Nynäshamn.

Nyss hemkomna från en mysig dag i Sandhamn och Nynäshamn. Var där och åt, strosade omkring och bara njöt av familjen. Hamnen där är jättefin, och glassen var så himlans god. Måste dock inhandla en UV-dräkt till Sam så han kan synas till en sväng i solen utan att man oroar sig. Det är ju svårt att helt hålla honom borta från solen med benen, speciellt då man bär honom. Det funkar ju att täcka kroppen och huvud, men benen då han har shorts är lite svårare. Så en sådan skall införskaffas, någon som vet vart de har bra? Kikar på babyproffsen annars där jag jobbade innan. Skall ju ända handla en ny bilstol imorrn till honom, eller iaf kika på en nu inför resorna i sommar. Fatta hur nice det är med sommar, semester och att bara vara med familjen! Sam är verkligen med och helt underbar vår solstråle. Han ler med hela ansiktet och är bara sådär underbar att man nästan svimmar. Barn är verkligen livet anser jag!

 

Nu skall vi bada balja, pappa vilar och jag och Sam skall ha lekstund och badstund. Mys!

Kommer hålla igång bloggen lite då och då, men annars är det lite halvt semesterstängt här! Det är ju sol och familjetider!

Men lämna gärna ett meddelande om du kikar in!


Shopping.

Det har varit en bra dag på shoppingcentret, jag tror sambon kom hem med 20 kassar med snygga skor (3 par) och massa tröjor, jeans, shorts mm. Jag hittade en nice tröja som jag haffade. Sedan att man snyggat till sig för 1355 kronor det kan vi sätt inom parentes. Och nej det får man inte varkens botox i läpparna eller silikontuttar för så ni kan vara lugna. Jag kör natural! Och så fick Sam såklart massa nya kläder IGEN!

 

Nu skall  hela lilla familjen ut på picnic. Mys!

 

 

 

Fasiken vilken snygg tröja jag hittade. Är riktigt nöjd! Somrig och tuff på en gång. Tyvärr syns den ju bättre in real life.


Njuter av sommaren.

Jag kommer liksom de flesta andra av de bloggar jag läser, att vara mindre aktiv nu. Det är ju sol, sommar, mysiga stunder med vänner och familj. Och nu när sambo/pappa snart går av på semester, weehooo, då skall det bara njutas och ägnas tid åt varandra som familj och njuta! Underbart skall det bli! Vi har inte hela semestern uppbokad utan en liten snutt, då vi skall hälsa på våra familjer såklart, det skall bli så mysigt. Och så skall de såklart få träffa sitt underbara barnbarn. De måste ju längta som tokar!! Sedan har vi en liten fundering på att åka till Oslo några dagar, och övernatta kanske i Strömstad. Sen blir det kanske Kolmården, och lite andra små utflykter över dagen, och så att fixa klart med Sams rum. Men allt är preliminärt och beror på Sam. Värmen och tja vad vi känner för och vad som kommer emellan.
Men hur som helst skall vi njuta, och bara vara vi och med nära och kära.

Så jag kommer att ta en sommarpaus från bloggen,och skriver om jag har något speciellt. Annars får ni titta in senare när vädret mulnar på!

Michael Jackson död.

Sambon sade redan innan läggdags igår att Michael jackson eventuellt inte kommer klara hjärtstilleståndet och nu läste jag på morgonen att han är död. Har lyssnat till många av hans låtar. RIP.

 

http://www.expressen.se/noje/michaeljackson/1.1619587/michael-jacksons-hjarta-gav-upphttp://www.expressen.se/noje/michaeljackson/1.1619587/michael-jacksons-hjarta-gav-upp


Tjejkväll och pappasonkväll.

Det har varit en mysig kväll. Jag och tre andra tjejer skulle till parkuteserveringen och ta ett glas. Men då det ej fanns bord man kunde sitta vid så gick vi och handlade samt hämtade vin och öl och satte oss och lapade de sista solstrålarna vid dammen och bara njöt och hade det mysigt. Satt där i tre timmar innan klockan blev 22,  det började bli kallt och det var en dag imorrn med så bestämde vi oss för att avsluta och gå hem. Två glas vin i kroppen senare, och en lagom kväll för att komma -hem till underbara familjen och höra på pojkarnas äventyr. De hade varit ut på en LÅNGpromenad. Mysigt med far och son-tid, och bra att få vara bara tjej i sina bästa år med ibland. Sen att man längtar hem det är ju bara ett gott tecken. Men de har haft en lika mysig och trevlig kväll som jag haft så det är ju super. Kom lagom hem till att Sam fått på sig pyjamasen och skulle nattas. Mysigt att natta honom, han skrattade som en tok när han såg mig! och skrattade när pappa busade med honom i sängen i väntan på vällingen. Älskade barn!

Nu skall vi krypa till kojs. Hoppas ni med haft en trevlig kväll!



Nattie.


Lev här och nu.

