gned in tandköttet i för att lindra om det värker i tänderna. Pluttas. Men när de 6 har masat sig rejält upp då är det inte många tänder kvar som skall kiva sig upp. 11 stadiga tänder är snart framme totalt. Sötnissen. Tänk om mna kunde få byta ut sina tänder vid 40 och få helt nya små vita söta? Det skulle vara perfektos.

Fotoväggen börjag ta sig i Sams rum. Men jag skall ändra lite imorrn eftersom jag inte är helt nöjd. Och det börjar bli ett fint rum helt enkelt. Men möblemanget får komma efter jul. Och efter vårt köp av nya brio Race med svängbara hjul som skall komma i februari. En perfekt dagisvagn kommer det bli, och en perfekt vagn att ha nere så man slipper dra och slita på väg ögonsten Bugaboon. SÅ det blir bra det.

Nu skall jag med sova snart, sambon är på julbord och äter gott. SJälv äter jag inget gott förrens fredag, se hur länge det vara?

Nattie på er!

Tävling.

Åh jag vill så gärna vinna en personlig almenacka. Därför är jag med och tävlar HÄR om en vinst FRÅN

Var med och tävla du också. Tom den 13/12.


Vad är klockan?

Hörde Sam vakna till i sitt rum imorse. Gick för att hämta in honom till vår säng. Pigg som en mört verkade han allt. Och då tänkte jag att klockan väl är närmare 08 eftersom då brukar han vara just pigg som en mört. Titta på klockan NOLLFEM! Va? Nej nej tänkte jag och skyndade mig att fixa välling så han kunde somna om. Men icke! Så det var till att hasa ut täcket i soffan och mysa där ett tag, så man kunde vakna lite sakta. För när man försöker lägga handen över ögonen i sängen på morgonen så tokskrattar Sam som tror att jag leker tittut. Sötnisse!

Så nu borde väl klockan vara närmare kväll? Känns som det iaf så många timmar som vi varit uppe. har ju både hunnit städa leka och vara ute en bra stund i lekparken här utanför, strosa omkring och gå ner till ankorna och spana. Samt ätit lunch, men det var knappt. Sam höll på att somna i min famn när jag pratade med grannen. SÅ vi fick skynda oss in och fixa med lunchen som hann ner nu innan det blev sovstund på balkongen. Så jag tänkte hinna klart med S fotovägg!

Dags att sätta fart.

Fix.

Gud nu känner jag mig nöjd skall du veta där uppe på de små rosa fluffiga.
Nu har jag lagt över en massa bilder från mobilen till vår externa hårddisk, samt en massa söta filmklipp på Sam från nyfödd tills nu, eller tills augusti närmare bestämt eftersom jag haft fullt i mobilen så har jag ej kunnat filma mer, men nu så! Det känns iaf skönt och säkrare att ha dem där nu så man förhoppningsvis har dem där om det skulle bli ngt vajsing med mobil eller dator. Så det har jag gjort. Samt satt in massa bilder i Sams babybok och fyllt i lite nya datum. Bland annat att han helt och hållet tar skeden, tar mat i tallriken och för den till munnen och äter. och maten hamnar i munnen med, så skeden är på rätt håll. Tadam! Grymt ju! Det är viktigt att skriva i sådana saker, för fluffs så går månader och dagar ihop och så har man glömt när det var på ett ungefär. Och hur trist är inte det då!? Jättetriiist! Sen har jag även hittat lite kort som skall in i babyalbumet som S fick av morbror med tjej när han var ca 2v. Man hinner fast ändå inte liksom. Men imorrn skall jag nog ta itu med det med, OCH hämta upp mera tomtar från källaren. Wehaaa. När jag och lilleman gick dit ner i em för att kika gosedjur som var mina när jag var liten, så hittade vi tomtar och julsaker som vi trodde tjuvar tagit vid inbrottet! Så glad man kan bli! Så det skall fixas imorrn förutom lekbesök. Och sedan då bilderna. Och just ja, slå in klappar som jag påbörjat. Men det är ju ingen panik med det. Det är mycket man skall hinna. Och vilken himlans lycka att Sam är så harmonisk och trivs i sitt rum, där han sover från 19. Oftast utan minsta pip och vaknande fram till klockan 06. Då hinner man iaf fixa lite på kvällen innan man skall sova. VILKET jag borde göra SNART eftersom jag var så jädrans trött imorse. Somnade ju vid 00 igår, to LATE! Men senast halvelvaamienteringthebed!

