Mitt i allt.

Mitt i all sorg vill jag såkart hylla min älskade son på hans 6 månaders dag, och hans käna mormor som fyller år idag.
Stort grattis till er båda!! Och jag har de senaste dagarna känt mig som en dålig mamma, just pga att man känt sig nedstämd och inte riktigt glad, nedstämd och riktigt låg för att vara ärlig. Men mitt i allt så försöker jag vara glad mot Sam, busa med honom och vara som jag brukar, men det är ju klart att han känner av när tårarna rinner. Känslor som jag önskar jag kunde beskriva för honom så han förstod varför jag var i ett mentalt svart hål, och känner mig nedstämd. Men han är för liten för det. Dock hoppas jag att han inte märker så mycket av att vi är ledsna här hemma. Vi gör vårt bästa för att vara som vanligt.  Älskade barn, du är det finaste vi har, vi är så stolta över dig, och det är galet att det är ett halvår sedan du lades på mitt bröst. Galet, jag älskar dig bara mer och mer för varje dag.




Orrenius -känslomässigt är bara förnamnet.

Hittade en text av en medarbetare som är tillägnad Johan, den som läser denna text oberörd vågar jag kalla aningen känslokall. Johan Orrenius skriver:

Jag saknar dig redan, Johan

Jag var alldeles ny på Expressens sportredaktion. Ny och osäker. Medan alla andra rörde sig så självklart satt jag och svettades på min stol. Tempot var uppskruvat, order ropades ut. Ring honom. Ring henne. Nu med detsamma.
Så kom en kille in på redaktionen som jag inte sett förut. Han hade långt ljust hår och var solbränd. Tre dagars skäggstubb kanske. Med sig hade han två stora plastpåsar vars innehåll han lassade upp på det lilla bordet framför tv:n.
- Glass, sade han. Jag bjuder.
Han hade verkligen köpt sjukt mycket glass. Daimstrutar, 88:or, noggrar, tiptopar.
- Det är bara att ta.
Killen som bjöd på glass hette Johan Wester, och det lilla initiativet betydde obeskrivligt mycket för en nervös vikarie.
Johan var nattchef på sporten då. Att vara nattchef innebär tungt ansvar och mycket stress. Men aldrig att jag någonsin märkte det på Johan. Förutom att han var fantastiskt duktig på sitt jobb var han utan tvekan den trevligaste kollegan jag någonsin har haft.
Hans omtanke, hans värme, hans stora, stora hjärta.
Hans stora, stora hjärta som inte längre slår.

Johan var ett socialt djur. Han var den typen av människa som förvandlade nya ansikten till vänner bara genom att öppna munnen. Genuint nyfiken. Alla kände Johan och Johan kände alla. Framför allt kände han för alla.
Jag brukade säga till honom att han var smart. Han jobbade alltid hela somrarna, bara för att sticka iväg på långresa när höstrusket kom. Thailand, Colombia, England, Costa Rica. Och överallt lärde han känna nya människor.
- Men vad ska du göra i San José?
- Känner en tjej där.
- Men varför Bogota?
- Haha, varför inte?
Finaste, finaste happy-go-lucky-Johan.

Även när han jobbade på nyheterna brukade han höra av sig. Alltid uppmuntrande. Ett sms, ett mejl. Särskilt om man skrivit om Arsenal eller IFK Göteborg, hans två favoritlag.
Skön krönika i dag!
När han förra veckan fyllde 35 år och Blåvitt piskade Hammarby på Söderstadion skrev Johan på sin Facebooksida:
Tack Robin Söder - din present var den enda och den bästa.

Sista gången jag träffade Johan hade jag dåligt med tid. Han kom förbi vår nya lilla redaktion för FotbollsExpressen (tidningen som han för övrigt gjorde den första skissen till) och vi skulle precis skicka nästa nummer till tryck. Han frågade om jag hade sett Arsenals senaste match och berättade att han skulle åka till Thailand igen.
- Bara ha det lite gött.
Dagarna innan hade det varit oroligt i Bangkok och jag bad honom vara försiktig där nere.
Det var sagt som ett skämt. För vem skulle säga till Johan, han som hade så många stämplar i passet, han som klarat varenda knipa, han som stått pall för pistolrånare i Karibien, att vara försiktig?
Men olyckor händer hela tiden.

Det fanns dem som stod närmare Johan än vad jag gjorde. Det hindrar mig inte från att sakna honom, djupt och innerligt.
Vad hade jag gjort utan ditt stöd och din uppskattning?
Tack för allt, käre kollega. Jag ska alltid minnas dig.
Och aldrig någonsin kommer jag att underskatta vikten av att bjuda en främling på en glass.

http://blogg.expressen.se/orrenius/entry.jsp?messid=497962


Grattis gånger 2.

Först vill jag gratulera mina kära idag, mamma fyller år och Sam blir 6 månader idag. Hurra för er mina favoriter!

Sen till det tragiska igen, jag blir lika ledsen varje gång jag ser klippet på youtube. varför varför är den stora frågan?

När tar tårarna slut?


Kan fortfarande inte förstå.

Jag kan fortfarande inte första. När man ser alla hälsningar på facebook, och när man läser om hur älskad du var, det är verkligen ett bevis på att fel person fick lämna jorden. Det är så orättvist så oförståeligt och så meningslöst.
Jag lider med din familj, och dina nära vänner. Hur skall arbetsplatsen någonsin bli sig lik igen? Det kommer den aldrig att bli, men jag vet att du ville att folk skulle vara glada runtomkring, det är så du ville minnas, men livet är allt annat än rättvist, och även om jag inte var en av de nära, så gör det int i hjärtat när något sådant drabbar en god och glad människa som dig.

Sambon säger att stämningen på jobbet är så otäck och tryckt, i lördags var den kusligt tyst. Det förklarar hur mycket tomrom som du efterlämnat dig.

Jag lider med dina nära och kära, och har fortfarande en klump i magen och halsen av otröstlighet.

http://www.expressen.se/Nyheter/1.1547052/expressen-har-forlorat-en-lycklig-man

Kan inte sluta gråta

Nu är det dags att ta tag i dagens sysslor och min underbara son, som för tillfället sitter i sin gåstol och har fått tag i ett prasslande blöjpaket, det skall nog hans elaka mamma lägga beslag på nu tror jag. Det är ju dags för hans favoritsysselsättning, dvs byta blöja och äta gröt. Hoppas ni får en fin dag.

Tragiskt.

Ju mer man tänker på det, ju mer ledsen och oförståeligt är det att denna glada och spralliga, samt oerhört omtänksam och gullig mot alla. Har man över 500 vänner registrerade och flera tusentals därtill säger det väl en hel del om hur omtyckt man är, och hur generös med skratt och glädje man är!
Det är så tragiskt, och så ledsamt att du befann dig på fel plats vid fel tillfälle... om man bara kunde förändra tiden, och gjort så att du inte befann dig just där just då, då skulle alla gjort det. Det var för tidigt, det var alldeles för fel.
Rip Johan.

Nu skall vi gråta en skvätt till innan det är dags att sova.
Skall krypa ner bredvid de mina nära och kära, kan inte ens förstå hur ont det gör för din familj nu.
jag lider med dem.

Ta hand om de ni älskar.

Livet.

Har lite tappat blogglusten, tänker mest bara på hur orättvist livet kan vara. Hur kan så livsglada, unga människor bara försvinna så snabbt? Det e inte rättvist.