Har mer och mer börjat ta tillvara på stunderna just nu, att leva här och nu. Jag vill njuta av varje sekund, av varje dag. Och inte hela tiden tänka på att jag snart skall tvingas jobba och ge mig ut i arbetslivet igen. Jag vill ju vara hemma med min son helst hela livet, men det går ju inte riktigt. Jag känner inget alls behov av att jobba nu. Jag har en bra mammapeng, jag hann klart min utbildning och hann jobba och vara klassföreståndare innan jag gick på min mammaledighet. Och jag har så många vänner både de utan barn som jag känt innan, och de nya mammorna/vänner och även de kompisarna med barn jag känt innan. Jag anser att jag vill umgås med människan, inte bara för att de är just mamma precis som jag. Det blir ju trist om man ej har kul tillsammans. Men jag har väldigt många vänner jag trivs bra med just nu. Det har dock tagit ett tag i storstaden att skaffa ett kontaktnät även om jag är babblig och social. Oavsett är jag så glad över att min sambo snart har semester så vi kan vara bara vår lilla familj, och åka ner till våra familjer. Det skall bli så mysigt. Och jag saknar varje dag att inte ha nära till min mamma, pappa och brorsa. Det är jättetrist att ses så sällan. Men nu skall vi snart ses, och jag skall bli bättre på att ta tåget ner, skall verkligen passa på nu när jag är hemma. Oavsett vilket så vill jag ge dagens puss till mina föräldrar och min bror som alltid funnits/finns där för mig. i vått och torrt och jag skulle inte klarat mig utan er! Så dagens puss till er!



Dagens puss till min mamma, pappa och bror!

Jag är en riktigt familjegris och pratar med min familj flertalet gånger i telefon varje dag. Och jag tycker att det känns konstigt om jag inte gör det. Bara någon minut räcker bra, men måste det måste jag. Mamma och jag har vår egen alldeles vanliga ritual att prata medans hon är på väg hem från jobbet. Pappa brukar ringa på eftermiddagen och babbla på, det är så kul att ha så bra kontakt. Och brorsan han ringer titt som tätt med. Så underbart med bra kontakt. Världens bästa mamma och pappa och bror, jag älskar er så.



I tele med min kära mamma.

Nu skall jag fortsätta dricka min smoothie innan sambon kommer hem med mat från mackedonkan. Mjo sushibaren var stängd så det får bli fettomat idag. Jag menar jag har ju ändå druckit smoothie det borde jämna ut sig ?:) Sambon har varit iväg med vänner. Det är viktigt att unna sig det ibland tycker jag. Och imorrn är det min tur,om inget kommer emellan, att gå ut med två tjejer och ta ett glas rött. Då får Sam och pappa kvalitetstid och mamma får tid med vänner. Det tror jag är nyttigt.





Det märks att man bor långt från världens bästa frisör, mamma.

Nu skall jag kolla till älsklingen, och mysa med katterna, och sambon. Och min hambuuurgare... EL macko vad tänker du på? Satan, missade lyxfällan. Och just ja, en bild från när finaste älsklingen somnat i min famn igår.

Mycket älska nu, men så är det,  njut av kvällen!







Det gör mig förbannad.

Pratade med en mamma igår som var på mitt klädparty, hon och en annan kunde ej ses igår för att deras barn hade diaré och var jätteförkylda. Och de hade haft diaré bra länge. Jo men tack, dels märkte jag att den ene var grymt förkyld på mitt party, och sedan dessutom diaré. vad är det folk inte förstås? man tar inte dit förkylda barn till andra. Och speciellt inte när jag påpekat det. Vet ej om det är en slump, men jag vet bara 3 på det kalaset vars barn blev förkylda 2-3 dagar senare. Grrr!

Fasiken vad respektlöst det är! Eller vad tycker ni?

Kloka Engla.

Läste nyss på Englas blogg en väldigt klok sak:

"Och en sak måste ni som läser bloggar komma ihåg, bloggen är inte bloggarens hela liv. Det är så mycket ni inte ser eller får veta här. Tror många av er som läser glömmer det ibland.Och en sak måste ni som läser bloggar komma ihåg, bloggen är inte bloggarens hela liv. Det är så mycket ni inte ser eller får veta här. Tror många av er som läser glömmer det ibland."

Ord som jag tycker är väldigt sanna. Det klagas oftast på prinsessans dagbok för att den låter så himlans positiv, och det klagas på ytliga bloggar och hej och hå. Men alla väljer olika genre och djup i sin blogg, en del skriver om precis allt, lämnar ut familj, vänner mm. En del skriver enbart om yta och visar kläder. Det är helt upp till var och en om hur mycket man vill skriva om, och vad man skriver om. Men det är som Engla skriver, viktigt att tänka på att det är väldigt få bloggar som skriver och lämnar ut allt.

Min blogg är för det mesta positiv, det vet jag om. Och det beror mycket på att jag ÄR en positiv och glad person. Jag är sådan som människa. Ser sällan hinder i saker och tycker att livet är roligt och än mer spännande att vara mamma. jag älskar verkligen livet som mamma, min son ger mig SÅ otroligt mycket glädje varje dag att det ej går att beskriva ( ni som har barn, ni vet) Därför är min blogg oftast glad och med en solig touch. För varför skall jag skriva om negativa saker och sådant när det inte skulle spegla mig som människa? Det skulle inte kännas rätt. Min sambo vill ej vara med på bild i min blogg, och det är något jag fullt ut respekterar. Och detta är ju faktiskt MIN blogg om MINA tankar och om HUR jag ser på saker och ting. Därför ser jag ingen anledning att skriva ut en massa info om honom och lägga ut en massa bilder. Varav jag håller den bilden ganska så privat. Bloggen är som sagt min, och att berätta i ord om min underbara familj duger tillräckligt bra, och sedan kommer mera bilder på mig - som jag själv står för.

Och en sak måste ni som läser bloggar komma ihåg, bloggen är inte bloggarens hela liv. Det är så mycket ni inte ser eller får veta här. Tror många av er som läser glömmer det ibland.Jag skriver inte ut allt vi gör om dagarna, eller alltför privata saker. 


