5 månader.

Idag är det 5 månader sedan vår älskling föddes, den dagen var den vackraste i vårt liv. Jag minns när jag fick upp honom på bröstet efter timmars kämpande, då var det som att all smärta försvann och man var lyckligast i världen. Då grät vi båda glädjetårar! Det var så ofattbart och mysigt, och att stanna på BB i 4 dagar var ett bra val, då fick vi tid för att bara vara familj och inte alla andra måsten och besök som lätt kommer med att man kommer hem. Så vår underbare son är alltså 5 månader idag, det är helt galet vad tiden går fort, och hans 5 månaderspresent blev en gåstol från Graco. En riktigt fin och rolig sak. Han har inte riktigt förstått grejen med hur man tar sig framåt, men han sitter och rör alla grejer som är på lekbrickan på stolen. Och han kommer antagligen älska att ta sig fram på den sen tror vi. Svärföräldrarna hade även med sig en hoppgunga som han tycker är så rolig. Igår så lekte vi med honom där och han skrattade som en tok där han satt och gungade vår älskling. Han är så duktig och söt, nu börjar han bli otålig när han inte riktigt vet hur han skall fixa med grejer, han har verkligen en stark vilja. Men det är bra, det kommer man långt på.

Nu har vi varit ute och gått, och Sam sover fortfarande gott i vagnen och snart är det mat för både han och oss andra.
Badrummet börjar ta sig, och det kommer bli jättefint. I veckan skall det inhandlas lite nytt från Ikea och donas med lite gardiner och tyger, så det kommer bli perfekt i vårt hem,. Home sweet home.

Imorrn är det den dagen jag tycker är så jobbig, den andra vaccinationen. Det är inte kul när ens barn skriker, det gör ont i hela min själ. Men vaccination måste man ge anser jag, och det är över på en kort stund. Sedan hoppas jag att han slipper feber och så. Men skönt att sambon är hemma så han kan följa med. han har lite bättre psyke än mig när det gäller sådana otrevligheter.

Men imorrn är en annan dag. Nu skall vi njuta av denna dagen och se vad den har att erbjuda. Och som vanligt står vår underbare son i fokus, såklart. Han är den viktigaste i vårt liv.

Trevlig dag!

Positiva bloggare tack!

Jag tycker att den senaste tidens bloggvärld varit kantad av för mycket klagande över andra människor och överhuvudtaget för mycket syrliga och nedlåtande kommentarer. Det tycker jag är trist!
Jag anser att jag skriver blogg för att jag tycker det är kul, och för att jag vill skapa en positiv anda.
Visst jag skriver om saker som är mindre bra också, eftersom så är livet, ingenting kan vara tipp topp jämt,
men jag brukar faktiskt skriva om det mindre bra på ett upplyftande sätt och se saker ur positiva synvinklar.
För hur kul är det att läsa om bloggar där det bara klagas och gnälls hela tiden?
Well en del kanske gillar det, och det är ju upp till var och en, men jag kikar in hos de bloggar där jag tycker att de har en för det mesta positiv ton eftersom jag vill bli glad av att läsa bloggar, inte nedstämd. Sen är det ju såklart att bloggen skall spegla ens vardag på ett korrekt sätt, men jag tycker ändå att jag skriver som jag upplever min vardag, och den är faktiskt nästan allti rosenröd, tro det eller ej. Men annars hade jag ej skrivit så positivt och antagligen redan lagt av att blogga för länge sen! För jag är sån att jag lägger av när den positiva attityden i skrivandet inte längre finns. Vad e det då för mening att skriva anser jag? Sen får människor skriva vad de vill o alla har vi dåliga dagar och då anser jag att man skall peppa och stötta varandra även i bloggvärlden!

Jag är less på människor som kommenterar anonymt, vilket de såklart får göra, men det blir så opersonligt och jag vill ha en personlig blogg där det känns som att mina läsare ger mig feedback och att man har ett litet hum om vem dom är, så även om de bara skrier sitt förnamn eller whatever, men det blir iaf roligare än att bara vara en anonym. För har man tid att kommentera så har man tid att fylla i sitt namn, det anser jag!

SÅ fram med lite mera positiva vibbar i bloggvärlden! Jag tycker den blivit alltmer grå och hackande, att man mer än gärna kastar ur sig dumma kommentarer än vänliga.. iaf ser man der på de stora bloggarna när man läser vad andra skrivit, te blondinbellas... herregud, orka klanka på andra hela tiden!

Well... jag vill känna lite positiv energi i bloggvärlden, är det någon som håller med?

Ursäkta röran, vi renoverar.

Vi är mitt i badrumsrenovering, och som alla förstår så är det ju en enda röra när man är mitt i allt fixande, men snyggt kommer det absolut att bli, det stora och designade badkaret står här och bara väntar på att ta ett härligt bubbelbad och att vi kan skåla i lite bubbel jag och älsklingen. Svärmor har lovat oss två timmars avkoppling med bubbelbad medans hon passar Sam sedan när allt är klart. Och badkaret är ju så fint att man kan spegla sig i det. Sen är det nytt av allt, så det blir ett dyrt kalas, men så himlans fint sen. Och det bästa av allt, egen tvättmaskin till alla våra kläder, inte minst Sams. Lillgubben han älskar ju att suga på händerna när han har fått in lite mat i munnen, det ser så mysigt ut, och han är ju sötast i världen.

När farmor och farfar kom i onsdags, var det ganska så sent och Sam hade förväntat sig att pappa kom hem när det plötsligt dök upp två personer som det var 3 månader sedan han träffat, lille gubben blev så skrämd och grät och  grät så mycket och så länge, han var helt otröstlig vilket han aldrig varit tidigare och han är ju aldrig otröstlig, eller har inte varit det ngngng hittills iaf, så det skar ända in i min själv att se honom så ledsen, och innan man förstod att det var för att han blev rädd och osäker så blev jag så ledsen, att tårarna rann, det är inte lätt att vara mamma alla gånger, man har verkligen hjärtat utanför kroppen sedan man fick barn, och man mår ju så dåligt när de verkar rädda eller att man ej vet vad som är fel. Men nu efter någon dag så går det mycket bättre, nu ler han och skrattar åt farfar. Men man får ta det försiktigt med människor som han ej känner till kring denna månad eftersom barn då är ganska så reserverade för främlingar och befinner sig i separationsvärlden, en slags fas kring denna tid. Oavsett vart jag helt knäckt och ledsen när han blev sådär, speciellt när man har en pojk som är så harmonisk och nästan aldrig är ledsen eller skriker. Men som sagt, skönt att det verkar gå bättre nu i alla fall, så förhoppningsvis kan farfar bära honom innan de åker hem och de har varit här några dagar till.
Men farmor går bra. Kanske är den mullriga rösten?:)

Igår medans de stora grabbarna fixade med badrummet så åkte jag, farmor och Sam till Ica kvantum och handlade en massa gott tills kvällen, och även lite ny burkmat till Sam som han skulle prova,m blomkål och potatispuré. Det gick fint och han verkade gilla det, perfekt. Att han kladdar så mycket när han äter det är så gulligt och det finns ingen sötare än honom.
Sen var vi på Ikea och shoppade massa ny förvaring, och en massa saker till hjärtegullet, en lekmatta, och skallror och lite bitleksaker, samt en stolsdyna så att han kan sitta mycket bättre i sin matstol. Och så blev det en massa haklappar med såklart. Det behövs kan jag säga:) Sen blev det även en lampa till Sams rum, som kommer bli så fint när vi är klara med det. Ingen stress ännu men det är kul att ha gott om tid och fixa, det är ju viktigt att han får ett fint och roligt rum att vara i, och som stimulerar till olika lekar och mys med lässtunder och annat. Vi tog varsin macka på Ikea och Sam fick mat, sen tittade han på alla andra bebisar där runtomkring, och skrattade som vanligt åt "ploppleken" som han tycker är så kul, han skrattar flera gånger om dagen och man skrattar själv varje gång, han är så charmig och det smittar av sig.
Sen när vi kom hem tog vi en promenad i solen och gick upp och beställde hem mat från vår fina fiskdelikatess som finns, de har grymt god mat så man storknar. När kvällen kommer är man helt slut och vi somnade ganksa så tidigt allesammans, mysigt...och behövligt...

