Dumma sjukor.

Inget kräk idag iaf för lillplutten. VAD less man är på kräksjukan nu, och alla snoriga näsor och hostande.
Men mitt i allt febrigt och kräk är Sam ändå ganska så pigg, lite trottare och gnälligare såklart, men sover fortfarande himlans bra. Han vaknade nyss till och fick lite alvedon av oss och sover nu i vår säng. Vill ha honom där när han har feber.

Men vi hann iaf klart inskolningen vilket är ett plus. SKall se hur han mår imorrn om han kan gå torsdag eller inte. Hur som vabbar jag imorrn med. Man känner sig så inlåst när sambon har dubbla jobb denna veckan och inte vill dra ut en febrig kille att handla. Men ikväll kom jag iväg och handlade en hel del. Inte bra för ryggen att bära så tungt, men nu skall jag hoppa ner bredvid min älskling och pussa honom!

Ha en bra kväll!

Min hy.

Guess what: Malin brukar inte ha ngn bra hy. Men nu har hon det!

Dagisdagen.

Pappsen har ändrat sitt schema lite senaste tiden så han har tagit inskolningen och vi har bytts av lagom till jag slutar mitt jobb och är hemma vid 14. Perfekt. Då blir det perfekt att Sam alltid är med ngn förälder och vi inte behöver ta några mamma/pappadagar för att skola in, utan ¨båda kan jobba. Perfekt. Men nu till dagis.
Sam verkar älska det, och vill inte gå hem efter de fem timmar han är där om dagarna. Idag var första dagen han lämnades av pappsen vid halv tio och jag hämtade vid halv tre! När pappasen skulle lämna imorse så vinkade Sam fint och lekte sedan på. Han sov 1,5h med de andra barnen och åt bra mat, vilken hellyckad start!!
Sen får man säkert bakslag, det räknar jag med, men så länge han verkar glad och trivs så är vi glada.
När jag skulle hämta honom, såg jag att han lekte en massa med en dragleksak när jag kom och log åt mig och gav mig en kram sedan gick han iväg och lekte igen haha, sötaste! Då gungade han på en häst bredvid en tjejkompis. De på avdelningen är verkligen toppen vad jag tycker på de intryck jag samlat. Och pappsen som tagit inskoln säger likadant.

HUr som så ville Sam inte gå hem varkens idag eller igår, haha, rena lekskolan där ju, mycket roligare än hemma. EN perfekt ålder för honom iaf att börja dagis nu när han snart är 17 mån. Han blir så rastlös av att vara hemma en hel dag, timmar går ju bra, men man behöver hitta på ngt varje dag, så det är perfekt. VISST det går ju att vara inne och leka, men han har ju mer behov märker man.

Hans bild på lådan på dagis är SÅ söt, jag blev helt varm när jag såg att de satt upp bilden på världens finaste!

Imorrn skulle jag varit ledig, men S vara på dagis iaf, för att inte bryta upp de rutiner som håller på att läras in, men så hoppar jag in och jobbar åt en som jag jobbar halvtid med, så jag har "min" klass ändå, perfekt!
Dock hade jag faktiskt sett rejält fram emot en lång sovmorgon och en dag hemma med lite städ och INHANDLING av nya tulpaner, vilket nu görs varje fredag för lite extra fredagskänsla. Och nya vantar samt lite fler mössor till Sam. Jäklans vad det behövs kläder trots att man har det mesta. Bara igår köpte vi galonbyxor och jacka, samt gummistövlar trots att vi har pop:s vattentäta dräkt, men den räckte nog inte till vattenansamlingen på dagisgården hoho!

HUr som har jag snart jobbat 2 v och jag trivs utmärkt! Kul!

Nej nu skall jag mysa med katten och ta ännu ett ballerina kladdkakekex, kan de inte bara sluta tillverka dem nu? Jag blir ju för tusan fet!

Ord som kommer från Sams mun.

Bara en liten notis för minnet:

Sam pratar på som bara den nu och de ord han säger och som inte bara är en slump är:

bära, ringa, nalle, miss= kissekatt, farfar, pappa, mamma, ja, nej, bompa=bolibompa, muu=ko, ksssss=kissa.

Och så förstår han nästan allt jag säger (på hans nivå såklart) vad gäller att ställa tillbaka saker, hämta saker i andra rum, frågor jag frågar om mat, blöjbyte och dylikt.

Stora pojken! Massa kärlek för att du ger oss all den glädje!!

RSS 2.0