Tusanvadsköntdetkännsatt hafixatdetta!
Jag är så glad.
Det är lätt att sådant blir liggandes annars.

Dock en fråga: Någon som vet i vilket format man skall konvertera mobilfilmsnuttar så att man kan lägga över dem till en cd-skiva, eller bränna dem snarare, och se dem i dvd-spelaren?



Sam i vagnen julen 08



Sam gåendes på julmarknad -09




Den pyssliga hemmafrun.

Sam har sovit lite över 2 h nu, så vi har både hunnit med en promenad på en timme då jag även hann med 2 samtal. och sedan fortsatt sovning på balkongen och jag hann med att fixa klart med tyger till prinsens rum, perfekt. och snart börjar det väl bli dags att ta in vagnen, det är ju lite småkyligt idag. Men så skönt det var att komma ut, det var ju typ 1v sedan jag var ute på promenad medans Sam sov. Var lite lat förra veckan och stannade inne och donare under hans sovtid och gick ut en stund senare när han var vaken, men det är ju inte motion i samma bemärkelse.

NU skall det stoppas i den 3e maskinen tvätt, det är guld med egen maskin. Och sedan pyssla med lite tavlor och gosa med katterna. Snart vaknar nog älsklingen och då är det mellis och bus som gäller.

Skönt med en dag hemma idag, har varit massa farande senaste veckorna och det var kanske därför jag var så trött imorse att sambon fick gå upp och leka med Sam tills han åkte till jobbet vid 08. Det är lyx som vi tackar för.  Jag måste ju lära mig att lägga mig innan midnatt annars är det klart man inte orkar upp vid 06.45.

Vad har ni för er idag?

lusseballs.

Det bakar lusseballs här hemma nu. Och under tiden de är på jäsning så sitter jag här och jäser framför datorn. Softsish! Och jag fixar äver med lite av Sams första saker, eller böcker som jag skriver i och Sams pappa. Vår första bok som mamma/pappa, Barnets första bok. Graviditetstestet, numret barn och mamma har på Fl. Mm. Det är fet NOSTALGI att sitta och fixa med dessa saker, man nästan snyftar ner i boxen över hur urgulligt allt är! Och det värsta av allt är nog att tiden går fortare än fortast vilket ger mig ångest. även om det inte är många timmar jag varit ifrån Sam så har ju hans pappa ett jobb att sköta, vilket är ganska så krävande, så han har ju missat en hel del. men det gör ju den som jobbar och jag som är egoistisk i frågan skulle ju inte vilja byta ut denna tiden för en miljon kronor ens. Varje förälder slåss väl för att få vara hemma med sitt barn. Men pappsen skall vara hemma med Sam länge under sommaren och en bit in på hösten 2010 det kommer bli great för dem. och jag hoppas kunna ta lite semester då (läs mycket) och vara hemma med familjen. Barn är bara barn så kort tid och det vill jag tamejtusan inte missa många sekunder av så ä dä!

Nu åter till min lilla box.

Kram på er!

Ikea.

Varför blir det alltid dyrare än vad man tänkt sig på Ikea och varför är där alltid mycket folk!?:) Ouh!
Är helt slut efter drygt 2h på stället. Köpte lite ramar, leksaker, tyger, säkerhetsgrejs, lampgrejs och lite smått.
Åkte med en kompis och hennes son dit och på vägen hem somnade S 5 min hemifrån, och sov hela vägen uppför trapporna till lägenheten då han vaknade haha, lucky me! SUperpigg! Skall försöka söva honom igen om en stund, de där 2h sömn på raken är verkligen viktiga om man bara sover en gång om dagen!
Nu sitter vi och leker klossar och maten står på spisen!