för idag skulle rörmokarn komma ganska så tidigt och dona, Det blev mera än vi tänkt och dyrare som alltid, men det kommer att bli så himlans fint, och lönar sig nog den dagen som älsklingen säljer. Det blev även storstädning i de rummet som inte är fulla av alla saker man måste ställa åtsidan så länge, så under tiden gick vi och träffade en kompis sålänge, och när vi kom hem doftade det så gott och det tar sig i badrummet.Så nu skall vi snart hämta hem mat och sedan skall vi alla slappa framför Lets Dancefinalen, jag och älsklingen hejar på Baggen, vem hejar ni på? Ja och Sam hejar med på Baggen såklart!:) Han är så go och vi älskar honom så mycket att man knappt kan förstå hur mycket kärlek man har inom sig, vi är en lycklig familj helt enkelt och tänk att man fortfarande ofta känner fjärilar i magen, som om man är nykär fastän vi varit tillsammans i 6 år, det är underbart. Lyckorus och allt känns så perfekt! Så nu skall vi alla fira en skön helg med god mat och jag hoppas att ni får en mysig helg.

Sam ligger här och sover i soffan bredvid helt oberörd, han har de nya hörselskydden på sig som vi köpte för någon dag sedan, han är världens vackraste. Och i sommar får en av mina bästa vänner med barn, det skall bli så kul att umgås och vi känner massvis med människor som väntar barn.Och även de vänner jag känner här som redan har barn och som vi umgås med, det är nästan fullt ös hela veckorna, alltid något att göra, är det inte grupper så är det andra vänner som kommer hit som förvisso inte har barn, eller så är det andra mammor, och på helgerna har det varit någon här nästintill varje helg sedan flera månader tillbaka, gemensamma vänner som vill komma hit och hälsa på och träffa vår underbaring, och det är ju perfekt och trevligt. Jag känner verkligen att jag efter nästan 6 år i stockholm nu har fått en stor umgängeskrets, både med gemensamma (mest) och mammavänner men även många tjejkompisar, genom jobb, skola eller sambons killkompisar, så det är skoj verkligen. Hela sommaren kommer vi tillbringa i södern med våra familjer och alla vi känner som fått eller får barn, mysigt, en sommar att se framemot, samt en tur till Gotland. Men först kan gärna våren få komma det skadar ju inte så man slipper klä sig i stora byllsiga jackor nu och frysa jämt.Så jag kan införskaffa mig den snygga jackan jag spanat efter, de snygga ljusa slitna jeansen jag sett, de snygga sneakersen och lite snygga toppar och solglajjor sedan är vår o sommar mer än gärna välkommen.

Nu vaknar nog Sam snart och jag skall väcka min stora älskling också som slumrar han med, det är ngt visst med fredagar eller hur?

Så trevlig helg.


Vilket härligt liv man lever.

Vaknade klockan 06, men vi klev upp vid 07. Skönt att börja dagarna så tidigt med en alldeles egen solstråle i lägenheten.
Jag gav Sam mat, sen försökte jag få i mig lite frukost medans jag roade honom med leksaker. Sen har vi busat och myst hela förmiddagen innan vi tog en promenad med M nyss, blev bara en snabbis. Hon ringde när vi var ute och var med ute så vi träffades upp, men hennes dotter var så ledsen att de gick hem igen. Och nu har jag plockat undan lite och skall dammsuga sedan när Sam har vaknat. Om några timmar kommer svärföräldarna, det skall bli trevligt. De har inte sett Sam sedan i julas och det har ju hänt en hel del sedan sist. Stora killen, han växer så det knakar och idag är han 21 veckor, vår älskade prins!

Idag är det våffeldagen så jag ringde svärfar och bad honom ta med våffelsmet så han kan fixa lite våfflor till oss ikväll, han brukar göra pannkakor när de är här, men idag får vi ta våfflor det är ju mera passande. Skönt det skall bli att få ett fint badrum snart och hoppas att det blir lite soliga dagar så vi kan ta lite promenader i området.

Nu har jag tvättat håret och sitter här i turban kring håret. Sam tittar alltid storögt på mitt hår när jag har tvättat det, han tycker cäl det ser kul ut att jag helt plötsligt fått randigt hår eller vilken handduk jag nu än använder. Han är så nyfiken och pratig, Det är så sött när han svarar Katten när han jamar, då säger Sam något slags bebisgensvar som låter så sött. Man undrar vad han säger egentligen.

Nej älskade Sam nu vill mamma mysa med dig, dags att vakna?
Tänk så mycket mera berikat vårt liv blivit sedan Sam föddes, varje dag har en mening även om man bara är hemma i soffan och myser. Och man tar tillvara på varje dag på ett helt annat sätt. Att vara ute och festa eller leva ett sådant liv, det är passé och det känns så skönt att man tagit ett kliv högre upp mot ett mera meningsfull leverne. Sen är det såklart kul när man kan festa till det ibland, och när man träffar vänner ändå. Det är inte det jag menar, man lever ju som vanligt bara det att allt kräver lite mera planering och att det är Sam som styr, men han är så enkel så det är oftast inga problem, mer än att han just nu är så lättväckt. Att gå på krogen saknar jag inte det minsta, dansa och dricka vin kan jag göra med vänner hemma i alla fall.

Nej älskling.... nu har jag abstinens.

Dags att sova.

Sam sover sedan en timme tillbaka och jag sitter o kollar lite om vår hemtelefon på datorn intill honom. Sambon har deckat i soffan. Vi har ätit god mat och myst, det är så perfekt att man tar tillvara på alla dagar och inte bara helgen, för alla dagar är lika mycket värda eller hur?
Jag märker att Sam är i en period då han är mer lättväckt än tidigare och nyss rörde han sig massa här bredvid och vaknade till lite snabbt. Så jag skall släcka ner här nu så han få riktig ro att sova. Dessutom är det skönt att somna tidigt eftersom jag går upp tidigt varje morgon. Då sover man ju på rätt timmar, eller de som ger mest iaf. Kanske ett bra skönhetsknep?
Imorrn kommer svärföräldrarna, och sedan börjar den stora renoveringen av badrummet. Så om jag inte är lika aktiv på några dagar så vet ni varför.

Bjuder på en bild på mig och vårt gullebarn. Sam har sin apbody från småfolk, och en esskanapp med apa på också, och sin lilla dinglisnapphållare. SötSam.

Sovgott alla!

Dagens reflektion.

Dagens stora reflektion: jag mår bra i min själ, och fullkomligt älskar att vara hemma om dagarna med vår underbare son.
Det finns inget som är så mysigt som att mysa och leka med honom hela dagarna. Underbara barn!

Vilka är era reflektioner idag?

Det började hos gyn...

... och slutade hos den svenska avundsjukan.
Jag hade ett besök hos gyn imorse som jag var alldeles för lat för att gå på, så jag avbokade och bokade en ny tid istället.
Rutinbesök kan man ju skjuta på när man själv bokat in dem anser jag, eller min trötthet ansåg iaf det. Och dessutom har jag mens som inte vill sluta och bara för att jag knappt kan gå utanför dörren utan att det läcker igenom.
Ja det var där det började, tankarna om tjejers avundsjuka och att många inte kan glädjas åt andras lycka.
Ibland önskar man att man var kille, det verkar så mycket enklare. Killar snackar inte skit bakom ryggen på varandra, de vågar stå för vad de tycker och säga det rakt till personen och de är inte sådär förbaskat avundsjuka på varandra. Eller det är iaf den uppfattningen jag fått. Sen finns det ju såklart undantag både hos tjejer och killar. Jag tycker det är tragiskt att det är så. Att folk lägger så fasligt med energi på att vara bättre än andra, ha mer meriter, ett bättre jobb, snyggare kläder, vitast tänder, vara smalast över midjan, ha snyggast byst, finast hår, vara rätt sminkad and you got it! Det är så ytligt! Och tragiskt anser jag. Men jag är ju tjej själv, och bryr mig självklart om att se bra ut, se så smal ut som möjligt, bära kläder jag trivs i och tycker är snygga, fixa håret snyggt och känna mig fräsch. Ja ni hajar, de dära typiska ytligheterna. MEN dock kan jag jämföra med när man var tonåring och verkligen gjorde allt för att främst killar skulle lägga märke till en, och jag vet en tjejkompis i min gymnasieklass som ansåg att jag jämt umgicks med killarna i klassen och ville ha uppmärksamhet, FEL! Det handlade inte alls om att jag ville ha någon tusans uppmärksamhet, utan jag umgicks med killarna för att de var inte så himlans falska och så lätta att prata med, om man jämförde med henne som killarna däremot ansåg vara en riktig sur och bitterkärring. Och det var inte ofta hon hade ett leende på läpparna. Det handlade om ren och skär avundsjuka för att hon inte var tjejen som killarna ville umgås med!

