Gissar ni?

Augusti månad närmar sig med stormsteg, vill ni gissa datum på ankomst är ni välkomna att göra det.
Själv gissar jag på den 25e. Pappan gissar (optimistiskt!) på 2/9. Morfar på 16onde(om jag inte minns helt fel).
Mormor på 18onde. Farmor på 19onde. Får kolla upp vad de andra i familjen tror med.

Nu är det somdax. Det har ilat som tusan mellan benen ikväll och det har varit disco i magen när vi har sett film i sängen. Tror knappt magen varit still en minut. Myspys!

Har iaf inhandlat lite mer till bb-väskan idag. Mjukisbyxor, amningsinlägg, mammalinne, salvor, babynapp som sam valde sötnosen. Och lite annat smått och gott. Bla cola och gott till fl med.

Nej sovadax nu.

Men som sagt, gissa gärna!

Nattie!

Obs: Glömde ju nämna att Bf är 19/8

Tornet.

Tornet ni ser på bilden, det som ligger uppe på höjden - det kallas för kärlekstornet och vägen dit upp heter kärleksstigen. Där är jättemysigt, med full utsikt över stan. Och det var dit min käre pojkvän tog mig första gången jag var hos hans familj i Blekinge. En riktigt romantisk utflykt efter att vi fikat gott på stan, och spelat biljard! Jag minns det som igår trots att det i höst är 8 år sedan. Oj oj oj vad tiden går. Men lika lycklig nu är jag, om inte lyckligare och tillsammans har vi varit med om det mest fantastiska. Att få bilda en liten familj. Och mycket har vi hunnit med under dessa år. Flytta en massa, resa en hel del, göra roliga utflykter, äta på goda restauranger och umgåtts mycket med vänner. Livet är underbart och detta är ännu ett tecken på hur snabbt tiden går. Inte minst när man skall ta en kort powernap med sin son, den brukar ju bli Liiiiiite längre än väntat;)

Kram på er!


Lördagmorgon.

Morning. Sam bestämde sig för att ge sina föräldrar sovmorgon till lite efter 08. Det tackar vi vår busunge för.
Pappsen i huset skall iväg och spana lite bilar snart, och jag och lilleman skall nog mest mysa inomhus nu eftersom det ser ut att vara så himlans blåsigt ute. Sen tror jag nog vi åker allesammans i em och hittar på ngt kul. En tur till Taxinge kanske skulle sitta fint?:)

Igår såg vi Shutter Island, och att den ligger på 1a plats på listan nja det kan jag nog inte tycka är helt rätt, ingen vidare film för min smak iaf. Men tur att den är olika iaf.

Hoppas ni får en mysig lördag.




Lite hallon från farmor och farfars trädgård. Hallon var gott tyckte Sam menröda vinbär var ståer vassare.

Vackert.

Den sista dagen i blekinge var vi i stan och åt buffé på Marinmuseet( där jag av en slump stötte på min bästa vän från södern, som var där hon med - världen är bra liten. Så vi tog en fika alla fem sen i stan) Jättegod mat med utsikt vid havet. Sedan tog vi en tur på Båtutställningen och en sväng kring vattnet innan vi vände hemåt. En otroligt fin stad tycker jag!




Stumholmen.

 

Nu skall jag få lillhjärtat att sova och jag skall med stänga mina kanaler för ett tag. Sköööönt!


Babyproffsen.

Vart på Babyproffsens stora butik i Blekinge igår och skulle köpa skötväska och ngt leksaksgrejsimojs till bilen, det är ngn slags grej man hänger upp på stolen med en massa fack till förvaring. Det blev en ganska så enkel väska, som jag gillar. Hade egentligen velat ha helsvart, men denna kan vara lite kul kontrast till allt annat enfärgat man köpt. Hittade ett babyskydd från Britax som det var ett superbra pris på som vi med köpte!
Vill ha polkadotsängkläderna med har visst en pojkvän som tycker det är för dyrt... nåväl... får väl köpa det i smyg sen... brukar ju gå vägen;)

Nu skall jag packa upp sakerna vi köpte på Outlet och alla kläderna till liten. Iiiijks, börjar få lite syskonångest gentemot Sam, hoppas han tar det bra med ett syskon och att han kommer tycka om sin mamma lika mycket ändå, det kommer bli många tårar för mig annars, min älskade pojk! Men det har ju såklart ingenting med att jag längtar massor efter bebis i magen! Tror bara det är en svår balansgång för speciellt mammor att tackla i börja, eller vad tror/vet ni?


