Tänk om man ej kunde tänka tyst för sig själv.

Tänkte på en sak igår.
Tänk om man ej kunde tänka tyst, alltså att det ej fungerade utan att allt som strömmade genom huvudet kom ut genom munnen. SHIT hur skulle det se ut då? Jag tror helt ärligt på att folk skulle vara mer ovänner eller snäsiga mot varandra.
Eller jag vet inte, det är vad jag inbillar mig iaf. För allt som oftast när jag är ute och går och möter folk till höger och vänster så tittar man ju på kläder, eller på ngt annat... och jag tänker oftast typ:

så skulle aldrig jag klä mig, men det var ju fint på henne/honom. Och tänk om man skulle gå förbi ngn man ej känner och säga just så... man skulle ju få en smocka eller?
jag är faktiskt glad att folk inte säger allt de tänker om mig rakt ut, shit vad mycket komplimanger jag skulle fått då* fniss*
Nej men jag tror det är skönt, det skulle nig bara skapa mera problem och sänka ens självförtroende!Eller?
Det tror jag iaf. Jag tycker det är skönt att gå omkring i min egna lilla värld, där jag vissa dagar tycker att jag är snyggast i världen och bara vill gå ut för att visa upp mig, medans jag andra dagar bara känner mig som en nersunken grå mus.
Well... då vill man ju bara gömma sig.

nej som sagt, vad tror ni ? Är det skönt att man kan få tänka i det tysta ibland eller skulle ni vilja att allt sades istället?
jag tror på:

Att tala är silver, att tiga är guld.

Dock lever jag inte alltid efter denna fras, jag kan ju babbla isönder människor så de blir knas!



Malin loves Madonna.

Jag bara måste få biljett till Madonna! Är hon i Sverige en enda gång, då skall jag ta mej tusan dit och se henne live.
Madonna är Madonna, och henne kan man inte ogilla. Hon är the queen of music så är det bara!
Men som sagt jag kan inte missa tillfället att se henne.
jag tänker ta en heldag, åka tidigt på morgonen, äta gott, shoppa lite och se konserten och sen återvända hem igen sent på kvällen, det tror jag blir superkul. Skall ragga någon vän som vill se?
Sambon är inte förtjust i konserter och jag skall ej tvinga med honom, det får bli en tjejkväll med Madonna, inte fy skam det heller! Så Hooked on a feeling!

Me loves Madonna!

Får jag ingen biljett då kommer jag tjura i all evighet. Så är det bara.

JulSam

Hittade äntligen sladden till den gamla kameran med en massa bilder. Man blir så nostalgisk när man sitter och kollar på bilder från BB,förlossningen och bilder för bara någon vecka sedan. Det är ngt helt magiskt som infinner sig i kroppen när man tittat på bilder på sitt barn, och hur mycket han växer på bara så kort tid. Det är så spännande, och kittlande när man tittar på varje bild, beskådar den och ser det vackraste som finns, vår fina skatt, mamma och pappa älskar dig.



En bild från julen hemma hos mina
föräldrar, då är Sam nästan 2 månader. Spana in fingret!:) Finaste Sam.

Och en bild från julen hos sambons föräldrar.



Älskade bebis! han sov så mysigt när tomten delade ut klappar!:)

Tycker denna bilden är så himlans check! tagen någongång strax innan jul.




Han ser så kramgo och mysig ut!
Funderar lite kring att lägga upp lite bilder på förlossningen, men kommer göra det i ett privat inlägg. SÅ ni som vill spana in där, hojta till så kanske ni blir insläppta, känns ju lite privat för att visa hela tjotahejti för hela rymden!

Faser.

Det gick upp ett ljus igår!
Det som jag trott enbart var Sams mage som krånglar måste ju mestadels bero på den första fasen han är inne i. Dvs 3 månaders fasen!
Barn går igenom 3 faser det första året, 3 mån, 6 mån o 9 mån.
Och blir under den första fasen extra gnälliga och vill ej bli lämnade ensmaa utan mest leva på en, dvs bli burna.
Detta beror på att barnet befinner sig i 2 världar, en där bebis börjar frstå saker mera, och kan greppa lite halvt, och en värld där de ändå inte riktigt kan leka med leksaken fullt ut och kräver därv ständig stimulans!
Detta kan absolut stämmain på Sam. Han har alltid kunna sitta i babysittern och ligga på mattan och leka med oss utan problem, ja som ni vet så gör han inte mkt väsen av sig vårt lille älskling!

Men därför började jag tro att det var magen som spökade och till viss del kan det säkert vara därför han spänner sig, men jag tror med största sannolikhet att det är denna fas han genomgår. Det känns skönt att veta att det troligen går över snart eftersom denna fas är ganska kort, och att man vet asnledningen.
Han är ju alltid så nöjd annars vår lille pojk, och det vill vi ju såklart att han skall bli snart igen.
Det är inte lätt att växa och utvecklas hela tiden, det tar på krafterna ju!

Men trots detta sover han bra på nätterna och skriker trots detta äldigt sällan, missnöje kommer oftast när man sitter ner med honom, men reser man sig upp och går så blir han nöjd direkt! Älskade älskade sam!

Så ngn mer som har barn som märkt av denna fas, ekker fick en aha-upplevelse nu till vart ert barn verkat lite extra gnälligt kring denna tid?

Har iaf beställt en bok som handlar om dessa faser!

I boken går man nämligen igenom vad man påstår är sju utvecklingssprång som barnen påstås genomgå under sitt första år. Dessa utvecklingssprång är inte individuella utan sker i stort sett vid samma period hos alla barn. Under dessa perioder kan barnet bli extra kinkigt och gnälligt men kommer "ut på andra sidan" som soliga och glada barn som har tillförskaffat sig en massa nya kunskaper och författarparet säger sig ha forskat på så många barn att de har vetenskapligt underlag för att detta ska stämma.

Tårta.

Den här tårtan måste Sam ha till sitt 1 års kalas! är den inte grymt söt och hur fantastiskt är det inte att man kan göra en sådan överhuvudtaget?


Good night.

Sam somnade vid midnatt igår och sov till sex tiden innan han ville ha mat, sen sov han vidare till 09. Toppen! Så brukar han sova varje natt och det är så skönt, man är verkligen utvilad när man vaknar.
Nu har jag pratat i tele med en kompis en timme medans Sam sov i babysittern så nu tänkte jag ta ngt att äta och försöka komma ut och spana dagis med en kompis. bara det att det blir så mörkt snabbt, och jag måste vänta tills han ätit nästa gång. Men hoppas vi hinner ut en sväng iaf!

Annars är det fredag och gud vad skönt! Lets Dance och godis, av den nyttigare varianten i hope!
Måste verkligen skärpa mig med godisätandet, det blir lätt en massa godsaker titt som tätt.
Även om det inte syns nu så kommer det sätta sig fint sen och bli omöjligt att få bort. No way att jag kommer tillåta det!

Nej lite mat till mig kanske?

Old times.

När sonliga vänner får för sig att tagga en i old pics kan man ju inte göra annat än att njuta, och minnas gamla minnen!
Satan i gatan vad kul vi hade vi tre när vi umgicks, Martins fester var allt annat än lugna och och jag Plingeling hade alltid en massa kuligheter för oss. Snacka om att vara tonåring och att leva som en tonåring med. Bus i hus var det som gällde.
jag minns när vi jäklades med vår allas Maffe och åkte runt i hals melkerbil och satte på värmen i sätena titt som tätt, Och hur trött han egentligen måste ha blivit på oss på fnitternitter. För helt ärligt kan jag säga att när vi umgicks, vilket ungefär var varje dag så skrattade vi JÄMT, det fanns inte en sekund då vi var på dåligt humör eller hade trist. Det var så fantastiskt. Vi var som handsken på handen. Det är helt underbart vad häftigt det var att vara så lik en människa som jag och pling var varandra. Det var inte för inte som alla räknade med att vi satt i hop och jämt hängde med varandra, det tror jag flertalet av mina gymnasievänner ( som läser denna bloggen med) kan intyga? Oavsett underbara ungdom, som jag älskade dig!
Det var en underbar tid och när man såg dessa bilder så blev mab nostalgisk. Nu hinner man ej ses så ofta med tanke på avstånden oss emellan. Men vi är änd lika bra vänner även om man ej hinner ringa så ofta så vet vi vart vi har varandra o lltid kommer vara de bästa av vänner, det är en underbar känsla. Nu är livet berikat med andra saker med, min underbara son som förgyller min tillvaro ngt otroligt och lyftet mitt liv till en högre nivå. Hans leende och tillvaro ger min själ ett ständigt ljus!
Han är så underbar vår älskade pojke! Tänk så olika stadier man går igenom i livet, det är häftigt.

Pling jag hoppas du ursäktar min publicering?:)



Jag, martin och ingela



jag och ingela 19 år vid ribban i malmö



jag tar mig en stänkare (vatten) i malmö hos martin, ingela skrattar som vanligt i bakgrunden:)






Tjejmage.

Blääjk!
vaknade inatt av att jag hade ont i magen, sådär obehagligt ont, som mensvärksliknande men ändå inte. Men har man fött barn då är man mer härdad för lite mensvärk, iaf upplever jag det så. Somnade om efter ett tag.
Nu idag har jag med haft sådär ont i magen, samt i ljumskar och höfter. Kan det vara en svit från graviditeten och förlossningen, att man liksom blir lite öm överallt när det skall gå tillbaka? Fast kan det kännas så 3 månader efteråt, alltså att det fortfarande känns? Hur upplever ni det? Har ni med mera mensvärk och ont i höfter oså vidare?
Jag har förvisso aldrig innan vart en sådan tjej som haft ngn direkt jobbig mensvärk och så, utan mera att jag haft känningar i ryggen när det varit dags, som att en tegelsten hängt i ryggslutet, så har det känts. Men inte direkt i magen, jag vet inte om man kan känna mera överlag sen barnafödandet, alltså att mensvärk blir mer käntbart efter att man varit gravid?
Well i dont know, det är ni som skall berätta för mig! Okay!?

Sam ligger och vilar på sin filt på golvet, han verkar lite frustrerad fortfarande över magen, alltså han spänner sig och så. Och en stund efter han ätit så frustar han och pustar, och blir lite kinkig. Men så reser man sig upp och går med honom, då blier han alldeles lugn,kan det vara så att han kanske bara avskyr att man sitter ner med honom? Att han vill gå omkring? Och att det e därför som han böjer sig som en ostbåge, det kanske inte alls bara är magen eftersom han slutar frusta när man reser sig? Erfarenheter? tankar?

Bebisskor.

När Sam börjar gå eller sitter upp i vagnen, när det blir mera vår då skall jag köpa dessa tuffa skorna till honom.
jag älskar bebisskor, de är ju bara så häftiga, och Sam skall ha den där lite sportiga och tuffa bebisstilen i sommar, med sneakers, lite baggyjeans och en hoodietröja från adidas eller så. Samt en scarf och en lite söt mössa på sned, det kommer han bli så otroligt söt i att jag kommer antagligen ligga som en smällt pöl bakom vagnen bara av att titta på honom.
det finns vissa saker som jag är svag för, och det är såklart allt Sam gör, allt han liksom uttrycker och ja allt. Och han gör mig så knäsvag på alla sätt och vis, av allt. Älskade bebis, du är så vacker!

Coola va?

Nytt i garderoben wanna have.

Kikade in på HM:s sida på nätet, det skulle jag aldrig ha gjort. Puh! vad mycket snyggt det finns!
Och som ni ser har jag nog fått ngn sorts shoppingmani nu, kanske för att det var ett bra tag sen jag shoppade till mig själv. Det är mest till Sam jag köper nuförtiden, det är ju mycket roligare, men dock betyder inte det att jag inte gillar att shoppa kläder till mig själv med, men det har liksom inte varit prioriterat!
Men nu kanske det slutar med att jag beställer hem lite via datorn, det funkar ju det med!
Skönt att det finns internetshoppar nu för tiden! ;)
Speciellt för sådana mammor som jag som inte hinner utanför dörren förrän det är stängt för dagen, typ!
Jag är så seg, och har inte hunnit bli riktigt sådär mamma-snabb som man hört talas om. Bara vad gäller städning.

Men jag skall nog spana på lite mera kläder till mig själv nu. Sam sover sött i vagnen och brukar göra det ett tag efter promenaderna, och vad kan jag då inte bättre göra då än att shoppa, helt fantastiskt jö! Så kan jag passa på att hämta ut mina nya kläder när jag ändå hämtar ut väggorden (japp de är fortfarande ej uthämtade) och de två nya böckerna jag beställde nyss! Toppen!

Hittade två favoriter, visst är de sådär härligt våriga och söta?



Stressmamman.

Njyay!

Kul i rutan. jag stressade som en toka, och ändrade lite på Sams mattider, allt för att jag skulle tima perfekt med mammagruppen idag! Inte så kul alltså när jag upptäcker att jag är en hel timme sen och har stressat som en toka.
Well, det är Malin i ett nötskal, och kalendern jag har den används inte så flitigt som den uppenbarligen skulle gjorts, jag är snurrig helt enkelt, det är FÖR mycket att ha i skallen för att jag skall komma ihåg allt. Men nästa gång den 12/2 kl 13 skall jag dit e det tänkt. Så ni som läser, ni kan väl påminna mig, om ni inte har ngt bättre att komma ihåg alltså?;)

Men fick iaf en promenad, men gud vad kallt det är ute, speciellt då man upptäcker att jeansen är så slitna mellan benen att det blåser fint, och gör mina små stackars ben till ispinnar. Grrrr. Well bara att bita ihop, en timmes promenad blev det iaf, (man måste passa på när mn tagit ut vagnen för alla trappor) och nu är vi inne igen. Skulle gärna gått längre om jag inte varit så kall som jag blev. Nästa gång blir det looongkaaalliisooong.

Idag blir vår älskling 3 månader. Holy, tre månader.Galet vad tiden går. Han är en så rejäl pojk på många sätt och vis. Han är så med, så nyfiken, och så charmig. Han skrattar och har en vilja av stål. Han är nästan helt stabil i nacken och han börjar greppa bra på saker och ting! Vår älskling. Du är den finaste som finns. Skall se sen om det kan komma upp lite nya foton.
Det tar ju som sagt lite tid att ladda över alla miljoners bilder. Men ni har väl tålamod eller?

Nya underkläder tack!