Nu skall vi göra sådant man måste, dvs äta - sen ut i solen med min älskling Sam. Skall se om han tycker fåglarna i dammen är roliga. Jag älskar dig så Sam.

Ta vara på de dina.

Dagen.

Känns som man har en klump i magen hela tiden, en klump som får en att tänka på att man inte skall ta någonting förgivet, utan vara glad över varje dag man får må bra och vara frisk, och de nära och kära likaså. Det är verkligen som ett uppvaknande, och man blir lika arg varje gång något sådant orättvist och hemskt händer. Och man bör verkligen värna mer om det man har. Vet inte om det är mensvärk eller olustighet jag känner i magen? Det är nog båda. Sådant här berör mig så hårt, även om jag inte alls var någon nära person. Jag tror jag lever mycket genom andras känslor med, jag lever genom mina egna känslor, och andras och känner så lätt med andra människors känslor också. Nog därför som jag också dras med. Men det är bra med känslor och det är bra med gråt, det rensar själen, och ä ett gott tecken på att man är tacksam över det man har.

Över till dagen. Åkte till köpcentret och skulle hitta dopkläder bland annat. Kom hem med två par jeans, ett par snygga Levisjeans, tighta och ljusa, samt ett par lite halvbaggy typ håliga somriga och lite trashiga, lite för håliga, men tror jag vänjer mig, snygga var de iaf. och så kom jag hem med en klänning, får se om jag behåller den eller hur jag gör.
Älsklingen fick med en massa nya kläder såklart, och storälsklingen hittade med nya snygga jeans och en ny Lyle n Scotttröja. Så vi var nöjda alle tre. :)

Det har varit mycket utflykter och träff med människor i veckan, vi har nog haft full rulle varje dag. varit i stan några gånger. varit och fikat, varit och haft picnik, och träffat andra bebisar. Och deras mammor förstås. Så full rulle, och Sam är helt slut på kvällarna, samt lite svårsövd pga intryck. Men det är kul att man kan  vara ute lite mera nu utan att bulsa på sig alltför mycket och känna att man oroar sig för att Sam fryser.

Nu skall jag ta en ipren mot mensvärken, och invänta sambon som är och fikar. Sedan är det dags att pussa på lillälsklingen och låta honom gå medans vi håller honom, han tycker det är så kul! En mysig söndag helt enkelt.
Sam är så go, och energisk - underbara pojke, du är mitt liv.

Ta vara på varandra!


Ta inte livet förgivet.

Lördagmorgon, vi skulle ge oss iväg på utflykt jag och familjen. Då det ringer på min sambos mobil.
Ett samtal man inte vill ha. En nära arbetskamrat har omkommit i en olycka i Thailand. Han var där och firade sin 35årsdag. Och så blev det såhär. Jag träffade bara dig några gånger Johan, men du var en sådan människa som var lätt att prata med iaf, även om jag inte kände dig så bra. Du verkade alltid så omtyckt och verkade leva ett bra och kul liv.
Men livet är bra orättvist, hur kan det hända att unga människor som är levnadsglada rycks bort i ett nafs, medans de som är gamla och väntar på att få somna, inte gör det? Livet är allt annat än rättvist ibland.
Tänker på alla dina vänner, familj och på min sambo som tycker att det är hemskt tragiskt, och jag kan inte annat än fälla en rad tårar och känna att det e fan inte rättvist.

RIP


Massa things.

Har varit full fart hela dagen, först var vi ut en runda till centrum.
Sen gick vi ut en runda till och hade picnic med en annan mamma.
Sen gick vi ut en sista gång för att köpa rosévin, men orkade ej köa i milslånga kön så gick hem till en annan kompis o drack ett glas på deras veranda.
Nu skall vi se klart Berg flyttar in, hon är såå kool, sen blir det sängen, har lite magknip!

Ciao.

Solsolsol.

Gud vilket härligt väder. Tog tag i saxen och klippte av ett par gamla jeans till shorts istället för att fira:)
Nu tar Sam sin powernap och sedan blir det ut i det fina vädret, det är ju ett måste en dag som denna.
Synd bara att elektrikern kanske kommer idag, och de vet man ju aldrig när han kommer, så hela dagen kan bli ett enda pass på honom. Men han får höra av sig när han är på ingång, tänker minsann ej sitta och invänta honom inomhus.
Skall ner och fika i parken sedan på det mysiga stället med vänner! Trevligt.

Grannen kom och predikade igen, att man inte skall använda babysitter nu.
EH nää? Bara för att jag har den i lägenheten betyder det inte att jag använder den.
Och för det första så vad vet hon om vad jag använder och inte?
Sam väger 9 kg och det är en maxgräns på 12 kg i babysittrar, så han kan visst använda den om han velat.
Men eftersom han reser sig upp så har jag inte honom i den då den ej är säker.
Jag bara stör mig på att hon håller på att läxa upp mig. Herregud, jag vet nog bra mycket mer än henne om dagens babyprylar, jobbar ju för tusan i en bebisbutik och vet allt om de prylarna man säljer där. Så fuck off kärring. är riktigt less på henne nu!

Nej låt inte henne förstöra min dag!
Nu vaknar snart älsklingen, då får vi se vad dagen har att erbjuda!


Äntligen tvättmaskin hemma, vilket innebär att min favviströja kan tvättas snabbt och slippas att väntas på en vecka innan jag kan ha den igen! Sommarkänslor ger den mig!
Tjing!

Tvättelitvätt.

Vet ni vad som hänger i badrummet och dinglar? Jo hemmatvättad tvätt a la egen installerad tvättmaskin. Tjohooo!
Ringde elektrikern idag, och han kom på momangen och installerade den, så nu har jag kört 3 maskiner, och vi slipper lägga lördagen, då det skall bli fint väder, i tvättstugan! Hur underbart är inte det då? Tänk en egen maskin i lägenheten, det är lyx och det behövs med barnkläder. Well ni som har en, ni hajar lyxen eller hur?

Och wow vilket fint väder det varit idag, först på morgonen gick vi en långpromenad till stora coop och handlade lite, tar väl ca 1h fram och tillbaka. På vägen hem fick Sam sin vattenflaska att leka med i vagnen, och jo tack, han lekte med den, råkade få in en sablans sprut på den och det sprutade upp i ansiktet på honom lillsötisen, haha då blev han lite förvånad.

Vi kom hem och käkade och lekte lite innan jag tänkte att vi minsann skulle ut i vädret igen, skönt med frisk luft och se människor. Så vi gick ner i parken där vi träffade A och hennes Z och sedan kom J och T dit med, stod och pratade en timme innan det började bli kallt så då gick vi hemåt. Gud vad mycket barnvagnar det är ute nu, helt galet ju.

Mysig dag, och Sam har haft sin skrattattacker hela dagen, sötaste vännen!
Sedan har han hittat snoppen, som han tog ett rejält tag i... haha, jaja, typiskt män;)

Har även testat välling för första gången idag, tog halva välling halva ersättning, och det slank ner fint.

Maten har varit ganska så lagom idag tror jag.

06 - 200 ersättning.
08. havregröt med katrinplommon.
11.45 - majs och potatispuré, nästan en hel burk. Efterrätt, päronpuré
02. 200 ersättning
17 - lite burkmat, men mest vatten
19 - 200 välling/ersättning mix.