Men hur som helst, då ville man höra att man var snygg och allt det där, och man liksom fiskade efter komplimanger, mycket för att man nog var osäker i sig själv, man hade inte funnit sin identitet. Ja ni har ju alla varit tonåringar och förstår säkert vad jag menar.

Nu är det 9 år sedan jag var tonåring och jag har inget som helst behov av att höra av andra än min sambo att jag är snygg, men det beror helt och hållet på att jag är så säker i mig själv idag, jag trivs med mig själv  Jag är nöjd med mig själv lika mycket på utsidan som jag är på insidan. Galet va? För visst får man väl inte tycka så om sig själv utan att det sticker andra i ögonen. Vi är ju svenskar och då skall man ej tycka så för då är man en diva och tror att man är något. Men för mig handlar det inte alls om att jag är en diva, men däremot vet jag att jag är något. Jag är en person son trivs med mig själv, jag är sambo med en underbar kille och, det största av allt, jag är mamma! Och bara det gör att man strålar. barn är ju det underbaraste och lyckligaste man kan vara med om i livet. Kärleken mellan man och kvinna visar sig som störst i sitt barn. Den vackraste skapelsen jag skådat, det är vår underbare son. Jag fullkomligt älskar honom och min familj. Och jag tycker lika mycket om mig själv, det är nog därför som jag också har lätt till att tycka om andra. För ens förlåtelse och omtänksamhet sitter hos en själv. Tycker man inte om sig själv så kan man inte tycka om andra, och vet man att man själv inte alltid gör rätt så har man också lättare för att se saker ur olika synviklar och ta livet lite mera lättvindligt. Så anser jag iaf. Och jag älskar mitt sätt att se på saker och ting idag, sånt som tar för mycket energi lämnar jag åt sidan och ägnar mig åt saker som ger mig någon energi tillbaka, det är viktigt för då mår man som bäst. Igår när vi låg och pratade i sängen så sa min sambo plötsligt " Killarna på mitt jobb tyckte du var snygg" ( vi var där o hälsade på i söndags) ja ha tänkte jag och inte så mkt mera med det.Det spelar ingen roll vad andra killar anser, det är inget som får mig att känna mig bättre idag som det gjorde när man var yngre och osäker på sig själv.utan viktigast är att jag själv tycker att jag är snygg.Och min sambo.   de viktigaste komplimangerna kommer från människor som känner mig som person och känner till mitt inre, för det är en person som helhet om gör en person snygg, en trevlig insida varvas med en yttre utstrålning och de komplimangerna kommer säkrast från familj, vänner och inte minst mig själv!

Jag tycker att tjejer i allmänhet skall våga ta plats och våga anse sig själv som snygg!
Jag menar, jag är mamma och sambo, och även en tjej med många vänner! Se så snyggt det låter! Och jag är lycklig i min själ, snyggt va? Jag tycker om mig själv precis som jag är, jag tycker om min kropp som burit fram vår älskade son, jag tycker om mina ben och fötter som kan ta mig vart jag vill i världen. Jag älskar mitt långa hår och jag älskar att vara Malin. Visst är det provocerande att vara svensk tjej i sina bästa år och tycka om sig själv?Dock vill jag poängtera, att bara för att man tycker om sig själv så ser jag inte ner på andra eller sätter mig själv högre upp - som många säkert förknippar med att man som tjej tycker om sig själv. Nej så är det verkligen inte.  Jag tycker om att få men jag älskar att ge. Så våga stå för att du tycker om dig själv det tordes vara en självklarhet för alla!!! Älska dig själv så älskar du andra!!
Tänk var ens tankar kan ta en!




Idag åkte vårslitna jeans fram bara för att.

Trevlig dag.

Dagen har kantats av mysig fika med en kompis som var över. Det var så längesen vi sågs, och vi har alltid så trevligt när vi ses, kan bero på att C är en väldigt glad och skrattig person, och jag är också för det mesta glad och flamsig, därför gillar jag att umgås med människor som har nära till skrattet, det blir så avslappnat och skönt.

Hon köpte med sig mat till oss från en fiskdelikatess som ligger i centrum, de har så god mat så mn kan aldrig bestämma sig när man är där. Men det är väl inte bara där jag har svårt att bestämma mig, det har jag jämt, måste vara ett typiskt tjejigt drag det där, nästan alla jag känner är lika veliga somjag vad gäller att välja, iaf mina tjejvänner så då står man där och väljer och väljer i alla evighet, men det är en del av charmen. :)

C hade även med sig en smaskig kanellängd så efter maten så fikade vi och drack te och mineralvatten. Jag är inte ens sugen på läsk längre nu när jag inte druckit det på över 1 år, det känns skönt. Däremot ersätts ju det av godis istället, alltid är det något :) Fast jag känner ingen stress, min kropp är nästan tillbaka tills där den var innan jag blev gravid, och kilomässigt har jag ett kilo kvar. Men man är igång från tidig morgon till kväll och sitter knappt still så det är ju inte så konstigt. Just nu vill jag dock ha vår och lite värme och sol ute så man blir lite piggare, så man kan vara ute lite mera i den friska luften, det ser jagverkligen fram emot.

Tiden bara rusar iväg, och jag känner att jag vill vara varenda sekund med Sam och familjen, det är så skönt att veta vad man skall göra på dagarna, och jag älskar verkligen att vara hemma med min underbaring och hitta på massa mysigt.
Nu de senaste två veckorna har det varit full rulle och vi har träffat så mkt folk på dagarna, vilket såklart är jättekul men man är så trött när det är kväll och då är det skönt att bara krypa i sängs. Sam är verkligen igång, han pratar med katterna, skrattar och har sig. Dock är han svårare att få att somna på kvällen,det är väl mycket intryck och allt beror på vad man gjort under dagen. men okej, svår o svår beror ju på vad man jämför med, allt går bra så länge man inte stökat fför mycket, därför har vi köpt hörselskydd nu tills renoveringen sätter igång i veckan. Så sambons familj kommer på onsdag o stannar lite drygt en vecka, och imorrn är det träff med en kompis och på torsdag är det gruppträff igen.

Så full rulle är det men det är skojsigt. Och nu tänkte jag sova ´bredvid mina pojkar. Nattie.

Kläderna Sam fick av C idag, jättefina!




Hejhopp.

Dagen har varit bra förutom att jag har så mkt mens att jag knappt kan gå utanför dörren större stunder. Så himlans segt.
Men var till sambons jobb ett tag för att visa lilleman, och grabbarna där tyckte han var så söt. Och snäll. Och det är han ju med såklart.

Nu skall vi se film, sen får vi besök ikväll av vänner, trevlig trevligt!

Ciao.

Lunch.