Mitt Twilfitpresentkort ligger i min nattdukslåda och väntar på att användas. Och jag bara dreglar massvis över att få ta kortet och åka och köpa mig nya, snygga och lite exklusiva underkläder.
Jag fick en tanke tidigare idag, att jag skulle ta och verkligen sortera ut bland underkläderna till max, och BARA spara de som är erkligen fina och snygga. Ja ni vet inte sådär småsortera utan for real! Och fylla på med nya snygga things!
Skall se när jag hinner komma iväg, vill ju kunna gå i lugn och ro och bara sniffa på alla sötsaker!
Det är verkligen ngt magiskt med underkläder, man känner sig som en annan människa med snyggt under tycker jag.
För även om ingen ser, förutom sambon om han har (0)tur! Så är det enda guldkänsla och lite lyx över det hela, eller?

Well... vilken rejäl shoppingtur jag kommer få nästa gång, då har jag som sagt underkläderspresentkortet, presntkort på MQ, och pengar från födelsedagen att shoppa jeans och skor för! Yay! Desto längre jag väntar desto mer smarrigt blir det att ge sig iväg. Speciellt när vårnyheterna trillat in!  Den som spar han har!


13 veckor.

Idag blir sam 13 veckor och imorrn 3 månader. Shit vart tar tiden vägen?

Made in sweden.

YAH! Ikväll är det Made in Sweden, det är ju så grymt bra och man kan inte missa det. Dels för att jag gillar alla stenhårt, de är så Coola. Och dels för att jag inte kan sluta stirra mig blind på Bagges hus, WTF vilket hus han bor i.
Man kanske skulle satsa på livet som producent och att sjunga, nåja det närmaste jag kommer är nog singstar!:)
Laila Bagge är så kul och Andreas är ju bara så snygg att vila ögonen på! Det är sällan jag tycker någon är snygg sådär, men han är ju så riktigt manlig. ( Meeehn älskling det är ju du med;) och det är ju ett plus när man skall spendera en timme framför teven. Hehe.
Dock kan jag störa mig som fan på Kim, herregud vad han fjantar och håller på, lyssna på proffsen och ta chansen när någon försöker hjälpa dig! Det tycker iaf jag!

vad tycker ni om programmet?


The big bang.

Sam bajsade hejvilt innan! jag vet visst är det intressant att läsa?
Kanske inte, men det är jäkligt skönt som mamma att se att ens underbaring har kunnat bajsa.
Och även om han fortfarande verkar lite tung i magen så vet man ju att det inte är helt jäkla ihopproppat iaf, det är skönt.
Stackars liten, så jobbigt med bebismagar! man önskar man kunde byta med dem och ge dem ens egen.

Men iaf pruttibang bang och det är skönt.
Tror han har ngt va vad som kallas förstoppningsdiarre, alltså först hårt och sen ganska så löst.
Men nu har jag bara gett vanlig nan HA idag, och inte mer bifidus, så får vi börja på ny kula imorrn o hoppas att det håller sig bra nu.

Förresten, ngn som går på mammagrupp? Jag skall nog dit imorrn tänkte bara höra om ni vet om det är förstagångsmammorna som går å sånt, eller även de som har syskon hemma?

Snabbtripp.

Var ut en snabbtripp till macken för att jag skulle byta ut mina trisslotter mot 3 nya, får se sen om det blev ngn ny vinst.
Skönt att komma ut en stund med och få frisk luft. Men gud vad det är jobbigt att ta ner vagnen jämt, det börjar bli tungt och jag känner att det ibland kan ta emot att gå ut bara för alla 7 trapporna UTAN hiss.
Men jag måste ju ut och därför tar jag tag i det med, även om jag svär varje gång.
Tur vi inte skall bo här i all evighet, undrar just hur det blir sen när Sam är större och typ börjar krypa och jag skall ta ner vagnen samtidigt som honom?

Puuuuh!

Någon mer som bor sådär utan hiss, hur gör ni?

Nu sover lillälsklingen i vagnen, snart är det mat och sedan skall jag nog iväg en sväng och köpa ett lås till vagnen.
Det är mammagrupp imorrn och jag litar inte på en jäkel vad gäller att passa på att stjäla vagnar! Njupp, låsmojäng, tack!

Mage.

Tusan att bebismagar skall vara lite problematiska.
Sam äter ju nan ersättning med bifidus i, dvs lite laxerande ämne so de har i ersättningen! Plus att han innan fått två mål utbytta om dagen med ren bifidusersättning från apoteket, vilket är en ersättning för trög mage. Det har funkat bra länge och efter någon timme brukar han bajsa!

Men nu tror jag det blivit en ond cirkel. för en vecka sen så började det med att han blev väldigt trög i magen och att vi fick öka antalet bifidusmål om dagen för att det skulle komma ut. vilket det gjorde efter mycket om och men. sedan när det väl gjorde det så ville vi ju inte att han skulle bli trög igen så då fiortsatte vi med flera mål bifidus och det blev lite lösare. Men trots att det är ganska löst när det väl kommer så spänner han kroppen och verkar mer besvärad än någonsin av att han ej får ut ngt, trots att det vad det verkar inte är hårt när det väl kommer ut.

Nu blir det alltså många fler bifius om dagen än vad det blir vanlig nan och det verkar änd inte gå så lätt.
vet inte riktigt hur jag skall göra. funderar på att öka de vanlufa målen igen men är rädd för att det blir förstoppning då? Men efterspom han är ganska besvärad nu av att det inte verkar komma ut ngt när han vill, och att han antagligen har en fullhetskänsla i magen, samt att han är kanske fullare eftersom han ej bajsar lika mkt så rwesulterar det i att han inte äter lika mycket just för den känslan. Så vissa mål äter han mycket mindre medans han äter mycket det andra, jättesvår sits.

Vill ju ej ge lactulos eftersom det är laxering, men kanske är det just laxeringen som gör att det kör kt i magen på honom och att det blir som magknip varpå han spänner sig och ej får ut det? Och även om det kom ut ganska mkt halvlöst efter 12h efter messmör så fick jag inte ge det förrän han är 4 mån sa de på bvc. Humm vad skall jag testa?

Hon på bvc sa att jag skulle ge honom lite vstten innan målen.

Puh vilken cirkus!
Ngn som har några tankar eller tips på hur man kan göra nu?
Tänkte testa lite massage.
Men kan det vara s att han typ är frstoppad längst in och att det e lösare utanför?
Oavset kan jag inte ge mer bifidus än vad jag gör, tror ni att bebismagar kan vara besvärade av att det inte är tillräckligt hårt heller?

vill ju få magen på en bra nivå igen!

Tips o tankar önskas!

Good.

har haft en bra födelsedag. Och fått många fina presenter.
Bland annat hudvård av Gabby, precis vad jag skrev innan att jag behövde.
Och så blommor, tidningar och en spaupplevelse av mina älsklingar.
Resten såg ni i inlägget innan idag.

Nu är jag trött och har precis peelat ansiktet med de nya sakerna, man känner sig så fräsch i hyn nu. Underbart att hoppa ner under täcket sådär extra mammafresch!

Hoppas ni haft en bra dag!

Vi ses imorrn!

Presenter.

Yay, vann 75 kronor på trissen jag fick på posten av mamma o pappa. Och så hade de satt in pengar till mig på mitt konto, tack så mycket kära ni. Tror jag skall köpa jeans för pengarna och eventuellt skor. Får se. Det gör ju inget om man sparar dem heller. ;)  Triss är svårt att vinna på men 75 är då faktiskt bra. Såvida man inte var som min morfar och vann 100 000 kr, han hade riktig tur i spel.
Sen damp det ner ett paket från svärmor och svägerska med familjer, ett presentkort på mq och godis, tack så mkt!
Postmannen var verkligen snäll idag!:) Plus att det kom en massa kort såklart.
Brorsan ringde nyss och grattade, han jobbade igen för typ 12e dagen på raken stackarn. Han frågade vad jag önskar mig, hjälp jag tror en ny kalender men vet ej säkert.

Har knappt hunnit träffa min stora älskling idag, han har årsredovisning på jobbet och har förberett sig hela natten. Jag hoppas det går bra! men det gör det säkert. Vi får ses ikväll när han kommer hem istället.

En av mina vänner kommer över ikväll för att äta och fika lite, mysigt. Då får hon träffa Sam, det var 1,5 månad sedan hon såg honom senast, och jag får se hennes växande lilla mage. Kuligt att ses.

Sam sover i sin rolls roys och jag skall börja förebereda för maten till honom. Undrar om jag kanske måste pallra mig upp till centrum för att köpa tårta om jag orkar i detta väder och med dessa 100 trappsteg ner. Skulle behöva hämta ut ett paket med. Får se, kanske idag då, annars ber jag sambon köpa med sig tårta hem! För det måste man ju ha på sin födelsedag.

usch får sån ångest för att jag har så lite tid över till våra sociala katter, de är inte så bra på att leka med varandra heller vilket man skulle önskat nu då man jämt har massa att stå i. Men det blir snart bättre dåd e kan vara på balkongen i vår, ( de är innekatter) och så. Men ni som har barn och djur, får inte ni ångest ibland. Jag försöker verkligen att mysa då och då med dem, så mkt jag bara hinner. Men även om Sam är världens snällaste bebis, så tar det tid med allt där kring.
Tur jag var hemma 2 mån innan födseln så jag hann mysa massvis med dem då, men snart så, snart hinner jag väl mera, när jag får lite rutin.

Nu skall jag se om min älskling är vaken. han brukar bara lika och titta i vagnen när han är vaken. Han gör inte mycket väsen av sig.

Att fylla 28 känns som vanligt faktiskt, för er som undrade alltså:=)

Födelsedag.

Idag fyller jag visst år. Det skall jag fira med en fet tårta tror jag.

(Bild från kokaihop.se)


Läste några bra citat igår:

Endast en fågelskrämma har ett huvud som inte har bekymmer.

En vän står aldrig i vägen för dig, såvida du inte är på väg ner.


Gokväll.

Nu är det gjort, vaccinationen gick bra och Sam var så himlans duktig! Har bara varit lite gnällig nu ikväll men det får han ju med vara ibland vår lille skatt!

Han väger nu ca 7 kg och är 66cm lång. Så nu är de 62/68 i kläder som gäller! Alla pytte kläder är ihopvikta i min garderob, jag tror jag skall spara alla kläder, det är ju olika minnen till olika kläder och det är ju viktigt att spara dem då.

Idag fick jag sålt mitt wii fit för lika mycket som jag köpte det för så det var faktiskt en big deal som de i mcd reklamen skulle säga:) Och nu ligger 3 andra annonser uppe - ett bra sätt att få mer mammapeng! Ett tips!
Jag har tjänat flera tusen på tradera, folk köper faktiskt ens gamla skit!

Nu är det snart mat och bara några timmar kvar av mitt 27e år, att fylla 28 känns faktiskt lugnt. 30 kommer nog bli värre. Men man är som man känner sig, och då kommer jag vara 20 hela livet!:)










Mamma är nog mest rädd.

Idag är det antagligen vaccinering. jag tror det, men är inte bombis eftersom bvc inte skrivit in just vaccinering i hälsokortet.
Well det återstår att se. Till viss mån hoppas jag att det inte är det, eftersom jag är så oroad över sprutor, och vill absolut inte att ngn elaking kommer och ger min älskling sprutor. (ja jag vet att det är till ett gott syfte såklart) men jag blir så ledsen när Sam är ledsen, ja det är väl typiskt mammigt det där antar jag, eller ni andra, är ni sådana supermamas som liksom inte tycker att det är ett dugg jobbigt?

Men å andra sidan hoppas jag ju att det är idag med, jag kommer ju inte undan det och då lika bra att få det överstökat.
Det tar ju som sagt bara några sekunder och sedan är det klart. Hoppas Sam slipper några biverkningar iaf, men de kan ju bli lite gnälliga och få feber i några dagar, vet ej vilka de andra biverkningarna är? men hoppas hoppas att han slipper några alls vårt gull.

Well jag skall vara där vid 13 och tycker att tiden segar sig fram, Sam sitter i babysittern och sover... han fick messmör i nan:en på morgonen för han har fått åtskilliga bifidusmål några dagar och magen är ändå så spänd, får se om det hjälper, någon av er som testat messmör och vad tyckte ni om det?

Well dags att piffa upp sig, och göra en snygg frisyr och klä sig extra snyggt.. ALLT bara för att reta upp bvc-tanten ännu mera, hon gillar inte mig ett dugg och stirrar alltid på mig och min klädsel... inte för att hon säger ngt men ändå. Man märker när någon spanar in allt man har på sig. Samt att hon alltid kallar Sam för Polarn pga att han alltid har polarnkläder på sig. (Därför skall jag göra mig extrasnygg och vara extra trevlig idag) Bara för att liksom. Jag vet jag är konstig, tycker bara om att liksom vara FÖR mycket mot människor som inte kan ta en för vad dem är, och för sådana äldre damer som tror att man inte kan ett skit!

Thats it.

New fun.

Om ni kikar ner i menyn här på min blogg så ser ni en ny liten kul funktion som jag klistrat in från bloggsms.se

OM man vill skriva en liten hälsning, eller kanske göra reklam för sin egen blogg eller bara , tja inte vet jag, säga något trevligt. Isf kan ni klicka där och sms:a in en hälsning så kommer ert meddelande att synas 2 timmar, eller så länge fram tills någon annan skriver en hälsning. Det kostar 10 kronor för ett sms. Men är en kul reklam. Har närmare 200 läsare om dagen så ni som skriver kanske vill att ngn av mina läsare kikar in till er, då är det ett bra sätt att visa sig själv på.

Glöm inte att länka till dig själv i inlägget om du vill att andra skall kika in hos just dig.

Om du med vill ha funktionen på din blogg så kika in på bloggsms.se och lägg till den på din sida.


Home is soft.

Allra mest när man blir småbarnsförälder så uppskattar man att vara hemma. Det är så skönt och man uppskattar verkligen att vara hemma. Jag kan känna mig som en helt ny människa bara jag tar en promenad på dagen och ser lite ljus sen tycker jag det är så skönt att komma hem igen. Kompisar och så får gärna komma och hälsa på det är supertrevligt med det är så mycket enklare att ses hemma nu än att fara och flyga hit och dit. När man har en liten bebis alltså. Jag älskar att umgås med folk och anser mig vara en social människa,  men ni som har småbarn ni förstår kanske med tanken kring att home is soft.. iaf tills man slipper släpa med sig allt i hemmet för att man skall iväg.? Eller?

Då är det skönt att man har flexibla vänner som orka komma och hälsa på nu fram tills jag är lite mera "rörlig" samt att jag känner andra mammor i området att umgås med, som sagt, andra mammor har ju  också allt man behöver hemma så då slipper man kånka med sig sakerna man behöver när man går iväg för att fika. Eller iaf inte allt man äger.