Han är så underbar och verkligen älskar burkmaten, och för att inte tala om efterrätten :)

Snart kommer älsklingen hem från fotbollen, han åkte iväg med en kompis, och jag skall gå och njuta av en kopp te.

Ciao

Gokväll.

Djezuz vad seg jag är ikväll. Känns i kroppen att det varit en dag med fart och fläng, det är kul såklart.
Älsklingen kom hem vid 12 och käkade lunch med oss då han kom hem från sin vistelse i Danmark.
Alltid mysigt när han kommer hem för lunch och busar med Sam en stund mitt på dagen.
Sedan en stund efter att han åkt till jobbet så kom J hit och hennes lille T, vi fikade och pojkarna busade med varandra.
De skulle känna på varandra och var ganska så intresserade av varandra lite sådär i smyg!:)
Tusan vad tungt det var tt bära vagnen upp och ner, haha, det känns som spagetti i armarna nu hehe.
Och när de gått hem så gick vi nästan direkt till min kompis F, där hon gjort mat och fika, supergulligt och gott.
Sam fick lite söta kläder och ett gipsset till att göra fot och handavtryck, inte illa det, supertack! Inte illa att hon jobbar på panduro nu och får rabatt, kanske man skulle införskaffa sig lite fint!:) Sam tyckte det var kul att kika på hennes guldfisk Hulken, som spelade förstelnad hela tiden, han bara låg och guppade upp och ner och rörde sig knappt en fena. Hoho.
Sam tyckte det var väldans kul i alla fall. Vid 19.30 slocknade han i mitt knä och då klädde vi på oss och gick hem till pappsen för att få mat och lite bus med pappa innan det var läggdags! Full rulle! Och det känns i kroppen när man är igång sedan kl 07.

Har varit full fart hela veckan och vi har träffat massa människor varje dag, det märks att man fått ett ganska så stort kontaktnät och vänner i stan nu, det tar tid i en stor stad, men nu känns det som att man har många vänner och människor man känner. Speciellt kul nu när man har vänner att umgås med om dagarna när alla andra jobbar.

Nu skall vi mysa lite i soffan jag och älsklingen innan vi stänger våra ögon för kvällen!

Nattie.

Frulletime.

Jag äter frukost vid datorn, skorpor med ost och gurka och dricker yoggi! Mumms! Katten håller mig sällskap i fönstret och Sam sover (sov) i vagnen här bredvid, en skön morgon helt enkelt. Har jag sagt att jag älskar att vara hemma med vår lille prins?:)




Nu e det dax för mys med min lille prins.

Gomorron.

Gomorron världen, vilken underbar dag! Säg vart går färden, vart reser vi idag?
Sam sover sin lilla förmiddagstupplur i vagnen efter pyttelite ersättning, han vill inte alls ha mycket vid denna tiden på morgonen. Är era barn med så, att de äter lite vissa mål på dagen? Däremot är gröten godare. Tur att något duger till frukost för lille herrn. :) Nu skall jag försöka få i mig lite frukost, och plocka undan lite samt hinna göra mig vacker, det är nog det jag hinner med nu innan powernapen är över hihi. Men det är inte illa. Det är ungefär det jag behöver hinna.
Igår såg jag äntligen H lille bebis på webbisar, den kikade ut 15 dagar över tiden, puh! Jag lider med henne bara jag hör det, jag som tyckte det var jobbigt med 8 dygn + 1,45 h. :) Men de verkar må bra, skönt det! Grattis!

Idag skall vi iväg till min kompis F ikväll, och nu på dagen har vi inget inplanerat, skall försöka ringa en elektriker så man får den dära dumma tvättmaskinen inkopplad någon gång. Nu står den bara och stirrar på mig med hånfull blick!

Onsdag igen, Sam är nu en vecka äldre, gud vad tiden går snabbt. Minns det som igår när jag låg på förlossningen, ja jag vet att jag tjatar om förlossningen, men det var det häftigaste jag varit med om i hela mitt liv faktiskt. Och underbaraste med när Sam lades upp på bröstet. Wow! Jag har bara bra minnen från min förlossning, visst det gör grymt ont såklart. Men det är inte lätt att föda fram barn heller, men det skall ju kännas!

Trevlig onsdag!

Säkerhet.

Nu har jag lugnat mig lite från mitt utbrott. Jag blir bara så jäklans arg när folk skall lägga sig i och ha åsikter utan att jag ber om det. Iaf när det gäller oss och vårt barn. Det är vi som är föräldrar och vi vet vad som är bäst för Sam, hon behöver inte hela tiden klaga på att jag ej ammar. Sköt dig själv!

Men nu över till säkerhetsträffen ikväll, vi var 7 bebisar, och familjer. Det var jättetrevligt. Sam pratade och skrattade hela tiden. Gullbebbe! Han pratade även bebisspråket med en nästan lika gammal pojke, de känns mera på samma nivå, de andra är lite yngre, och det märks i denna ålder faktiskt. Det varade en timme, sen efter det så snackade jag med några innan vi vägde Sam, han hade inte ökat sådär mycket, nu ligger han på 9000 gr ganska så exakt. Men så har han ju varit förkyld, och vägrat flaskan ibland. Har ni med varit med om att ert barn ej gått up så mkt vissa perioder? Well så länge han växer och mår bra så tar han nog det han behöver.

Usch jag sitter och äter äcklig korv, det var det enda som var snabbt och smidigt just nu, orkade ej fixa något mera, Älsklingen är ju i Danmark på jobbresa tills imorrn, och eftersom vi var hemma så sent så fick det bli det. Men det märks att man ej har ätit så mycket idag, blev lite värmd stroganoff från igår, lite mackor och detta. Men jag blir mätt, bara äckligt med korv just nu.

Nej nu skall jag kika runt lite på nätet, mysa med katterna, pussa älsklingen gonatt och sen sova.


Grrrrrrrannen.

Grannkärringens kommentar:

Ja J min svägersta hon tyckte det var så smidigt att amma, bara att kasta fram tutten. Då får dem ju allt, det är ju bäst.

Hon pratade till Sam och sa så, efter att jag sagt att han ej får välling ännu eftersom han ej är 6 månader. Då kläcker hon ur sig följande plus att hon säger, ne just det du ammar ju ej, det är ju synd, där får de ju allt de behöver!!


EHJAAAAA det får dem, men det får Sam genom ersättningen med!!! Jäkla kärring, lägg dig inte i mitt liv, du är inte min mamma!!!

Well att Sam mår bra är det enda viktiga!

Tur det var en trevlig bebiskväll iaf, Sam pratade med W, en jämnårig bebis!:)

Mam n Sam

När jag ändå är i farten...

Guuuulledaaaaaj!


Äsklingen.

passade på att webba lite medans sötisen sover i mitt knä.


Tisdag.

