Hej du kalla vinterland! Lite på tillbaka ...

img_7677 (MMS)

Hej du kalla vinterland! Lite på tillbaka vägen efter sjukhusvistelse, dryga virus och allmänt.  Och denna mössan hade jag när jag och min älskling träffades för åtta år sen! Nostalgi. Kram


Hej jag heter Malin och jag kan göra fyra ...

img_7630 (MMS)

Hej jag heter Malin och jag kan göra fyra saker samtidigt!;)


Tisdag.

Tisdag som känns som en måndag... jag tappar kollen på dagarna nu när jag inte är direkt beroende av att veta det. På ngt konstigt sätt vet jag hur som helst när det är fredag. Fredagsmys har ju tagit världen med storm inte sant?
Från det ena tll det andra så ser Tims ögon lite kletiga ut, jag hoppas att det inte är ögoninflammation bara.
Det är så jobbigt med krassliga barn och man önskar man kunde ta över.
Vem är ni som läser? Vore kul o alla kunde ge sig tillkänna! Speciellt inför ett eventuellt flytt av bloggen!

Snöyra.

Hej på er!
Snön yr verkligen tokigt utanför fönstret och jag och barnen slappar, eller ja de sover rättare sagt. Och pojkvännen åkte precis ett ärende. Det är verkligen LYX att vara hemma tillsammans i 5 månader totalt. Allt blir så mycket mera kvalitet, både för barnens skull men även för allas och för förhållandet. Det är ju underbart att få vara med om den möjligheten! Barnen kan få kvalitetstid var och en med och det är verkligen toppen! Sam har ju både haft barngympan, plask och lek, sångstund och även klippkort på leklandet och på äventyrsbadet. Så om man frågar Sam har han ju verkligen älskat att pappsen har varit hemma och fortfarande är hemma 1,5 månad till... eller ja nästan två faktiskt. Me love!

Eftersom Sam inte haft feber nu varkens igår eller idag och verkar piggare så gick jag och han ut till lekparken i fm och träffade kompisar medans pappsen och lilleboo var hemma, dels är ju liten hostig och lite snorig så vi vill ej dra ut honom i snöflingornas värld. Skönt med lite frisk luft, men efter en timme gick vi hem. Lagom är bäst och snön började yra på ganska så bra då faktiskt.
Nu sover barnen och jag skall bläddra i Vi föräldrar som kom idag, sen ligger Amelia på tur och Bild. Mycket att läsa alltså.  Och med en Misse bredvid är det ju en perfekt avkoppling. När katter spinner blir man så lugn tycker jag!
Kram på er!

Host host.

He på de!
Hoppas ni har haft en mysig helg so far!
Vi har och desto mindre bloggande såklart.
Vi firade ju åtta år igår och åt en trerätters middag hemma, Kinamat och friterad banan till efterrätt, huuur gott som helst! Och idag överraskade pojkvännen mig med en trerätters till, han hade gjort en hjärtsmörgås till förrätt, fylld kyckling i ugnen med honungssmak och grillade äpplen och glass till efterrätt, han är grymt duktig på att laga mat, förstår inte vad jag ens gör vid spisen?:)
Så förrutom Sams jobbiga och envisa hosta som typ väcker honom en gång i kvarten på tidiga kvällen så har vi haft en skön helg. Men vi hoppas verkligen att alla sjukor försvinner snart för vi börjar bli lite less på att vara inomhus nu, fartochfläktfamiljen som vi brukar vara. Men är man krasslig skall man såklart vila. Jag och Sam somnade i 3h på eftermiddagen, så skönt!
Nu skall här städas upp bland Sams miljoner leksaker... och favoriten just nu är: MR Baaargareeeen. Och vem kan inte älska honom ?

Åtta år.

Idag har jag och pojkvännen årsdag. Åtta hela år firar vi. Den dagen vi firar tio har han sagt att vi skall gifta oss. Puh, skall bli kul att se om det hålls eller inte?;) Eftersom S fortfarande är hostig och krasslig så blir dagen lugn och vi har inga speciella planer. Bara ha en soft hemmadag alltså. vi har planer på att handla hem thaiingredienser och göra thaimat, alltså riktig, inte sådan svenskfejkad som vi brukar göra och tror är Thai.
Justja, de årlig tomtebilderna skall försöka tas med!
Tim har på sig sleepover idag och snygga jeans. ;)

Fräcka bilar.