Vi tog en timmes promenad innan, det är så skönt och man känner redan att det börjar bli ljusare och det gör att man inte behöver stressa iväg ut på förmiddagen för att hinna se lite solljus. Såg förresten ett program på teve om att det fanns ngn studio i stan med solstolar och en inredning som påminde om en sandstrand där man kunde sitta och dricka en vitamindryck och få solstrålar i ansiktet som en liten kick nu i dessa mörka tider, undrar om det funkar? Trots att det är mörkt ute så är jag ändå inte speciellt trött trots en katt som har för vana att skrika på morgonen. (När ens barn sover bra hela natten) men Sam lyser verkligen upp varje sekund av detta mörker. Det är helt fantastiskt hur mycket energi han skänker min själ, och även min sambo. Han har ett skratt och ett leende som charmar de flesta och som får en att känna sig pigg och lycklig. Det är helt fantastiskt underbart att få barn, och den glädje han utstrålar den är ofattbar. Han är verkligen vår stjärna och vår solstråle, nästan alltid glad, nästan aldrig ledsen - en väldigt lätt och harmonisk pojke.
Det är verkligen underbart att vara mamma till honom. Älskade Sam.

Home.






Och vår älskade Sam såklart.



EEEEEElSkeeeeeliiiiiiiiiiiiiiing. När man säger de orden till honom så leeeeer han alltid så STORT.
Kanske för att han vet så väl att han är en älskling. ;)

Tonight.

Ikv'll väntar ett bättre inlägg med en liten update, nu fullt upp att leka med Sam i hans babygym!
Älskade pojke! Du är så bäst.

Mysigt när alla i familjen är hemma :)

Tvättstugebitches.

Herregud, om man känner för att bråka eller bara bli på jäkligt kasst humör då är det tvättstugan man skall gå till.
Det är där de riktiga skvaller och  håller till. OCH de som inte har ngt liv.
I alla fall, jag skulle ju i all hast tvätta idag, eftersom vi samlar ihop allt till helgen då sambon jobbar, Och just då är alla bitchesena lediga och står där nere och hänger, och granskar vartenda grej man gör...

Typ shit... vad e det för kläder hon tvättat... typ bara massa märkes eller? Åh shit, skall hon verkligen stoppa de olika färgerna ihop ( ja jag kan tvätta tack!) Åhno skall mangeln verkligen användas? Mjapp, inte så fresh att sova i skrynkliga lakan så japp ill need to mangla the shit. Och jäääklar, hon verkade ha bråttom, lite sådär stressad. Vart skall hon iväg nu denna busya flicka?

Well... här hänger man hela dagarna och det är alltid samma kvinns som är där när man kommer... och de är så jävla nyfikna och skall ha åsikter om allt man gör, ALLT!

Men hur som helst...det finns en del surisar som inte hälsar, och som bara stirrar på en när man kommer kånkandes med nya shoppingbags och påsar titt som tätt. JA jag gillar att handla, och JA jag samlar allt till helgen och tar allt på en gång. Och Ja vi har en ny bil, och ja vi har den dyraste vagnen PGA att det inte finns ngt sablans hiss här och för att jag gillar den! (Och det e typ ett samtalsämne här på gården, sinnesjukt nog.)

har folk inget liv?

Aktiv.

Yah Sam har iaf bajsat lite idag så det är skönt. Jobbigt när han är så spänd lille sötisen.
Idag har vi varit effektiva. Har tvättat och storhandlat och städat. Och inte minst shoppat nya pyjamaser, body och sockar till Sam. Jag lessnar sp snabbt och tycker att han måste ha lite nytt, och det är ju såklart han måste. Att ha fina kläder är viktigt för oss. Lika mycket som vi vill kläoss fint skall Sam ha fina och mjuka kläder så dä så!:)

NU skall vi göra lite mat, hänga den sista tvätten och sedan är vi klara med alla to do idag. Då blir det mysa med Sam, det är baddags idag. Och sen en skön kväll, började bli lite öm i magen igår, ägglossning tror jag. Skönt att kroppen verkar ok igen iaf.

Ha en trevlig helg. Som ni märker är jag lite mindre aktiv på helgen, men det e kanske självklart.

Ciao.

Deckad.

Första gången på 3 mån jag känner mig trött på riktigt. Jag och Sam tog oss en powernap nyss och jag är fortfarande trött. Jag är nog en av de få småbrnsföräldrar som blir trött pga att jag får sova FÖR mycket.
Men älsklingen e på väg hem med grekisk mat. Mjuupp tack vad smaskigt.

Sen blir det som vanligt fredagsmys i soffan med bland annat 0,7 kg godis!
Och lets dance, Är förresten jag den enda nörden som kollar postkodsmiljonären?

prommis.

Kom hem från min promenad för ett tag sen. jag och jill var ute och gick i 1,5 h. Så skönt. Och så kul att gå tillsammans med någon, då märker man inte av att man går ju. Stannade vid lite stopp o köpte bland annat lite godis tills ikväll, med betoning på lite (?) Det är ngt viisst med fredagskvällar, för även om man är ledig hela tiden så är ju inte sambon det så då är det så mysigt när det blir helg.

Igår sov Sam från 22.30 till 06.30 det ni! Det är inte illa, mest jag som nojar över att han skall äta emellan, hehe men han säger välle ifrån så jag sov jag med. Han sover bra om nätterna, men brukar iaf vakna till en gång för mat vid 04 tiden.
Men det är konstigt trots god och lång sömn känner jag mig tröttare idag än tidigare, haha man är nog inte så van vid att sova oavbrutet så många timmar i sträck. tack älskling för att du sover så bra på nätterna. Det är jag glad över.

Fick veta en av våra vänner till som skall ha barn i juli, det är inget skämt.. jag känner ett tiotal som skall pluppa bebis detta året. Babyboooom med betoning på bom bom bom. SHit visst var det nåt vajsing med teveapparaterna i höstas? Eller var det bara jäkligt kassa teveprogram.

Laters.

Vaccin.

Snart e det 3mån vaccin, och jag känner mig lite rädd, dels för att Sam skall bli ledsen eller få ont av sprutan. Och dels om det finns biverkningar?

Ni som vaccinerat ert barn, berätta gärna om era erfarenheter och ev biverkningar. Samt om man kan göra ngt i förebyggande syfte? Är det farligt med vaccin mm.
Jag är tacksam för allas tips.

Nu väntar snart sängen, Sam har brakat i brallan. Så skönt för honom, min älskling.
Finaste barn som vi avgudar dig!

Babyfika.

Supertrevlig dag idag med alla bebisar o vänner. Det måste vi verkligen göra om. Jill tog jättefina bilder.
Här är en hon tog på Sam.
En bild på hans kompisar läggs upp sen, nu tycker han att han skall få prutta först. Så det är högprioriterat!



Sötnosen i vagnen!

Upd.
Nu är det väntan på handbollen, ni skall väl se den?
Och så är jag på gång med en smoothie. Sam somnade i sitt babygym och sambon sitter beredd i soffan inför matchen. Mumma. Har två vänner som varit på ultra idag, båda gick bra. Ett av paren väntar tvillingar! :) Grattis till er båda.

Bebisfikan va jättenice idag. Det var bebisarna Sam, Theo, Felicia och Tindra som var där. Och deras trevliga mammor förstås. Det är kul att komma ut bland kompisar och roligt för barnen med med lite vänner såklart. Det gick riktigt bra tycker jag. Så det får vi göra om.

I natt skrattade Sam i sömnen och sen grät han en gång så d¨å lyfta jag upp honom så somnade han snart om. Han skrattar till och från nu, och fick till ett jätteskratt hos Jill. Han är en väldigt pratig bebis, och jag tror han tycker det är kul att träffa andra bebbar med. :)




Theo och Sam.:)

Best buddies!:)

Nej nu var det soffan med stora och lilla älsklingen och våra små lurvtroll!
heja sverige!

Bebisträff.

Godmorgon.

Idag lutar det åt bebisträff, trevligt!
Vad hittar ni på idag?

Lekbebbe.

Sam kastar med nacken bakåt när han är i famnen och så flinar han rakt ut.
Det bådar gott för en lisebergsvisit nästa sommar.
Berg och dalbanan nästa! Sötaste bebis!

Nu made in sweden, vad kollar ni på?
Och mys med familjen!

Den överbeskyddande mamman, den leksamma pappan.

Phu! Sen jag blev mamma för 12 veckor sedan idag så har mitt liv förändrats rejält. Och till det bättre såklart, utan tvekan.
Att få barn är det största jag varit med om både psukiskt och fysiskt. Det är som att ta ett steg in i en helt ny värld samma sekund som ens barn läggs upp på bröstet. En obeskrivlig glädje och kärlek infinner sig i samma sekund som en oerhörd rädsla och ett kontrollbehiv man inte trodde existerade. Det är obeskrivligt häftigt att få barn!

Sedan Sam föddes har jag inte spenderat många timmar iväg från honom. Det har varit några timmar på stan, några timmar på köpcentret, någon promenad till affären eller med bilen för att storhandla. Vi brukar göra så att jag åker iväg och sköter de ärenden som skall efter det att sambon kommit från jobbet, mycket för att han skall få tid med Sam ensam och för att jag skall få komma ut en stund. MEN jag har absolut inget behov ännu av att fara iväg längre stunder bara för att liksom komma iväg ett tag, det har jag inte. Han är så liten ännu, det kändes som att vi precis fått lära känna honom... och vad är det jag skulle vilja göra om jag fick 2 timmar för mig själv? Då skulle jag tagit mig en lång dusch, läst en tidning och och och, ehm.. tagit ett långt telefonsamtal med en vän kanske? Ja det är väl det jag skulle göra... och inte ranta runt på krogen eller så om det var det ni trodde, nej det har jag inget behov av just nu alls. vad skall jag där att göra? Visst det är vrålskoj med kompisarna men de flesta av mina vänner är ju på smällen, har barn eller har inte barn.. men att man träffas hemma hos folk och dricker vin där o sitter och tjattrar, krogen i sig är inget som lockar nu. Hemmakväll med tjejerna mycket hellre isf. Poängen var den att sedan Sam föddes har mitt liv ändrats drastiskt från att vara så lite ego det bara går att vara till förmån för min son, och jag älskar det. Jag har inte alls samma krav på at se perfekt ut, vara stylad och sminkad, välja rätt kläder och tji tji. MEN en sak som är viktig att poängtera är att det fortfarande är viktigt för mig att vara fräsch, att ha håret tvättat och att se bra ut, fast på ett naturligt sätt. Och att klä mig snyggt. Det är fortfarande viktigt. Men jag behöver inte lägga lika lång tid på den nu längre. Och det går faktiskt, man blir riktigt rejält effektiv när man blir mamma, man lär sig storstäda och fixa iordning sig på en halvtimme om det behövs, och man velar inte fram och tillbaka, får man chansen när Sam sover så tar man den, man velar inte en kvart först över vad man skall göra, om jag orkar and so on.. man bara tar tag i saker. Det är bra. För all av hans vakentid vill man vara med honom. Det vill man även under hans sovstunder, och har han sovit för länge, ja då sätter jag mig där på sängkanter och spanar på honom, knack knack dags att vakna typ. Nej jag är inte galen, jag är en mamma med en son som är det vackraste som finns, och jag vill spendera all min tid med honom och min sambo. Så är det.

Det jag skulle komma till var att de få gånger jag varit iväg på egen hand så har jag alltid ringt hem bara för att liksom, checka hur läget är, ja jag litar fullt ut på min sambo, och han är en jättebra pappa till Sam och sköter om honom precis lika bra som jag. Det vet jag om. Men det är inte det, det är mitt kontrollbehov jag pratar om, och så rollen som mamma förstås. Jag vet inte om det bara är jag, men jag kan inte riktigt slappna av ändå när jag är iväg. Thats life. Och jag antar att det också är normalt? Well det får vara hur det vill, jag trivs med att ha det så. Jag trivs med att ha kontrollen, och att längta efter min son fastän han ligger och sover bredvid. Det är precis så underbart som det är och jag trivs hur bra som helst med det.

Vad gjorde vi innan liksom? Hur kunde jag klara mig utan dig i mitt liv såhär länge?
Så sa min sambo igår om Sam, och visst är det så fint sagt? Och det är så sant,
det är något som man upptäcker när man får barn, vad gjorde man innan?
ja klart man gjorde saker innan, man tog bilen och drog på utflykter - vilket man även kan göra med barn.
Man träffade vänner spontant - det kan man nu med, men med lite mera packning och planering.
Man gick på bio, det kan man inte utan barnvakt, men det behovet har jag inte - man kan hyra hem en film minst lika bra och poppa poppisar hemma.
Man kunde dra ut på krogen och dansa - ännu inget behov av det, trevligare med vänner hemma och dricka lite vin.
Dansa, det gör jag ändå här hemma varje dag, antingen i duschen eller till radion. Och jag älskar att dansa, det är superkul och ger mig energi, men ännu har jag inget behov av att gå ut för att dansa, jag kan göra det hemma.

Allt går, men med lite mera planering, och jag älskar det livet.

Att bli mamma för tolv veckor sedan har inneburit att jag blivit mera ansvarsfull och ordningssam vad gäller städa och hålla iordning här hemma, samt att ha pengar kvar tills pengarna kommer in varje månad, vilket jag inte var så duktig på innan. Man visste liksom att allt klarade sig, nudlar liksom. (?)
Men nu har jag alltid pengar över, det är ju inte för att jag ej klarar mig på nudlar, men för Sams skulle, jag vill alltid ha pengar över till allt han behöver såklart. Så om det än är leksaker, han skall få det han behöver punkt slut.
MEN något jag inte förändrat sedan jag blev mamma, det är mitt barnasinne, det är än starkare nu, och min sambo säger fortfarande ofta att jag är en toka och barnslig, men det är inte barnslig jag är, det är bara min humor som är konstig och att ja har nära till skrattet. (?) Well...

Det är helt enkelt acceptabelt att flyga omkring och jollra och gunga och fjanta när man har sin son med sig, då lyser det inte helelr lika mycket igenom att det är jag som faktiskt äter de dära efterrätterna som finns i barnmatshyllan.

Som sagt, det finns bara fördelar. Ja jag kan inte ens klaga på dålig sömn, för jag har sedan Sam var 3 veckor sovit hela nätterna, och han gnäller knappt. Ibland har han med dåliga dagar såklart.. men han är en väldigt harmonisk kille vilket jag verkligen är tacksam över mest för hans skull att han verkar så tillfreds och jag hoppas det förblir så. Han skall vara en glad och go kille för då mår vi som bäst.

SÅ livet som mamma är inte alls som jag trodde - det är mycket mycket bättre!!

Grannsämjan.