Det där med djur.

Jag gillar djur, men det dära med deras olika utstickande kroppsdelar och deras funktioner det är INTE min starka sida. När vi var på Taxinge slott igår och åt lunch och fikade deras supergoda tårtor (visste ni att det är sveriges största fik om man ser till utbudet av kakor? Åk dit vettja. Har man ett kakmonster på besök, och själv är ett, så är det en självklar vistelse. Och att det är slottslig och superfin miljö gör ju inte saken sämre. Men I-M, dina kakor är lika goda, så du ej tror något annat;)

Hur som helst, tillbaka till det där med djuren och deras kroppsdelar. När vi stod och spanade in getterna, grisarna och hönsen så var det inte bara jag som undrade vad en av getens viss utstickande kroppsdel fyller för funktion. En av de äldre damerna som stod bredvid sade " Vad e det där som hänger där under?"  Och jag började först tro att det är pungen, men herregud, sen kom jag på att det borde vara där som de mjölkar dem. Well well, jag är inte vår nästa skansenjobbare iaf.

Hur är det med era djurkunskaper?

 


Plastisock.

Den nya beställningen från Plastisock kom idag med fina byxor. Kvaliteten är super och lite roliga färger att använda ibland till basplaggen. Att de sedan är sommargröna är ju bara ett plus. Hoppas på att ME an I beställningen kommer snart med så vi kan köra kombo, tror en av tröjorna jag beställde därifrån kan bli riktigt snygga ihop med byxorna, hoppas det i alla fall.

 


Godmorgon världen.

Har sovit som en gud inatt. Sams snor börjar äntligen lösas upp lite så även han kan komma till ro och sova bättre på natten. Jobbigt för de små när de är så tilltäppta och behöver sova bort förkylningen. Men nu är det full fart igen. Dock snor kvar och lite hosta, men hoppas på att den försvinner snart älskade barn! Gick och lade oss redan vid 22 igår, Sam somnade snabbt med lite små avbrott i början för att sedan sova ända till 06, då kära sambon tog honom en timme så jag fick sova lite till innan han skulle till jobbet. Sedan var vi uppe en timme innan vid somnade igen, jättemysigt till klockan 11 och lite till! Tjohooo, detta barn sover bra och har alltid gjort, det är så underbart! Weehee, så nu är vi pigga som mörtar och skall väl ta oss ut på en promenad i solen. Feber verkar  han ju inte ga så då är det skönt att vara ute. Mysigt att ta promenader med det värdefullaste vi har - vår son!

Nu blöjbyte, borsta tänderna och ge oss ut!

 

trevlig måndag!


Midsommarhelgen.

Midsommar helgen har skridit och vi har haft vänner på besök från södern. Det har varit trevligt. Synd bara att Sam blev superförkyld, storr i näsan, fick hosta och lite feber, eller han var i alla fall varm och kom ej till ro. Så vi har ej sovit så mycket vissa av nätterna och man har varit lite trött, men man kommer snabbt på fötter igen när man kommit upp. Han är ändå jätteduktig och klarar mycket vår älskling. Inte lätt att vara liten, man vet ju själv hur det är att sova när näsan är helt igentäppt. Stackars liten. Men trots detta har vi haft en trevlig helg med god mat, hämtmat, promenader och besök på ett slott.  Lägger upp lite bilder, måste ta hand om älsklingen som vaknat ur sin lilla tupplur nu. Sötaste Sam, hoppas hans täppthet släpper snart och hans heshet. Hoppas ni haft en trevlig midsommar!

 

 


Superwoman.

idag har jag varit en riktig superwoman med allt vad det innebär, burit tungt, stressat, hunnit med allt jag planerat plus lite till. Sam sover, och snart kommer kompisar till oss hit som skall fira midsommar här. Trevligt! Så bloggen kommer nog ta lite semester eller om jag får en lite gnutta tid till den så uppdaterar jag. Annars då önskar jag en glad midsommar!

Roligt.

Me and I partyt blev verkligen lyckat. Det var 11 stycken totalt med tjejen som visade plaggen. Jag är helt slut nu så jag råkade hälla ut vatten på vasken istället för i termosen. haha.
Var ju först till BVC, sen att h¨lla partyt, fixa med fika och allt. Det kanske inte låten mycket, men skall man ta hand om sin lillälskling under tiden så går inte allt lika snabbt.

Jag köpte iaf, två tröjor till Sam som jag tyckte var så fina. En mössa och ett hemligt paket. Dyra men bra kläder så så fick det bli. Och jag är nöjd! hellre kvalitet än kvantitet. Eller tja hellte mycket av bra kvalitet, det är mitt motto! barnkläder är ju så kul!:)

 

SÅ nu skall jag fixa lite och förbereda för att vänner kommer hit imorrn och stannar över midsommar! trevligt!

Me and I.

Om någon timme börjat mitt Me and I party. Det skall bli så kul! 

Var ju på bvc nyss och hade matprat och allt det där, och sedan skulle det knökas in med Sams sovstund och nu väntar lunch och fix inför partyt. Stressigt men skoj.

Återkommer ikväll med alla köpen!:)


Jag har bestämt mig.

Jag har kommit fram till en sak. Vill du veta vad så mailar du mig på [email protected]
Så kan du få säga din åsikt där sedan. Okaaaaay?


Glad.