Hej på er!
Det är ngt visst över fredagar trots att man är ledig hela veckorna. Visst är det?
Jag skall fixa nachostallrik nu och det ser jag verkligen fram emot. Lite magvärk som jag har.
Samtidigt river jag mitt hår för en body som ej fanns inne i rätt strlk och jag måste ha just den till de matchande byxirna jag köpt till Tim i julklapp idag. Iihh, men skam den som ger sig, snart skall jag minsann hitta den!
Ikväll är det idol, mys i soffan och hoppas att Sams hosta snart ger sig. Det gäller att ladda batterierna för imorrn firar jag och pojkvännen 8 år! Och det skall såklart firas med god mat och presenter!
Kram på er!

2.5 månad.

Det händer så mycket i små bebisars värld. Inte nog med att de växer så det knakar det händer så mycket mer.
Nu när Tim är 2,5 månad så;
  • Ler han jättemycket, och söker kontakt.
  • Gör en massa roliga läten och ljud ifrån sig, inte minst när man pratar med honom. Precis som att han för en dialog, haha, låter hur sött som helst.
  • Suger ofta på handen och har hittat den sedan flera veckor tillbaka. Såg så kul ut när han hittade den första gången. Såg verkligen ut som att ögonen gick i kors. ;)
  • Han är jättestark när han greppar i ens hand och i nacken blir han mer och mer stadig.
  • Han greppar lätt kring saker och har flera gånger nästan vänt sig från mage till rygg.
  • Han roar sig bra i babysittern och älskar att hålla i och känna på hans mjukishund han fått av morbror.
  • Han gillar att åka vagnen och ligga och se sig omkring.
  • Han har enda sedan vi kom hem från bb sovit i vagnen intill vår säng och somnar utan problem alldeles själv och sover där hela natten.
  • Sover oftast från 22-07.30 får mat och somnar om till 08.30
  • Tycker det är jätteintressant att titta på Sam och skrattar högt åt det han gör.
  • Hans ögon ser ut att bli mer och mer åt det bruna hållet.
Han är så harmonisk får lille lilleboo och vi är så stolta över våra fina barn!

En stunds avkoppling.

Hej och hallå.
Det är så soft att kunna få lite egentid på några timmar med pojkvännen medans barnen sover. Vi har ätit i lugn och ro, myst och pratat om ditten och datten. Och spelat tv-spel. Vi har kommit i tv-spelsträsket och det är riktigt kul.
Sam har fortfarande feber, men när jag kikade innan låg den på 38.0 så det är ju en grad mindre än igår. Skönt det verkar gå på rätt håll och så vill vi att det fortsätter. Nu har Sam somnat, men Tim sover fortfarande. Sam och pappsen myser i soffan och jag har en kopp te i handen och Amelia att bläddra i. Fick med en kupong där jag kan framkalla 100 gratis foton, perfekt nu till tänkta julklappar.
Sen skall vi bylsa på oss och gå till affären, alla behöver frisk luft. Och bara barnen är nerbäddade i vagnen är det ju riktigt skönt att komma ut en stund. Måste köpa ingredienser till det jag skall baka ikväll (om det tillåts förstås)!
Pepparkaksmuffins tänkte jag mig på! Vad tror ni om det? Det och Julmust till det. Mums.
Trevlig Torsdag!

Gonatt.

Sam sover sött men verkar fortfarande ha feber. Har han det imorrn med så skall jag se om vi kan få en läkartid.
Pojkvännen har kastat sig i soffan och jag skall strax göra detsamma. Men först skall Tim få sista målet för kvällen.
Nu ligger han bredvid mig i gymet, men verkar strax ha tröttnat. Matdax pronto!
Gonatt!

Babyhull.

Babyhull är bland det mysigaste som finns. Sådana där små söta veck som man liksom kan gräva in sig i. Tim äter väldigt bra, men det har varit lite mindre nu de senaste dagarna då han ju haft lite lös mage, så jag antar att det har spänt och så när han ätit, lillponken. Men jag tror nog han tar igen det sen vår lille 7 kgs lilleboo. ;)
Åh jag är så lycklig över min fina familj.

Olika stadier.