Idag kände jag att det var pannkaka i skallen. Hade ju ej varit ute med Sam sedan i lördags så jag tyckte att vi prompt skulle ut och rulla vår Rolls royce. Sam sover ju så bra i vagnen och det är bra med frisk luft plus att jag får bli av med de sista 2 kilona. Japp. Sagt och nästan gjort. Det är bara det att vi bor högst upp utan hiss. Så jag kände mig som ett fån när jag sprang o plingade dörr i hela trappan likt en desperat kvinna som ville komma ut i friska luften.
På andra våningen fick jag napp. 45 åringen som bor där hjälpte mig ner.. o babblade sen en halvtimme där ute så jag hann ta en halvtimmes walk och en halvtimmes fram o tillbaka gung och käkträning genom allt babbel. Sen var det nästan så jag ville ha hjälp upp igen, men nej,,, jag ddrog mig för det. Sen hade jag ju bråttom in med så i made it.

Nu e vi inne, min mage kurrar men magvärken är borta och Sam sitter och sprattlar i mitt knä. Stora pojken, han blir 12 veckor iidag!! Och han fick ett så fint vykort av mormor och morfar med en björn på, de saknar honom! Och han saknar dem.
Det e jobbigt att bo så långt från familjen nu när man har barn, ja annars med. Jag vill ju träffa dem minst 1 gng i veckan. Tur att telen finns iaf!

Nu mat. Det kurrar i kistan, herr padda i farten.

Säg hej till publiken.

Vad kul det är att så många nykomlingar, och folk jag känner kikar in på min blogg nu. Det är extra kul att skriva om oss när jag vet att så många läser bloggen. Inte minst vänner.
Dagarna går så fort, det är kväll, vi har ätit här nu och Sam är hos sambon och myser. Jag tänkte ta en dusch och tvätta håret och bara försöka bli av med magvärken jag fick.

Pratade med brorsan nyss, han hade tatuerat sig innan, det lät fint det han beskrev. Jag däremot skulle inte våga tatta mig, dels smärtan, sen är jag alldeles för "mjuk" i min stil för att passa i en tatuering. Så det får vara. Brorsan min däremot han passar perfekt i denna utsmyckning.

Nej duschen var det japp. Imorrn blir Sam 12 veckor. Undrar om dagens mål skall vara att promenera till en familj vi känner och ge en liten present till deras nykomling som föddes för en vecka sedan. Japp jag kan ju alltid försöka iaf.

Duschdags.

Later

Mysstund.

Vi har legat på latsidan nu på morgonen jag och Sam.
Han somnade i min famn efter maten så då smög jag in i vår säng och så fick han fortsätta vila på mig medans jag med vilade lite. Det var jättemysigt att ligga en timme och bara mysa och Sam sov. SÅ nu har jag ätit tomatsoppa (riktigt god) och mackor medans Sam suttit i babysittern och underhållit mig med sitt ljuva leende. Han ler nästan hela tiden nu, och har roliga och knasiga ljud för sig. Imorrn blir han 12 veckor. TOLV holy shit, vart har denna tiden tagit vägen?

Nu skall jag springa ut till honom i köket, vill ju inte missa en sekund av hals mysiga vakentid i onödan.

Vill poängtera.

Skrev ju ett inlägg igår om att jag gärna ville veta vem som läser eftersom jag skriver så mycket om min son.
Fick en kommentar som sa att jag ju har en öppen blogg och annars borde man låsa den om man inte vill ha den så öppen. Det är faktiskt sant. Jag vill poängtera att jag naturligtvis vill skriva öppen fortfarande, vet dock inte hur jag kommer göra om läsarantalet fortsätter att öka, men det tar jag isf då. Det är sant det som kommenterades, och jag menade inte att ställa kravet att ni skulle berätta vilka ni var som läste.. utan vill poängtera att jag uppskattar om ni skriver ngn liten kommentar, bara för att få ett humm. Men jag kräver det inte... skulle bara kännas skönt att veta lite kring vem som läser.
Men samtidigt är jag såklart glad över att så många nu läser min blogg och jag hoppas ni gillar den och kommer kika in varje dag! jag uppdaterar ju ofta och hoppas att ni skall gilla min blogg. Är det ngt mera ni vill veta om mig så hojta.

Är det ngt annat ni vill skriva eller liknande så kan ni kontakta mig via mailen som ni ser i menyn!

Trevlig läsning oavsett.

Gomorrn.

Godmorning.
Sam är på glatt humör som alla mornar, och jag tänkte försöka få i mig en smoothie och lite macka så jag med blir pigg och orkar tjoa och stimma med honom!:)
Även om jag sover bra på natten så fattar jag inte att jag e trött på morgonen, men sån är jag nog bara som människa.. sömn för mig är a och o och att inte gå o lägga sig i tid det gör ju sitt. men jag klagar inte, jag får sova jättebra, och det är jag glad för. Jag har väl bara en seg start på morgonen. Avskyr ju kaffe så den hjälpen får man ju inte heller.

Nu är det snart dax för mat till Sam. Sambon åkte nyss till jobb, han började 06 igår morse och jobbade till 03 inatt och har nu möte igen, stackarn.. han har ej hunnit äta däremellan heller, jag förstår inte hur han orkar. han är som en duracellkanin helt enkelt, han bara går o går.

dagens planer: köpa massa leksaker till Sam. Och så fortsätta träna mage frstås. Kanske en promenad med, om jag får tummarna ur och är klar innan det är mörkt ute.

vad gör du idag?

Jag är öppen, du med eller?

jag vill påstå att jag är ganska så öppen och delger mina läsare ganska rejält med bilder och ni får följa varje steg Sam tar i sin utveckling. Det känns bra, det vill jag göra. Men för mig och för att jag skall känna mig trygg med att fortsätta göra det så vill jag att ni som tittar in här slänger iväg en kommentar och varför ni läser min blogg, samt hur ni hittade mig.
De flesta av er gör det, men det stämmer långt ifrån med mina besökarantal och ni som kommenterar. Det känns bättre ifall jag får lite mera humm om vem som läser. Hade det bara handlat om mig och min utveckliing (?) så hade det kvittat, men nu handlar det om det finaste och viktigaste jag har, vår son. Därför är det viktigt att ni är öppna mot mig, liksom jag är mot er. Ni får ju ta del av det finaste jag har. DÅ vill jag ta del av vilka ni är. Deal? i hope! Annars kanske jag tvingas bli lite mra diskret, man vet ju inte vad det finns för galningar out there.

Dumma mig.

Sam hade precis vaknat till här på kudden bredvid mig, så skulle jag säga ngt gulligt och råkade visst säga det lite för högt så han hoppade till och blev skrämd. Sen såg man hans min och hur läppen började darra. Naw lille älskling.
Gud vad dum jag kände mig, att jag skrämdes, det var ju inte meningen. Det finns ingen sötare, oavsett min eller uttryck.
Det finns inte ord som kan beskriva den kärlek jag känner till honom. Och den oerhörda lycka jag känner som är hans mamma. Det är stort, ofattbart och det viktigaste i mitt liv. Du är så perfekt från topp till tå.

Idag på lekmattan.



Underbara barn. Mamma o pappa älskar dig.

Kittlig pojke.

Har kommit på att Sam är kittlig under armen.
Det är så underbart med hans skratt. Men han är inte alltid så lättflirtad vår pojk.

Sooooom mamma är stolt!!!

Min superman.

Har låtit Sam ligga på sin filt idag och lekt med honom, som jag skrev innan idag.
Tränade ju även att lägga honom på mage. Vid tre månaders ålder de bukar man lägga en milstolpe för när de brukar börja lyfta huvudet från golvet och bli lite starka. Sam är 3 månader nästa torsdag, den 29onde. Och han är ganska så stark i nacke och rygg nu efter ganska så lite träning. Kan säga att jag faktiskt varit lite lat med att träna honom eftersom han har avskytt att ligga på mage. SÅ jag har i princip bara tränat honom sedan en vecka innan nyår.

Men övning ger färdighet, och jag tycker att han lärt sig snabbt bli ganska så stark och lyfta huvudet..
Han är så söt vår älskling.
När han låg på mage blev han så frustrerad att han rullade över på rygg. HIHI, tror ej det var medvetet, men dock. Han gjorde det iaf!:)

Man blir så stolt i mammahjärtat när man ser framstegen. Synd bara att J jobbar så att han missar sådana saker. Dock var det mot honom som Sam skrattade högt första gången, närmare bestämt den 5 januari. Sedan dess har han skrattat så högt 4 gånger, varav en gång idag och en igår. Mamma o pappa älskar dig Sam!!!

Nu matdax, sen idrottsgalan. Sam älskar att titta sport!:)

Lite bilder från magträningen.


 Ääälskling du är så underbar.

Elefjant.

Sitter och spanar runt. Hittade en söt matta. MEEEHHN 895 spänn, är det värt det? Hjälp mig tycka till!!


Flygande gröngöling.

Var en snabb vända ett ärende imorse och på väg hem tänkte jag kika in på barnhörnan för att se om de hade ett lektäcke till Sam. Tyvärr hade de inte det, men jag hittade två hoppisar. En stor grön myggliknande sak som Sam tyckte var kul att kika på. Och en liten trähoppis som jag hängt i hans fönster.

Tog fram hans nya Mairo-filt och lade honom på den, höll upp hoppisen och lade elefjanten o lite andra leksaker vid honom och så lekte vi en stund där innan det var matdags. Han tyckte det var mysigt att ligga där och prata med mig, och inte minst jag tyckte det var supermysigt! Vår älskling!!

Sen precis innan jag skulle ge honom mat så lade jag honom på mage för att han ska öva rygg och nacke sp han blir starkare i de musklerna och orkar ligga mer på mage. Det gick jättebra och man märker verkligen att han blir starkare och håller sig uppe längre stunder. Han är verkligen duktig och stark för att vara 2,5 månad, Vår gullbebis!

Igår var A och M här och fikade. Det var trevligt. Och det var första gången de såg honom och de tyckte han var så med och vaken. Och det är han verkligen. Han är så nyfiken och vill vara med hela tiden nu. Samt att han har jättebra ögonkontakt och man får sån himlans respons när man gullar och pratar med honom. Finaste finaste Sam.

Ett avi har kommit idag med, jag tror det är väggorden! Jippie!Får dock se om jag pallrar mig ut med vagnen i snön idag, jag kan ju lika gärna vänta tills imorrn när jag ändå ska och handla en massa leksaker och en lekfilt till Sam när min stora älskling kommit från jobbet! Hans rum kommer vara överfullt med saker om jag känner oss rätt, men sam skall få allt han behöver i lekväg när han är såhär liten. Och han skall få såå mycket kärlek och trygghet vi bara kan skänka honom. Det är viktigt med närhet och kärlek för att han skall känna sig trygg anser jag! Och det skall jag ge honom hela livet såklart, men jag tror mycket av grunden läggs när de är små, får de mycket kärlek och självförtroende nu när han är liten så tror jag att han kommer känna sig tryggare i sig själv när han är äldre med. Eller jag hoppas att det kommer vara så. Vad tror ni?

Nu sover Sam i mitt knä och jag tänkte passa på att surfa runt på lite heminredning bland annat till Sams rum!

Kram kram!

Skall hinna lägga upp lite nya bilder senare!

Nominerade.

Jag blev ju nominerad igår för min bra mammablogg. Och nu är det min tur att nominera.

Följande blir nominerade av mig:

prettyblueeyes.blogg.se
tricias.blogg.se
carpeannah.blogg.se
theodorthebaby.blogg.se
lini07.blogg.se
familyspace.blogg.se
annlouise.blogg.se

Ni får min röst. Det finns såklart massa bra. Men man har ju minne som en mamma;)

Reglerna för Awarden är enkla. Jag som har mottagit Awarden, lägger upp den på min egen blogg, länkar till bloggen som jag har fått den ifrån. I min tur delar jag den vidare till ALLA Mammabloggar som jag tycker förtjänar den! Lämnar såklart ett meddelande inne hos Dem, om att de har fått den!

Mammablogg.

jag har fått en utmärkelse av prettyblueeyes.blogg.se
Sötaste Emma nominerar mig för andra gången! tack tjejen!

Imorrn skall jag nominera mina favvisar.



Jag är stolt.

Babyfot och babyhand.

yah! Nu är ett paket med gips hemklickat. Skall göra hand och fotavtryck på Sams händer och fötter.
det kittet som köptes på babyland var ju värdelöst. Hur hård lera som helst att man ej kunde få så starkt tryck. Vill ju ej trycka på Sams fötter eller händer hur hårt som helst. Hur tänkte de där egentligen?

Hoppisar.

Sitter och letar efter en sida med barninredningar som jag var in på innan helgen. Jag hittade jättesöta "hoppisar" där, ni vet sådana små söta gubbar som hänger i en spiralgummiband och studsar upp och ner. Det är sådana jag letar efter som jag tänkte ha till Sams rum. Men nu hittar jag ej sidan, jag kommer inte ge mig, Jag skall hitta dem!

Jag är i full färd med att planera Sams rum. Även om han kommer sova inne hos oss länge till såklart, så tänker jag ändå börja i god tid. Jag vill att rummet skall bli sådär mysigt och perfekt för honom så att han skall trivas att leka och mysa där inne. En liten myshörna skall han med få såklart. Vår älskling! I veckan kommer nog väggorden som jag beställde med, hoppas hoppas! Shit det var verkligen dyrt med sådana ord, även om jag hittade en bra affär att köpa dem från så gick de på 200 spänn ca med frakt för en mening. Well.. det är det värt. Det är ju prinsens rum vi pratar om.

Så om ni har tips på bra inredningsbutiker på nätet så hojta!

Nu ligger sötnosen här bredvid i soffan och sover. Han rycker till lite då o då i armarna, ja ni vet sådana söta dröm-ryck! :)

Nu skall vi äta lite, tänkte testa en ny soppa -caribean chicken. Hoppas den är god.

Innan låg vi o mös i soffan, och Sam skrattade och hade sig. Han är för det mest så glad och har ett leende på läpparna.
Det känns bra för mamma o pappa såklart. Det är ju det som är det viktigaste för oss. Att han är glad och mår bra.

Lite bilder från nyår. På vår glada pojk!


Finaste finaste bebben!! Kärlek kärlek kärlek.

Gomörra.

Hej hej på er mina fans!:)

Hoppas ni sovit gott för det har jag. Eller tja, har ju en katt som skriker utanför dörren hela morgonen, medans Sam sover. Men uppmärksamhet e vad han vill ha våran hankatt, och då skriker han. MJAAAAOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!
Jobbigt, japp, förståeligt, njapp!

Idag har jag hunnit med en låååångdusch, men peeling och ansiktsmask, hårkurer o grejer. Det är lite av helgens lyx, när sambon är hemma så kan man slappna av och långduscha, det är skönt!! Man känner sig så pigg sen.
Jag snabbduschar ju varje dag under tiden jag har ett öga på Sam, men det blir inte samma avkoppling.
Igår badade vi Sam, han skrattade verkligen i badet och sprattlade omkring som en lite sprattelnisse! Vår solstråle.