Förresten ni läsare har blivit mycket flitigare på att kommentera. Det gillar jag verkligen. Roligare att skriva då med, jag delar med mig till er och ni ger mig respons. Thänk you!

Nu skall jag städa lite innan världens mysigaste och lite yrvakna bebis vaknar för lunch!

Keep up the good work!

Kras.

Tappade ett glas imorse precis innan jag skulle till att ge Sam sin morgongröt. och nojig som man är med båda barn och djur så var ju dammsugaren och upplocket av glas prio ett då. Sam satt snällt och väntade medans mamma båda for runt med dammsugare och torkade av golvet. Puh! Tycker det är riktigt läskigt när glas går sönder. Orolig att trampa på glas. Men nu är det ännu värre om Sam eller katterna skulle trampa i det. Men som sagt, han går ju ej eller kryper omkring där så det skall nog vara lugnt, tror jag fått upp allt med. Annars skulle jag ej förlåta mig själv om de trampade på glas.

Sedan blev det iaf lite gröt och lite snabb frukost för mig. Men då Sam somnade sin lilla tupplur nu vid 11 så vart jag hungrig igen och var tvungen att ta lunchlådan från igår. god kycklinggryta med bulgur! mumma! Matlåda rules!

Idag blir det ganska så lugnt, måste förbereda inför Me and I partyt imorrn. En har lämnat återbud pga förkylningen. Eller snarare så sa jag att hon ej fick komma pga det. Tycker det är respektlöst att ta dit förkylda människor bland massa barn. Men det förstod hon såklart! Jag skulle beställa åt henne om hon hittade ngt på nätet som hon ville ha.

Denna veckan är det midsommarveckan och vi får besök av ett par kompisar hemifrån som stannar några dagar. trevligt! har sagt åt dem att ta med öronproppar då ena katten ej gillar stängda dörrar och jamar på natten. :) Men de hade packat ner det sa dem!

Lite bilder från vår ögonsten och lite shopping.
Imorrn lär det ju bli med på klädpartyt! Kul!
Barnkläder är det roligaste som finns att handla.




Dagens klänning. I love it! Speciellt med skärpet till!










Bodysar med färg! I like it!



Matchande byxor! Såklart!



Och matchande strumpor, sådana som Graaf tipsade om!:)



Pappafavoriten som pyjamas igen! Stålmannen!:) Och annan söt pyjamas!

Fina magen.

Åh min vän har så fin gravid mage.!:) Sådär runt och mysig, lagom stor och snart e det dax för bebis att titta ut! vad mysigt! Då skall vi ta långpromenader, det är så perfekt. Vi båda älskar att gå och det blir perfekt att göra det när vi ses. Det är verkligen så enkelt att umgås med henne. Inga krux och tjafs, bara enkelt och kul. Skynda dig ut bebbe, gå nu inte övet tiden alldeles för länge!:)  De har precis varit här och fikat! Mysigt. 

Och regnet bara öser ner, vad e det med stockholm? Är det felplacerat på kartan just denna helgen? Jag vill ha sol så vi kan gå promenader! Och vara ute i den sköna sommaren.

Men det är helt ok att vara inne också, och mysa. Men att mysa ute skulle vara helt ok det med.

Sam sover sin eftermiddagslur och jag har en kisekatt i knäet som är lite myssugen!:)

 

Regnar det hos dig med?

 

 


Regnig lördag.

Det har verkligen öst ner idag. Men vad gör det när hela lilla familjen kan mysa inomhus Inget åklart.
Och myst har vi gjort och lekt och buat massvis, sen åkte vi för att köpa lite nya datortillbehör och strosade runt lite.
Har tvättat mycket av Sams nya kläder så han skall kunna ha dem på sig så snart de är torra!
Nu skall vi se på film och plocka fram frukt och lite godis, fast bara lite.
Jag var sååå sugen på pizza innan, men då hindrade sambon mig o sa att han minsann skulle laga mat till mig istället. Nyttigare och godare! Perfekt!

Sen vann vi lite pengar idag med! INte helt fel.
Nu stannar tvättmaskinen, fasen vad skönt det är med maskin hemma. Man anar det inte. Underbart.

Nu krypa upp i soffan och kolla till lillälsklingen i sin säng.

Kram

Sen kväll.

Så nu sover älsklingen. Blev en sen kväll då vi inte kom hem förrän lite efter 20. Då var vi så hungriga att vi var bara måste göra hamburgare a la lux. Så det gjorde sambon medans jag bytte på Sam, och gjorde iordningen maten åt honom medans vi busade lite vid bordet. Sen åt vi lite och Sam var på värsta bushumöret. Och hade massa söta ljud för sig. Älsklingskiddo! Så nu somnade han på två röda hos mig, supermysigt. Och nu skall vi ha lite godiskväll och filmkväll jag och stora kärleken. Det är mys det på fredagskvisten. Först mys hela familjen sedan fortsatt mys när lillälsklingen sover så sött.

Shoppade som vanligt alldeles för mycket på köpcentret ikväll. Det blev en tröja från Levis till mig, och en bolero. Sedan en snygg scarves. Och en jeanskjol. Really nice. Sambon hittade med lite smått och gott. Och till Sam blev det såklart mest. När jag gick runt och provade kläder till mig själv på HM så gick sambon med Sam i vagnen bort till barnavdelningen och plockade på sig en massa fint som han minsann skulle köpa till Sam. Världens sötaste!

Så det blev en fin stickad längre tröja. Tre bodisar, 3 byxor, två pyjamaser och strumpor. Bilder kommer imorrn. Nu orkar jag inte och vill helt enkelt ha myskväll med sambon min!