Vaknade vid 06, gav mat o somnade sedan om hela lilla familjen. Man får så mkt gjort när man är uppe tidigt. Underbart faktiskt. Så vid tolv hade vi tvättat klart massa maskiner och duschat och städat, samt ätit en god frukost och busat med Sam. Nu har vi varit med på Långbro och ätit lunch, Sam sov så sött i vagnen hela tiden. han är underbar när man timar hans sovstund, då är det perfekt att gå ut och äta. Det är så mysigt där med. Så nu är jag mätt i magen och nu skall vi snart se film och ge lillesötisen mat. Ikväll är det Robinson, det skall bli kul att se. Vart bjudna på middag ikväll, men tackade nej, har varit iväg hela veckan på en massa och träffat fullt med folk så d3et skall bli skönt med en hemmakväll och för Sams skull. Han är inne i en fas då han vill ha lugn på kvällen. En fas som varar ca 5 veckor sen brukar de ej bli så berörda av att vara borta på kvällen. Men just nu känns det som att vi måste lyssna på hans signaler, det är ju det viktigaste. Fester kommer det flera av ;)

Och nu när det varit så mkt flera veckor i rad plus att vi kommer ha en massa besök framöver så kan man behöva en lugn kväll. Myskväll med familjen helt enkelt.

NU skall älskling få mat, sen skall vi fixa lite, och eventuellt en sväng till Ikea. Vi behöver köpa haklappar och leksaker till vår älskling. Det blir säkert en hel del mera också. Det brukar det bli.

Trevlig helg.

Skratt och pratkillen.

Sam har hållt låda hela dagen och kvällen. Han pratar och skrattar om vart annat, vi hörde nästan inte vilka poäng de fick av juryn!:)

Nu sover han sedan en stund tillbaka. han blir så lätt upp i varv på kvällen. Gäller att lägga honom innan han gått över den tiden.

Nu skall vi med snart sova.

Skönt!

I väntan

Sitter och inväntar att S skall få sitt nattmål. Det är om sisådär 2 timmar. Men känner att jag hinner komma in i ngn slags djupsömn om jag somnar nu, och det blir bara segt att kliva upp då samt att jag säkert är mkt mera svårväckt och stänger av klockan i sömnen. Dock vill jag säga att det går mycket lättare att kliva upp på natten är vad jag trodde. Jag som är allt annat än lättväckt tycker inte alls att det är särskilt jobbigt att gå upp på natten samt att kliva upp vid 07 varje morgon nu,.
Det måste vara något mer oss mammor, något superwomangrejs, för när man fått barn tycker jag att man blir mer tålig, starkare både fysiskt och psykiskt. Man gnäller mindre och är liksom mera effektiv och inte liak velig som innan. Underbart vad kroppen är bra skapad. Och ju mera man tänker på hur smart allt faktsitk är...

jag menar... tänk när du är gravid då vänjer kroppen sig vid att gå upp varje natt för att dricka eller kissa... för att sedan vara van att ge mat på natten. DU vänjer den vid att överleva världens trötthet och visa att man tar sig ur den med. Och genom att föda ett barn så visar man på krafter som inte är av denna värld. Man förstår inte riktigt vart man får kraften ifrån, men den finns där. Och sambon sa just det efter förlossningen att han upplevt mig som en superwoman, att jag visat krafter som jag säkert inte själv trodde fanns, och det är mycket riktigt. Galet koolt är det att kroppen är skapad så!

Och nu flyter allt på hur bra som helst trots mindre sömn och tidiga mornar. Men det är ju bara för att man får lyckan att vakna bredvid en solstråle varje morgon som har ögon som tindrar mot en, då kan man inte bli annat än pigg. Älskade barn!

Jag tycker att det är fantastiskt mysigt att vara mamma, och jag har svårt att förstå att jag inte alltid varit det. Men för det vill jag ändå påpeka att jag tycker mig ha behållt min del som flickvän och tjej också. Jag anser mig ändå hållt mig ganska så fräsch, vilket säkert många inte riktigt orkar eller hinner med som mamma. Men mycker beror såklart på att vi fått ett snällt barn som inte gnäller speciellt mycket. Och jag är glad över att jag fortfarande får vara Malin också och flickvännen, även om mammarollen är den jag lever i alltid, och den känns så fantastiskt underbar.

Well livet är bra fantastiskt, och även om ögonlocken hänger ibland så skulle jag sakna att gå upp och ge mat om Sam bestämde sig för att sova en hel natt, vilket han ju ibland gör. Då frågar man sig på morgonen...

-" Du älskling, du skulle ha väckt mig, var du inte hungrig trots allt?"

Gonatt!


Glömde...

skriva att Sam blev 20 veckor igår. Tiden bara flyger iväg!
Tänk 60 veckor av total kärlek. Ja jag var kär redan när vi fick plusset på stickan!
Idag har vi gått till babyland med Jill. Handlade hörselskydd och dinglisnalle och dinglisnapphållare samt nya nappar!

Sen har jag fixat lite och så var Gabby över på fika senare ikväll.Hennes mage växer s det knakar, men hennes bebbe ville ej sparka när jag kände, minns att Sam aldrig sparkade när andra kände heller.Busar!

Nu har vi ätit stroganiff, och Sam fik testa broccoli men det tyckte han var äckligt! Däremot gillar han mango och päronpureer,.ja man får inte vara dum:=)

Nu sover han i min famn, älskade barn!

det gör mig irriterad.

Fick nyss ett sms från en vän som ville ses i veckan...
hon skrev ngt i stil med att vi är på bättringsvägen när jag frågade om förkylningen var borta?
Nej men vi kan komma iaf.

EH nej! hon vet mycket väl att jag inte utsätter Sam för uppenbart förkylda människor, är det inte respektlöst att ens tycka det är okej att komma ochhälsa på om man är förkyld, eller känner att man har ngt på gång i kroppen? Det tycker iaf jag,
skulle aldrig åka hem till ngn småbarnsförälder, eller förälder över huvud taget om jag vore ut form eller förkyld.
En del kanske tycker det är okej, men inte jag,och jag blir uppriktigt sur om någon kommer hem hit och är förkyld.
Det är respektlöst anser jag. Sen om man blir förkyld, det e ju sin sak, men jag umgås inte med förkylda människor, och hoppas folk är så uppriktiga när de besöker oss. Men skrev iaf tillbaka till henne att jag ej är intresserad av att umgås förrän de är friska.

Tycker även att det är snuskigt när någon rör i Sam utan att tvätta händerna först, iaf om man kommer utifrån.
För tänk alla snuskiga saker man rör i när man är i farten, buss, tunnelbana, hissar, trappräcken mm.
Det är sånt som är så lätt att göra och tar bort så mkt smuts, tycker det är hemskt och får rysningar i kroppen när man rör i Sam utan att tvätta sig, det är nog bara för att jag vill kunna pussa på honom precis så ren o mysig som han är, utan en massa snuskbakterier utifrån. Men ja har förvisso alltid varit nojig för att tvätta händerna och allt sånt sen innan och dessto mera nu sedan jag fick barn.

Well det gör ju inte saken bättre att Rent hus går på tv nu.

Iaf, det är så irriterande och jag blev stött. Men sånt fattar man inte förrän man får barn själv.

Nej ci får ses nästa vecka så e de.

Och nu är det sovdags. HUr tycker ni? Tycker ni att man går hem uppenbart förkyld till barnfamiljer?


Nästa köp.

Will be


Snart så.

Äntligen börjar det dra ihop sig, nästa vecka kommer sambons familj hit och skall börja renovera badrummet. Det skall bli så skönt att få ett nytt nice badrum med nytt, lite designat badkar, nya toastol, handfat och bäst av allt en tvättmaskin.
Då kan jag äntligen shoppa ännu mera till Sam eftersom jag nu mest blir fustrerad över att behöva invänta tvättid en gång i veckan innan kläderna kan användas. Bra ursäkt att shoppa, jag vet.

Dagen har varit rörmokare och hantverkare samt en liten promenad. Sam har varit mycket vaken idag, och när han skall slumra till och jag lägger ner honom på täcket på golvet så tittar han upp med sina stora blå och menar att han minsann inte är trött, sötnosen.

Mina händer är förresten helt spruckna av all tvätt, har ju bacillskräck och tvättar dem extremt mycket nu speciellt i denna vinter och förkylningstid vilket har lett till att dem nu är helt trashade, jag måste försöka smörja in dem.