21 månader.

Idag blir vår älskling 21 månader! Älskade barn du är så underbar! Bara på kort tid så har han börjat prata meningar  fyra ord på raken. Han pratar massa, och tydligt med och han är GRYM på att härma det man säger! Vår lilla pratkvarn! Han är så öppen och social med, och inte blyg, inte ett dugg för släkten och inte direkt för någon annan heller. Han tycker om att utforska och älskar att leka ute. Favoriterna är bilar, och inte minst traktor, men även dockvagn funkar! Han sover fortfarande bra, vilket han alltid gjort (jag är bortskämd med bra nattsömn och kring 1 -2h om dagen) och sover oftast mellan 19-20 till 07 ca. Toppen tycker vi!

Han är varkens mammig eller pappig utan båda funkar lika bra (även om pappa ju är roligare nu då mamman är mindre rörlig och lekig av mig).

Sötaste Sam, tiden går så snabbt!

Och för att inte tala om bilresan tillbaka, nöjd hela vägen och då är det ändå 6h, det tycker vi är grymt bra, skönt att han älskar att åka pappabilen så mycket!

Nu har vi städat upp lite, men väskorna skall packas upp med, men jag är trött så pausar gör vi ibland. Tror mitt järnvärde är fortsatt lågt och för att inte tala om blodtrycket... tror det är det som gör mig lite yr och trött ibland.
Eller är det bara vanligt i slutet... är ju v 37+0 imorrn.

Hoppas ni har det bra!





Sam på traktorn igår, och magen igår 36+5

Grillkväll.

Gokväll! Vi har haft kusiner och barn på besök(pojkvännens släkt) och ätit grillad fläskfile ikväll! Gott!
Gick nästan precis in efter det att myggen bitit mig ganska så rejält! Sam har lekt med tvillingtjejerna hela em och somnade som en stock lite i åtta medans dem röjde på tills de åkte för en stund sen! Hehe. Full action!

Sam älskade att åka båt förresten, och att vara på öarna och plaska var riktigt kul! SÅ de hade en fin dag på sjön, och jag hade en bra dag i stan. Shoppade typ de första bebiskläderna till liten. Två amnings-bhar till mig, en neccesär, lite småflaskor att ha med på bb och lite annat smått. Och såklart hittade jag en cool Polisbil till min biltokige son som en present. Den hade massa roliga, om än höga läten. Så vi fick dämpa ljudet med ett klistermärke över högtalaren.

Ännu en bra dag som snart är passé. Skall hoppa i säng snart, väntar bara på pojkvännen som skall duscha klart!

Nattie på er!

(Lite bilder från dagen och dess shopping)

 

 

 

 

Det var lite från dagens tur på stan...

 

Fläskfilé och potatisgratäng.

 

Och så sist men definitivt inte minst ;)

 

Trettiosju.


Hemmakväll.

Hej på er!
Idag är vädret lite bättre så alla de andra är på väg ut i skärgården med båten (Sam skall få köra:) och jag skall till stan faktiskt. Inte så bra att åka en skumpande båt i vecka 37 skulle jag tippa på!:)
Igår på Outlet så fyndade vi ett underställ till Sam från craft, perfekt att ha under i höst och vinter. Och jag gick loss inne på Glitter och köpte hårklämmor, snuddar, diadem och sådär för ca 5 kr styck!:)
Sen köpte pojkvännen jeans och skor. Men jag spanade inte så mycket på det eftersom jag ju inte är mig själv i figuren skulle man kunna säga!;)

Gårkvällen hade vi barnvakt så då var vi iväg hos vänner och beställde dit mat och hyrde film. Köpte med oss ett kilo godis för att vara exakt. (Som såklart inte gick ner ens hälften) Men jag kunde inte låta bli alla nyheterna i godishyllan på Hemmakväll, jag menar hur gott ser inte detta ut då? En trevlig kväll och en mysig morgon som började med sovmorgon för mig och pojkvännen medans farfar var uppe och lekte med Sam, de hann med både lekparken, att bada och busa inne innan vi klev upp vid nio.