Annars blir dagen lugn, skönt att sluta lugnt när man börjat med en kickstart. Jag rä ju redan trött haha.

Ciao!

Junibacken.

Gud vilket ställe. Hur har jag kunnat missa det tidigare? Det är ju det bästa stället för barn ju. Som ett museum fast där barnen får röra och känna på allt som har med Astrid Lindgrens verk att göra. Karlsson på taket, Madicken, Pippi... Och även verk från andra såsom Pettson och Findus, Mumintrollen. Hur kul som helst. Och Sam som älskar att leka med kastruller.. det kunde ju inte bli bättre när han kunde gå in i de små husen och leka i deras kök!:) Speciellt gillade han att baka pepparkakor på golvet i Pippis Villa Villerkulla!:) man blev verkligen sugen, varför bakade inte vi med på golvet hemma igår?;)

Så det var full rulle och verkligen ett ställe jag rekomenderar, Sam ville vända och gå tillbaka in hela vägen till bilen där han gick själv. Stackarn de stängde ju så vi får gå dit en annan dag. Men det blir nog inte en gång  i veckan, det kostade ju 250 spänn att gå in. Men så kul som vi haft var det lätt värt det. De hade ett jättemysigt fik där med där Sam fick mellis och apelsin, och sambon och jag fikade och drack kaffe och passionsfrukt. Mumma!

På vägen ut handlade vi i deras shop. Där fanns hur mycket fint som helst, men det är ju oftast inte så billigt på sådana ställen. Men Sam fick 4 böcker, Laban med spökläte, och en annan laban med prassel samt två böcker ur serien Ellen och Olle sjunger som är så bra! Han får en nu, resten julklappar!:)

Så en händelserik och perfekt helg. Med bak, lite julklappshandling, och lek idag på Junibacken.

Nej nu väntar sängen.



 

Efter att nu ha beställt en massa foton och förstoringar säger jag nattie.


Utflykt.

Sam sover sedan 1h och 15 min tillbaka på sitt rum. Stora killen! Det går så bra för honom att sova i eget rum. Vi ser ju honom från vårt sovrum så det gör det hela lite lättare för nojiga mamman. Gud vad mycket mer nojor man fått sedan man fick barn. man vill ju skydda dem mot allt ont i världen och då blir det ännu värre med nojor. Men det är väl normalt och hör till antar jag, eller hur känner du som har barn?

När Sam vaknat skall vi byta blöja, och packa ner lite mellis och allt man behöver för en utflykt till Junibacken. Ett museeum för barn med villa villerkulla, och allt som kan vara spännande att titta på. Hoppas Sam tycker det är skoj. Det är ju därför vi åker mest såklart, för att han skall få ta del av astrid lindgrens värld. För hennes värld har verkligen funnits genom min barndom och som jag älskar hennes filmer och böcker. Har redan ett tiotal filmer som jag längtar tills Sam kan titta på, och böcker jag skall läsa för honom, älskade pojken vår.

Hoppas ni njuter av söndagen. Det är snöblandat ute och inge vidare väder för utomhuslek idag.
Ikväll blir det nog lussebullebak.

Ciao!

Mums med pepparkakssmet.

Gokväll! Har ni haft en bra lördag?
Ganska så tidigt i fm så tänkte vi att det kunde vara kul att baka lite pepparkakor och att då såklart Sam skulle vara med och hjälpa till. Vilket han var såklart, han hjälpte till att äta upp degen;) Men efter ett tag fick jag fortsätta själv i köket medans pappsen och Sam lekte på Sams rum. För mycket deg är ju sådär bra för så små magar. Men det blev massa söta former, hjärtan stjärnor, grisar mm. Jag använde grannens miniformar och små kakor är godare än stora tycker jag, och sötare förstås. Synd det inte finns rosa former.