Sam och sambo sover här brevid, och Sam skall ha mat för natten om en timme, så jag h¨åller mig vaken tills dess, så jobbigt att vakna till efter för kort sömn.

Idag testade han potatis och palsternacka, det verkade inte supergott, men det kommer väl efter att man testat ngn mer gång. Han är så söt med alla miner han gör när han testar mat, älskade barn!

Får sån förskoleångest, känns som jag vill vara hemma med Sam tills han är 5 minst, men det funkar ju såklart inte, men ni förstår tanken. Hoppas jag kan vara hemma länge. Hur länge planerar ni?


Jag är med och tävlar.


"Jag tävlar om ett presentkort värde 200:- att shoppa tuffa Gangstar kläder för Muppsan´s blogg, tävla HÄR du oxå"


~~~~~~ Har du ingen blogg så gör du samma sak som ovan men klistrar in allt i ett mail och skickar till 5 av dina vänner samt ett till mig ([email protected])
Tävlingen avslutas den 19/3 kl 21.00
LYCKA TILL ALLA ;-)

Jag är med och tävlar.

"
Jag är med o tävlar om ett hemligt paket från Moonkids till ett värde av 600kr hos Tant Ulrika. Tävla HÄR du oxå!"

Alla, även du som inte har en blogg kan delta!

Tävlingsregler: Om du har en blogg så kopierar du bilden o den kursiva texten ovan o publicerar hos dig. Du som inte har blogg tipsar ist 5st vänner via mail.

För att din lott sedan ska vara giltig så måste du i en kommentar till detta inlägg lämna ditt NAMN, MAIL o ev BLOGGADRESS samt svara på frågan vilken storlek du önskar om vinner (finns i storl 56-128) o om det ska vara till pojke, flicka eller unisex. Vinnaren får med andra ord ett "skräddarsytt" paket =)

För en extra chans till vinst så skriver du ytterligare en kommentar till detta inlägg där du lämnar länken till tävlingen hos dig.

Tävlingen avslutas 29/3 kl 20.00 Vinnaren utses genom lottning.

LYCKA TILL!

Jag är med och tävlar.

"
Jag är med i utlottningen om ett presentkort från MiniPeople hos Tant Ulrika. Var med HÄR du oxå!"

Alla, oavsett man har blogg eller inte kan delta!

Tävlingsregler: Om du har en blogg så kopierar du bilden o den kursiva texten ovan o publicerar hos dig. Du som inte har blogg tipsar ist 5st vänner via mail.

För att din lott sedan ska vara giltig så måste du i en kommentar till detta inlägg lämna ditt NAMN, MAIL o ev BLOGGADRESS samt svara på frågan vad du skulle handla från butiken om du vann!

(Många har varit slarviga med detta men krasst, då hoppar tant över ofullständiga "tävlingsbidrag" i samband med lottdragningen)

För en extra chans till vinst så skriver du ytterligare en kommentar till detta inlägg där du lämnar länken till tävlingen i din blogg.

Tävlingen avslutas söndagen den 29/3 kl 21.00 Vinnaren utses genom lottning.

LYCKA TILL!

Jag är med och tävlar.

Jag är med och tävlar hos Pippilotta.







"Jag är med och tävlar om ett presentkort från Pippilotta hos Creyla. Var med HÄR du också."

Tävlingsregler:
Om du har en blogg så kopierar du bilden o den kursiva texten ovan o publicerar hos dig. Du som inte har blogg tipsar ist 5st vänner via mail.

För att din lott sedan ska vara giltig så måste du i en kommentar till detta inlägg lämna ditt NAMN, MAIL/BLOGGADRESS  samt länken från din blogg.  Svara också på frågan vad du skulle handla från butiken om du vann!

Tävlingen avslutas söndagen den 3/4  kl 21.00 Vinnaren utses genom lottning.

LYCKA TILL!

Morning.

Inväntar hantverkare igen. Passar på att äta lite mackor medan Sam sover.
Han är för go, när han vaknar ligger han och pratar för sig själv och ler mot mig.
Det finns inget mysigare sätt att vakna på. Sambon sa igår att det är så trist att han inte ser honom mera
men så är det för alla som jobbar, att man bara ses på kvällar och helger,. Då skulle jag ej stått ut,
jag är egoist vad gäller att vara mammaledig, jag vill ha all tid. och får redan panik när jag tänker på dagis.
Men sambons jobb är betydligt mer välbetalt än mitt, även om jag absolut hade en bra lön när jag jobbade som lärare.
Men ändå han har ju det dubbla, minst. Men han skall iaf vara hemma nästa år i fem månader i samband med semester.


Sablans katter nu väckte de Sam, som fick sova max en kvart. bara för att de skulle ha kapplöpning i hela lyan.


Dåtid:'
"Chocken blev en total lycka"

Äntligen.

Vet ni vad jag gör? JO jag bränner ut- alla foton jag har på en dvdskiva. Eller kopierar dem iaf. Det känns som att det är på tiden, och jag skulle aldrig förlåta mig själv om datorn bar packade ihop och mina foton inte gick att få tag i.Alla bilder på mig, det är ju skitsamma, men på Sam, från graviditet och från förlossning och framåt, jag skulle boktavligen svimma tusen gånger om fall alla bilder gick förlorade.
De har hänt förr att datorn bara sagt goodbye och så sitter man där med skägget i brevlådan. Men denna gången skall jag inte behöva gråta vid min laptop.

Dagen, har varit finnemang. Lite sällskap av mammatjejerna, en långpromenad i det fina vädret och Sam hade sin nya fina göra Pop-mössa på sig, grön är verkligen skönt en färg jag gillar starkt. Annars har vi mest busat, och sett familjen annorlunda, tycker de är så häftiga.

Imorrn kommer rörmokarn på morgonen och andra hantverkare på eftermiddagen, det värsta med dem är att man ju aldrig vet när de kommer. Är ju bebisträff med som var så himlans kul sist, som jag helst inte vill missa, allt beror på the hantverker. Nej nu skall jag göra som min underbare son, stänga mina gröna.

Nattie.

Bjuder på lite bilder från dagens sötaste sötnos. Min vän Emma har lärt mig hur man kan göra lite kollage med text så man skyddar bilderna lite iaf.



Sköna lördag.

Helgen är det något visst med även om jag är ledig alla dagar. Det beror såklart på att sambo är hemma med familjen.
Det kan ju inte bli bättre. Just nu försöker jag avlasta honom så mycket som möjligt eftersom han har mycket på jobb, stressar mycket och sover dåligt. Ingen bra kombination och ohållbar i längden. Så eftersom jag känner mig pigg så fixar jag lite mera nu. Tycker dock att han borde ta sig iväg och kika hockey med några grabbar eller så men är man trött vill man ju såklart bara vila när man får tillfälle. Så medans mina kära pojkar sover så har jag passat på att skriva dopkorten och sådär så de inte skickas ut senare än de skall osa:s för om man kan komma eller ej. I min glömska skulle inte det alls vara en omöjlighet.

Vi har som vanligt tvättat på fömiddagen, det skall bli såå skönt med en egen tvättmaskin inne snart så man kan tvätta när man själv vill och inte vara beroende av att båda skall vara lediga eftersom det är jobbigt att klä på Sam hela tiden och kånka en massa tung tvätt och honom med. Samt att det ju är tråkigt för honom att jag skall lägga en dag på det när det finns annat kul att göra. Så därför känns det extra skönt att få en egen maskin snart.

Igår hade vi en kompis över, Sam fick jättefina manchesterjeans av henne och vi fick jättefina rosa rosor, dock tror jag inte sambo gillade färgen så mycket, han är inte så mkt för rosa. Vi kikade lets dance och babblade samt åt lite snacks.
Och vid midnatt åkte hon hem, man är så trött på fredagar, och speciellt när man jobbar. Och sen går jag ju upp en gång per natt, antingen jättetidigt på morgonen eller precis efter midnatt och då vill jag vara ganska så utvilad iaf. Och inte minst för att vara en busig och rolig mamma på dagarna.