Nu skall jag ta och dammsuga och sen skall vi fixa mat till vår älskling. Sedan skall vi mysa lite i soffan han oh jag medans sambon får unna sig en dusch han med, shysst va?;)

Ikväll ska vi fika med vänner, treeeevlisch!
vad gör ni denna söndag?

Våldtagen i sömnen.

FYFAN! Vilken hemsk dröm jag hade i natt. Det är sällan jag drömmer så himlans otäckt som jag gjorde.
Jag drömde att jag hoppade in i en taxibil. Det var en medelålders man som körde bilen.
Efter ett tag började han ta på mitt ben och jag bad honom vänligt men bestämt att sluta.
Han gjorde det för någon sekund för att sedan fortsätta. Och mer och mer.
Jag fick panik och bara skrek att han skulle släppa ut mig.
Men han bara körde, och stannade inte bilen... jag fick då fullkomlingt psykbryt och ännu mera panik flög på mig..

då vaknade jag och var helt andfådd av panikkänslor.. och insåg ganska snart att det var en mardröm. Vilken jäkla tur,.
Men fy vad den har dragit ner min morgon, jag var på sånt olustigt humör hela morgonen.. men nu sen vi var ute och gick så har jag såklart skakat av mig mardrömmen. MEN gud, n'är jag har svårt att släppa en mardröm, hur i helsikke klarar man av en sådan verklighet de som blivit utsatta det förstår inte jag.

Usch. Hemska dröm. Fy fy fy.

Undrar varför man drömmer så hemkst? kan det vara för att ag igår funderade över hur fasligt otäckt jag tycker att mörkret är?

Well well... nu umgås med min kära familj.

Inne i värmen.

Nu är vi hemma igen efter 2 h nästan ute i kylan. Men gud vad skönt det är, och extra mysigt att gå hela lilla familjen.
Sen Sam föddes och man kör vagn så är det sååå mycket mysigare att vara ute och promenera. Livet får en helt annan mening med barn, nu är man aldrig ensam även om sambon jobbar. Man är hel på ett helt annat vis än tidigare.
Barn är absolut meningen med livet, enligt mig. Och så fantastiskt varje sekund. Jag njuter tillfullo av vår älskling.

Vi har nu lagt kyckling på tining, ikväll blir det thaivariant med minimajs och kokosmjölk and so on. Och godis till efterrätt såklart. Det kan man gott unna sig efter en halv mils promenad.

Vi skall se handbollen ikväll med, hade ni tänkt heja fram Sverige ni med?

Om en timme är det mat här för vår älskling, som tidigare idag lyckades bajsa upp på halva ryggen. Men tur det för han var lite förstoppad innan. Så man blir så bekymrad när man ser hur besvärad han är av att ej få ut något. Men nu så, lite bajs på ryggen gjorde honom glad!:)

Jag har förresten kommit på att han nog är kittlig vid magen eller ena armen, för när man skall ta av ena armen ur bodyn så skrattar han alltid till sådär mysigt. Han har världens sötaste bebisskratt! man smällte tusengånger om när han skrattar.

Han är för övrigt en väldigt glad bebis, han ler o flinar väldigt mycket och det är så härligt att se. Vi älskar dig SÅ mycket.


Fika.

Snart ska hela lilla familjen ut och gå. Vi tänkte ta en långpromenad när Sam ätit nästa gång. Och avsluta med en fika på köpcentret en bit bort. Vi har varit riktigt effektiva på morgon med tvätt och städning. Så nu är hemmet fräscht o dammsugat! Det gillar jag, och det är viktigt att det alltid är frächt för Sams skull såklart.

Nu skall jag mysa med Sam medans sambon duschar o sen blir det åka av.

Trevlig lördag alla!

Charlie.

Idag är det 5 år sedan vår vovve Charlie flög till vovvehimlen.
Vi saknar dig här nere. Hoppas det finns många Frolics i himlen.

Ps: Hälsa Farfar, Mormor och Morfar från mig o hälsa att jag saknar dem. Ds

Åh.

Åh ni läsare värmer verkligen mitt hjärta när ni skriver så snälla kommentarer.
Tack tack tack!!

Var en snabbis till köpcentret, och köpte ramar till Sam, tänkte rama in några bilder, och hur lätt är det då att välja ut från alla dessa 499 jag nyss framkallade? Inte så lätt. Men det skall väl gå, om inte får jag köpa nya ramar, det är inte mer med det!

Nu är det mat på lut, sen är det mys i soffan o lets dance. Och vet ni vaaaad?
Jag var duktig o köpte inte nåt godis i affären nyss! (Ps: jag har massor hemma) Shhhhhhh! Det hörde ingen.

Trevlig kväll.

Bebisfika.

Idag har jag och Sam varit över hos Jill och Theo och fikat en stund. Det var jättemysigt. Och Sam tyckte det var intressant att vara någon annan stans och titta på någon annans bebissaker!:)

Har städat och fixat massvis idag, det är så skönt att gå in i helgen med ett nystädat hem. Och sån tur att Sam är världens snällaste bebis som sitter o tittar på mig när jag far runt som en dåre för att göra fint. Älsklingsbebis!

När min stora älskling kommer hem, skall jag bege mig för att köpa hem lite god mat och lite gott att smaska på till Lets Dance. Sen måste jag köpte lite ny mat till Sam med, och en ny uppsättning kläder på Pop. Japps jag vet, han har ju massa kläder, men har han en klädtokig mamma så har han och det går inte att hejda. Så det skall bli ngt nice.
De enkla randiga setten från polarn börjar bli för små, men funkar ännu. Skall köpa nya sen när de är riktigt för små, de är så stilrena och man kan ha flertalet av de kläderna tycker jag.

Han ligger här bredvid mig i soffan och slumrar nu, jag har gett honom lite magmassage, han somnade!:)
Nu måste jag snart få mysa med honom o min sambo, o katterna förstås. Äntligen freeeeedag. det är nått visst med fredagar visst?

 
(Bilden tagen en av de första dagarna i januari)

Härligt.

Jag och Sam var ute på en långpromenad innan idag med Jill och hennes son Theo. Vi gick till Coop som ligger ungefär 3 km bort, köpte lite stuffs. Bland annat deras superkoola nykomlingar i blandgodiset. har ni sett karamellkungens nya coola apelsinflaskor? Och kanelsnäckor? Mums säger jag, blä säger magen.
Sedan traskade vi hem igen, lagom tills Sam vaknade och var hungrig. Han sov hela vägen i vagnen, så när han väl vaknar så kommer hungern snabbt. Och då gäller det att vara hemma. :)
Det var ganska så kallt och ruggigt ute, vi var ute i ganska så exakt 3h. Riktigt skönt att komma ut och röra på sig,. och så får Sam frisk luft med, det är ju mysigt för honom. Lillälsklingen.

Dagarna går så snabbt när man har varit ute, nu är klockan snart sex och jag skall börja med maten för snart kommer stora älsklingen hem och då vet jag att han är superhungrig.

Nu skall jag koka flaskorna och fixa lite innan dess.
Hörrni, vad vill ni läsa om här i bloggen?

Har ni någon fråga så ställ den, så kan vi ha en liten frågestund. Om ni undrar något alltså?

Hajrå.

Sam sitter i sin sitter här bredvid och flinar mot mig...

....jag möts av en lite diskret bajsdoft.. och ett bebisflin...

...jag börjar ana ugglor i mossen.

Skötbordet nästa maaaammmaaaaaa!

Okej, okej... da da da da, bebisspråket börjar falla på plats.

Sen mat, sen sängen. Om Sam vill förstås. Allt hänger på honom, the big boss!

Han är en snäll boss oftast vår pojk. Skönt det, jag gillar inte att bli dominerad av yngre män.

Natti.

Sweet love.

Huuuuur söt får man vara egentligen?


Min sambo.

Älsklingen ringde nyss och sa att han snart kommer hem. Åh jag saknar honom jämt när han jobbar om dagarna. Det var sådan lyx att ha honom hemma på heltid under Sams 6 första veckor i livet. Det var så mysigt att vara hela lilla familjen hemma och bara mysa och umgås. Jag saknar att ha honom hemma här varje dag och längtar tills han kommer hem från jobbet o ser lyckan i Sams ögon, hur han skiner upp som en sol när han ser sin pappa och när han busar med honom. Det är så stor lycka att se så man blir alldeles rörd.
Sam blir helt till sig och sprallig när han ser sin pappa eller hör honom prata! Det är något visst med min älskling och barn, de dras till honom på ngt magiskt sätt, och inte minst Sam. And i love it.

HUr som helst, så har vi varit tillsammans i över 6 år och vi har upplevt så mycket underbart och det bästa av all såklart vårt älskade barn. jag ville bara skriva ett inlägg om min fantastiske sambo, och Sams underbara pappa. Han är verkligen helt fantastisk med honom och en underbar människa som gör en glad i själen. Min älskling, Sams pappa, och även min bäste vän. En viktig kombination.

Stor kärlek till min lilla familj. Ni är bäst.

Att skita i andakt.

Det är för mig en lyx att få vistas ensam på skithuset när man skall kissa.
För er som läser är det säkert en självklarhet men inte här inte. Nejdå.
Det är inte Sam som gör mig sällskap, utan jag får snarare pälsskap av våra små pälsklingar.
Det är ju mysigt på sitt sätt. Men idag tog det priset.
När jag liksom var klar och skulle böja mig fram efter pappret då försöker ena katten att hoppa ner i stolen. Han såg sin chans när det var en glipa mellan the as och the toastol. Han skall vara jäääkligt tacksam att det inte var större hål än så.
Då hade han fått sig en fin dusch. Vårt lilla lurv.

Undrar just vad jag får för jag räddade honom från det. Ett skrik efter skinka snart kanske? japp jag sa ju det, att katterna kräver mera uppmärksamhet än Sam. Galet va?

Igår blev det utökning i Sams gosedjurssamling, nytillskottet:

En blå ..... ehm... japp vad var det nu var föreställde för något? Vad tycker du?



Nu e det matdax här.


Väggord.

Har nyss beställt hem dessa ord som dekoration till Sams barnrum.

" SÅ älskad från första stund"

Tänkte sätta upp dem på väggen någonstans sen när jag skall börja inreda hans rum.
Det skall bli så kul, jag klurar redan på hur jag skall göra. Japp JAG eftersom jag tänker ta på mig äran att inreda Sams rum alldeles ensam UTAN min sambos samtycke, jag är egoist i detta läge. För jag vill verkligen inreda det helt och hållet på mitt sätt. Jag har ju inte fått inreda något rum här hemma exakt som jag vill, EFTERSOM jag råkar ha en sambo som faktiskt med bryr sig om hur man skall ha det. Ovanligt va? de flesta brudar brukar väl få fritt fram när det gäller sånt.
Det önskar jag med att jag fick. MEHN.

Så därför är detta min grej, eller hur Sam?

Han nicka så medhållande där han ligger och sover på sitt babygym.
Tack älskling. Sa jag att du var mammas pöjk?:)

Nej nu skall jag surfa vidare, jag letar ramar för tillfället, vill ha enkla snygga vita.. någon som vet någon sida?
Ja behöver lite ramar nu när mina 499 bilder kommit med posten idag.

11 veckor idag.

Sov till 10 idag, Sam gillar att sova på förmiddagen, och på natten såklart. Och det passar mig utmärkt, det är mina rutiner skulle man kunna säga. Nu har vi myst vid skötbordet nästan en timme, och pratat lite i spegeln samt att jag hunnit med min smoothie på morgonen. Nu sover Sam en stund i babysittern och jag hinner med att fixa mig lite och blogga. SAMT att springa o byta binda hela tiden, hur mycket mens kan man ha egentligen? det blöder igenom dubbelt skydd. Är det verklisch normalisch? Jag funderisch! Nåväl, där fick jag för att jag hurrade över att mensen var tillbaka.

Idag är älsklingen 11 veckor och man blir jämt lite extra salig sådär när man är på onsdagar, eftersom han föddes på en onsdag, 01.44. och det är inte klokt vad tiden går snabbt. Jag kan inte låta bli att påpeka det. Det händer så mycket.
Går när Catta var här så satt Sam i mitt knä vid köksbordet och helt plötsligt så drar han sig framåt så rygg och huvud är fri, inte lutar sig mot mig längre, han gjorde så flera gånger, precis som att han ville komma framåt till bordet. Duktiga kille, man blir lika stolt varje gång något nytt händer. ja även genom att bara titta på honom såklart och beundra varje del av honom.

Jag vet att de flesta barn är ganska så kletiga och skrynkliga när de föds, vilket såklart är naturligt. Men Sam var varkens kletig eller skrynklig, han var väldigt len och fin i hyn redan när han lades upp på bröstet. och flertalet av de som jobbade på förlossningen och BB påpekade hur vacker och söt han var. En av dem sade även att det inte var många bebisar hon sagt så till genom åren på sitt jobb. Då blir man extra stolt såklart, speciellt eftersom han såklart är världens finaste bebis enligt oss. Så tycker såklart alla om sitt barn, men Sam är så underbar och när jag ser bilder från förlossning och BB så smälter jag till tusen och ser att han verkligen är så perfekt och välskapad som en människa bara kan vara. Och jag är så oerhört tacksam över att ha fått den lyckan att få ett välskapt och harmoniskt barn, att han genom sina signaler visar att han verkar trivas så bra med sin tillvaro. Det gör mig så varm inombords. Älskade älskade barn - för dig gör jag allt och lite till. För så är det verkligen, allt annat blir så oviktigt när man har ett barn att ta hand om på bästa sätt. Eller oviktigt kanske är fel ord, bara omprioriterat kanske man skall säga. Han går alltid i första hand både för mig och min sambo och tack vare att han är så harmonisk så får jag och älsklingen så mycket tid för varandra ändå, så det känns toppen! och viktigt såklart. Men något jag inte tror är en självklarhet då man är småbarnsföräldrar. Men åter igen, tusen gånger tacksam det är vi!

Älskade barn, det är idag 11 veckor sedan du sov i din BB-säng, och jag såg på dig med stora beundransvärda ögon. Jag älskade dig redan högt då du låg i magen, och kärleken blir starkare och starkade för varje dag.


Hjälp tiden går för fort.

Hjälp, ibland får jag panik av att tiden går för fort. jag vill andas varje sekund av mitt dygn med att vara med Sam och även om jag är med honom nästan jämt så känns det som att jag inte kan få nog av honom. Hjälp, det är ngn typ av panik över att dagarna bara rullar på... jag vill utöka dygnets timmar så jag får mer tid än man kan få med min lille älskling, och med min stora älskling såklart..