Vi tog en promenad och sedan har jag gett mig iväg för att avsluta Sams klappar och även kusinernas. Men T hann jag inte med idag, det hinner jag nog ngn annan dag jag vet ju var som skall köpas.
Hittade iaf perfekta julklappar till S, hoppas han gillar dem. Och så ringde mormor mitt i allt och frågade om inte jag kunde köpa en från henne och morfar med så satte hon in pengar till mig, eftersom hon inte hittat det hon sökte. Och javisst det blev ju perfekt. Vet en sak som S älskar att leka med. Så en sådan fick det bli bla från mormor och morfar.
Ett berg av klappar kommer han få, och jag måste erkänna att jag med vill ha många klappar, såklart att S skall ha flest för han är ett barn. Men jag känner mig som ett stort barn på julafton och älskar paket och surprises, hur är ni?

Ett bad hanns med också, S älskar att bada och leker gärna tittut med oss, sötnissen. Och han älskar att kissa på sina fötter när han är utan blöja, han skrattar rakt ut! <3

Nu skall det gås upp till videos och hyra Flickan som lekte med elden. Hoppas den är bra.
Så den får avsluta kvällen. Lussebullsbaket får nog vänta tills imorrn.

Just ja, idag har jag både bränt mig på ugnen, tappat en konservburk på min lilltå så skinn flög av och det började blöda, hällt en massa vatten på mig och nästan tappat en burk i skallen med. Min klumpighet.

Trevlig lördag.

Globen nästa.

Japp då är det globen nästa fredag för både idolerna och.. alla andra.
Kvällen har varit nice. Hade tre kompisar över, eller två kompisar och deras kompis. Så vi åt sushi och glass, lite chips och läsk. De gick precis, och jag kollade klart eftersnacket. Tove var ju en härlig personlighet, eller jag gillade hennes kläder och stil mycket. Med Calle har utvecklats enormt och Erik har alltid varit given i finalen på ngt sätt. Så det blir bra och skulle typ bli oavsett. Men jag trodde som det blev.

Sam somnade som vanligt vid 19 i sitt rum, stora killen. Han är så duktig. Vi var över hos en kompis en stund i eftermiddag och kollade deras kattunge och lekte lite. Så det är klart man är trött när det är kväll, det är mamsen med. GäääsP!


Familjeliv.

Pappsen åkte nyss till jobb och vi har haft en familjedag ända tills nu. Det mysigaste av allt vet ni vad det är? Det är att hela lilla familjen låg och sov i nästan två timmar i sängen under Sams sovtid. Så mysigt, det finns inget mysigare än när S ligger i mitten och vi runt honom. Då sover man som en prinsessa. Det är just för att jag så sällan lägger mig med honom på dagen då han sover en gång a 2h, och då har mna annat man måste fixa oftast.

Sambon åkte till jobbet som sagt och innan han åkte dumpade han lyxglass utanför dörren till mig, mumma. Har även lite chips kvar sedan veckan. Det skall såklart ätas till IDOL ikväll... skall bli grymt, juryn har valt låt till idolerna. Rättvist tycker jag, främst för att juryn är juryn och de har bra smak och bör känna idolerna vid denna tid. Och nästa fredag då är det JAG och en kompis som sitter långt fram i GLOBEN och hejar! Om allt får som sig vill. Men det skall det väl göra:)

Skall spana på fotokalender till mormor morfar farmor och farfar... massa bilder på Sam måste vara perfekta julklappen, eller iaf en av dem. Sedan är det ju såklart det årliga julklappsspelet! Det är SUPERKUL.

Nu busa med grabben, skall höra om grannen vill komma över en stund, eller om vi går ut en sväng. Får se.

Vilka hejar du på ikväll?

Pratar med mig själv.