Sam han är så go, han skrattar hela tiden när man busar med honom, och nu när man liksom håller honom upp så står han ganska så stabilt på sina ben när man stöttar honom. Och babysitter är inte att tala om, han sitter av sig själv i den och stödjer inte ryggen så den kan vi nog ersätta med att han rullar runt på sitt täcke istället eller flyger flygplan med oss, samt sitter i sin matstol vid bordet när han eller vi äter. Han är så stor och så go. Skönt att han är rejäl, vår älskade pojke!

Nej nu har han sovit lite mer än en timme, först på balkongen och nu i vagnen inne, nu e det väl snart dags att vakna innan mamman hans får abstinens. :)

Ha en trevlig kväll!

Mammafika.

Nyss hemkommen från en träff med två mammor i min grupp. Vi var hemma hos en av dem, hon bor i en superfin lägenhet i parken, med högt i tak så himlans fint. Vi fikade lite och det var trevligt. Var fär 3 timmar ca och nu e det dags att komma hem och förbereda för helgen, vi skall ha en kompis över antingen ikväll eller imorrn, annars blir det till att sätta fart med dopkorten, annars blir de bara liggande. Tiden går så fort om dagarna.

Sam sover fortfarande i vagnen och jag skall få i mig lite fika.
Trevlig helg önskar jag er!

Rutiner.

Det är så skönt att Sam är så lätthanterlig och go. Det tar inte många dagar för honom att få in en rutin och accepterar den. Går man in med honom i sovrummet kring halv nio så somnar han ganska så snabbt i min famn, antingen om jag vyssar honom gåendes eller sittandes. men han somnar lika lätt när jag ligger bredvid honom och sjunger vaggvisan.
Detsamma gäller på morgonen, han ligger gärna vaken och filosoferar och pratar lite utan att vakna och gallskrika, utan han ger mamma lite sovmorgon allt som oftast. Han vet nog att mamma är morgontrött ;)

Detsamma gäller promenader, han ligger antingen och tittar ut eller som somnar han gott. Det är så lätt att ha med honom och göra och jag är så tacksam för det. mycket för att vi inte har någon avlastning såhär långt fram familjer.

Att få in rutiner har gått smidigt, och det känns skönt. han är ganksa så ´punktlig på att vila middag, och sova på eftermiddagen. Ganska exakt på minuten faktiskt.

Jag kan inte nog skriva hur tacksam jag är för att jag fått en sådan fin son, det är verkligen guds gåva och jag är så evigt evigt tacksam.

Nej nu skall jag tvätta av mig mascaran, mysa en stund med sambo och katter i soffan innan vi somnar bredvid vårt älskade barn.

Gonatt

Stora killen.

Alldeles nyss vände sig Sam från rygg till mage. SÅ duktigt! Det är ganska så tidigt med min sambo var med tidig med mycket.  Men alla utvecklas i sin takt, och man skall ej jämföra sig med andra, alla är olika och det skall barn också få vara,  men man blir så stolt och glad när man ser ens barn göra nya små saker titt som tätt. De upptäcker världen på ett helt nytt sätt nu. Älskade barn.Man blir så stolt i mammahjärtat när man ser sånt.

Kul.

Mammagruppen var riktigt kul idag, jag får väl erkänna att de som går i gruppen är mkt trevligare nu efter några gånger. Så det är kul. Alla pratar mera också. En bjöd med alla i gruppen på kyrkans barntimme imorrn så det skall bli skoj, vet inte riktigt vad det innebär, men kul att bara ses ju.
Sen nästa vecka är det massa hantverkare, men mitt i allt lite öppna förskolan, och så skall jag anmäla oss till babysim, det tror jag Sam kommer gilla, han älskar ju att bada.

Snart faller alla bitar på plats gällande hantverkare hit och dit, så skönt... de är ettsläkte för sig, sega och håller inte riktigt vad de lovar alltid.

Skall nog ta mig iväg på bebisbio med någon dag, om jag hinner för alla inbokade möten förstås, och innan våra släktingar kommer, men det verkar skojsig.

Nej dags att se vad lilleman har för sig.

Fina fisken.

Fina saker hittade jag ur den nya HM:katalogen, funderar bland annat till dopet.
Då tänker jag ha ljusa, halvslitna stuprörsjeans, någon söt topp, ballerinaskor och så skall jag gå och spraytana mig så man inte ser så genomskinlig ut. Och nyslingat hår med, samt nyklippt, det blir nog okej, i hope. Vill inte ha kjol eller klänning, lite tuffare stil känner jag för. Det blir nog bra.


Ny mysse.

En av de kläderna jag shoppade till Sam igår, var denna söt mössan med bebisansikten, tecknade. Jag föll pladask och plockade upp mit fina visa-kort. Jag gillar saker som inte alla andra har, och vill inte att Sam skall ha kläder enbart från de kedjorna där alla andra redan handlar. Polarn går ju ej att låta bli, och det har ju typ alla, men alla har inte dessa. Så det är kul. Han kommer bli så söt i sin vårmössa.


Klipp klipp.

Drömde inatt att jag klippte av min lugg, och det kan ju låta snyggt. Men min var minikort, den var typ 1 cm lång (kort?) och hur snyggt var det på en skala? Inte alls. Fick lite panik och vågade ej visa mitt ansikte för min sambo utan satt och tittade ner hela kvällen, usch vilket klipp jag ställt till med, skönt att det bara var en dröm. det är snyggt med lugg, men den får gärna vara längre än så om det skall bli något klipp. Dock skall det inte bli ngt klipp eftersom jag är alldeles för lat för at fixa till håret på morgonen.

Har varit uppe och tittat på bloggare på nyhetsmorgon, det är lite läskigt att man ej vet vem som läser, nu har jag ju ingen jättestor läsarkrets, men tänk de som har det, det är ju som at man nästan känner bloggaren fastän man aldrig träffats,beroende på hur personlig man är, lite läskigt när man sitter och tänker på sådant. Men det är ju de bloggarna som är intressanta, alltså de personliga.

Sam är vaken sedan en halvtimme tillbaka, han ligger här och tar i sina fötter, tittar lite på teve, och småpratar med mig, det är underbart att vakna bredvid sin son, att bara ligga och mysa och titta på honom ett tag innan man går upp, det finns inget mysigare sätt att vakna på, Jag som vanligen är ganska så morgontrött har inte direkt något problem med att kliva upp innan sju nu när man har en fin son att spendera all morgontid med.

Jag somnade ju ganska så sent, försökte tömma datorn på lite så jag kan installera ett brännprogram till alla foton, men hur tar man bort minst nödvändiga saker om tar störst plats, nägon som vet vad om tar plats som man kan ta bort?

Nu är det snart matdax för älskingen, sen skall vi gå upp och mysa lite och så skall jag dricka lite te framför nyhetsmorgon medan jag leker med Sam på babygymet. Han börjar bli för stor för sin babysitter, han liksom drar sig uppåt och framåt hela tiden, så den kan han nog inte använda så länge till, vår stora pojke.

Nej nu vill misarna ha min uppmärksamhet också, idag blir det nog lugnt, om inte en vän kommer över vilket kanske är planerna. Trevlig dag till er! Och förresten idag blir Sam 19 veckor, gud vad tiden går fort. Älskade barn, om du bara visste hur mycket vi tycker om dig!!

WHoops

Whoops jag har visst shoppat till Sam idag igen.
Visar vad imorrn. Dags att sova. Mina de kära sover redan.

Ciao.

Besök.

har haft besök av Maria idag, en riktigt kul prick, hon bodde jag tillsammans med innan och vi funkar så bra ihop. Sam har fått busa ordentligt och vi har babblat, fikat och fikat lite till. Sen tog vi en promenad i snön, okej snö är mysigt, men nu räcker det, jag vill ha vår NU!

Följde henne till tåget vid halv åtta. Sen har vi ätit lite mat och pratat badrum, renoveringssnubben var här innan med.
Snart så sätter vi igång att renovera, härligt.

Nu skall jag sätta mig o bränna ut alla foton på skiva, Sam o sambo sover så sött här bredvid. Jag älskar er!