Trevlig fredagkväll!


Gomorra.

Sam sover gott i sin säng. Och jag har styrt upp allt och tagit en skön dusch. Vad dagen har att erbjuda det berättar jag eventuellt senare. Vill ju dock ha mera kommentarer från er läsare, det blir roligare då. Och jag vet mer vem som läser.

Hoppas ni får en trevlig fredag. Det skall vi ha. Shopping står nog på schemat. IGEN.

Bus.

J var här vid lunch. Och jag gick upp och roffade åt mig jordgubbar i förmiddags medans pappa hade Sam. Då lade jag märke till att de hade ändrat priset på jordgubbarna, haha. Vilka fräckisar. De ändrar beroende på vilken tid på dagen det är. SÅ nu jäklar skall jag vara där när de rear ut dem. Det är ju så gott och jag har blivit beroende det och mörk choklad. O la la.

J hade med sig en jättegod bitring/leksak från bellimo till Sam. Han tog gladeligen emot den och hade jättekul med pappret också. J är i vecka 36 och skall ha bebis i juli, så hon tyckte det var så mysigt att stilla sin bebbeabstinens med att busa med Sam och hålla honom. Busbebbe! Han skrattade flera gånger åt henne. Han är verkligen busig nu och det är så mysigt när vi får våra skrattattacker det får verkligen inte att sluta. Jag skrattar åt honom och han åt mig. Finaste pojken!

Sambon jobbar tills lunch imorrn, men då hade jag ändå sysselsättning. Sen blir det massa bebbebus hela familjen. SÅ mysigt.

Nu sover buspojken och vi har hyrt en film vi skall se. Myspys! Längesedan vi hyrde film. Vi somlevde i filmbutiken under graviditetens sista veckor. Så nu skall jordgubbarna och chokladen fram. Mumma.

Och så har jag köpt lite kläder till Sam från plastisock med idag. Superdupermärket!

Trevlig kväll!

Den som spar.

...han har.
Nu någon timme senare har jag lyckats proppa i mig tusentals jordgubbar. Det är ju bara FÖR gott.
Det blev inga kvar till J imorrn. Så på morgonen är det vi som går och köper nya på torget. Hoppas jag hinner det bara.
Vad smaskigt det är mums mums mums. Sverige vann, kan inte sambon komma hem nu! Det är mysigast att somna tillsammans. Och beundra vår lille skatt tillsammans innan vi somnar. Men ikväll får vi beundra var och en för jag är trött och tänkte sova gott snart.

Men först... sista jordgubben till attack!


Choklad-diet.

Åh vad det är gott med choklad. Mumma! Och det bästa av allt, jag börjar gilla den 86%a riktigt mycket. Eller så intalar jag mig det i alla fall. Det och jordgubbar, det sitter jag och smaskar på nu. Mumma. Älsklingen sover sött, sambon jobbar och jag har precis satt mig ner för kvällen. Härligt!
Har ju som sagt varit på ikea idag, sedan hämtade vi hem sushi, bebisarna lekte lite. Sedan fick vi skjuts hem och vi fortsatte busa här hemma. Och tog sedan en promenad vid 16 för att Sam skulle få sova lite. var ju tvungen att fixa lite ärenden med så. Han somnade nästan 2h så då passade jag på att gå en promenix och ringa och tjattra med tjejkompisarna. Och familjen. Fastän jag var tokhungrig när vi kom in igen så var jag duktig. Jag ställde mig och gjorde värsta maten! Det händer inte ofta. Och Sam fick gröt. Han höll låda som tusan medan jag lagade mat, och vi busade samtidigt. Det är verkligen så mysigt att han är så pratig och stojig när jag skall laga mat. Går så mycket lättare då, och det blir roligare att göra maten eftersom man inte tänker på den utan på att busa tillbaka med Samälsklingen!

Imorrn kommer J hit, min gravida vän, tänkte bjuda henne på jordgubbar så jag får nog spara några av dem jag köpte nu. Och på fredag är sambon ledig. Tjoho! Då blir det mysfamiljedag hela dagen. Så kul!

jag älskar detta liv!

Och just det idag är det 32 veckor sedan vi träffade vår stora kärlek för första gången!! SOM vi älskar dig barn. Obeskrivligt.

Ikea.

Åkte med M och L litt Ikea imorse. De hämtade oss och jag hade med mig bärselen så Sam fick åka i den, det gick jättebra. Och han somnade lagom tills vi skulle åka därifrån. Men sedan vaknade han i sitt babyskydd igen, haha. Men då var mamma snabbt där med en av de nya leksakerna jag köpt till honom. En väldigt uppskattad pekbok. :)
Åkte och köpte sushi och hängde sedan med hem till dem en sväng. gav barnen mat, de fick leka lite och vi hann med äta. Sen skulle de iväg till skärholmen, men jag orkade inte riktigt så vi åkte hem istället. Sam behövde sova med eftersom han abra sov en kvart på hela förmiddagen/lunchen. Så nu efter lite bus med mamma så sover han så sött i sin säng. Och jag har vattnat blommorna med min ny snygga rosa vattenkanna som jag köpte idag! Köpte även som sagt leksaker till vår älskling, en stor mjuk boll, en spelande anka, byggtornsklossar, pekboken mm. Sedan blev det klämmor till påsar, en fin rosa vattenspruta och det var nog allt. Gick ju trots det på nästan 300 spänn. Det ryker snabbt iväg när det är bra priser.