Jag har en svårighet: nämligen att vara tyst ett längre tag. Så vad gör man då sambon inte är hemma och lilleman sover? Jo pratar med katterna, and they like it!:) Skönt att veta att ngn lyssnar!;)

Nu är 6 paket inslagna till Sam. Katterna tyckte det var kul att bita i snöret. Jag är nöjd med pappret och dekorationen, det ÄR viktigt att det blir fint inslaget såklart. Ingen riktigt jul utan finfina inslagda klappar.  Och härliga släkten och vännerna samlade kring Kalle Anka och god mat. Det är älskade härliga julen det!<3

Nu skall jag krypa ner, mina fötter är isbitar eftersom det är så kallt här på golvet. Brr. Inte ens massa varmt vatten hjälpte. EN varm säng blir nog perfekt det.

Nattie.

Tomte nej tack.

Att få till julkorten precis som jag ville, det var inte det lättaste. Sam var busig och flinade och smet iväg, slet av sig luvan och diverse bus. Jag som försökte arrangera fick nog lägga ner det. Vi bytte ställning, rum ja allt... men det var bus bus bus. Fick en massa söta bilder, men några som kan tänkas skickas. Men skall göra ett nytt försök imorrn om Sam är på mera tomtehumör då sötnissen!:)
Det var lite lättare att få till julkorten förra året, då låg han ju mest still och låg och sov:)

Nu skall jag svepa in julklapparna till Sam, dricka lite varmt vatten och ta det lugnt. Sambon är ute på julfest med jobb! Sam sover sött. och det verkar funka bra att sova i eget rum. var första natten som han kom in efter halva natten, men de andra 3 har han sovit fram tills 06 på morgonen och inte vaknat till mer än max 1 gng i snitt. Det gick mycket smidigare än vad jag trodde. Sötaste!

Imorrn får vi besök och jag skall ringa bvc och höra när det är dax för dos 2 av vaccinet.

ha en bra kväll!

Rent hem och flera klappar till samlingen.

Precis lagom tills vi skulle iväg så knackade två dammsugsgrabbar på hos oss. De ville komma in och demonstrera sin 13000 kr dammsugare. Oh ja visst tänkte jag, skit bra då kan de städa av lite eftersom jag ännu inte hunnit dammsuga idag. Sagt och gjort. Jag njöt när han stod och fixade både soffan och mattan. Och jag som trodde jag hade rent. Puh! 13000kr manicken kanske inte var så kass iaf. Men nja ingen fina julklapp att fixa nu inför juletider. Och inte ens sedan heller, SÅ jäkla kul är det ju inte att städa trots allt. Kankse en julklapp till svärmor som älskar att städa?;)
Nå efter att ha lämnat sambon på jobbet så somnade S i bilen och vi körde mot kungens för att köpa tomtedress till julbilderna som skall skickas ut. Och jess, jag hittade lika fin som förra året, eller likadan rättare sagt fast lite större strlk denna gång!:)

Det och kläder till grabben, och två julklappar. Det blir lite då och då, och i helgen skall vi nog ut igen och kolla. Vill köpa en bobbycar till Sam, men vi får se. Det får ju vara lite rimligt iaf, har ju redan köpt massa. Men det är ju så kul. Dock glömmer man lätt bort att det är en hel del andra som med skall få lite klappar. Men det lutar åt en sådan och mega blocks. Lets se vad sambon tycker.

gn                   nh <------ Sam gästbloggar!

Nej nu skall vi fixa lite med korten, se om jag får till det och om jag har en samarbetsvillig bebbe!

Graviditetshy=en dröm.

Det ÄR sant att hyn blir skimrande och vacker under graviditeten! Och jag som tycker att jag har dålig hy nu, med småfinnar på hakan saknar verkligen min hy som jag hade under och efter graviditeten. Den var ljuvlig i min-hys-ögon-mätt. Men det borde finnas andra knep för en bra hy än en graviditet? Vad kan man göra mot sådana små skavanker på hakan? Jag gillar dem inte och stör mig på dem dagligen. Jag använder Dermalogicas krämer, vilka sägs vara bra. Kanske bara så att det är en hormonell obalans? Hur som är jag less på att inte ha en askungehy som typ alla andra. Men man kan inte få allt här i världen. Var ju såklart Sams skönhet som gav min hy lyster när han låg och sparkade i magen!