Älsklingen ligger här i mitt knä och sover, och jag sitter med vått nytvättat hår som jag borde föna och fixa till nu medans sam sover. Men istället sitter man här och latar sig, typiskt mig. Nå stiger man upp vid halv sju varje morgon får man faktiskt lata sig lite på dagen, eller hur`?
Vi har en lugn och skön inomhusdag, vi skall ju på utbildningen ikväll, så då kan vi ta en promenad i samband med det då istället, det blir bra de!
Idag har sam sin plastisock- äppellund på sig, den var ju så stor när jag fick hem den så den har fått vänta någon vecka i garderoben, nu är den ganska lagom i längden, men lite tight, men inte så den sitter åt eller så såklart! Finaste äppelpojken:)
På tal om äpplen, när jag o sambon satt och kikade dopklänning igår så fanns det vissa med broderade äpple på, tycker inte det passar på dop iaf, vi vill ha den enkel, vit och traditionell. Hittade en bra sida så nu är den äntligen beställd. örjade få lite smått panik, det hade ej varit kul att stå utan när det är dax.
Har nog även hittat en söt klänning till mig som jag skall ha. Var först inne på fina stuprörsjeans, ett fint linne, kofta och ballerinas, men har nog ångrat mig och kör på klänning istället. Vad tror ni om denna`?



Tyckte det var så fint upptill, och ganska så enkel men ändå fin färg. Får åka och prova den när älsklingen kommer hem.
Imorrn skall vi till en gammal pluggkompis som bor här i närheten och fika. Vi har ej träffats på en evighet och hon har inte träffat vår stjärna sam ännu. Så det skall bli trevligt! Nej om man skulle fixa sig kanske?Just nu ser jag ut som en misslyckad dreadlockfrisyr i håret.

Mumsus.

Älsklingen kom hem med en överraskning idag. En grym chokladtårta som han tyckte att vi skulle fira med. Fira utan anledning det gillar jag. Också spontana överraskingar som man ej väntar sig, mitt i vardagen, det är fullträff det.
Så nu skall vi fika och mysa i soffan. Sam somnade nyss och kokningen av flaskor är snart avklarad så man kan slappna av någon timme innan det är dags att sova.

imorrn är det föräldraträff på kvällen, vi skall prata om första hjälpen vilket naturligtvis är viktigt att lyssna på och kunna.
Annars vet jag inte vad som händer, blir en obligatorisk promenad och kanske en fika på det mysiga stället i parken.

Trevlig kväll!



Promenad igår. Älsklingen sover sött i vagnen efter att ha spanat på allt.





Mums med chokladtårta.

Stan.

Vid 10 imorse åkte vi tunnelbanan ner till stan med J och hennes pojke. Vi skulle gå på partystore och kolla saker till dopet. Hittade lite fina ballonger och andra dektorationer. Vill ha det väldigt stilrent och enkelt men fint såklart. Det är ju världens bästa barn som döps, då skall det vara genomtänkt! Sen gick vi från stan till slussen där vi tog tunnelbanan tillbaka.
Väl hemma stannade vi och handlade mat på fiskdelikatessen, massor med kö, hur långt som helst utanför. Men det förstår man jö! :)
Nu har jag städat och donat, Sam har åkt i sin gåstol, och nu sovit en stund.
Snart kommer sambon hem och då blir det hans favvorätt, stroganoff! Gäller ju att trycka på de rätta knapparna efter en hård dag på jobb!:)

Laters.

Stighelmer.

Var ju som sagt i Globencity innan och kikade bland annat på skor. Sneakers. Jag vill ha ngt mera som jag kan varva conversen till. Jag älskar dem, men ni förstår, man kan ju ha många älsklingar i skostället eller hur?
Hittade ett par Lacoste som både jag och sambon tyckte var fina. Han erbjöd sig tom att betala några hundralappar på dem, de kostade närmare 1000 spänn, men jag tyckte inte de var så sköna så jag avstod, måste kolla på flera ställen, en vacker dag kanske jag hittar de perfekta skorna. Det var iaf lite pinsamt, jag skulle testa skon, och ser att jag råkar ha ett litet hål i strumpan nästan så lilletån kikar ut, haha. Jag som är så noggrann med att kasera strumpisarna när de är sådära. Men men, kände mig som StigHelmer när han skall gå på flyget till Mallis, haha. Kankse inte lika stort hål, men ungefär den känslan, fast utan fotsvett då förstås. ;)

Nej nu skall jag lägga mig och kika i Mama, sen skall vi somn tätt intill, båda är trötta!
Gonatt kära ni!

Hur fin är inte denna kudde från afroart då? Jättefin i ett barnrum, får se när jag spejat klart över hur vi vill inreda Sams rum, får se om kudde passar in då eller inte.


Sam i globen.

Imorse åkte hela familjen till Globen för att titta på¨pappa när han spelade sm i innebandy, de vann!!!
Sam var helt fascinerad av stora globen och alla lampor, musik och människor och tyckte det var jättekul!
Det var en massa från laget som kom fram och pratade med Sam och han gillade det. Han gillade också att äta på pappas innebandyklubba!:)
Efter matchen gick vi en runda inne på köpcentrat som ligger alldeles intill. Där åt vi varsin hälsotallrik innan vi åkte hemåt. Det var jättemysigt och nu har vi mest myst hela familjen och vi har badat i badkaret som Sam tycker är så mysigt.
Annars har han mest kört omkring i sin gåstol som han har blivit en riktig hejare på. Älskade Sam!

Ikväll blir det Robinsson och mys hela lilla familjen! trevlig lördag!


Vagnar i topp.

Svårt att välja?

Första vagnen - Kronan och Bugaboo bästa köpen

Från barnet.se

Bästa vagnarna för förstagångsväljarna? Kronan duovagn och Bugaboo Cameleon.Tidningen Föräldrar & Barn har tagit fasta på det knepiga köpbeslut föräldrar ställs inför då den första barnvagnen ska införskaffas. De har därför provkört 10 barnvagnar för de minsta - och Kronan tillsammans med Bugaboo toppar listan.

Tidningen Föräldrar & Barn har provkört tio barnvagnar och gett dem betyg efter kriterierna design, kvalitet, kapacitet, funktioner samt prisvärde. Samtliga vagnar klarade testet hyfsat, men de ställbara handtagen visade sig vara en öm punkt rent kvalitetsmässigt.

Kronan och Bugaboo toppar
Bästa köpet är två vagnar ur skilda kategorier: cityvagnen Bugaboo Cameleon får betyg fyra av fem tillsammans med duovagnen Kronan.

Den förstnämnda vagnen bedöms vara en nyskapande och genomtänkt vagn som både är smart och smidig. Kort sagt ett bra val för den köpare som vill ha en liten och stadsvänlig vagn. Prismässigt ligger den högt och kostar hela 9 600 kr.
Att välja vagn Att välja sin första barnvagn är ofta svårt, eftersom man som konsument träder in i en ny värld. Duovagn, cityvagn, svängbara hjul och reglerbara handtag - vem behöver egentligen vad? En avgörande faktor för valet brukar vara boendesituationen, eftersom det faktiskt är den som avgör vad som krävs av vagnen i form av storlek, funktion och framkomlighet. Och så plånboken förstås.
Kronans duovagn bedöms vara väldesignad och robust, ha rymlig ligg- och sittdel, samt goda förvaringsmöjligheter undertill. Den är utrustad med smarta lyfthandtag framtill och ergonomiskt handtag, även om den inte är lika lättmanövrerad som en cityvagn. Priset ligger på ca 5 500 kr.

Lågprisvagn sämst
Sämst i testet blir lågprisvagnen Hauck Chicago Air vars handtag böjde sig när de belastades. Handtagen på cityvagnen Quinny Freestyle råkade ut för ungefär samma sak; här sprack plasten i handtagets gångjärn.

Vilken vagn har du?

Nu skall det gå igen.