Natti.


Nostalgi.

Min käre vän Maria skickade mig några foton från när de var här i november, då Sam var ungefär 2 veckor gammal.
Man kan inte annat än bli nostalgisk och tänka; var han verkligen sådär liten när han fortfarande är liten fast mycket större än då? Well så underbar han är, och vad snabbt tiden går, galet snabbt.



Och som vanligt är det mamman som är med på bilden som är författare till bloggen. ;)

Här var man tydligen ganska så höggravid, bara någon vecka innan älsklingen föddes.



Och ja om ni lägger märke till den väldigt obäddade sängen så minns jag att katterna i detta ögonblick hade hängt i lakanden titt som tätt, så den brukar faktiskt inte se ut så!:)

Och en till på underverket.



Nej man får inte kopiera bilderna om man nu skulle vilja det.


Lek.

Regler: Det här är svårare än du tror! Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord! Du får inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar på frågorna (förutom fråga 1 förstås). Lycka till!

1. Ditt namn: Malin
2. Ett ord på fyra bokstäver: Mage
3. Flicknamn: Mira
4. Pojknamn: Melwin
 5. Yrke: Maskinist
 6. Färg: Medelhavsblå
 7. Klädesplagg: Mina favoritjeans
8. Mat: Morotskaka
9. Sak i badrummet: Mystofflor
10. Stad: Malmö
11. En orsak att vara sen:Mina klackar är för höga
 12. Något man skriker: Men för tusan då!
13. Film: matrix
14. Något man dricker: Mjölk
15. Band: Madonna + dansare
16. Djur: Mus
17. Snygging: Men det vet jag inte
18. Bil: Mazda
19. Sång: Mamma mia
20. Ordspråk: man skall inte kasta sten i glashus

Fikatime.

Vi har varit iväg i Älvsjö och fikat nu på förmiddagen, det var trevligt. Sam gillar att vara uppe och se sig om, allt som är nytt gillar han! :) Sen när man skulle ha ner honom i vagnen och masa sig hem igen då var det inte alls lika skoj. När vi kom hem hade vi fått dopkorten jag designat, jättefina, ser sådär lyxiga ut så det skall bli ett nöje att skicka ut dem. Dock e det ju synd att inte alla vänner och folk man känner bor på samma ställe så alla kan komma, men vi valde iaf att ha det närmast släkten denna gången. Och i kyrkan där jag är döpt, ville vara i en kyrka som någon av oss har anknytning till, det kändes mera personligt. Och kyrkan är så himlans fin. Dopkorten gick på 600 spänn, men de var så fina.. dock ganska så dyrt med 20 kronor styck, men men det är en viktig dag och så får det bli nu! Skall kolla upp mat och tårta sen som vi skall beställa. Och dina psalmer som vi tycker är passande. Sen vill jag hitta infa servetter och duk att duka med, det är viktigt det är ju världens bästa bebis som döps DÅ skall det vara perfekt, inget annat duger för oss! Nu skall ag fixa lite innan hjärtat vaknar för mat, och sen blir det att ringa en massa samtal som står på to do listan, alltid lika trevligt att sitta i teleköer! Ciao.

Nytt i bebisgarderoben.

HIttade en grym sida på nätet med massa fina barnkläder och jag kunde inte låta bli att klicka hem lite till Sam.
Hans garderob är större än min och sambons tillsammans, Sam har så mycket kläder att han hinner knappt använda hälften, men det struntar jag i, det är så kul att klä honom, och det finns så mycket snyggt att jag bara måste.
Hans nästa inköp är ett par converse och en fejk-skinnjacka så vi ser likadana ut, fast det får bli i vår sen:)


En grön lejonbody och leggings med fiskar på. Tyckte de var så häftiga. Sen tänkte jag köpa en bodysuit med Elvis på med den var slut, så himlans typiskt eftersom den var så cool. Den hade pappa gillar haha.
Jag måste verkligen bärga mig, jag hittar nya sidor varje dag. Och att shoppa till sig själv är inte alls lika kul nu, speciell när det finns så mycket mer snygga och roliga kläder till Sam. SÅ min garderob ligger riktigt i skymundan nu, får väl ge den ett vårryck sen någon gång. Man kan ju inte bara leva på massa nya underkläder haha.





Tittade ut och ser snö, jag är så less less less på snö. Och jag är glad att Sam föddes i Oktober, det är perfekt att det är vår när han är redo att sitta upp och man tar fram sittvagnen. För i detta snöslasket är det ju ej kul att göra sin perimärtur i sittvagnen. Nej det får vänta. Även om han är nyfiken så vill jag ju inte stressa med det, det är nog bra för den lille ryggen att ligga ner än så länge. Vid 5 - 6 månader börjar de flesta vilja sitta mer och mer har jag läst, men vi får väl se, alla är olika, det får man ju se vad som passar honom helt enkelt.

Nej sova var det kanske eller, kanske skulle man se om man hittade ngn ny kul babyaffär kanske?;)



Whoops.

Whoops, hittade en cool klädesaffär till bebisar på nätet.
Order mottagen. 500 minus. Det var kört, kunde ej låta bli.

Gung gung gunga.

Medan sambon var inne på jobbmöte gick jag och Sam till en kompis i mamamgruppen och fikade.
Sam testade L:s gunga som var automatisk, han tyckte den var jättekul och gugade som bara den.
Vi fikade lite snabbt, var där bara en kort stund för att komma ut en sväng, skönt att komma ut en stund.
Och Sam tyckte det var jättekul med deras hund också. Sötkillen!

Nu vilar han på babygymet och har fått testa lite potatis idag, han var svårtolkad om han gillade det eller inte.
han lät glad, men såg mindre nöjd ut på minen, haha. Sötaste!

Vi kikar badrumsgrejs nu, det är en hel vetenskap det, Puh! Men det kommer bli så snyggt, skall bli skönt när det är klart så man slipper ha att göra med hantverkare, de är ju omöjliga att få tag på.

Annars har helgen varit skön, har haft lite besök och snart kommer sambons familj på besök över en vecka, sen kommer min tätt efter, så mycket besök och mycket planerat denna veckan. Lite hantverkarbesök i veckan, sen skall vi till Uppsala och på mammagrupp och så har jag bestämt träff med en av sambons vänner för en promenad, men det blir bara en snabbis, har inte så mycket tid just den dagen, det är så mycket att ringa runt och fixa med hela tiden. Puh!

Nu skall jag mysa med min stora grabb, ta mig en kopp te och vänta tills Sam vaknar. Han skrattade som en tok åt sin pappa nyss, haha han är hans stora idol! han är så nyfiken på allt och vill kolla på allt hela tiden. Finaste pojken i världen,
Vi älskar dig Sam.

Hoppas ni får en trevlig söndagkväll!

Lördag.

Det är så härligt med lördagar när hela lilla familjen är hemma.
Vi har ätit en vitaminrik frukost, eller iaf jag, sambon är inte mycket för sånt hehe.
men jagdrack en smoothie, med jordgubbar och pressad citron i. Sen drack jag ett glas Brämhults blodapelsinjuice till det.
Åt ägg och skorpor, perfekt. Samtidigt matade jag Sam med lite katrinplommonpure som han tycker är så gott. Han riktigt skriker MmmmmHmmm och öppnar munnen när man visar det. Härligt. Och stolen gillar han att sitta i med, så han liksom kan vara med oss och inte sitta nere på golvet i babysittern, det är inte alls lika kul, men det kan man ju förstå.

Sambon har deckat på soffan, och Sam sover i babygymmet med sin filt runt sig, han tycker det är mysigt att kura in sig i den, så det blir lite mera myspyskänsla. Och jag har hunnit duscha och tvätta håret, samt klä på mig, och ta på lite mineralsmink på min bleka nos.
Härligt när man hinner tvätta håret med, blir lite extra lyxigt på en gång, annars brukar jag göra det hängandes över badkarskanten om jag har lite bråttom.