Vi läser så himlans mycket böcker. Jag älskar att läsa böcker, och Sams intresse för böcker har växt rejält sista tiden. Nya saker upptäcks i de böcker han har, och han lär sig otroligt mycket genom att vi läser för honom. Jag skall även introducera bokens värld tidigt även för lilleboo.
Just nu är nog Sam inne i något slags stadie...igen, puh! Ja ni kan ju gissa vad som är roligast just nu?;) Gullunge där!
(Obs detta är ett tidsinställt inlägg så det går tyvärr inte att ringa in och rösta på om du tycker bajs är äckligt eller roligt! )

Jag vet inte om jag...

...sagt det förut? Men jag älskar Villervalla och deras mönster. De är så färgstarka, glada och lekfulla precis så som jag vill att barnkläder skall vara. Jag erkänner det är ett intresse, barnkläder är så himlans kul. Och för mig är det lika viktigt att klä barnen smakfullt som det är för mig att klä mig så jag känner mig fin. Denna jackan är så klart från Villervalla och är en present från mormor och morfar till Sam på hans tvåårsdag.
Jag shoppade några nya set när vi var ner till mina föräldrar nu i helgen som skall bli julklappar. Det med stjärnmönster det med, som jag diggar starkt. Vad har ni för favoritmärken bland barnkläderna?

Macbooken.

Hej på er!
Det är lite av en sjukstuga här hemma. Sam har fortfarande feber, men fick alvedon nu innan sovstunden så han kan vila. Febern var lite över 39 igår kväll och han vaknade flera gånger inatt och var varm och ledsen. Sömnen tog han sedan igen på morgonen och sov till halv nio, samt såg på Cars i sängen innan han klev upp. Pii jag avskyr verkligen när de små är sjuka, och feber gillas inte alls. Men det är ju kroppens sätt att läka kroppen, så man får ju se det så och hoppas han är feberfri snart. Och att inte Tim smittas. SÅ idag håller vi oss med inne, dock tänkte jag försöka ta mig till affären sedan och ta med mig Tim på en promenad, måste få frisk luft känner jag! Utemänniska som jag är!
Under tiden barnen sover testar jag min nya Macbook, jag gillar den starkt även om jag inte förstår knappt hur den fungerar ännu. Men snygg är den iaf!:) Har lärt mig att den har en webcam iaf, haha... blev helt paff när jag klickade och helt plötsligt satt jag där som ett fån.
Hoppas ni har en bra onsdag och tar hand om varandra.
Njut varje minut! Även om det är svårt att njuta av varje minut då det är sjukstuga så tänker jag att jag njuter för att jag ju faktiskt har underbara barn att ta hand om i vått och torrt. Man kan vända nästan allt mindre bra till lite bättre.
Kram

Lite feber och lös mage.

Back on track!
Vi är tillbaka i stockholm och det var så kul att pussa på de andra igen efter fyra dagar då de hämtade oss på flygplatsen! T var hur lugn som helst att resa med tack och lov. Jag var nervös innan för hur det skulle gå. Men han var bara vaken en liten runda innan han sov båda resorna och jag kunde sitta där lite orolig i min ensamhet. Att flyga är inte min grej och när de sa att de skulle vara jetvindar fr göteborg, ja ni förstår ju hur hjärtat slog.
Men det gick ju bra!

Sam har 38,4 i feber och vilar med pappa på soffan, stackarn. Hoppas febern försvinner snart och att inte Tim blir smittad. T har ju varit lite lös i magen sen i lördags men det kan ju vara ngt litet virus, bara han dricker och kissar så var det lugnt enligt bvc, Ja och att han inte är slö med såklart.

Så idag hoppar vi över plask och lek och myser inomhus istället!


Skåne.

Hej!
Vill bara smita inom och lämna ett kort inlägg!
Jag och Tim åkte ju flyget ner i torsdags för att hälsa på men också för att medverka vid begravningen i fredags.
Det var en väldigt fin begravning, men väldigt tung. Jag har ju som ni säkert vet dödsångest, så för mig är det extrem jobbigt när det kommer till allt som rör detta ämne. Men så är det väl för alla såklart, alltså jobbigt. Men just ångesten kring den kanske inte alla upplever på samma sätt. Nåväl, det gick bra! Och idag skulle farmor fyllt 87 år så vi tänder ett ljus för henne. Men firar också farsdag idag som ju faktiskt är och inte får glömmas bort mit i allt. Skall smita bort och köpa lite lotter till pappa sen och kanske en bakelse. Jag får se barnens farsdag presen imorrn när vi åker hem igen, blir bra det. jag menar, Sam och pappsen är ju ändå ute på äventyr idag, de åker Ålandsbåten över dagen. De har sk barnkryssning idag med massa roliga akiviteter för barn och sam älskade det sist de åkte (som var för ungefär en månad sedan)! Det var ju meningen att hela familjen skulle åkt ner, men eftersom det var rejält halt och snö väntades så löstes detta på bästa sätt och de har gjort massa där uppe storeboo och pappsen. Och jag och Tim njuter på här nere.
Skall inviga min nya macdator sen när jag får tid, jag kan ju inte riktigt hur den fungerar eftersom det är nytt system och allt. Och jag och mamma har varit på villervallaaffären och köpt en massa fint till pojkarna i julklapp! Vi är som tokiga i den affären. De har sååå mycket fint!