Nu skall jag äta upp sista biten av smörgåsen och tuta in mot stan! Hoppas ni får en mysig dag!

 

Frestas? Jag? Neeeeh aldrig.


Utomhuslek.

Lite bilder från vår utomhuslek på förmiddagen!


Äter vinbär!


Farmor och Sam i växthuset.







Nu skall vi äta sen till outlet!

Familjerna.

Godmorgon! Yes, min söte pojkvän gick upp med vår son imorse igen så jag vaknade precis, har hunnit duscha och vi har hunnit med lite egentid medans farmor har Sam och de leker på tomten. Hihi. Kikade precis ut och då står S i trädgårdslandet och utforskar växterna, sötpojken!:)

Det är så skönt att han inte är det minsta blyg och känner igen farmor/farfar och mormor/morfar direkt. Som igår när mormor/morfar kom hit och vi möttes på leklandet så kände han direkt igen dem och gick iväg med dem och lekte. Det kryllade av folk där eftersom det öste ner utanför men vi fick plats vi med och hade massa roligt där i några timmar. Sen följde mamma o pappa med hem hit så åt och fikade vi här, umgicks och busade innan det blev dax för lite sen läggdax och mormor och morfar aka mamma o pappa åkte hem, det är ju ändå 15 mil hem.

Men vi hade en toppendag och det är så kul att det verkligen är så trevligt när vi ses allesammans!

Idag är det uppehåll, men vi siktar nog på lite fika i stan och sådär, sen får vi se vad vi hittar på!
Lite bilder kommer sen, eftersom vi såg Alice i Underlandet igår så blev det alldeles försent att fixa med såndat igår!

Kram på er!

Resan.

Hej på er!

Comviq ville då inte att jag skulle på-vägen-blogga igår när vi körde ner till södern. Vet ej vad som är fel och har fortfarande inte fått rätt på den. Suck!
Men antar att det inte blir så mkt tid till sådant iaf. Nu är vi hos farmor och farfar och idag kommer mormor och morfar, och eftersom det regnar som tusan så blir det nog en tur till leklandet senare i em. Blir perfekt, jag kan sitta och fika medans de andra rastar barnen;)

Hur är vädret där ni bor? Har ni snott solen?

Men regnar det finns det all anledning att mysa inne, så jag tjurar inte för det, tycker enbart det kan vara skönt med min tunga kropp!:)

Bm-besöket gick bra igår, kände att huvudet låg ner, men är tydligen rörligt. Bebis kickade som tusan när hon lyssnade på hjärljuden som var uppe i 160 vilket de aldrig varit tidigare då de legat kring 140-150 ungefär.
Hoppas vi får tid till lite biobesök och uteservering nu när vi har lite barnvakt, nu måste vi ju verkligen passa på!
Kram

(Bilderna från igår som ej ville komma upp-resan med alla stopp tog 8h, och vår älsklingskille gnällde inte en enda gång, det tycker jag är fantastiskt!)








Vem är du som sparkar.

I detta nu (och hela tiden) undrar jag vem du är som gömmer sig där inne? Vem är du som just nu sparkar mig så härligt i magen? Börjar det bli trångt? Det känns så. Älskade barn.



Junibacken igår.

Gokväll!

FIck ett sms av E igår morse och frågan löd om vi ville följa med till Junibacken ( som astrid lindgrens värld, med små hus, lekland och massa annat kul för barn att utforska) och busa. Och självklart ville vi det. Det skulle ju bli sådär olidligt varmt så vi skulle väl få stället för oss själv tänkte vi. (Vilket skulle visa sig att vi inte fick det var knöfullt med turister överallt) och till en början när vi kom så var det okej med folk, men när vi lämnade strax efter ett så var kön låååååång. Jag hade inte ens stått i den om jag kommit dit då.