Har hört från en del att de ej kunnat kommentera på bloggen på flera dagar. Nu är det åtgärdat och det går att kommentera igen, jag har saknat era åsikter så bara skriv på nu igen.
Vi slocknade en timme i soffan och nu är det full fart igen på Sam i gåstolen, han kör nästan över katterna så jag måste agera guard till dem nuförtiden. Var ut en promenad innan, solen skiner men det är kallt.
Nu måste jag ta älsklingen. Vad gör ni denna fredag?

Natti.

Nu skall vi krypa ner bredvid vårt underverk.
Satt och kikade magbilder nyss, man kan inte riktigt förstå hur kool kroppen är som kan bära ett barn, och dra ihop sig å bra igen. För min mage var verkligen stor. Här den 3/10 17 dagar innan BF, 26 dagar innan födelse.


Nya tag.

Just det.. fastnade igen i soffan bredvid sambon. Vi kikar utemöbler till balkongen.
Det får bli ett vitt möblemang denna gången, jag som älskar vitt i inredning.
Hade jag fått bestämma hade allt varit vitt typ, med enstaka detaljer i starka färger.
Lite sådär bohemiskt och lantligt. Men nu får jag ju inte bestämma helt haha.
Kanske lika bra det. Hur som helst, kanske blir Mio i helgen i alla fall. Detta är riktigt enkelt och snyggt.
Enligt oss.


Wroom.

Idag har Sam börjat hajja hur man skall ta sig framåt i gåstolen på ett medvetet plan, tidigare har han mera hoppat hit och dit utan att tänka på att han gjort det. Medans han idag har tagit steg framåt mot bestämda mål och saker som jag hållt upp en bit längre bort. Han är så söt när han kommer staplandes med sina små fötter. Han tycker det är så kul att kunna nå och dra i allt som kommer i hans väg nu när han kan köra fram till föremålen. Och för att inte tala om katterna, oj oj så roliga dem är. De får snart se upp när han kommer i 120 med sin gåstol. Hehe.

Jag tror han är kittlig som tusan under fötterna med, för när jag skulle dra av honom strumporna så att han skulle få fäste bättre så började han storskratta. Och likadant när man säger ord som lam-pa och såvidare, det tycker han är jättekul. Och att nudda näsa med mamma det är med mysigt. Älskade barn, han skrattar så det värmer min själ, och man kan inte annat än skratta tillsammans med honom, det är så härligt och smittar av sig så lätt.

Imorrn är det fredag igen, vart tar veckorna vägen egentligen, är det någon mer som undrar det?
På lördag skall vi och titta på när stora älsklingen spelar innebandymatch och sedan får vi se vad det mer blir för planer.
Eventuellt kika på dopkläder och sådant som kan behövas. Det skall ju bli kallt dessvärre. Men då fårman hitta på era inomhusaktiviteter, och klä sig varmare helt enkelt.

Nu skall jag dricka mitt örtte, och hoppa upp bredvid sambon i soffan och läsa Mama och hoppas på att mensvärken försvinner.

Trevlig kväll.

Sötkissen.

Haha, Jag blev så full i skratt.
Satt här vid datorn och hör ett prassel och en liten duns.
Ut från köket kommer vår hankatt med en påse i munnen, det ser ut som han har vasrit och handlat.
I påsen ligger torsk som jag har i en skål på diskbänken för tining.
Då har han hoppat upp där och tagit upp påsen ur skålen och burit ut den i hallen, men där blev det visst stopp på hans finmiddag!:)

Köpa eller göra egen?

Hörreni ni hur gör ni när det kommer till maten som era barn äter. Gör ni egen, eller köper ni de burkarna som finns i affären?
När Sam blev fyra månader så kokade jag potatis, blandade med ersättning och mixade.  Detta testade jag även med broccoli, men någonannan mat har det ej blivit att jag gjort själv. Jag har helt enkelt köpt nu de senaste veckorna.
Mild havregröt får han varje dag, en eller två gånger om dagen, med lite katrinplommonpuré på för att hjälpa magen lite.
Sedan får han någon smakis kring lunch, de han testat är potatis och palsternacka, biff stroganoff, kalv och grönsaker, majspurépotaatis och broccoli, och sedan är det säkert någon mer som jag ej kommer på nu.
Som efterrätt har han fått mango, päron eller någon annan puré någon gång ibland, men det han får i dessertväg är oftast katrinplommonen på gröten.  Däremot får jag lite ångest nu när det känns som att det är betydligt bättre att göra maten själv just om man tänker på sockermängden. Jag vill att han skall få i sig så lite onödigt socker som möjligt, och på burkarna står det osockrad för det mesta, vilket borde tyda på att den är typ lika bra som den man gör själv eller?

Hur ställer ni er till burkmaten, är den onödigt sockrad, eller ett bra alternativ om man ej orkar göra själv? Eller ork och ork, det är nog mest tal om tidsbrist. Eller ni tänker att brukmaten inte är ens ett alternativ, utan att den är lika bra?
Och hur gör ni med smaker, hur många dagar på raken som ditt barn får, osv osv... berätta gärna vad ni ger ert barn under en dag, hur mycket och så vidare. Och om ni köper eller gör egen. tycker det är svårt med maten. Hur är det med saltmäng i burkmat?



Idag trillade nya numret av Mama med Laila Bagge på framsidan ner i brevinkastet, det tackar jag för och ser en lite lässtund framför mig ikväll när Sam somnat. Nu sover han fortfarande i vagnen sedan vår lilla promenad, älskade barn du är så fin!

Pussar andra ditt barn?

Hur ställer ni er till att andra mindre bekanta pussar ditt barn i ansiktet?
En del tänker inte ett skvatt på det, medans andra bara inte gör det, och en del gör det och andra retar sig på det.
Jag vet inte. För mig är det en sådan grej, jag pussar inte på andras barn, om jag inte har en väldigt nära kontakt med barnet, eller dennes föräldrar. Att krama är sin sak, men pussas, har liksom inte blivit att jag gör det.
Och när det kommer till ens egna barn, hur ställer jag mig då?
Nära och kära får såklart pussas på Sam såvida de mår bra, och inte pussar på munnen, utan kanske på kinden, men allra helst inte i ansiktet då det känns som vår zon, min och Sams pappa. Pusszonen.

jag är kankse töntig, men på något sätt är det jag, Sams pappa och nära släkt som pussar på Sam. Det känns så iaf.
Han är ju ändå vår pussgurka. Hur ställer ni er till det, har ni ens tänkt på det?

Härligt.

Full rulle idag och Sam somnade som en stock efter sista matningen för kvällen kring halv nio. Sötnosen!
G kom hit kring lunchtid idag, då gick vi och köpte varsin sallad på pizzerian och gick hem och åt, innan vi bestämde oss för att gå ner till parken och sitta på deras mysiga uteservering och fika. Mumma. Sam gillade att titta på allt runtomkring, han verkligen älskar sittvagnen, nog för att han somnar i den ofta, men när han sovit och vaknar till så är han nyfiken på omvärlden. älskade pojk. idag blir han en vecka äldre. 5,5 månader idag för att vara exakt. Och så mycket som har hänt senaste veckorna. Han sitter mycket mer stabilt nu, vi har mer o mer fasta rutiner och dem funkar oftast bra, han gillar den mesta mat han får smaka, han är vig som tusan och hans mysiga personlighet lyser alltmer igenom, han kommer bli en busunge tror vi, mysigt, barn skall vara busiga anser jag. Tiden går verkligen fort, och nu när det är vår och sommar blir man så pigg och är ute alltmer utan att tänka på att man fryser så fort man kikar utanför dörren, det gillas starkt.
Ikväll kommer älsklingen hem från Holland där han varit på jobbresa ett dygn. Det har gått bra här hemma, har ju haft full rulle med en massa kompisar hit och dit... 3 tjejkompisar har kikat förbi i omgångar, så tiden har gått fort.