Igår var vi och åt plankstek a la fläskfile och njöt av restaurangbesök och pappsen passade Tim hemma, som hade sovit hela tiden. Man kanske inte får skriva så, men han är världens lättaste barn! Sover hela nätterna och har gjort sedan vi kom hem från bb. Bara en natt har jag fått gå upp och göra mat kl 03 annars har han sovit. Och jag kanske är tjatig om nattsömn men det är verkligen lyxigt för mig som är en sömntuta! Och han är alltid glad enbart frustrerad när magen spänner lite eller jag dröjer med maten. Jag är så tacksam för våra så snälla barn!

Nu skall jag njuta av sista dagen hemma, imorrn flyger vi tillbaka hem, lääängtar efter Sam och pojkvännen.

Igår när de skulle till barngympan sa Sam: Pappa söööra bilen, inte mamma! Haha (söööra = köra)

Lille missen.

Åh ibland kan jag bli alldeles gråtmild när jag tänker på Basil. Det är ju 8 månader sedan vi lämna honom nu och jag vet ju att han trivs så himlans mycket och har det så bra i sitt nya hem. Men ändå, det var ÄR fortfarande vår lille kise och det kan man inte komma ifrån. Att behöva lämna ifrån sig sina djur är absolut inget man vill göra eller gör frivilligt. Och veckorna efter vi lämnat honom saknade jag honom massor (och gör fortfarande såklart) och var på väg att hämta hem honom flera gånger. Men med tankarna om att han ju faktiskt trivs så himlans mycket bättre när han kan springa ut och in som han vill. Springa omkring i en 150 kvadratmeter stor utegård, ha massa klätterställningar inne och en massa katter som han trivs med DÅ går det lite lättare att faktiskt tycka det var rätt beslut. Han trivdes inte inomhus trots att han ju är innekatt och framavlad till just det. Och han trivdes inte med barn och att få mindre uppmärksamhet som det ju faktiskt innebär när man får nya familjemedlemmar och måste sätta dem i första hand (ven om jag såklart gav katterna uppmärksamhet så mycket jag bara kunde) när jag hade mera tid var jag ju ute med dem i koppel flera timmar varje dag och det är ju klart en stor omställning som ledde till protester inomhus samt väldigt högljudda läten vilket i längden var plågeri för honom. Därför är jag så glad att han har ett hem där han trivs så himlans bra och det är ju viktigt. Mna kan ej vara ego när det handlar om liv. Men det hindrar mig inte från att sakna mig grå efter honom väldigt ofta.


saknar dig massor!

Snowlover.

Åh, med en mysig snövirvlande och lite blåsig promenad i ryggen slår jag mig nu ner med en skål god musli i knäet.
Sam och pappsen har precis gett sig ut i snövädret för att åka till plask och lek och lilleboo Tim han sover sedan någon timme, börjar nog snart bli dax för mat och lek här med. Jag älskar att vara ute när det snöar, och att det blåste som en tok gjorde inte mig det minsta. Passade på att springa inom fotoaffären för att fixa farsdagpresent från pojkarna, och sedan till ett annat ställe för ytterligare present till pappsen och från mig till min pappa.
Och på väg hem följde Sats2 med hem! Så om allt flyter på som det brukar på kvällen så skall jag se den när barnen sover. Pojkvännen har ju träning med grabbarna ikväll så det passar utmärkt!

Lite bilder från snötiden 2009, oj vilken vinter vi hade. Liiite väl segdragen kan jag tycka, men det var mysigt att åka pulka och snön lyser ju upp mörkret en aning iaf.