Käre Gud jag önskar mig ett längre dygn när jag fyller år.

Gullis.

Vår gullunge!


Yaijs.

Okej, jag är glad att mensen kommit tillbaka. MEHN att jag skulle förblöda det är jag inte s glad över faktiskt.
Det känns som att det bara forsar blod. Skönt att man är okej, att kroppen funkar liksom. Status förblödning, nästan iaf.
Tur man är förutseende och köpte hem nya binds igår. Det tackar jag gudarna för idag, för inte hade jag kunnat gå och handla idag, jo om jag lånat en av Sams blöjor förstås. Haha, kul att gå runt och se ut som en blöjbrud liksom. Sams rumpa är söt som blöjrumpa, men inte min. Så jag är tacksam över det.

Nu har jag hunnit fixa i ordning lite. Och mitt stora projekt är att försöka sälja lite old shit på tradera, kanske alltid ngn som vill ha mina gamla trasor. Det återstår att se. Man kan se det som en lite shysstare second hand, för de jag lägger ut är inte alltför tokigt ändå. En trenchcoat som inte har alltför många dagar på nacken. Bland annat.

Sen kommer min kompis Catta i eftermiddag, det skall bli så kul att se henne. Den människan har alltid ett leende på läpparna. Jag skall bjuda henne på min trolldryck, a la smoothie!

Och sist men inte minst.. så skall jag nu plocka upp min älskade pojk ur babysittern, för nu har han vaknat! jag saknar honom jämt när han sover, så jag blir helt tokig. Och filmsnutten jag laddade upp på honom igår verkar inte ha kommit ännu.. Surt.

STORT grattis till Ek och hans familj som fick en pojke i förmiddags, de har 2 flickor sedan innan så de är utom sig av lycka. Har man två flickor så är det skoj med en pojk, men hade det varit en flicka till är man såklart lika glad. Könet spelar ingen som helst roll, bara de är friska och mår bra, det är det som har betydelse. Men en hälsning från mig till dem: jag krystade ut 1 cm mer!:) Deras pojk var 54 och vägde med över 4 kg. Som Sam då! Skall bli kul att träffa dem sen!

Samtime now!

Älskade skatt

 

Sooom jag älskar dej

Effektivt.

Nu har jahunnit klistra in 10 foton i albumet. :) Alltid ngt.
Nu ligger jag o smygkikar på Sam när han ligger i babygymet. undrar om han snart kommer att snurra runt till mage, han liksom tar spjärn med benen så det är nog inte alldeles för långt borta.
Under tiden står maten på G på spisen, älsklingen kommer snart från jobb.
Ikväll blir det pasta, det går alltid hem.

Sen skall jag njuta av min mensvärk. Haha jaaa jag menar njuta, det är väl härligt att kroppen redan är på gång igen. Ja mensen kom i fredags, så exakt 10 veckor efter förlossningen är kroppen på g igen. Kände ju av värken 2 veckor innan, var väl ägglossningen jag kände. MEEEN lugn, det blir inga syskonförsök nu alltså, även om det kan låta så. Är bara skönt att kroppen fungerar ändå ju. För det är inte alla mensen kommer tillbaka så snabbt på. Sam skall få vara den enda bebisen här på ett bra tag, han skall få all uppmärksamhet som han bara kan få. Jag är så evigt tacksam över att han är här och att han är vår son, det är så stort, otroligt, underbart och oförklarligt. Han är vårt mirakel och vår stora kärlek.

Sentimental.

Tillägg: Usch vad sentimental jag blev nu. Tiden går alldeles för fort. Blev alldeles tårögd då jag lade upp bilderna nyss, den allra första bilden med mössan, då är han bara någon timme gammal. Älskade barn.

Fotobok

Sam ligger i sitt babygym och sover så jag passar på att pyssla med hans babybok och hans första album. Det tar tid att få det fint och leta bland alla bilder man tagit, men det är himlans kul och får göras i den takt man hinner. Men nu fick jag en stund över så nu tänkte jag pilla med det lite.
Jag blir nästan lite rörd när man ser hur mycket han växt vår pojk, och att man inte fattar vart tiden har tagit vägen?
Det var ju alldeles nyss vi var på förlossningen och födde (11 v sen idag) och då han kom upp på mitt bröst första gången. Det är så läskigt att tiden bara går så snabbt. Det gäller att njuta i fulla muggar.


Sam nyfödd. 08-10-29


Sam 1 månad 08-11-29


Sam 2 månader och 1 dag. 08-12-30


Sam 10 veckor och 1 dag. 09-01-08


Du är så underbar raring.

Sleeping beauty.

Älsklingen somnade visst igen tills maten var klar så jag får blanda ny sen. :)
Nu ligger han här bredvid och sover så sött. Men om 5 min är det fyra h sen mat, och det brukar det vara. Han är som en inställd klocka nästan precis på tiden hojtar han om att det skall vara mat.. ungefär såhär

- Mmmmmmmmmmmammmaaa du har väl inte glömt maten till mig?
-Nej såklart inte hjärtat!

Åh ibland blir man så tårögd och rörd, eller det blir jag nästan jämt. Det är verkligen sant att det är vårt barn som ligger här bredvid. Helt fantastiskt, att han legat i min mage och sparkat, och nu är han hos oss och förgyller våra dagar. Med sin charm och sitt skratt som är det mest underbara jag kan höra. Jag kan knappt ta in att han är vår, vår finaste skatt.



Som vi älskar dig!!!


SMoothie.

Mums, den där mixern från OBH som vi köpte satans vad goda smoothies det blir i den, mycket bättre än en stavmixer. Åh jag dricker sådana till frukost nu med hallon i och soyadryck, det blir supergott. Känns nyttigt med och man känner sig mätt. Går ju snabbt med ju, och snabbt är det man efterfrågar som småbarnsförälder.;)

Sam skall ha mat om en timme sen skall vi gå ut och gå en långpromenad, det är så mys att komma ut och han sover så gott i vagnen vår lille prins, som vi älskar dig.  han hade lite knip i magen igår kväll, men det släppte efter en halvtimme så det var skönt, så han fick sova gott i natt lillhjärtat, och likaså fick vi som vanligt. Helt galet att man sedan han var ca 1 mån har sovit lika många timmar per natt som man gjorde innan man hade barn. Det är rena drömmen, och skönt för Sam med att han kan sova så bra, hoppas et håller i sig.

Idag måste jag verkligen ta ner stakarna i fönstret, nu vill man blicka framåt till vår och sommar.
Nu är Sam hungrig, laters!!

Långpromenad.

Hela lilla familjen tog på sig bra och gav sig iväg på en långpromenad, det blevCoop forum som var målet. Vi skulle köpa sakerna som fattades till caesar salladen vi gjorde tidigare. Satan vad god den blev. Mums!
Hade mina nya varma skor på mig, och gud vilken skillnad det genast var. och min nya skidjacka förstås. Gore  rules.
Sam sov som vanligt hela vägen i vagnen. Han är verkligen helt underbar. och jag verkar verkligen förstå hur lyckligt lottade vi är som fått ett så snällt och harmoniskt barn. Det är inte många stunder per dygn som han skriker, utan är mest glad och mysig. Älskade barn.

Vi fick det åter igen igår bekräftat av grannarna som var över... de berömde honom massor och sa att han var så lätt att ha att göra med. Jepps, han är amazing... jag är så tacksam för att han verkar så tillfreds att jag inte nog kan poängera det. Alltför många får ta sig igenom dagar o nätter av skrik och jag tycker verkligen synd om dem... tänk att ej ftå sova och liknande, jag beundrar dem stort. Men man klarar allt då man vet att det är övergående.

Nu e det dax för mat till myspojken, sen skall det mysas o fixas bilder.


Sam idag på Ica.


Nya skor.

hej hopp.
idag har hela lilla familjen varit på promenad o spant på dagis, vi vill ju hitta det bästa o det som känns rätt, det är så viktigt förr oss att Sam hamnar på ett dagis sen med bra lärare och varmhjärtade. som tur e är det ett tag framåt, annars hade jag fåttpanik.

har varit och köpt timberlandskor idag, sådana riktigt varma o sköna som man kan ha på primenaderna, och ett par joggingbyxor från craft. skall ha det somträningsbyxor allmänt. köpte även en fin mixer till smoothies o barnmat när det blir dax för det. samt ett usb-minne till alla foton,, ska lägga upp lite bilder sen med.

Sam sitter i mitt knä o suger på sina händer det låter supergulligt. han är så fin vårt hjärta!

Nu blir det soffan med stora o lilla älsklingen, ikväll kommer vänner på fika.

trevlig helg.

Heja dansbaggen.

Bagge var bäst ikväll, bella var inte särskilt bra och morgan var med grym. Han hade nästan bättre taktkänsla än vad hans danstränare hade. Man trodde det var han som var läraren tyckte h´jag.
 Något v i båda skrattat åt här hemma var Brunett-Berra som de kallade bellas pojkvän Nils. ;)

Jag är äcklad av pizzan som det blev istället, sambon var dukltig och tog en pizza. På måndag börjag jag min GI-kost, hoppas det håller i sig ett bra tag nu. Att ej dricka läsk gör jag inte mer iaf, blä vad äckligt det är.

Mensen verkar ha kommit igång, och sablans vad öm jag var vid ägglossningen denna gång.

Hönan here we go again!!!

Trevlig kväll...

Efterlysning.

Efterlyser signaturen "anonym" som brukar skriva en massa snälla kommentarer, vem är du? :)

Nhl.

Undrar just om min sambo drömmer om att Sam skall bli hockeyproffs?

Världens sötaste lirare.


Sam är så snäll.

Sam är så mysig och snäll. han satt med mig i sovrummet och tittade på när jag städade och rensade ut bland kläder som blivit för små. Gud det var en hel hög som fick rensas ut, antingen skall jag ta och sätta fart med att sälja på tradera, eller så orkar jag inte det, sparar dem till ett ev framtida syskon om han har den turen att få uppleva den stora kärleken återigen. Sam är ett sådant praktexemplar att hen verkligen visat hur underbart det är att vara mammaledig och bara mysa med honom hela dagarna. jag kan inte nog påpeka hur lätt han är att ha att göra med. Nog har ham magknip och är ledsen ibland, även han har ju dåliga dagar.. men överlag är det bra dagar och han ler och är så mysig. Underbara barn.

Så nu har jag rensat och städat undan och varit effektiv, nu förtjänar hela lilla familjen en lugn och skön fredagkväll i soffan med god mat och en och annan godisbit kanske.

Promenad.

härliga fredag, underbara vårväder, underbara vagnspromenad - ja underbara dag helt enkelt.
har varit ute med vsgnen en timme ca och det är ett meck att bära ner den när man ej har hiss. men skam den som ger sig. sitta inne tänker jag då minsann inte göra i detta väder. jag behöver lite luft och likaså Sam, det gör nog bara gott för förkylningen. klär man sig bara rätt så är det toppen. dessutom somnar han så skönt i vagnen vårt älskling. att man kän älska någon så mycket som man älskar sitt barn det är obeskrivligt. vi är bda upp över öronen kära i vårt kärleksbarn. han är ju en blandning av oss båda, ett bättre k'ärleksbevis finns inte att få. att få barn ger ens liv så mycket mening och glädje. helt fantastiskt.

nu sover Sam i mitt knä så nu tänkte jag försöka fixa lite här hemma. ikväll ska jag göra ett nytt recept på tacopaj jag fick av en kompis. hon bakar grmmast i världen så det kan ju ej bli fel. så det blir mumsigt att äta till lets dance, det får man ju inte missa!

Ska ni med se lets dance ikväll?

koll

vill återigen ha lite kontroll över vem som läser, så slänger iväg frågan:

Vem är du?

Vart?

Hjälp mig, vart är den vita stickade tröjan köpt?


http://www.tv4.se/1.283438?videoId=1.779518

han är min sol.

Sam lyser verkligen upp dessa mörka vinterdagar, han ler och pratar titt som tätt... och värmer mitt mammahjärta. Älskade barn. Tanker idag var Pop:s rea men då jag hörde av en vän att det inte var ngt bra där s skippar jag det. Det får bli att enbart köpa ett usb-minne istället så att jag kan föra över alla bilder dit, man kan ej lita på datorer och därför vill jag ha det på minnet istället. Skall göra det så fort min stor-älskling kommer hem. Åh jag längtar tills imorrn, då börjar lets dance och vi skall ha myskväll med god mat hela lilla familjen. Det har vi jämt på fredagar, eller vi försöker i veckan med, men eftersom min sambo jobbar så kopplar han av bättre på fredagen, men vem gör inte det? Så det är toppen, snart helg med hela familjen. Då skall vi bland annat gå på promenad o kolla upp ett dagis vi är intresserade av, gäller att vara ute i god tid. Vi skall spana i fönstrena, man vill ju att det skall vara perfekt när ens sol skall gå där.

Usch såg ett program från england igår där 10åringr hade anorexia och vårdades på hem med ständig översikt. Där sa en av tjejerna att hon brukade gå och stå upp hela dagarna för att man förbränner mera kalorier då, sen gick hon på sitt rum fram tills hon gick och late sig vid 10, sedan gick hon upp kl 04 igen för att gå omkring. hennes idealvikt var 25 kilo. TJUGOFEM kilo !!!!! herre gud. Och TIO år. vart är vår värld på väg? När jag var 10 hade jag mjukisbuyxor, våfflat hår och tyckte om att leka med kompisar. Inte tänkte jag på vikten for god sake!! Det måste göras något. Det är så hemskt. De var benrangel allesammans. De fick sån panik av att äta att de klistrade fast chokladen under naglarna för att slippa äta.
Någon mer som såg det? Är det inte för hemskt?

Nu skall jag se till min älskling, han ligger och sover i babysittern. Vår stora kärlek. Min sambo påpekar varje dag sin stora lycka över sin familj, det är underbart att höra-

Bebisgrammis.

Årets Putte-grammis går till...................

Samhjärtat!!

Han jollrar och tackar så mycket!

Duktiga pojken.

Nyligen hemkomna från BVC, det gick bra idag. Sam väger nu 6490 gr och är 64 cm lång. Han har växt bra sen den 18/12 då vi var där sist och han väge 5770. stora killen.
Sen var det dags för första läkarbesöket, vilket visade sig vara samma människa som under läkarkollen imorse, whoops lite pinsamt. men hellre kollar jag en gång för mkt. Jag trodde ju det var ngn annan som skulle utföra denna kollen nu hos bvc. Well well.
Hon frågade mig om han låg ngt på mage, och jag sa att han inte gillar det, och att jag därför varit lite lat med att göra det. Men att jag istället har liksom lekt flygplan med honom så att han håller upp huvudet på det sättet. Men så testade hon att lägga honom på mage och vips så höll han upp huvudet länge, och stötte sig på axlarna, så han såg inte alls ledsen ut då och höll sig uppe länge. Han var jätteduktig och stark sa hon, vårt lillhjärta han är så fin. Och växer så det knakar det är bra det.