Såg att det fanns en mamma-bebisgympa imorrn vid 11 här i närheten, funderar på om jag skall testa det, undrar vad Sam tycker om det? kan nog vara skoj att testa iaf. Får se. Känner mig hur som helst duktig ikväll som stod emot godissuget och åt skorpor med ost istället och nu dricker jag en kopp örtte som verkar utrensande. Well well tror varkens det gör till eller från, men det låter ju bra i alla fall.

Nu skall jag njuta en stund till av mitt te, sen skall jag gå in och pussa på min lillprins och sen somna, sambon kommer nog efter midnatt någongång, orkar ej vänta uppe, han får väcka mig när han kommer! Gonatt!

Besök.

För det första: en väldigt trevlig dag med besök gånger två. Först var A här en sväng och vi fikade i eftermiddags och nu ikväll var C här och vi käkade middag och babblade. Hon är så kul och får en alltid så glad, roligaste C, tack för idag tjejer!
Sam var så övertrött nu ikväll, då han bara sovit korta stunder idag, då tar det lite tid innan han kommer till ro. Älskade barn.
Idag åt han biff stroganoff igen, och nu verkar det gå ner bättre. Han var lite skeptisk innan, men nu så... det är som med schlager, det gillas efter några gånger. För visst är det så, att schlager är bäst efter ngngng? Tydligen så med Biffen med;)

För det andra: Jag blir så irriterad! Skulle kolla om mina hudvårdsprodukter innehåller prebener eftersom man tydligen ej skall använda produkter med det i... och tror ni det finns någon innehållsförteckning på min dagkräm ? Nej icke! Och den är från apoteket! Tiktigt kasst tycker jag. Innehållsförteckning skall det ju finnas på allt.. hur vetjg annars om de malt ner en stucken gris i min dagkräm? Hell no... fram med en innehllsförteckning innan jag smetar in den sörjan i mitt face igen! Vad tycker ni, är det inte lite som att köpa grisen i säcken?

jag har blivit dålig på det här med bilder, och det skall fixas så snart jag orkat rensa min bärbara som är så seg nu så det tar evigheter att fixa på den. Ha tålamod gott folk!

Och godnatt! Nu skall jag snart krypa ner.

Påsken.

Påskdagarna har varit så mysiga, men de går tyvärr alltid för snabbt. Så är det jämt med lite ledighet och besök. Mina föräldrar åkte hem idag, alltid trist när de åker, men om en månad knappt är det Sams dopdag och då ses vi ju igen, så det är ej så länge till. Sen skall vi försöka ta detta året i akt och åka lite oftare neråt nu när man väl är mammaledig och då sambon har semester med.

Vi har haft mysiga dagar med lite shopping, promenader, fix av håret, mys i solen, och allt annat som hör vänner och familj till.

Sam fick en vindjacka från polarn och jättefina strumpor av mormor och morfar med, han blir så bortskämd vår lille prins, men det är ju inte så konstigt, det är ju så kul att handla till sötnosen.

Sa jag att Sam har fått två tänder i nederkäken längst fram, det kliar och är jobbigt ibland men de ser så söta ut, dock är det bara precis toppen som kommit upp ännu. Hoppas det inte är allt för jobbigt för honom att få upp resten av dem. Man vet ju själv hur tänder kan spänna och kännas när de växer.

Idag premiär badade jag med honom i badkaret, han tyckte det var så kul och plaskar som en tok med benen så det skvätter ner hela golvet. :) Och en annan kul sak som han gjort nu några dagar i rad är att han suger på sin tå när han ligger på skötbordet. Haha, det ser så sött ut.

NU sängen för oss, imorrn är det tisdag igen, tiden går så fort.

En dag på stan.

Vi tog en dag på stan hela lilla familjen och mina föräldrar. Strosa runt o kikade affärer medans Sam sov så gott i vagnen.
Massa folk som strosade omkring och vi köpte en massa god mat tills ikväll och Sam har fått så fina kläder av mormor och morfar och vi har fått en orkidee, och jag har fått skor, underkläder och lite smått och gott. Thänk you so much! Nu skall vi snart äta god påskmiddag från fiskdelikatessen och avnjuta en skön påskafton, glad påsk!





Bästaste!

Kan förklaringen...

till matvägran vara...Tänder?
Det lyser igenom två små tänder i Sams underkäke, kan det vara därför han är mindre intresserad av mat?
Jag fick tänder väldigt tidigt så det är ju inte omöjligt att sam också får det... hur som helst så känns det så när man känner i munnen. Vår lilla pojke!

Underbara påsk.

Vi tog en fika i solen hela lilla familjen Underbart. Sambon vägrar synas i bild dock.
Och premiär för sittvag för lille stjärnan Sam. Nu kommer snart föräldrarna och sambon e och köper buzz!
Trevlig påsk!



Matvägran?

Sam är ju som ni vet lite snorig och hostig och har sedan lite drygt en vecka tillbaka ätit betydligt mindre, han blir jätteotålig vid flaskan och liksom protesterar efter bara 50.. får väl i honom i snitt 120. Och han brukar dricka mellan 16 - 210.
Sedan äter han ju gröt och lite andra smakisar, men även de är mindre intressanta nu.
Vi testade att byta från den lilla nappstrlken till 3an men då kommer det för mycket så han vill inte äta pga det.
Och vi ger ju fortfarande Nan 1, men funderar på att börja med lite välling me för att se om han gillar det.
Det e så svårt... man tror ju att han inte får i sig tillräckligt med vätska och näring, men jag antar att inget barn i västvärlden svälter självmant. Kan det vara att han är i en utvecklingsfas?
Han äter ju fortfarande på natten ibland, och nu kring 130 på natten.. så han får ju i sig i snitt 600 - 750 per dag vilket är lite mindre ju, men det kanske är att han är lite snorig och hostig?
Men han är ju pigg i övrigt och har ingen feber.

har ni varit med om perioder av ointresse för maten?

Lite vårpics

Här kommer lite vårbilder på vår stjärna och de fina blommorna.
Jag och Sam önskar er en mysig påsk!



Tulpaner.

Tulpaner är så vårigt tycker jag, så jag och Sam tog oss upp till torget och köpte två buketter med lila och gula blommor. Jättefina. En bukett till köket och en till tv-rummet. Sådär lagom fint och påskigt tills mina föräldrar kommer imorrn.
Man hoppas ju på ett välfyllt påskägg med godis med från sambon *fniss* Han vet ju hur barnsligt förtjust jag är i sådana påskigheter så jag brukar få ett fint ägg med godsaker. Och så måste Sam få ett med såklart, kanske inte med godis då men något annat fint.