Sam - vad liiiten han ser ut :) Han som älskar att skotta snö med min skyffel jag hade när jag var liten.


Tim i magen.


Magi i magen, hela jäkla kroppen och i luf...

img_7440 (MMS)

Magi i magen, hela jäkla kroppen och i luften! Maaaaaaaaaalmö!


Blev scones till frukost som jag och pojka...

img_7469 (MMS)

Blev scones till frukost som jag och pojkarna överraskade pappa med! Lagom start innan några timmar i lekparken. Snart fotboll! Heja heja Malmö!


Soliga Skansen.

Som ni nog förstått vid det här laget så tog vi och masade oss iväg till Skansen när det öppnade. Knappt något folk där, solen sken och det var så skön hög luft. Perfekt ställe tycker jag. Familjärt och mysigt, jag kan aldrig få nog av det stället. Toppen för Sam att kunna springa omkring hur han vill utan att man skall oroa sig för trafik här och där, kul att kolla djur, fint område att strosa omkring på och hur mysigt som helst. Lilleboo har ju sin långa sovstund vid denna tid och det passade perfekt för honom att ligga nergosad i sin björndräkt i vagnen och få andas frisk luft, och för oss att rasta av oss lite. Så skål för Skansen och en mysig familjedag där! Hepp!






Koola korren.

Den mest faschinerande varelsen på Skansen idag var Herr Korre. Han var riktigt kool, hoppade och studsade nära nära och var inte det minsta skygg. Det är sådant jag bara upplevt i London innan, men det kryllade av dem på Skansen idag. Supersöta. Sam håller nog inte med om vem som var koolast dock för när vi frågade honom vad som var bäst med Skansen så svarar han högt och tydligt; Geeeetbajs. Mjodå, när Sam ville ge geten mat så skulle han ge den i fel ände på geten som just då började tokbajsa, det lät som en kanonkula som smattrade och små söta lakritsploppar levererade han. Sam tyckte det var jätteroligt och sött. Haha sötunge!




Gomorrn!  En kall men solig vinterdag i St...

img_7455 (MMS)

Gomorrn!  En kall men solig vinterdag i Stockholm och vi är på väg till Skansen! Önskar er en mysig lördag!


Ohla la.

Japp kvällens smarrighet: kladdkaka med pepparkakssmak. Oh la la säger jag bara!
Och nu då?
Kräkfärdig och sängen väntar... hur var det nu igen? Inte äta efter kl 19 för att förbränningen minskar på kvällen?
Shiiiit blir att sova på spinninghojjen inatt då alltså.

Nattie.

Picnic.

Att mörkret kommer krypandes på ett ögonblick det fick vi erfara idag. Vi bestämde oss för picnic, varm choklad och ja ni vet allt sånt mysigt. Och åkte dit strax efter tre. Tog med fotbollen så de stora grabbarna skulle spela lite och ha kul, och en tjock extra filt så att jag och liten skulle hålla oss varma. Jo så långt är ni med va? Men sen när vi typ fikat en kvart var det kolsvart ute. Iiih. Åt lite snabbare än planerat och spelade fotboll lite kortare än planerat. Och den dära promenaden i skogen, den kunde vi ju glömma. Nästa gång siktar vi på en picnic på förmiddagen.



Lantstilen.

Åh jag hittade en sida på nätet som gjorde mig förtrollad! Gud så mycket fina saker de har där, och det bästa av allt, affären finns i min pojkväns hemstad så det kommer absolut bli ett besök där nästa gång vi är nere. Jag älskar den lantliga stilen, mycket vitt med lite sliten touch, det är så himlans fint. Och så lite romantiskt på det och i en fin kåk med högt tak och sådär gammal fast fint i ordning. Yapp, så himlans fint. Man kan verkligen drömma sig bort i sådana miljöer. Men själv tror jag det får bli denna lantliga stilen varvat med lite mera modernt fast i ett nybygge, gammalt är himlans fint, men vi är inte de som kan renovera och fixa så mycklet själv av svårare renovering så då blir det bara skrot av alltihoppa.

Denna lyktan är väl fin.

alvas hus.

Backslick.

Sams nya ord: Backslick!

Och han skulle minsann ha backslick med.

Mamma ja vill ha bakkslikk.



Sååå sött!

Nu har båda barnen vaknat så nu skall vi allesammans packa picnickorgen och ge oss ut i skogen och gå en promenad och sen ha picnic! Solen skiner, det måste man ta tillvara på.