Nu kommer snart sambon hem, tänkte först ta mig en snabb sväng till gallerian när han kom hem o köpa en anteckningsbok där ajg tänkte skriva ner lites smått vid läggdags varje dag om Sam gjort ngt speciellt under dagen and so on. Man glömmer ju så fort. Men jag väntar tills imorrn eftersom Pop har sin rea då!:)

Nu lagar jag fläskfile och klyftpotatis med kronärtskockor och röd lök. Hoppas det blir gott. Sam sover så fint i babysittern som jag har bredvid i köket. En bit bort från matlagningen förstås. Nu skall jag skynda mig att fixa klart maten tills mitt stora hjärta kommer hem.

Vårt älskade barn.

Snarkbebis.

Lille Sam sitter i bebissittern här bredvid och snarkar så sött. Antar att det är för att han är lite snorig som han snarkar. har era barn med snarkat någon gång?
Han älskar verkligen att bli buren, men ens handleder strejkar ju ibland så då är babysittern perfekt även om den inte alltid är så poppis. Men med nappen slappnar han av lite och då går det bättre.
Under tiden han sover har jag kastat i mig lite kantarellsoppa med dillkvistar i och ätit två knäckemackor med ost till.
det är inte mycket mat men fullt tillräckligt såhär, eftersom vi ju äter när sambon kommer hem från jobb.

Våra katter är som tokiga nu, de är på bordet jämt fastän de inte får, jag får nästan passa dem mer än Sam hehe. Men jag vill inte ha katthår i maten så på bordet får de ej vara.Självklart e det uppmärksamheten de vill ha nu när de kommer lite i skymundan, men jag försöker mysa lite med dem så fort tiden tillåter.

Om en timme skall vi vara på bvc o det gäller att börja klä på i tid, eftersom vi bor på 3je våningen utan hiss så tar det iaf 5 minuter att komma ner med vagnen, jag skulle inte gråta om de fick för sig att bygga en hiss här. men man får ju iaf snygga armmuskler om inte annat;)

Nej nu skall duka undan maten och fixa lite innan det är dags att bege sig.

Förresten ni som läser, hur långt var ert barn när han/hon föddes?

Barnläkaren.

Vi var upp till barnläkaren imorse för att kolla Sams förkylning. men det var inget med öron eller hals. en ihållande förkylning i näsan sa hon, som kan sitta i flera veckor på små. Men så länge det e en vanlig förkylning så är det ju lugnt.
Och så länge han verkar pigg och inte får feber så är det med lugnt. hoppas hans snorighet försvinner snart iaf.

Vid kvart i tre skall vi på första läkarkontrollen på bvc, de skall nog kolla hur han greppar, ögonen, hur han följer med och hur stadig hans nacke är. Han är inte helt stadig i nacken när han ligger på mage ännu. Men det kommer nog, det är ju trots det 3 veckor till hans 3 månaders dag. Idag är han 10 veckor, gud vad tiden springer iväg.

Jag har precis slängt i mig lite fil, det var min frukost. jag måste bli bättre på frukostmålet, jag tar mig aldrig riktigt tiden till det. Men helt plötsligt är kl kväll och jag kommer på att jag inte ätit så mkt. Skärpning.

Nå lite uppbokningar idag det är skönt. Så kommer man ut iaf, det behöver man det med. Frisk luft är bra.
Hur har ni det, fria från förkylningar?

Maraton.

ikväll har vi haft midsomermaraton o sett 3 filmer på raken, de är riktigt bra när man sätter sig in i dem.
Putte har haft lite ont i magen, men nu när han har skitit e det frid o fröjd:) Tänk vad nöjd han kan bli efter det gullet!
Dagen har annars varit lugn, känner mig trött idag tror jag fick sova för mycket inatt, haha tänk förr då kunde jag lätt sova 10h o må bra av det, nu blir jag konstig på 8.

Nej dags att återgå till soffan.
Blir mer skrivande imorrn.

Nattie.

Ni glömmer väl ej att prenumerera på bloggen, lättare att se när uppdateringar görs då.

Ciao.

Morning.

Uppe med tuppen, eller inte. Gud vad trött jag var idag.
Dagens to do är attbyta ut de gamla dr brownflaskorna mot de nya, de gamla är tydligen inte bra. Och allt som inte är bra ska Sam såklart inte ha. Inget snack om saken.
Sen skall jag försöka få en tvättid till Sams nya kläder, har ni med kaos med tider i er tvättstuga?


Magknip.

Lille Sam har magknip. han är så spänd i kroppen, stackarn. Skall försöka ge honom lite magmassage och få honom att slappna av så kanske han lyckas slumra till en stund. Det skulle vara skönt för honom. kanske vill han bajsa och att det är det som trycker på. Vi har kommit lite snett med maten sen vi var iväg i jul, och en endaste dag kan fucka upp för lång tid framöver. Innan bajsade han på eftermiddagen nu kommer det på morgonen och ibland lite på kvällen. Måste försöka få tillbaka det igen för då var det bättre i magen. Dessutom så kanske jag måste återgå till att massera, det kanske .

 verkade somna i js famn nu, vi skall vila ett tag nu. nattie sålänge.

Första skrattet.

När sambon kom hem från jobbet idag och skojade med Sam så skrattade han riktigt högt för första gången. Tidigare har han jollrat o gett ifrån sig små ljud men nu kom värsta höga skrattet. Vi blev helt tagna, det var så varmt o mysigt att höra.
Tänk att pappas pussmunsljud kan framkalla första riktiga skrattet. underbara bebis.
Så nu har jag skrivit in det i babyboken, man glömmer ju så snabbt. Synd att vi inte fick det på film. Men vi har det i huvudet nu, det räcker.. och blir över.

Nu skall vi sätta oss i soffan allesammans o mysa, sen inatt är det hockeymatch som skall ses. Sam skall ändå ha mat vid 02 så det passa utmärkt att se fram tills dess.

Här är elefantens fortsatta relaxingstil, och Sam i hans nya björndress. Är han inte underbar så säg, vår lillälskling.




Som vi älskar dig fining.

Cooker.

Skall testa något nytt recept nu, nämligen malins specialare. Får se vart det bär hän.
Men med kronärtskocka, avocado och gojs kan det väl ändå inte bli fel eller?
Tänkte passa på att bli klar med maten och kasta i mig den lite snabbt innan det är dax för Sam att äta.
det är ett trixande det där med att hinna äta själv, eller så är jag bara jäklans kass på att tänka på att äta när han sover.
Well det är ju tyvärr inte så att de 3 sista kilona försvinner pga det, utan snarare hänger de sig kvar just därför att jag slarvar med maten. Men jag måste börjar skärpa mig iaf.

Nåväl mitt nyårslöfte att ej dricka läsk håller ännu, har ju ej druckit på över ett år , och nu smakar det rikitg blä faktiskt.
Synd att det inte känns likadant för godiset. Att man liksom inte är sugen. Men choklad o lakrits är ju livet. Så im gonna eat it till efterrätt.

Nu matdags, pastan e nog klar nu. Vad äter du till mat idag?

Snabbmat.

Sam gillar när jag bär runt på honom, jag fick höra på BB att barn blir trygga av att vara mycket nära och att de har igen det senare i livet. Sagt och gjort. Jag vill klart skänka mitt barn trygghet och närhet, det är viktigt för mig att jag snabbt finns tillgänglig när Sam vaknar, för att visa att jag finns alldeles i närheten, och att han aldrig skall behöva känna känslan av övergivenhet. det är sådant som jag tror barn blir trygga av. Och mycket riktigt, jag har burit honom, liksom hans pappa har gjort. Han älskar att bäras rygg mot min mage så han kan i sin nyfikenhet skåda vad som händer runt omkring. Och nu vill han bli buren ofta, och gillar inte så mkt att sitta i sin babysitter, eller jo det går oftast bra efter en stund. Och faktum är att jag ju måste hinna duscha, och äta samt fixa lite emellan varven när jag är själv med honom.
Bärselen är han inte riktigt stabil i nacken för ännu tycker jag så den lär dröjas ett tag, men sen så. Jag skall bli bättre på att lägga honom på mage och öva nackmusklerna, men det sägs att bebisar oftast blir stabila vid  månaders ålder i nacken, så vi har ju nästan en månad till på oss. han är så tidig med allt annat hittills så nog kommer han att vara mer stabil i nacken då med så han kan sitta i vårt bärsele, vår lilla fining.

Vad gäller maten så fann jag i kylen en färdiglagad kantarellsoppa från blå band som min kära sambo  köpt hem till mig. Han tänker då alltid på allt, tanken med den var såklart till mig då han jobbar o jag inte har en massa tid att lägga på matlagning, då var den perfekt att ta fram och värma. Och supergod var den med. Så den rekommenderar jag varmt till alla, Jag är ju som frälst i kantareller med så det var perfekt. tack älskling.


Åååh nej, nu har de tv-licensreklamen på teve igen.. och jag lär få den på skallen igen, den låten alltså. Fasiken jag som precis blivit av med den. Sambon blev smått irriterad på mig igår när jag gick o nynnade på den hela dagen. Haha.
och när jag nyss glömt den då var det morden i midsomer låten. Japp alltid är det något som sätter sig på skallen. Har ni någon låt ni brukar nynna på som vägrar släppa taget om skallen?

Nu ligger Sam här bredvid mig i soffan och snarkar så sött, han har båda armarna uppåt sträck, så som han brukar sova. Bebisar har så mysiga reflexer. haha. Jag minns på bb när jag skulle lyfta försiktigt på täcket när han sov och hans armar bara flaxade till hej vilt. Shit vad var det tänkte jag. Helt normalt sa de på BB. haha mycket skall man lära sig.
Men jag kan ärligt säga att jag känner mig sjukt påläst vad gäller graviditeter. Efter allt jag läst och allt jag hört om samt mass föreläsningar och latinska namn så kan jag min sak. Tom min bm blev impad på mig när jag jämt förstod vad hon menade och kunde säga det latinska uttrycket innan henne. Haha. Men något skall väl fastna, och det man har intresse för det fastnar ju såklart. de på förlossningen vart med impade när jag talade om vernix och cervix och vice versa.  Så undrar ni något så fråga:) Däremot känner jag mig fortfarande nybörjare på bebisgrejs, även om jag läst mycket om det med så är det svårt att veta vad som är feber på små bebisar och inte, tex. Men det blir på nått sätt självklart på hur man tar hand om sitt barn så fort han kom till världen. det var som att jag inte hade gjort något annat. Så självklart. Sen att högen på multum av gravidtidningar o föräldratidningar gett mig en grundkunskap samt föreläsningar det tror jag är viktigt men tjejer är som gjorda för att vara mammor och ta hand om barn, inte sant?

Nej nu skall jag med försöka ta det lugnt en stund när Sam sover, och inte stirra runt och städa och ha mig som annars, det får bannemig vara lite stökigt nu, så länge det inte är smutsigt så står jag ut. Men smutsigt skulle det aldrig hinna bli, det ser man till med ett litet barn i hemmet. Världens vackraste bebis. Han ligger här i sin tigerbody och sussar. Älskling.

Älskling - du är det finaste jag vet.

Att oroa sig.

Usch vad jobbigt det är med förkylningar. Jag oroar mig för Sams snoriga näsa o slemmiga hals. Han låter så himlans snorig när han andas och så är han allmänt slemmig i halsen. Ringde nyss till barnläkaren här och de hade en tid på onsdag som jag bokade in mig på. Jag känner att även om det är en förkylning så vill jag ändå kolla upp det så det inte är ngt i halsen eller öronen samt att det ju kan vara tryggt att någon kollar som faktiskt är experter. Det ska man alltid göra en g¨ång för mycket tycker jag speciellt när det gäller ens hjärtegryn. Även om han äter bra o verkar pigg mellan sovstunderna så blir man ändå orolig. Man önskar man kunde ta allt snor från honom och ta förkylningen själv istället, det skulle jag utan tvekan göra om jag kunde trolla. Stackars liten!

Nu är det snart matdags, hoppas han äter lika bra då , att de äter är iaf ett gott tecken!

Ngn mer som har förkylda barn?

Öm igen.

Jag är öm över äggstockarna idag med, måtte det vara äl eller att mensen är på gång, ni som fött barn vad säger ni?Känner ni igen er? Inatt snörvlade Sam mycket när han sov, måtte hans förkylning snart vara över. ;Man vill ju inte suga för mycket med näsfridan heller, det känns som att det kan reta slemhinnorna mer än det gör nytta. Men jag antar tt bebisar kan vara snoriga länge i dessa tiden, ngn med erfarenhet?

Idag jobbar sambon så vi skall ta det lugnt, tänkte ta en promenad men det är ju -7 så det får snällt vänta. Annars hade  det varit skönt, o då kan Sam ha sin nya björnoverall som vi köpte till honom igår. Den är så himla fin o han är världens sötadte i den.  Lägger upp bilder sen på vår bjrn.

Gud vad kul det e att handla kläder till honom, han har verkligen en större garderob än mig nu, skulle tippa på att han har ett 30tal byxor:P Snyggingen!

Nej dags att käka något, vad har du för planer idag?

Inväntar maten.

Sam och sambon sover här bredvid. Sams nästa mål är klockan 01, och jag känner att jag hellre vill hålla mig vaken tills han ätit än att är vi är riskera att somna en timme o vara så inne i sömnen att jag inte vaknar den tiden det är dags för krubb.
Men jag tänkte jag skulle passa på att skicka iväg bilderna jag tagit på framkallning nu medans putte ändå sover.
Han bör göra det fram tills nästa mål, han brukar vara ganska så punktlig med målen på dagen, men på natten så går det 6 h emellan så det ger mig en god natts sömn nästan varje att och det är jag väldigt tacksam för.

Dagarna bara flyger iväg, Sam sover bra på förmiddagen oftast så då brukar jag med vila eller fixa till mig om vi skall iväg, ja även om jag går hemma med. Man vill ju känna sig fräsch även om man inte skall iväg någonstans. Det viktigaste är ju att vara fräsch för sin partner, något som de i utlandet tycker. de klär upp sig när de är hemma med familjen och inte specifikt när de skall gå ut. Vi svenskar klär upp oss när vi skall gå ut, men tar gärna på mjukisarna när vi är hemma, är inte det konstigt? Fast att ha mjukisar hemma är bekvämt och skönt, avslappnat o mysigt.. det e väl precis så det skall vara att vara hemma med familjen, avslappnat och bekvämt alltså.