Juledress till bebbe.

Det börjar ju förresten bli hög att hitta julkläder till Sam. Och inte minst tomtedress eller något fint att göra julkort av att skicka ut till nära och kära. Det är ju ett måste. De förra året blev så himelskt fina att jag svimmar. Sötaste sötaste tomten. och tomtenissen lär ju inte bli mindre söt i år! Hujedamig vad han gör mig lycklig!
Men vart kan man hitta söta dresser till så små? Och en massa röda kläder måste köpas. Jag älskar rött på barn och på pojkar är det så fint tycker jag. (Ja på tjejer med såklart). Sambon kör ju på blå/grå-stucket. Jag menar fall i fall man inte ser att det är en pojke;) Haha.

Denna söta röda pojken när han var 12 dagar gammal i rött och julefint!<3

Skall ni göra julkort på era små sötingar?

Byxorna Sam har där är min favorit!


Onsdag.

Gokväll! Skall snart hoppa i ett varmt och skönt bad tänkte jag, det blir ju extra mysigt när det är så kallt utomhus. Brrr. Men så mysigt, och mera julkänsla. Det var verkligen så skönt att strosa kring sjön idag.
Dagarna g¨år så snabbt, och imorrn är det redan torsdag. Vart tar veckorna vägen, kan de sakta ner lite tack?
Imorrn skall sambon på julfest efter jobb så jag har dealat till att han tar Sam på morgonen innan jobb så han hinner träffa honom lite. Eller ur mina ögon också, att jag hinner få lite längre sovmorgon hihi. Fast han brukar ta honom en 45 min på morgonen innan han börjar jobba, då får de lite egen tid och jag får slumra en stund till. Perfekt!

Imorrn kommer nog en kompis hit, och mitt gudbarn! och gör de inte det så skall jag försöka ha bilen hemma så vi kan åka och fixa lite till julklappar, det är så skönt att göra det tidigt när ingen annan är där och trängs. Sedan hade jag behövs reklamera ramen och hämta en ny så jag kan få upp de fina fotavtrycken någon gång.

Nej som sagt, lite tid i badkaret och lite rosa bubbelbad, sköna hem och glamour i soffan bredvid sambon och sedan skall vi nog spela Mario Bros. Perfekt!

Sam sov förresten mellan 19.30 -06 i sitt rum inatt, han sover verkligen så bra (ja så s´kall man väl inte säga) men hoppas det håller i sig. Det är så mycket bus och aktiviteter om dagarna att han är nog i stort behov av sina nattimmar som han får då!

Också frågan då: tips på grönsaker och så som man lätt kan fixa till maten? Vad brukar in ge? Jag är inne på majs, ärtor, tomat och broccoli, ngt mera som jag missat?

Och en bild från 5 dagar innan älsklingen kom till oss. Snacka om sprickfärdig!


Frost.

Status: nyss hemkomna från en långprommis kring en stor härlig sjö, där solen blänkte fint på vattnet och det var sådär härligt kallt. Barnen sov i vagnarna och vi hade efter lunch och lekstund nu tid att bubbla lite.
Ja sådana här dagar då det är sol då kan man nästa känna sig lite religiös. Jag menar vart har solen varit innan?
Hade det kommit en kyrka på vägen hade jag nog gått in.

eLLER inte!

Mästaren i stövlar.

Just ja måste ju visa Sams skor som jag vann, det är ju bara för sött med bara barnben i stövlar tycker jag!

 

 


Evening.