Tim 2 månader.

Tänk att Tim blev 2 månader idag, redan 2 månader. Tiden går så himlans fort. och han är redan så himlans med, det har både bvc och barnläkaren på 2 månaderskontrollen sagt. Liksom nyfiken, pratig och stadig på något sätt. Men så är han ju stor med, det gör ju att han känns mera stadig i sig. Lilla killen vår! Så på måndagsdagen togs då ännu en bild, och jag tycker verkligen man ser att han har växt om man jämför med för bara en månad sedan.
Nu skall jag krypa ner efter att vi har slukat en massa delicatobolls.. goda blev dem iaf. Så nu börjar nyttiga veckan!

Förresten det där med att sätta timer på inläggen, det tycker jag är  läskigt. Jag menar, jag kan inte trycka en timer och sätta ett inlägg tills morgondagen... iiih tycker det är jätteläskigt. Jag skriver ju här och nu och då sall det publiceras nu också. Vad tycker ni? Kör ni med den nya funktionen?


6,3 kg Kärlek!


Tjo såhär på onsdagskvisten! Jag fick ett ...

img_7420 (MMS)

Tjo såhär på onsdagskvisten! Jag fick ett knäppryck och var bara tvungen att baka delicatobollar! Heja mig! Nyttiga veckan börjar nu! ( snart)


Båda barnen sover och pojkvännen skall vil...

img_7412 (MMS)

Båda barnen sover och pojkvännen skall vila han med. Sam har inte ställt om Sig efter vintertid ännu och vaknar sex istället för sju. Inte lätt för barn att ha koll ju ju! Sex är ju helt ok eftersom vi kan hålla kvar honom i sängen med hjälp av film på tv! Det funkar iaf fram tills lite efter sju! Jag och Tim vi tog sovmorgon till halv nio då lillkillen ville ha mat! Me like! Bra bär båda är hemma och kan turas om att gå upp vid sju. Bortskämd mjodå! Panik när pojkvännen börjar jobba, ha ha det lär bli kaos innan jag hittar egna rutiner! Mest är jag nog rädd för att jag kommer sent till allt, är lite som en snigel nu när man inte behöver fixa allt själv utan man är ju två. Så mysigt att vi kan vara hemma i 4 mån hela familjen! Nu skall jag njuta av tidningen som nyss kom i brevlådan sedan ta en härlig dusch innan lekparken och lekdate där väntar! Hoppas ni njuter av onsdagen!


En prins intill och ännu en.

Skrev ju igår om hur trött jag känner mig trots mycket sömn. Och så fann jag denna bilden från i vintras. Minns hur trött jag kände mig, men tyckte att det ju är normalt när man har småbarn som är i farten. Men vad jag inte visste var bidrag till min dåvariga trötthet var ju vår lilleboo som hade börjat grotta sig in i min mage. Jag blir så lycklig när jag ser sådana här foton och minns att jag tänkte och kände just denna trötthet för att sedan erfara försenad mens (som förvisso inte är superregelbunden) och lite molvärk. Men jag slängde mest ner ett test för att jag råkade se ett på apoteket, och tänkte att man ju slappnar av när man tar testet och så kommer mensen. Kissade i förbifarten nästan... och skulle precis på språng igen när jag... chockerande tittar på stickan som visar ett tydligt plus, va... vänta nu... plus... är det likamed gravid eller hur var det nu? Jag minns känslan i kroppen, hur jag chockerande tittade igen och igen... mjoodå nog var det så att vi fått uppleva det underbara ännu en gång. Och jag är lyckligast i världen för att vi får vara med om livets stora gåva, enligt mig - barn.
Därför blir man lite extra lycklig när man ser sådana bilder och vet att lilleboo var där inne intill hjärtegropen, och storeboo låg där nära intill hjärtegropen även han. Det är kärlek då den är som svårast att beskriva vidden av.


Ju mer sömn desto tröttare?

Gäääääsp och gokväll på er!
Gud vad trött jag känner mig titt som tätt. Höstmörkret gör mig verkligen trött. Och då är vi ändå ute väldigt mycket för att försöka fånga det lilla ljus som erbjuds såhär års. Är ju ganska så frisk luft nu med kanske gör sitt det med.
Det är ändå så att jag sover hela nätterna i princip eftersom bebis nästan alltid sover mellan 22-06  och sedan till 08 utan undantag( sådär ska man ej skriva då kommer han vara vaken inatt:) och Sam vaknar enbart till ngn gång då han tappat nappen, men då går pojkvännen upp och sköter det. Så kan det vara så att man blir tröttare av mer sömn och att man lär sig samla energi på ett effektivt sätt när man ej får sova lika mycket?