Jag blev så full i skratt innan, jag hade Sam i famnen och skulle försöka söva honom... så tittade jag ut genomfönstret precis och ser vår likbleka granne ikläd limegrönt linne stå och skaka en ica-kasse... sen vek han den fint och gick in igen, men tjena.. okej,, han är ca 30 år och bor med sin mamma i en 2a. De delar sovrum med en bokhylla emellan. Lite miffovarning anser jag, men det förklarar kanske hans lördagsbeteende. hans söndagsbeteende brukar vara att gå ut på balkongen och kolla till krukväxterna. Japp alla har vi våra intressen. Hur som helst så blev jag full i skratt  det såg så roligt ut.

Men.. nu skall jag hinna borsta håret med o sätta på lite mascara. Ikväll kommer min sambos kompis hir och äter och ser på mellofestivalen... och innan dess tänkte jag hinna med en promenad och städa lite. Samt mysa med min familj såklart!

trevlig lördag!

Stora killen.

var till bvc idag med Sam som nu är 4 månader och 5 dagar gammal.
OCH väger nu  * fanfar* 8,1 kg och är 69 cm lång! Stora killen!:)

Nu sover han så sött i vår säng, och jag skall nog med gå och lägga mig, känner mig trött. har ju fått sova 8h per natt nu två nätter i rad, då blir man trött, ja det är sant, man blir faktiskt trött av att sova helt oavbrutet så länge när man är van att iaf gå upp en gång per natt.

Helgen blir ganska lugn skulel egentligen iväg på söndag men får se hur det blir. Imorrn kommer en vän hit och ser mello med oss, och på söndag kommer ev C hit o fikar! hoppas!

Kram på er, nu e det bädden bredvid mina prinsar!

Älskar gröt.

Vår sötnos älskar havregröten han börjat smaka. han skrattar och ler samt har en massa roliga läten för sig närr  man ger honom några skedar. Att maten skulle slinka ner så lätt det trodde jag inte. Nå jag kanske bara träffat rätt i barnmatsdjungeln, vi får se med de andra smakerna om de är lika goda.

Var ute på en promenad innan idag, det kändes varmare i luften med så det var skönt. Jag längtar verkligen efter våren nu, men vem gör inte det egentligen?

Imorrn är det mammagrupp och på fredag är det hantverkarna som kommer hit samt att jag skall till bvc och väga och mäta Sam. I helgen skall vi få lite besök och helt galet fort går veckorna. Sam är 18 veckor idag. Sötaste älsklingen!

Kram på er!



Kärlek.

Need no words.


Mamma älskar dig Sam.


Whooops.

Det är inte klokt, att köpa barnkläder på nätet är alldeles för lätt. Nu har jag klickat hem lite från Lundmyr och lite från Ej sikke lej. japps lite med igelkottar och sånt fint. Och skall nog köpa en tummentfilt med! Men får se. Man kanske skall spara lite med ibland. Eller nej, pengar är en färskvara!:)

Sam har skrattat så mycket idag, när jag sjäng bamselåten för honom, när han nuddade katten och när jag gav honom gröt. Ja hör och häpna, idag var andra dagen han fick gröt och han skrattade som en tok mellan slevarna och verkade vilja ha mera. Katrinplommonen går också ner. Så än så länge så verkar han gilla mat vårt lilal gryn. Skall bli intressant att se vad han väger nu, skall dit på fredag och väga och mäta. Sist låg han på 7,6 kg cirka så det skall bli intressant.

Det e galet vad veckorna går snabbt, och vi har fullt upp hela tiden känns det som. Imorrn är det redan onsdag. Och idag för 18 veckor sedan så hade jag precis fått ett rum på förlossningen, sal 5. Och sambon hade varit och köpt en massa mat att knapra på. Underbart. Då låg man där med värkar och var helt salig, snart skulle vi ju få träffa vårt underverk. Och nu sitter man här med en helt underbar pojke som jag inte kan vara utan en sekund, är jag i ett annat rum när han sover så saknar jag honom massvis.

Har visat Maria honom i webcamen idag med, hon har ej sett honom förrän i december och hon tyckte han blivit stor vilket han såklart blivit, vår finaste finaste älskling.

Nu matdax här sen mys.

Grattis.

Grattis till Marie som fick en pojke igår, han vägde 5 kg och var 56 cm lång. En riktig bjässe och så söt! Stort grattis!

Nu vilar Sam och jag skall försöka få i mig lite lunch. Jag har fått dille på avokado och det är så mättande och nyttigt, perfekt om man är lite stressad som jag jämt tycker att jag är.

Igår låg jag och läste vi föräldrar och där berättade de om en tjej som fått en pojk som vägde 5800 gr och var 62 cm. han var lika stor som en 3 månaders när han föddes. Tur den tjejn fick planerat snitt hur skulle det annars gå att få ut en sån bjässe?
Men kvinnokroppen är fantastisk på många vis. SOm en inneboende superwoman som min sambo sa till mig när jag krystat ut ett huvud som låg med största sidan först. JO tack, det var att ta fram symaskinen och lappa ihop könet, men såå fantastiskt att det knappt märks såhär 4 månader efter, okej kanske lite stramare... men ack så underbart!

Vad vägde era kids?

Snö igen.

Tittade nyss ut och ser att det snöar igen. Någon mer än jag som är less på snön nu?
Jag vill att det skall bli bara vägar så jag kan sätta tillbaka mina små hjul på vagnen nu, och så att man slipper pälsa på Sam så mycket varje gång man skall ut på promenad, måste ju vara skönare att kunna ligga mera fritt i vagnen och så.
Men som sagt snön lär hålla i sig och vintern likaså.

Vi var ute på en långpromenad innan det var mysigt. Då snöade det inte. Och Sam sov hela tiden som vanligt, han älskar verkligen att sova i vagnen. Skönt det.

var upp till centrum och köpte gröt som jag tänkte börja ge honom, BVC tyckte vi skulle fortsätta med nan 1 men bara börja ge gröt till istället för att byta, så vi kör på det ett tag till. Han fick någon sked innan men verkade ej gilla det, däremot går katrinplommon ner nu. Det är bra!
Någon som har ngt tips på hur man skall ge maten i början och vad som är bäst att ge. Vi kommer mixa en del potatis och så men det är ju som sagt smidigast att köpa så det blir det först och främst, så tips på vad ni gav och när å dagen och så vore tacksamt.

Helgen har varit bra annars, vi var iväg till en del affärer på lördagen, och så den ordinarie tvättiden, skall bli såå skönt med tvättmaskin hemma snart. Och sen hade vi vänner över på kvällen. Med god mat, liten utflykt, mys med Sam och promenader så blir helgen fulländad, och med lite vänner över som pricken på i:et.

Veckan är ganska så fullbokad, skall ha hit mattläggaren igen och kolla, sen lite besök.. och lite mera ärenden som skall fixas. Och så lite mer besök och inte förrän i slutet av veckan är jag ledig. Det går i ett.

På fredag skall jag och väga Sam igen, sist låg han på 7,6 får se vad det är nu. Han är så go vår pojke! Så rejäl liksom.
Och han är svårflirtad, vill inte skratta för vad som helst goebebisen!

Och idag kom bodysarna fårn Plastisock och Småfolk, jättefina!!

Kram på er!

4 månader.

Godmorgon, världens bästa bebis blir idag 4 månader. Egentligen den 29onde, men den 29onde blir det idag eftersom februari bara har 28 dagar. Grattis finaste Sam. Du fick din månadspresent igår, ett par byxor från Pop och ett par strumpor som jag i denna stund tvättar. Efter att ha tjafsat med en tant om en maskin. Suck, jäkligt skönt att vi snart har egen tvättmaskin. Det är guld värt! Så slipper man tvättbråket som jämt uppstår, jag är så trött på det!

Men härliga och soliga söndag. idag skall vi ta en promenad efter det att Sam sovit klart och ätit sittnästa mål och jag är klar med tvätten! Skall försöka gosa lite mera med katterna idag med, jag får sån ångest när jag ej hinner lika mycket. Men dygnet har tyvärr inte flera timmar.

Vi åt nyss en härlig och stor frukost, allt för att orka och njuta av en härlig dag!

Kram på er!

RSS 2.0