Barnen lekte och de hade så himlans kul ihop, de trivs så bra att leka tillsammans. Och kramades flera gånger utanför Pippihuset, sötaste!<3

Maten intogs på deras uteservering som ligger precis vid havet... så barnen spanade båtarna som gled förbi medans pannkakorna gled ner!:)

En massa timmar senare och massa bus senare var barnen trötta, och vi med på allt folk så då gick vi en promenad längs vattnet, och S somnade som en stock efter en liten stund. Så då tog jag bilen hem och vi åt på pizzerian. (Gissa vad, jo kebabsallad igen).

En mysmysmysdag, med busbusbus!






Fixardag.

Hej på er!
Njuter ni fortfarande av värme eller börjar ni längta efter hösten?
Jag längtar lite efter hösten, för jag älskar färgerna och luften ute, långpromenaderna, varma chokladen i soffan och inte minst höstkläderna. Hm:s katalog kom i brevlådan idag, och gud så mycket söta klänningar och koftor, jag älskar enkla koftor! Kommer nog köpa på mig en hel del fint därifrån, men måste vänta tills jag vet hur kroppen blir!

Vi har haft en innefixardag idag inför om vi skall åka neråt imorrn. Har tvättat tvätt, och Sam har så glatt hjälpt till! Sen har jag dammsugat och packat kläder, resterande får packas imorrn. Mellan varven har vi lekt med lera, tittat på Musses husvagnssemester som numer är en favorit, och myst! Sådana dagar är sköna ibland!

Nu väntar jag på pojkvännen som äntligen fått tag i en fläkt, hittade en i Norrköping, i Sthlm verkade de vara slut överallt. Kram på er!


Gnugg i ögonen.

Puh vad trött jag var när S ville kliva över till vår säng strax efter sex. Man blir lätt van vid att han sovit till halv åtta senaste dagarna. Men vi får skylla oss själv som tittar på film ganska så sent. Dock har jag ju sovit mellan 23 och 06 ostört och är ändå trött, hur mycket sömn kräver en sådan som mig egentligen? Jag är nog för bortskämd helt enkelt.

S kom över till vår säng, fick välling och tittade musse på Iphonen tills strax efter 07 då vi förflyttade oss till soffan. Jag skall nog snart vakna till liv med lite frukost.

Egentligen skulle vi åkt med pojkvännen/pappsen till Norrköping idag och gått på Kolmården, men vi skippar det. Det blir för jobbig resa eftersom vi antagligen skall åka t blekinge över helgen... så blir resa resa resa isf. SKönt att vi som vanligt har kattvakt som mer eller mindre lever i vår lägenhet under resan så A slipper vara själv.

Så om allt är bra åker vi till B imorrn. Mina föräldrar kommer dit och hälsar på på lördag med som det ser ut nu, bra med två flugor i en smäll!

Nu skall jag gnugga mig i ögonen en sista gång, när S sover efter lunch blir det jag som med gör det. Det märks att man inte gjort det de senaste dagarna som varit fulla med bus, bland annat ett besök på junibacken igår... mer om det när jag piggnat till!

Att göra sin egna baja-maja.

Gokväll sötisar!
Hoppas ni mår bra!

Har precis landat i soffan efter en dag i fartens tecken. Åkte vid 9 hemifrån och kom hem strax innan 19. Puh! Det är kul med äventyr men jag känner att jag lever när jag landar i soffan på kvällen. Magen är liksom öm och jag får oftaste sammandragningar... inte minst när jag är kissnödig. Antar att det är magens om övar sig inför förlossningen. Minns dock inte att jag hade lika mycket med Sam, är sd vanligare med 2an?

Hur som... vi lämnade pappsen på jobb sen åkte vi till ett lekland på köpcentret där S röjde bland alla bilar och bollar. Ett shysst lekland för endast 50 spänn inträde, det tycker jag är lagom. Oftast orkar de bara leka en timme eller två och sen mat på det. I detta fallet blev det pannkakor till sammieboy! Mumma vad han njöööt. (Ja ni ser ju) Sen gick jag och köpte en sallad och extra pasta som Sam mumsade i sig under tiden. Shoppade en amningstop och en bh på rea. Jättesnygg och enkel svart.