Gokväll och gäsp. Jag är trött och skall snart slå igen mina sköna gröna. Men jag måste bara... som Alfons Åberg brukar säga. Sambon lockar mig med en påse karamellkungens här bredvid så än kan jag inte gå och sova. :P

Sam sover sedan flera timmar tillbaka i sitt fina rum. Han är så busig, han ville sitta på köksbordet när jag och A fikade innan idag. Och så ville han såklart visa sitt rum och alla leksaker. och så backade han ut och skulle smita och busa när vi satt där inne.. haha backa ut, det såg så kul ut. :)

Hade trevliga fikatimmar och tjejbabbel, och A har ju bara en såå fin bakelsejacka. Hur snygg som helst. Själv får man väl ha sin Everestjacka eller peakjackan. Fast vill jag klä upp mig så blir det Sthmjackan från Mq, som såklart inte kan mätas med hennes från Idas. :) Hur som helst så fikade vi och busade att jag var så upptagen att jag tom glömde maten till oss vuxna, men som tur var var sambon o råkade storhandla på 2000 så det blev två snabba pizzor i ugn. Det slank ner det med. *Gulp*

Nu blir det soffläge, och det läget gillas just nu. Men först kolla till Sam.
Förresten, Iphone, är sugen... är de bra?

Tävling.

Här finns en perfekt tävling i samarbete med  Kiddoz.se !

Tältet finns i tre olika utseenden & vinner man så får man själv välja vilket man vill ha. En perfekt julklapp !



Sandbilen.

Sam ligger och sover på balkongen, precis is amma sekund som jag skulle gått ut på promenad så kände jag hur det var rejält smöblandat ute och bestämde mig för att fixa inne istället medans Sam sover nerbäddad på ballisen! Perfekt! Han har snart sovit 1,5 h och jag hoppas han får sova en stund till,men allt tycks bero på en sablans sandbil som väsnas. Grrr. Skall nog ta och kasta ett rått ägg på den *morra* Men ännu så sover Sam trots allt ljud. Och det är nystädat och fixat, redo för att få besök av en god vän om en timme, det skall fikas och babblas. Var ett tag sedan vi sågs så det skall bli skoj.

Sambon verkar ej ha reagerat ngt på vaccinet, han mådde ok imorse till skillnad från mig när jag fick det, då mådde jag febrigt på mrogonen efter men sedan släppte det på kvällen, skönt. Däremot hade det varit en del borta från jobbet idag.

Jag sitter och spanar lite julklappar till Sam, till sambon vet jag redan, han är ganska så lätt... vill typ bara ha en sak! Haha. Och till familjen det skall jag med ta itu med, har iaf lite ideer. Men vad jag själv önskar mig har jag typ ingen aning om.

Oh just ja, har ju glömt det bästa av allt. Sam sov hela natten i sitt egna rum inatt. Helt galet bra ju, bara 2a natten. Han somnade vid 19, vaknade till lite men somnade om vid 20-21 och sov till 06 då han fick välling i vår säng. Fantastiskt bra! Dock är jag tröttare än ever haha, vet ej varför eftersom jag sov bra, kanske inte lika bra omedvetet eftersom Sam inte sov bredvid i hans säng. Det kanske är en ickemedveten inställning hos mig med såklart. En typ av separationsångest gissar jag på.

Också det här med att inte säga nej nej till sitt barn hela tiden. Hur gör ni med det? De flesta ettåringar pillar ju på saker som kasnke inte är de bästa att pilla med, typ lampor, och saker som de kan komma åt. Och jag känner att säga nej hela tiden det känns inte kul och enbart tjatigt trots att det såklart inte är ok att leka med saker som inte är så barnvänliga. så istället för att säga rakt nej (om det inte är nödvändigt) så brukar jag lyfta bort Sam och ge honom något annat att leka med och hålla i. Så istället för att enbart säga nej och inte ge något som kanske anses som bra, och postivit - det vill säga en JA - titta här vad du kan leka med istället - sak, så gör jag så och det verkar funka. Vill ju inte tjata om nej nej nej jämt, hur skoj är det och hur mycket mera busig blir inte bebbe då?'
Det funkar bra för oss. HUr gör ni?

Nej nu skall jag lägga mig på sängen bredvid våra två gosiga hårbollar!

Ciao!

RSS 2.0