Tiden bara rinner iväg den med, jag försöker att ta tillvara på varje sekund av Sams vakna tid, det är så roligt att se hans leenden, hans ljud med munnen, hans gestikulering och även hans missnöjsamhet. Ja det är kanske inte roligt, men det är en utmaning att göra honom nöjd varje gång. Det är mitt mål, att vara en mamma som gör honom nöjd och belåten så långt det bara går. Det viktigaste i mitt liv är Sam och just nu kretsar mina och min sambos dagar kring vår lille stjärna, och jag älskar det livet. Även om man ibland missar att äta ett mål och magen skriker... så är det så underbart och jag älskar varje sekund.

Vad var jag innan jag fick Sam egentligen? Livet är så mycket mera värt med Sam. Han är det mest värdefulla i mitt liv.

Dålig timing.

Nu har Sam precis fått mat, de dagar han äter vid 21 är inte bra timing för då ska han ha mat vi 01 igen, o å tycker jag inte det  lönt att sova innan för jag blir så trött då att jag ej vill sova över det målet. Då e det bättre att vänta kvar uppe. Ska bara locka j till det med, får se vd jag ska locka med bara, vad tycker du?

Well.

Dags för blöjbyte sen soffan.

Pellefant.

Slutligen vill pellefanten buga och tacka för visat intresse. :P



Sam har precis badat nu, han är som en fisk i vattnet, han verkar iaf gilla vatten. Det ska bli så kul att bada med honom sen. SötSamis.

Gymnastik.

Hade varit i köket och fixat mat till Sam då jag kommer in i tv-rummet och får syn på Sams elefant.
Han höll på med sin gympa i soffan och ville ej bli störd. Men när jag sa att det var ett reportage till bloggen så var det okey.
Här kommer de första passet.




Spagat.



Armhävningar.


Fortsättning följer.



Bloggutmärkelse.

Åh söta Emma, prettyblueeyes.blogg.se har gett mig en utmärkelse för att hon gillar min blogg!! Vad glad jag blir.
Nu tänkte jag ge en utmärkelse till 7 bloggar jag älskar att läsa.


(ni får kopiera bilden från Emmas blogg då min ej kan sparas ned)

Har man mottagit en utmärkelse ska man:
 - Kopiera bilden och lägga ut den på sin blogg
 - Länka till den du fått den av -
Ge vidare till 7 andra -
 Lämna en kommentar i deras bloggar så det vet om att de fått en utmärkelse


De bloggar jag väljer att ge en utmärkelse till är följande 7. (obs att alla inta kan få en även om jag gillar många)

evelinas.blogg.se - hennes blogg är såhjärtlig och mysig! Har läst den länge.
karinolofsson.se - Hennes blogg är så ball, mycket att läsa och kul sätt att skriva.
annlouise.blogg.se - fina bilder och söt blogg allmänt.
mawriii.blogg.se - En kusin till min sambo, vi har börjat prata mycket. Ambitiös tjej med andra barnet på väg.
tricias.blogg.se - En tjej som med nyligen fått barn, trevlig läsning
lini07.blogg.se - Mysig tjej med 2 söta barn.Pratat länge.
familyspace.blogg.se - Har pratat mycket under graviditeten. Söt blogg.


Förkylningstider.

sam är fortfarande snorig, men han äter bra och verkar ändå som vanligt så jag gissar på att det är en sån förkylning som alla får dras med nu i denna tid. pratade med js kusin, hon sa att hennes pojk med varit förkyld när han var liten, 5 mån till o från. någon som känner igen det.?

Det e helt galet så mkt tvätt det går nu, vi hade tvättid nu på morgonen men hann ändå inte klart med allt. O så mycket jag vill göra om o fixa med här hemma nu, men badrummet skall fixas lite enkelt när det blir vår. så det blir skönt.
måste framkalla bilder på Sam med nu och framkalla och vissa som skall hängas på väggen på vår lille stjärna.
Han kommer finnas i alla rum på bild, såklart.

Nej om man skulle tvätta håret, det kan liknas vid ett rapsfält, nja nästan iaf. känslan är nog värre än vad det är.


Allå.

hej idag med.
Vaknade men mensvärk igen, puh vad drygt. Putte tog sig en sovmorgon så jag passade på att ta mig en snabbdusch innan han vaknade till liv. nu har vi bytt blöja och tagit på labanbodyn och nu sitter han i mitt knä och småpratar!:)

Snart ska min sambo åka o köpa en ny overall ytill honom, nya bodysar o byxor.. fastän att vi har massa kläder så växer han så det knakar vårt hjärta. Tur vi fick presentkort av js släkt till Sam, superbra!

Nej om man skulle göra lite lunch, jag missade visst frukosten idag med, ovanligt? Nej.


Mensvärk, eftervärk?

Det är snart 10 veckor sedan Sam föddes och det är nog närmare en månad sedan jag slutade blöda och hade avslag. men nu känns det som mensvärk typ mer eller mindre varje dag... svag magvärk och lite öm över magen är jag allt. Kan man ha eftervärkar så många veckor efter eller är det mensen som är på gång, fast så lång värk innan?
Ni som fött barn, när fick ni igång mensen, och hade ni med värk i magene tt bra tag efteråt?

Magvärken gör inte jätteont, den är mest dryg och jobbig. Så jag vill hellre att mensen kommer snart.
Var ju ändå ett år sedan man hade den, så nu saknar jag den lite... hur sjukt låter inte det, att sakna mensen...

haha saknar du med mensen ibland? Man är ju så van att blöda titt som tätt menar jag. En del av min personlighet.

Annica Duckmark?

Någon som vet, är Duckmark på smällen?

Som alla andra då alltså...

jag kan bli miljonär.

Satt och kikade på postkodsmiljonären nyss, då olof lundh och patrik ekwall tävlade och flög på vad ordet diskurs betydde... direkt jag såg det visste jag att betydelsen var samtal... så att jag nu drar slutsatsen att jag är smartare än både min sambo, olof och patrik det är ju självklart. Att man utbildat sig i närmare 6 år på högskola skall väl ha givit mig någon kunskap... och nu fick jag min revansch. Hoho. nej men skämt o sido. Jag tycker om ord, och jag märker att ju mer man läser på högskola desto fler ord stöter man på o fler lägger man på minnet. Ord är bra skit.
Tänk vad skulle vi gjort utan ord. hur skulle man då kunna blogga?

Hur gjorde man förr i tiden innan bloggen fanns? Och innan orden fanns... hur uttryckte man sig då? Genom  närkontakt och klappar? genom smisk och räcka-fingret stilen? Inte vet jag.. men jäklar vad svårt att få sin vilja igenom innan man visste ordet av orden.. (?) Ord är bra skit.

Ibland funderar jag på vad jag skulle välja emellan, att vara döv stum eller blind.. jag tror absolut jag skulle välja stum... eller nja kanske döv förresten, då slapp man höra på allt skit som folk snackar.. och man skulle kunna överrösa dem med allt eget bullshit man hade att komma med istället. För om jag inte kunde uttrycka mig och fick babbla så skulle jag spricka.
Fråga min sambo, han spricker snart av alla ord jag proppar i honom. Men det är väl så det skall vara.

Jag funderar på hur Sams personlighet kommer vara, om han har ärvt pappas envishet och tapperhet eller sin mammas babbel och galenskap, det återstår att se och så underbart det skall bli att se hans personlighet växa fram. Det ser jag verkligen fram emot. men nu ser jag mest fram emot varje morgon jag vaknar av att han gör ljud ifrån sig och vill att jag skall vakna. Det är  underbart. Tänk så mycket glädje ens barn skänker en.... ofantliga mängder. Underbara ofantliga mängder.


Home sweet home.

Sam har jollrat i babysittern o jag har satt upp nya gardiner, vanliga vita oenkla.
Dock är den ena lite kortare, får fixa till det när jag hinner. Nu ska Sam snart få mat igen och sen tänkte jag sde om jag hinner sortera kort, har redan hunnit ta ca 350 på Sam med nya kameran:) Poppispojken!!

Ska skicka in för framkallning o sen försöka få tid till att sätta in i album. Man får ta lite eftersom.
Annars blir det en lugn lördag, det är ju riktigt kallt ute, huwa!

Snorigt.

Sam är som mest snorig, hostig och förkyld på morgonen, antar att det är normalt eller? Nisom med haft förkylda barn... sitter det värre i näsa och svalg på morgonen?

Usch förkyld i en vecka imorrn, hur länge sitter det i egentligen?
han äter o är pigg som vanligt o ingen feber så vanlig förkylning antar jag?

Klumpig.

Gud avd klumpig jag varit kväll, stött in i massa saker o tappat grejs hit o dit. Usch jag blir så trött på mig själv. Jag känner mg inte trött, men antar att det ändå är en sorts trötthet som visas eftersom man iaf ger mat någon gång per natt, sen om det är tidig morgon eller ej... men det är ändå lite bruten sömn. Även om jag såklart inte vill klaga då Sam sover bra på natten... *peppar peppar* hoppas det håller i sig för hans egen skull med såklart.
Nu har det kokats flaskor o förberetts inför natten. Vi kikar film o Sam vilar i min sambos knä, skall vara uppe tills målet kl ett innan vi stupar i säng.

Så jag säger gonatt för ikväll!

I affären.

åh vad pinsam jag är.
kom till kassan  o kom på att jag glömt en sak så jag springer o hämtarl en början  osten som jag till  sen början ej hittar...
när jag sen kommer tillb är det jättelång kö och då har plånboken fastnat så jag får ej upp mitt kort, sliter o drar o får mer o mer panik när det till slut går... puh!

Sånt gör mig sjukt stressad spec med världens kö efter. Som bara pustar o stönar o tänketr säkert att jag är en puckad blondin.

Men nu är jag hemma igen hos min lilla familj. puh vilket äventyr att gå till affären. :)



Vilken är din favorit?

I juletider så äter jag åtskilliga alladin och paradisaskar. På något sätt är de förknippade med julen, inte sant?
Och jag liksom alla andra i min familj slåss om trillingnöten, den är bäst. En klar favvo hos mig o min familj.
Hur är det hos er, vilken är den stora julmarodören i er familj?

Jag blir uppriktigt kinkig om jag inte får åtminstonde 2 av de 4 trillingnötterna i asken.


Babystuffs.

Var iväg en snabbis på morgonen. Köpte gardiner o ett gipsset till att avgjuta sams fot el hand. det kommer bli så kul att ha det sen. Hoppas han inte är alltför svår att få ett avtryck på, vårt hjärta!
Nu sitter han o sover i mitt knä, han är fortf lite snorig men jag hoppas det släpper snart. Hur länge brukar bebisar vara snoriga.?

Jag känner mig lite öm i halsen med, och min sambo är med lite snorig. Tusans förkylningstider. Nå bara Sam slipper fler förkylningar så är jag nöjd.

Han är mycket vaken på dagarna nu, därav mina lite färre blogginlägg ;)
Men uppdatera varje med ngn bild o inlägg, det är mitt mål.

Bilder kommer ikväll.

Ciao

Läskig.

Det är så läskigt vad tiden går fort. jag satt o kikade igenom från oktoberinlägg när sam var nyfödd.. och nu är han lite mer än 2 månader. Shit,vart tar tiden vägen? jag blir nostalgisk.


Älsklings-Sam jag älskar dig mer än livet självt.


Stjärnan.

Vårt hjärtegryn.

Säg mamma.

Säg maaamma.
Maaaaaaammaaaaaa.


Nyårslöfte.

Gissa vad jag har för nyårslöfte? Att bli av med det sista putet från gravidmagen. För även om jag gillar min mage o mitt put så kommer det en sommar då jag måste se respektabel ut.


Sam och kaninen.

Här sitter Sam på nyårsafton i soffan bredvid sin favorit - Kaninen han fick i julklapp av mormor och morfar.



När jag var liten hade jag multum med gosedjur, jag skojar inte om jag säger att jag hade minst 100 stycken. Minns min första nalle, en brun söt nalle som nu är ganska så sträv i pälsen, jag antar att jag kräkt och kelat en del med honom varav hans nuvarande look. Men nallar är till för att pussas och gosas med. Undrar dock hur mycket jag hann göra det med alla mina nallar jag hade på sängen, lite läskigt nu när jag tänker efter. Tänk om de hade känslor och tyckte att jag var jättedum som inte lät de sova med mig i sängen på nätterna? Ja fy vad hemskt jag känner mig nu, måste nog genast hämta upp dem från källaren. Hade ni mysdjur när ni var små?

2oo8 har passerat.

Jahapp då sitter man här, ett år senare. det är ju 2oo9 nu och herrejäklar var tiden går fort.
För att summera 2oo8 kortfattat. det underbaraste och mest intensiva året hittills.
Underbaraste för att vår älskade son blev till och kom till världen. Allt på ett och samma år, inte illa.
Intensiva för att jag i början tyckte att dagarna lunkade framåt. De fylldes av oro för allt kring graviditeten,
och den som har barn vet att man oroar sig redan då man håller graviditetstestet i handen. En underbar känsla att bli mamma som också fylls av oro och ett hjärta som hela tiden finns utanför kroppen. Man vill ha kontroll på allt och vara en bra mamma som ger trygghet, kärlek och är det perfekta lekmamman, samtidigt som man vill vara en bra flickvän och hålla någorlunda rent och fräsht hemma. Då är det skönt att Sam är en underbar varelse  somcharmar en hela dagarna och inte alls skriker särskilt ofta. Så jag får sova på nätterna, och det är guld värt.

På två månader har det hänt massvis, nu har han hittat handen och suger på den ibland, han följer utan problem med en med blicken, han skrattar och jollrar hela dagarna... och är ett charmtroll helt enkelt. Mamma och pappas skatt.

Han gjorde 2oo8 till det underbarste året i mitt liv.

Och året slutade på ett lugnt och skönt sätt här hemma...både Sam och sambo var förkylda så vi gjorde mat hemma, åt i lugn och ro, och hade det allmänt mysigt. Vid tolvslaget stod vi vid fönstret och kikade raketer alla tre och skålade med mousserande. Sam kikade också på alla raketer som skönt upp. Sen slocknade vi vid 01.30 och vaknade vid halv tio.

Och inser att år 2oo9 är här... shit var det inte typ milleniumskifte alldeles nyss? Åren går läskigt fort.

Nu skall jag skicka iväg nytagna bilder på putte o fixa förstoringar till hans rum. De kommer bli så fina...
Och imorrn skall jag inhandla nya gardiner och lite sånt. Alltid finns det nått att göra...

Vad hittar ni på om dagarna?



Mammas favorit.

RSS 2.0