När Sam började gnugga ögonen och min blåsa höll på att sprängas gick vi mot bilen. Och DÅ insåg jag fakta. Jag kommer ej kunna köra bil och vara SÅ kissnödig som jag var. MEN HUR KISSAR MAN I ETT GARAGE fullt med bilar? Utan att bli sedd. Jag kom på en briljand ide som jag vill dela med mig av till er så listen up!!

Öppna både förardörren och bakdörren på samma sida och vips så har ni fått en egen liten bajamaja. Se bara till att ni inte hukar er för mycket så ni blottar er för eventuellt kortväxta som går förbi. Grymt tyckte jag som typ kissade på mina skor. Med en blåsa tömd och en son som höll ställningen i sin bilstol åkte vi se för att möta upp pappsen som slutade 14. Weehooo. Sam somnade på vägen dit och sov i lite över timmen i bilen innan vi åkte vidare och betalade vår syskonvagn... babytravel jogger...grymt. Då var det med fixat. Hann även med att fläta mitt hår utan att spana i spegel och blev nöjd. Jag gillar flätsingar.

Det och sen direkt vidare till kompisar för fika i deras trädgård och Sam röjde runt med deras nästan jämngamle son. Kul! De leker jättebra ihop!




Babykläder.

Idag har det tvättats två maskiner barnkläder, det är nog på tiden att ta itu med sånt. Det är ju bf om en månad idag. Även om jag tror att bebis kommer lite tidigare... men man vet ju aldrig, det är bara de som bestämmer sånt har man ju märkt!:) Bara bebis stannar till augusti så är jag nöjd! Har en massa att fixa och man är helt slut i kroppen på kvällen. Ikväll har jag ilningar och lite ömt här och var, men vad gör väl det när man bär på det bästa man kan bära på. Även om 10 kg är tungt ibland.

Blev så nostalgisk med tvättningen av barnkläder, herregud de är ju sååå små. Och när S hjälpte mig så ser man honom bredvid de små pyttebyxorna han hade som pytteliten... Då inser man vad tiden går snabbt och att man skall njuta varje minut!

Inatt blir det till att sova utan fläkt, de var slut överallt där vi sökte ikväll och den vi lånat av grannarna vill de ju såklart ha tillbaka.

Nu skall jag hoppa i säng! Kram på er!


Mulle meck.

Gokväll på er fina!

Vi har haft en fin dag i MulleMeck-parken.
Sökte på utomhusparker på nätet i fm och fann den, med roliga karuseller... lekhus, rutchkanor flygplan och bilar man kunde sitta i, sandlådor och lite allt möjligt. Och gratis dessutom. Det var perfekt, och massor med barn. Sam fastnade direkt för att åka en karusell där barnen(eller föräldrarna) trampar igång farten, och ville knappt gå därifrån. Kanske ett teckan på att han blir ett karussellbarn precis som jag!:)

Vi var där i två omgångar, gick och åt mellis precis utanför emellan, och sedan tillbaka igen. Tror vi sammanlagt var där 3-4h. Lagom. Hemma blev det sedan mumsig fylld paprika i ugn, vilket Sam förvisso inte ville ha. Han var så övertrött, ville bara ha glass. Vilket han ju inte fick om man inte äter mat. Blev ledsen igen... lugnade sig.. och så höll det på. Någon trotsig period, och jag tycker det är så jobbigt när han blir ledsen, även om jag vet att han gör det för att få sin vilja igenom. Men man kan inte ge sig, då kommer det fortsätta så är det ju. Ngn som känner igen denna period?

Nu somnade han till slut bredvid pappa, snyftandes. Iiihk som sagt, nog mest jag som snyftar och vill bara krama om honom mitt i allt, mammas lilla pojke! Det är inte lätt att vara liten och vilja så mycket, upptäcka världen och få en massa intryck, det kan fasiken inte vara lätt.