Nu skall jag fixa mig för sängen, pojkarna sover och pojkvännen spelar innebandy med polarna.
Kram på er och njut av kvällen!


Thats what friends are for.

Satt och spanade igenom alla hundratusen bilder jag har på datorn, typ. Och fann en massa roliga bilder. Eller bilder som egentligen kommer ihåg varenda susning från just den och den tidpunkten. Hittade bland annat ett gäng bilder från min och min kära vän M, då vi var ut i Uppsala och hade en rolig kväll (som vi alltid har då vi umgås). Det är så perfekt att ha sådana vänskaper där man inte behöver prata en gång om dagen för att man skall veta att man är lika goda vänner jämt och ständigt no matter what. Man kan prata om allt och man har alltid lika kul när man ses. Inga krav bara kul och sådana som vet allt om en men som ändå tycker om en. 
 
Thats what friends are for.

Här är lite av de bilderna jag hittade från vår kväll out in Uppsala.



Tissedagen.

Idag är det Tissedagen som Sam säger! Och den innebär bland annat Plask och lek som han tycker är så roligt. Och förra tissedagen var han tom under vatten, gillade det inte... men gjorde det mer än en gång. Framsteg framsteg för vår son som blivit skrämd av vatten tidigare och därmed avskydde i princip att bada. Duktig kille som nu går sin andra kurs och har ett fint diplom att vara stolt över, liksom vi andra i familjen är!
Så ikväll blir det alltså simskola för de två stora pojkarna och jag och Tim tänkte nog försöka oss ut på en promenad. Det ser ut att vara skönt ute, men jag har inte stuckit ut näsan genom dörren ännu, kanske på tiden att göra det? Dock har det varit så mycket annat som lockat med att vara inne idag Prinsesstårta stavas det. Kanske en ännu större anledning att promenixa med min lille prins. Spikat!

Här är vi på simskolan när Sam var 6 månader.


Julklappstips.

Sam fick denna tågstad i present och han älskar den (och jag med). Den är i 100 delar med hus, kyrkor, bilar, bussar, tunnlar, broar, trädd, människor mm. Perfekt! Och vilket kap! 399.- på Biltema!



Lite pill och jux.

Gokväll!
Hoppas ni har en bra kväll! Vi har sett Biggest Looser och myst med lilleman! Innan Sam somnade hade vi plask och lek på hemmaplan med hans nya motorbåt som han har när han badar! Elias är poppis som den heter! Och lite otäck tycker han den är ibland med, sötnosen! Nu skall vi krypa ner, koppla av lite innan John Blund hälsar på!
Vad glad jag är att jag har en så fin familj, både den lilla och stora, Och så fina vänner!

Här är tårtan jag bakade till Sams kalas.
Jag är inne i en bakperiod gud vad kul det är!


Tålilla.

Tålilla, lilltåa, kroknosa och stortåmpen upp i vädret. Eller mått i den stilen. En av sångerna vi sjunger på barnsången.Mamma mu är med en favorit och nyckelpigan som sätter sig på en nos. Sam är så söt som sjunger Yeah efter varje sång med!:)


Hårakuten.

Är hju bortskämd med bra hårprodukter eftersom mamma är frisör. Men vad gör man när balsamet tar slut och det är någon v kvar tills vi ses igen? Mjo man kikar i Amelia som dimper ner i brevinkastet och tackar gudarma för att de skickat med prover med detta nummer, och trots sådana billiga skitprodukter som inte alls funkar på mitt hår så visar sig detta funka. Jag är räddad, håret gråter säkert... men tills vi skall hem så kör jag med dethär sålänge. Ledsen peruken men snart skall ni få klä er i finfina produkter igen.


My cup of tea.

Morgonstund har guld i mun, ja idag igen faktiskt. Jag känner mig utvilad och effektiv. Frukostintag och bebisgos.
Grabbarna är och badar och plaskar, Att kunna ge båda barnen sån här kvalitetstid är guld värd.
November är här och det kan man tro även om man kikar ut genom fönstret, regn och rusk.



RSS 2.0