Nu skall jag städa och dona lite, mysa med katterna och få undan liten innan Sam vaknar, hoppas han sover en timme till. Han behöver det eftersom han ej sovit innan idag.

Imorrn kommer nog en arbetskompis hit och hälsar på. Hon skall ha barn i början av juli. Hon är jättegullig och enkel människa så det skall bli mysigt. Hon har inte träffat Sam heller ännu så det blir ju skoj. SÅ om allt är bra imorrn så kommer hon hit en sväng.

Nej nu, fixa.. tidne rinner snabbt iväg.

Detta settet vill jag köpa på Me and I partyt!




Och just det.

Och just det... vid denna tiden ungefär så tog de hål på hinnorna den 28onde oktober 2008. Det var så mysigt när vattnet strömmade nerför benen. Då visste man att det var nära till bebis och vårtlivs stora kärlek. Förlossningen och dagen jag blev mamma är det absolut största och mest fantastiska i mitt liv. Jag har alltid varit barnkär, och för mig finns inte en tanke på att ej ha barn. Därför är jag så evigt tacksam över att jag fick den möjligheten att få uppleva det största av allt. Att få bli och vara mamma. Det är så underbart. Fantastiske Sam, du gör mammahjärtat så lyckligt och min familj får mig att skratta flera gånger varje dag. Av lycka för att ni är mina!

Juni eller.

Vädret är inte direkt juniväder. brrr, idag var det riktigt kallt. Men ändå så gick jag hem från A, där vi var vid lunch och bebisbusade lite och tjejsnackade lite. Sen gick vi hemåt, och Sam sov som en stock helt utmattad av allt bebisbus. På vägen hem ringde M så då blev det en promenad på ytterligare en timme innan vi gick hemåt för att förbereda för kvällen. Sam sov fortfarande tills vi kom innanför dörren,och då stod jag ändå och pratade med grannen ett bra tag. Som sagt bebisbus tar på krafterna. Nu ligger han sedan 1,5 h tillbaka och sover så sött i sin säng. Jag var alldeles nyss inne och tittade till honom, då hade han kasat ner till änden av sängen men låg och sov så sött så jag ville inte flytta upp honom nu. Gör det sedan när vi skall gå och kojsa.

Har nu bokat in ett Me and I party till nästa vecka, har bjudit en del så hoppas många kan komma, hade varit trevligt. Skönt man kan avboka samma dag om det skulle vara något. Man vet ju aldrig med bebisar och förkylningar eller dåliga dagar. Det kommer nog bli trevligt. De har ju riktigt fina kläder och jag måste ju bara ha den dära lejonmössan och bodyn. Mumma, den är så fijn!

Nej om man skulle dona. Hoppas morgondagen börjar lika bra som idag, så vi kan göra vår lilla utflykt som är inplanerad imorrn.Det är så mycket som händer nu hela tiden, jättekul. Och inte en lugn stund. Men så länge Sam gillar det och inte verkar bli mera orolig eller så så är det okej. Märker jag att han skulle bli otålig eller sova sämre pga intryck och så så drar jag såklart ner på farandet och flängandet. Älsklingen går alltid först.

Nu storälsklingsmys.

Hålla handen.

Var så galet trött imorse när Sam vaknade vid 06. Men gick och lade mig alldeles för sent igår som vanligt. Slutade kvällen genom att både jag och sambon ramlade ner från sängen. Haha. Skulle skämta med honom, och han var ej beredd på att jag flög på honom så vi båda flög i golvet, och jag skrattade så jag höll på att storkna. Sam vaknade till en kortis och somnade snabbt igen. Älsklingen, var ju ej meningen att det skulle bli så att vi ramlade i golvet. Och ville ju såklart ej väcka vårt hjärtegull. Men så därför var jag så trött imorse, men gav Sam mat sedan somnade vi om till 09.40! Tjoho älskade barn, du kände nog på dig att din mamma var trött - goaste barn!

Har tagit det lugnt idag, men gick en sväng med M och L sedan följde vi med dem hem en sväng så S och L kunde leka lite. De höll handen och såg så söta ut. Haha. Sam skrattade och log när han höll i L;s hand. Hihi. Lägger nog upp en bild på det sen. Sedan åt barnen där, och lekte lite till innan jag lade honom i vagnen och han somnade på vägen hem.

Sen har i lekt lite mera, och han är verkligen så söt när han skrattar åt i princip allt. Och när han skall äta så vevar han med armarna som en tok!:) 

När pappa kom hem blev han överlycklig och de övade att gå lite medans jag fixade. Tänkte göra egen barnmat kankse i helgen, kan ju se om han gillar det. Han äter ju i princip all burkmat så. 

Sedan har vi legat massor på magen idag, han gillar det mera nu, och förflyttar sig snabbt.

Nej nu en snabbmysning i soffan med sambon och katterna innan vi skall sova allesammans!

 


Leksaksaffären.

Åkte och lämnade sambon på jobbet imorse och åkte sedan till leksaksaffären och plockade på mig en massa nya pedagogiska leksaker till Sam. Som vanligt kan man aldrig välja utan tar allt man väljer emellan. Jag brukar sitta med honom på hans lekmatta och leka, det tycker han är mysigt. Och efter ett tag när man märker att han är trött och skall ta en tupplur då börjar han ta i sina egna eller mina öron. Det är ett tecken på en liten nap. Sötaste bebbe!