Sam vilar i vagnen, och jag försov mig imorse till läkartiden, bad att få rådfråga per telefon med läkaren var mycket otrevlig och sa att jag minsann skulle avbokat tiden om jag visste att jag ej skulle komma, huh, jag försov mig! Sedan vägrade hon svara på frågorna jag  hade. Riktig surkärring. Men Sam sov bra inatt, och han har kvar sin hosta och lite snor, men han verkar ej vara sådär jättebesvärad av den så jag hoppas att den kommer försvinna av sig själv, är hostan kvar efter påsk bokar vi nog en ny tid för att bara kolla den, men jag har hört att hosta kan sitta i länge på små barn, ngn ni känner till?

Sam tycker om att plaska med händer i vasken, och vi har det som en tradition efter att han ätit, smidigt och bra.
Testade kalvkött och grönsaker idag vilket han inte tyckte om, det mesta annat går ner och det tar nog några dagar innan det går ner det med, om han nu tar det ngngng. Vi måste dock byta till större hål på napparna så att han får i sig maten snabbare då vi märker hur otålig han börjar bli med att suga på flaskan. Stora killen, han är kravmärkt! ;)

Nej nu skall jag fixa lite, bilder kommer senare idag.

Knytkalas.

Mina ögon är tunga och snart är det dags att knyta sig. Sam sover sedan en halvtimme tillbaka och jag har hunnit byta kattsand, äta en pingvinstång, pussats med sambon, myst med katterna och fixat lite ärenden. Det är perfekt den stunden man har efter att Sam sover att fixa sånt man ej hunnit under dagen, och även få lite egentid och tid för varandra, att få vara flickvän och pojkvän. Det är perfekt.

Hoppas Sam får sova lite bättre inatt och att han inte besväras så mycket av att han är snorig. Imorrn är det onsdag igen, helt galet vad veckorna går snabbt. Och nu för 23 veckor sedan så var vi inne på förlossningen, och om en timme så tog de hål på hinnorna så att vattnet gick, jag hade ganksa starka värkar vid denna tiden, och om ganska så exakt 4 timmar så fick vi upp vår älskade son på bröstet. Kärlek vid första ögonkastet. Och man blir allt lite lyrisk varje tisdag/onsdag.

Jag kan inte nog påpeka hur lycklig jag är över min lilla familj. Och snart kommer mina föräldrar, det är så drygt att bo långt från dem ibland, men man skall ej klaga, man kunde bott i ett annat land också, då hade det ekonomiskt varit svårare att hälsa på, nu är det iaf inte pengarna som styr, mest tiden, men den har jag ju gott om nu så.

Natti på er!

Promenad.

Det blev en promenad igen på 40 minuter i slowmotion bara för att njuta av solens sista stålar för idag, eftermiddags/kvällssol är underbart tycker jag. Sam sov så sött i vagnen och tittade bara upp emellanåt för att kika så att mamma var kvar. ;) Nu har jag en falukojv på tining, tänkte göra stroganoff idag, min käre sambo säger att jag gör världens godaste stroganoff, så om man vill få hans mage glad då är det det man serverar, så når man hans hjärta.

;)

Sötunge.

Man blir så glad när man tittar ner i vagnen och ser de stora blå titta på en, och munnen ler sådär sött som bara ens barn kan. Och så ser man den söta Kizz-bodyn och lilla söta blonda håret och tänker att man har en sådan underbar krabat som man gått och burit på i 10 månader (ja 40 veckor e 10 mån) och att han nu e en sådan underbaring.
Det är mamma o pappalycka det! Och han tittar så förvånat på mitt hår, tog en snabbtur över badkaret och tvättade håret medans krabaten sov en stund. Sam tycker att mammas multifärgade hår är så kul, kanske man skulle bli punkare?

Höjden av tur.

Vet ni vad höjden av tur... är när man hittar en påse öppnad djungelvrål bakom nattduksbordet.
Och då tänker man ju tillbaka på när den hamnade där. Det kan bara vara en enda möjlig gång,
där jag låg där i sängen i början av graviditeten och hade ett sånt sablans sug efter salta apskallar att jag kunde göra vad som helst. Och jag minns mer vad jag hade sug efter... Mcd:s pommes, med massa salt. Salt och salt.
Tänk att våran underbaring som är så söt gav mig sådana saltabstinens. Men hur som... en apskalle till fikat tackar jag inte nej till. Har du med hittat konstigheter hemma någon gång?

Host host.

Sam har vaknat flera gånger inatt för att han varit så snorig, lille gubben. Det e så svårt när de ej kan snyta sig, och man vill så gärna hjälpa till. Hostan är riktigt dryg med, men bokade in en tid till barnläkaren på torsdag så man har en tid nu innan påsk om inte hostan skulle vara bättre, men det får vi hoppas. Dock är det ju alltid bra att ha en tid nu i dessa förkylningstider, man vet ju aldrig om alla tänker som jag, och då står man där utan tid och får vänta tills efter påsk.
Känner mig även trött som har fått sova kortare stunder från och till inatt, men det e ju såklart när man är van att sova hela natten, mest jobbigt är det ju för Sam som väcks av hostan och så. Men han verkar ej ha någon feber iaf, och är ändå pigg som vanligt om än lite gnälligare då han blir frustrerad av snoret, stackarn.
Nu sover han i vagnen, jag har bullat upp med en kudde så att han halvsitter och sover s¨å att det skall rinna igenom lättare.

Dagen lutar åt lugna aktiviteter, G kommer hit och äter lunch, får se om vi tar en promenad eller ej, allt beror ju på hur Sam mår, och vädret, vill ej ta ut honom om det blåser kallt. Men lite frisk luft är nog bara nyttigt så länge han inte har någon feber.

Nu skall jag ringa lite ärenden, det är alltid någon man skall få tag i, och se om det lyckas bättre idag. Skönt att man numer har en hemtele igen, mobil enbart blev alldeles för dyrt.

Ha en trevlig tisdag.

Lilleman.

Usch Sam är så snorig och hostig, stackarn. Det blir så jobbigt för honom för han blir så uppjagad av känslan av förkylningen, och då blir det värre med snoret som bara rinner. Jag önskar att jag kunde överta hans förkylning istället.
Nåväl hoppas han slipper den och att den snart är över. Nu sover han iaf med sängändan lite uppåt med böcker under.
Hoppas han f¨år sova några timmar nu och komma till ro, med sömnen läker man ju förkylningen.
Älskade hjärtat!!

Var ute en sväng innan, men trots att jag varit utomhus två gånger idag så glömde jag den tusans filmen som vi hyrde igår, och det är ju inte direkt så att man orkar ta ner vagnen en gång till när man bor utan hiss. Så det får vara tills imorrn, eftersom jag ändå fick mitt csn-återkrav idag så kan jag ju lika gärna lägga på en förseningsavgift på den, det blir ju extra kul. Nejdå, men ni hajjar.

Jag har haft dille på ostbågar ikväll, har man väl börjat så kan man ej sluta, så är det bara... ändå tills det går till en gräns och man känner hur tandraden ser ut som en ostbåge himself, och kroppen känns lika mosig som en veckas gammal båge. Inte härligt, men jag måste erkänna att ostbågar som legat i en halvsluten påse en vecka är som godast, de är liksom seeeeeeega då.

Och en sjuk sak till... för ngn dag sedan läste jag om robinsson i tidningen och tänkte då tanken " tänk om man kommer till ön och så märker man helt plötsligt att man är gravid" shit vad jobbig sits. Och dagen efter står det i tidningen att Linda upptäckte att hon är gravid igen på ön. SHIT, ibland blir mina tankar sådär läskigt Saida-lookalike.