Men summa sumarum, vi har haft en fin dag! Den parken åker vi absolut till fler gånger gissar jag på!
Nu skall jag väcka den björn som slumrade bredvid sin son, nämligen min pojkvän!;)

Lite bilder på roliga karussellen och en kul bil. Samt magbild v 36 35+2.





Och så några talesätt.


Godmorgon söndag.

Godmorgon sköna ni(även om det förvisso var 4h sedan jag och S klev upp)! Pojkvännen får sin förtjänade sovmorgon efter lite jobbfest igår! Men snart vaknar han nog till så vi kan komma på vad vi skall göra idag.

Funderar lite på om vi skall åka till lådbilslandet där de har en massa roliga bilar som man kan köra, allt från lastbilar till traktorer och dyl för barn. Lämpat för 2 år men Sam är ju lång med för sin ålder så om det beror på sådana faktorer bör det inte vara några problem. Men vi får se, vi är ju två som bestämmer trots allt;)

Så det eller lite shopping eventuellt. Skulle behöva tvätta bebiskläder med, finns ju HUUUUUR mycket som helst... men man skall ju ta itu med det också, det är en annan femma.

Hoppas ni får en mysig söndag!

Svalt och skönt.

Min käre pojkvän är på fest och min käre son sover så jag sitter i svalkan på balkongen med lite gott att dricka och en mysig katt som verkligen vill mysa, och spanar på lite roliga saker på datorn. Det finns alltid något kul man kan shoppa, eller bara fönstertitta om man nöjer sig med det!

Dagen har varit intensiv men kul. Vi var inte hemma från kalasen förräns vid sjutiden... och eftersom Sam busat som en tok så somnade han i bilen hem, omöjlig att hålla vaken... och då brast hans sovtid lite. Men nu sover han vår skönhet och hans mamma sitter och svalkar sig och tar igen sig på balkongen.

Sa jag förresten att Sam fick ett kort på posten igår från mormor och morfar med 300 kronor till glass. Supergulligt.. så lite har vi slängt på hans spargris, man får ju mycket glass för 300 spänn. Men hans spargris är välfylld nu, och inte är väl det konstigt med en massa sådana fina vykort.. med hälsningar. (Detta var främst krya-på-dig hälsning sedan halsflussen) Tusen tack, Sam saknar er!

Nu skall jag spana vidare... och ta en dusch. Kram!

Dessa nappar valde Sam till bebis igår på Babyland. Tycker de är så himlans söta.


Späckat schema.

Pojkarna ringde mig från affären imorse och gav som förslag att vi skulle ta med oss frukosten och ha picnic på stranden, ohh ja såklart jag ville det. Så vi var där lite i tio och det var ganska så lagomt med folk. Busade lite med bollen, plaskade lite och gungade lite och åt god picnic förstås.

Nu sover pojkarna och miss, jag skall slå in paketen för om en timme skall vi åka iväg på 1årskalas.
Hörs ikväll!

Ikea.

Äntligen sover lillprinsen! Har försökt testa att han skall ligga ner själv i sängen och titta på musse och sedan somna med vällingen. Men dessa dagar då vi typ kommit hem alldeles försent och det blivit en massa intryck nyligen så är han alldeles för mycket uppe i varv för att det skall funka att komma till ro. Det är inte shysst mot honom då han inte vet hur han skall ligga, stå eller knappt sitta... stackarn. Så nu när jag kände att han började bli otålig och jag inte heller ville bli det så tog jag honom i famnen igen som jag brukar och vips där somnade han snabbt snabbt! Så det fortsätter jag med ett tag. HJag förstår inte varför jag skall ändra på rutiner när de fungerar, typiskt mig ibland.

Jag får ju så dåligt samvete av att ändra rutinerna också, eftersom Sam blir stissig och inte ligger still pga övertrötthet och att jag blir otålig och irriterad när det i själva verket är jag som ändrar och donar, jag måste hålla fast vid det som funkar, Punkt!