Idag jobbar som sagt sambon tills sent, Sverige spelar ju match och vi har inte kanalen, det är fan kaos. Jag vill vekrligen se matchen, och funderar på att gå ner till parken och spana på deras storbildsskärm ikväll. Sam kommer säkert sova gott i vagnen under tiden, eller så kommer han vara med och heja på Sverige, det får vara vilket som. Blir han kinkig och svårsövd är det ju bara att gå hem, det är så nära. Han kanske kan ha sin sverigebody på sig!:)

Det är ju sveriges nationaldag, och ena katten firade med att pinka på ett täcke som var på golvet som Sam skulle ligga och leka på. Well det är ju inte hela världen, men det är inte kul att behöva kasta allt. Och det är ju en protest. Men jag försöker verkligen ägna all tid jag har över till katterna, kela med dem klappa dem, kamma dem och leka ibland. Visst det blir ju betydligt mindre såklart. Men jag känner ändå att jag gör så mycket jag hinner och kan.
Sen när Sam tar sig fram så blir de ju rastade av honom ;)

Såg förresten att Blondinbella var snyggast klädd på terminatorpremiären, inte skulle jag tacka nej till hennes plånbok. Tänk att jobba och tjäna rejält med pengar på sin blogg. Hujedamig, det skulle jag inte tacka nej till, då skulle jag ju kunna vara mammaledig hur länge som helst. Hehe. jag skall dock inte klaga, vi har pengar så vi kalrar oss bra och ändå kan leva bra och göra roliga saker. Men dock inte lika tät är jag som blondinbella, men vem är det egentligen?

Tävling.

Kör en tävling igen. 

Det är en storlek 56. Och helt oanvänd eftersom jag fick 3 stycken och de redan från början var för små.


Det ni behöver göra för att tävla är att länka tävlingen i ett inlägg och sedan lämna en kommentar här i bloggen om att du är med och tävlar. För att det skall bli någon tävling måste minst 20 vara med och tävla. Bodyn är från polarn och pyret och värd 195 kronor.Tävlingen pågår tom söndag kl 22.00 så skynda att vara med!

 


Wanted.

Vi är hemma igen. Gick både dit och hem i blåst och regn, Sam var vaken på vägen dit och kikade ut från vagnen efter en minimal tupplur då vi skulle iväg var jag tvungen att klä på honom och då vaknade han, stackarn. Men utan minsta pip så gav vi oss iväg. Vi åt jättegoda knäckemackor med gul paprika, leverpastel och tomat. Mumma! Drack te och snackade gojs. Sam röjde runt bland E:s leksaker och var ganska så vild så E flyttade till en annan filt, han är ju 2,5 mån yngre och inte lika vild ännu hehe. Sedan när de lekt så fick Sam mat och var verkligen vrålhungrig, lekte lite till och vi babblade på lite mera innan Sam var så trött att han somnade när vi skulle hemåt, perfekt läge att rulla hem igen, på med regnskydd så var det riktigt gott i vagnen, inte riktigt liak gott utanför vagnen, men med vindtät goretex jacka så går allt finfint. Och desto skönare är det när man kommer in i värmen igen.

Ändrade planer för helgen, bvc tyckte att vi skulle vänta lite tills till det läkt ihop helt med att vara med på babysim, så då gör vi det. Får se om vi kan hoppa med en annan grupp eftersom vi ju har betalt 1300kronor för 8 gr då vill vi att Sam skall vara med alla gånger och plaska runt såklart. 

Medan Sam sover så passade jag på att kika på lite kläder från HM som jag blev sugen på. Det är lätt att sitta hemma och spana, men jag fönstershoppar mest, jag skall inte beställa. Eller jo kanske. Men titta kan man ju alltid. Ibland räcker ju faktiskt det, iaf för stunden. 

 

Hörreni, ni är ju förresten sämst på att kommentera. Tänk så mycket roligare det vore om ni skrev något till mig nu när jag skriver så mycket till er!!


Up n away.

Det blir att vi åker till dem istället för att de kommer hit. Så nu sover Sam, och snart skall vi packa vagnen och åka dit några timmar. Sen blir det en lugn eftermiddag/kväll! Och vet ni vad? Det skall bli helt underbart och välbehövligt. Hoppas ni får en bra fredag!

 

 


Hårtrubbel.

Förresten, en sak till! Nu behöver jag er hjälp! And i need it really badly! SÅ fatta mentometerknapparna och rösta för hur jag skall göra med håret, och gör det NU

1. Behålla längden och så som det är.

2. Slinga det extra ljust nu på sommaren.

3. Klippa av det en bra bit.

4. Tona eller fixa någon annan färg.

5. Eget förslag, ange vad!

 

 

 


Far och flänger.

De senaste veckorna har vi varit överallt och lite till. Inte många minuter vi spenderat hemma ensamma utan besök, eller besök. Så i helgen skall vi bara ta det lugnt., Ja förutom att vi skall på babysim och lite så, men annars så. Ja jag har svårt att sitta still, och Sam med. Men nu skall vi det. Imorrn skall jag träffa en vän på morgonen, och en annan bebis, men annars så skall vi ta en promenad (stegräknare på väg hem till mig) och förhoppningsvis regnar det inte. Sedan skall vi mysa inomhus jag och Sam, och öva på krypningen. Han skrattar verkligen som en tok om man liksom gör till rösten lite, eller sjunger på ett konstigt sätt. Det tycker han är lattjo lajbans, sötbebbe! Han skrattade i sömnen med när jag skulle latta honom. Eeeelskling.