Nej om man skulle knyta sig och joina resten av la familia.

Men först den dära biffiga armen jag pratade om, och nya linnet och inte minst vår vackra och underbara son.
Natti.


ute med snor?

V i var ute och gick, men när vi kommit en bit från där vi bor ville sam inte längre vara i vagnen så jag fick bära honom en bit.
Han har ju hosta och är snorig, tror ni det är ngn fara att han var uppe utan vindskydd?
Inte för att det blåste ngt mycket men lite småkall om händerna blev han ju, dock är kroppen varm, vad tror ni?
Är med lite i valet och kvalet om jag skall besöka läkaren imorrn eller ej, om han verkar som vanligt o ej får feber så behövs det kanske inte?

Man märker hur glad man blir av solen, det är helt otroligt att den äntligen kom, hoppas den stannar med.
I helgen kommer mina föräldrar, undrar vad vi skall hitta på? Bara njuta av sällskapet, äta god mat och ta promenader kanske? Det är så skönt att bara vara. kanske spela lite sällskapsspel med. Skönt oavsett. Beror lite på om Sam slutat snora eller inte.

Imorrn kommer G hit, då skall vi ta en promenad, äta gott från fiskdelin och tjattra. Och mysa med Sam såklart. Får se hur det blir med barnläkaren, barnförkylningar är väl ganska dryga och stannar gärna ett tag eller?

Nu skall jag gosa med min älskling, sen blir det mat och snart kommer pappa/storälsklingen hem! Det gillas!!

Vårväder.

Det är så fint väder ute. Härligt. Sam har ingen feber vad det känns som så jag pallrade up med en kudde i vagnen så han halvsitter och så gick vi ut en sväng, det är ju bra med frisk luft när man är förkyld. Han har hostan fortfarande och är ganska så snorig, men det är väl de här förkylningarna man ej kan undvika, trots att jag är noggrann så kommer de iaf, som en hjälp att bygga upp immunförsvaret med förstås. Dock tycker jag alltid att det är trist när han är förkyld, men snart är det sommar!

Igår fick min vän M en pojke, han vägde 2200 gr och var 46 lång, han föddes en månad för tidigt men allt verkar ha gått bra, de är ju så duktiga inom sjukvården idag och bebisar räddas ju numer fårn vecka 24 tror jag, helt otroligt! Så nu kommer de med på dopet, skoj!

Helgen har varit bra, vi tog en shoppingtur igår, och jag hittade mig ett fint linne somjag tänkte ha till dopet med en söt kofta till, och ett par halvslitna ljusa jeans. Hittade en par assnygga levisjeans igår, ett par ljusa som går ut nertill, och de satt perfekt över rumpa och lår, problemet var längden, 34 är alldeles för långt till mig, jag skall leta vidare efter rätt längd, för jag tänkte köpa dem och sedan skall jag köpa ett paket och slita dem själv så man får sin egen slitning, tror det kan bli skitsnyggt!  och så ballerinas eller sandaler till det, det blir nog fint det. Linnet får ni se bild på sen! jag blev så full i skratt igår när jag skulle ta bilder på linnet, fick med armarna, och jäääklar var muskulösa överarmar jag fått, haha, det är lönsamt att bära barn hela dagen, han väger ju trots allt närmare 9 kg nu, så det ger resultat, haha som vi skrattade, och sambon börjar nog ligga i lä nu, hoho. Eller inte.. men ni får se sen, om ni har otur :) Fast linnet är ju det som är det väsentliga i detta fallet.

Nej nu har jag kastat i mig lite pasta, och nu skall S snart få mat, sen skall vi nog ut på en promenad till, frisk luft som sagt. Och sol i ansiktet, eller iaf där kepsen inte skymmet.

Skall köpa.

dessa snarast...


Wow.

Det är äntligen vårvärme i vårt land! underbart. Man blir så glad och det är en skam att jag inte tagit mig ut ännu, men jag skulle på och montera sittvagnen men det gick ej som jag ville, s det slutade med att ligdelen är tillbaka, men jag har satt en kudde som stöd så vi skall gå ut när Sam vaknat och då kan han ändå halvsitta i vagnen och titta sig omkring, det tror jag han gillar. Vi skulle åkt till Eskilstuna men kom ej iväg i tid, och Sam är lite hostig så vi håller oss här hemma.
Han har som lite slemmig hosta, som att han vill hosta upp lite slem, någon som har tips på om man kan göra ngt för att lösa slemmet? Typ varmt vatten eller?

nej nu skall vi snart ut i det fina vädret. Cant Wait!

Ciao!

Världens bästa.

Jag måste ha vrldens bästa svärföräldrar som fixat så fint åt oss. De är alltid så omtänksamma och goa att man blir ledsen när de åker. Men vi har haft en intensiv men kul 9dagarsvisit. Mamma o pappa kommer ju nästa helg, saknar dem! Synd att ej brorsan kunde komma med upp. Men vi ses ju på dopet!
Hoppas älskling kommer från jobbet snart så jag kan ta en välbehövlig dusch i nya badkaret, och kanske en inpackning;)

Ihelgen blir det nog lugnt och soligt hoppas jag, tänkte att vi nog skall testa sittdelen till vagnen.
Bara på sista veckan har Sam börkat sitta mera stadigt, vaccinationen gick bra, han vägde 8810gr i måndags, han har börjat sova så nätt i sin egen säng intilöl min så jag når honom med handen, och han skattar åt precis allt. Otålig är han med vår älskling och såklart världens mest underbara bebis! Vi älskar dig så!

Nu skall jag njuta av fredag och ett välstädat hem!
Trevlig helg!

Tacksam.

Jag är så tacksam över att mina svärföräldrar hjälpt oss så mkt och fått ett nytt och fint badrum! Tusen tack!
Nu skall vi sova!

Det tar sig.

Snart är renoveringen över, och badrummet börjar ta form. Riktigt skönt skall det bli när allt är på plats och man kan ta en långdusch eller ett riktigt skönt bubbelbad med lite bubbel i ett glas bredvid, det tackar man inte nej till efter såhär mycket stök med grejer överallt som det ju blir när man är mitt uppe i en renovering och bor utan hiss. Men det blir fint och man ät tacksam över att få så mkt hjälp såklart!

Dock märker man att Sam blir uttråkad när han har varit tvungen att vara på mindre yta vissa dagar pga drag från öppna fönster och ngn onödig förkylning är ju ingen hit, dock hostar svärfar ganska så rejält, men jag hoppas att Sam slipper få den smittan det skulle ej vara kul.Men nu går det bra med farfar och Sam igen, stackarn blev så rädd för farfar första gången. Min svärfar e så snäll, han har varit o köpt värta godispåsen åt mig!;:)

Det börjar närma sig för G nu med hennes bebbe, det skall bli så kul när vi är mammalediga båda två i höst och kan umgås en massa, vi klaffar ju så bra så det är så kul att umgås, en del tyckte vi var som systrar på skolan när vi pluggade haha.. Och allt har liksom kommit tillsammans med barn o så kommer det bli så kul och för barnen med såklart. Vi skall ses nästa vecka och babbla bebisar, äta gott och bara umgås, mys!

NU skall jag hjälpa till lite jag med.

Ciao.

RSS 2.0