Har tänkt på en sak. För mig är det en självklarhet att säga tack om jag får något, blir serverad, hjälpt av någon eller sådär när det är något speciellt. Det är en sak som är inpräntat i ryggmärgen på mig, något jag fått lära mig sen jag var liten. Man säger tack helt enkelt. Men det är säkert inte lika självklart för alla. Men därför undrar jag nu, säger du tack, eller är det inte lika naturligt för dig?

 

Eftersom det är match på lördag så jobbar sambon, och när Sam somnat för kvällen så tänkte jag börja läsa denna bok som jag köpte i veckan. Någon som läst den? Nu skall jag borsta tänderna, smeta på honung och havre i ansiktet, pussa på mina prinsar och sen slumra sött. Nattie.

 

 

 


Home.

Nu är vi hemma efter ett bvc-besök och stan.

Sam väger nu 10080 gr, han har alltså spräckt 10kgs-gränsen vår stora pojke. Och är nu 74 cm lång. Hans bröst har läkt bra, och det är bara sista blödningen som är på väg, för att sedan torka och bli en ruva. Hoppas det håller sig så och att det läker ihop bra det sista med. Lika bra att ha på kompress tills det ser bra ut, vill ju ej röra vid det i onödan. Men det kom ut mycket var och blod innan så en antibiotika-kur behövdes nog allt.

Sen var vi till stan, käkade på Åhlensrestaurang, Sam fick lasagne och paradisfterrätt som han mumsade på. Och lekte lite med Wilma,mest slet i hennes tröja men annars spanade de mest på varandra.  Han slockanade efter 2,5h bus och sov på vägen hem i regnet. Nu skall vi snart fixa mat, och imorrn skall vi ha besök hit på eftermiddagen sedan blir det lugnt. Det har varit mycket flängande nu hit och dit så nu blir det lite lugnt.

 

Och tusan vad trött jag blir på alla tusentals människor som trängs, och hissar som ej fungerar, grrrr. Nej gallerier är bättre. Då slipper man dessutom ta av och på kläder hela tiden. Men det är sådant man märker när man blir mamma, då är det bättre när alla affärer är samlande på samma ställe. Men det var en trevlig dag i stan hur som helst, Sam är ju väldigt lätt att ha med och det är ju skönt det. Nog mest jag som tycker att skäris funkar lika bra som stan, om inte bättre.

Nu mat här!


På en promenad genom stan.

Eller stan och stan, men den härliga parken nära oss snarare. Dessto bättre. Med världens finaste och bästa pojke sovandes på sin eftermiddagslur i vagnen. Det var ganksa så blåsigt. Men mitt sinne var soligt så vad gör väl då lite dåligt väder? Sam och sambon gör verkligen mina dagar till glada dagar. Stor kärlek.
















Nu väntar sängen. Och imorrn väntar bvc och stan med mamamgruppen, fika och lite shopping.

Onsdag.

Ännu en magisk onsdag, veckodagen då du kom till världen, älskade bebisSam!

Nu skall vi snart iväg, igen med ¨någon kompis. Men ville kika in och gratulera J o F till deras tvillingflickor! Hoppas F kryar på sig snabbt! Och grattis till I-M som blivit farmor!

 

Laters!


Hej och hå.

NU bär det av igen, hej och hå vad vi är ute och i farten. Men det är kul det.
Har ju iaf hunnit med det jag skulle idag, skönt det.
Hörs ikväll!

Älskade underbara du.

På väg hem från bebispicnicen igår. Det var ju så varmt, och kepsen satt perfekt på Sam! Jag gillar keps på pojkar, det är lite charmigt och tufft på en gång. Älskade barn! Vad du har blivit stor! Och kärleken till dig är störst!


Sovmorgon.

Hade sovmorgon lite längre än vanligt idag, till hela 08.30 wow!

Bebisfikan igår var verkligen jättelyckad, vi blev 7 mammor med bebisar. Superduper, det får vi verkligen göra om! Jag var uppe och köpte jordgubbar innan och efterrätt till Sam. Och så skulla jag köpa nya marabou med jordgubbar, men det hade ej kommit ut ännu. Segt jag som var så sugen! men det fick bli jordgubbar och magnumglass med vit choklad och jordgubbar istället, det gick bra det med!

Idag regnar det, och det kan ju vara skönt på sitt sätt eftersom vi får en dag inne. Minns inte sist när vi var hemma en dag och inte umgicks med någon. Det har varit full rulle och träff med diverse vänner ett bra dag nu, och det är jättekul! Men idag blir det till att mysa inne och se till hemmet. Det behövs. 

Nu skall jag fixa iordning mig här, och sedan blir det till att mysa. Mysigt en regnig dag eller hur?


Yah!

Vilken härlig dag! Skall snart ha picnic med 7 andra mammor och bebisar. Eftersom mammagruppsträffarna är slut, så får man se till att ordna dem själv, så det gjorde jag! Och nu är nästan alla med. Så 7 mammor here we come!:)

Och vet ni vad jag längtar... ikväll skall jag äntligen äta mina 4 veckors gamla ostbågar. Ja helt sjukt gott är det.
Vill du själv testa:
Recepter: Köp en påse, öppna den och låt stå 4 veckor. Ät sedan och njut. Då är de sådär härligt sega att man får använda tång för att dra isär dem! Yammie! Jag lär vara något rubbad. Men det bjuder jag på!

nu fixa med maten för älsklingen, sedan och inhandla frukt och gott till picnicen!

RSS 2.0