Hur som var vi iväg till babyland och spanade Lundmyr collection, blev nappar från dem till bebbe... är det och en filt med barbapappa som köpts, inget annat..
Sedan prövade vi Easy walker som känns toppen, en smal variant på syskonvagn... men skall fundera några dagar.

Avslutade med ett besök på Ikea för bland annat mat, pojkarna var hungriga som vargar... och vi åt och mumsade på. Sedan lekte plutten lite på lekavdelningen och jag spanade spjälsäng under tiden... försöker få min sambo att förstå att det visst behövs en säng till tills bebis kommer, vi kan inte enbart ha en säng.. och utgå från att ngn ligger i vår säng... även om det kanske blir så... så skall barnen ha varsin säng. Men min sambo är lika envis som jag... dock vägrar jag ge mig så om jag skall köpa allt själv..;) Varför är killar så envisa ibland... och varför kan han bara inte sluta bry sig om inredning? Speciellt eftersom han inte gillar vitt som jag... jag vill ha vitt vitt vitt i allt med detaljer av annat...och önskar att jag hade en sambo likt de flesta andra tjejer... som inte brydde sig.. och lät tjejen inreda fritt. Vilket drömläge!:)

Men jag säger som svärmor, jag får bearbeta inredningsdelen genom åren haha.

Blev nya snygga sängkläder... vita faktiskt med blommor på. Lite lantlig stil som jag gillar. Nya filtar till soffan... på sambons initiativ VITA!:O) Och lite smått och gott från delikatessen.

Nej nu skall jag umgås med min utarbetade pojkvän. Bio blev det alldeles försent för idag. Imorrn väntas troligen barnkalas. Var iväg och köpte två söta tunikor från Mexx till tvillingflickorna!

 

Njut av kvällen!


Tråkmamman Malin.

Godmiddag! Sötnosen soven middag och jag skall snart göra honom sällskap även om jag egentligen har hundra grejer att göra. Men jag tvingar mig själv till att ta den lilla pausen/vilan om dagen för att vara shysst mot kroppen! Just nu känner jag mig som en riktig tråkmamma. Det blir lätt att man blir så när Sam gärna vill vara överallt, kuta omkring, hoppa och klättra på allt och jag är ganska så otymplig och därför ju måste hålla hans hand och tillrättavisa honom ganksa så ofta eftersom det inte finns utrymme för att han springer iväg... och jag skall tänkas springa efter. Nja inte så lätt. Men bättre att vara så än att han tex springer ut på gatan eller mot vattnet. Däremot får man grym ångest när man är så orörlig. Man vill så mycket för hans skull, vara i farten jämt... och jag försöker så mycket jag känner att jag orkar.

Idag på fm tog vi tex bilen till sjön och lekte lite på lekplatsen där, åt en halv korv och lite piggelin. Sprang omkring (läs Sam hans mamma försökte) och tittade på de andra barnen. Mysigt även om det bara var en liten stund innan det var dags för mat här hemma och napen.

Sen skall vi nog ut för att hitta presenter till två 1åringar som har kalas imorrn. Vad kan man köpa till dem då? Förslag? Och så blir det nog lite Ikeabesök om det orkas med... Sam tycker hur som helst att sådana besök är jättekul så det är skönt. Lite så innan vi hämtar pappan för helgen.

Tänkte faktiskt försöka komma iväg på bio ikväll. Det gäller att passa på! ;)


Småshoppat.

Gokväll i sommarhettan!
Hoppas ni har en mysig semester!

Det blev tyvärr inget bad för oss i eftermiddags eftersom pojkvännen inte kunde komma från jobbet tidigare. SÅ jag och S gick och shoppade lite jordgubbar (som han glatt smaskade i sig och kletade ner hela sin outfit, tips på hur man tar bort sådana fläckar?) vi småshoppade lite (en Mexx-t-shirt och en bibb till det) och ett nytt pussel som smarta jag sen ansåg att bitarna var alldeles för tuggvänliga för honom så nu är det gömt sålänge.

Vi gick sedan och åt på uteserveringen och snodde med oss brödet vi inte orkade äta upp ner till parken för att mata pippisarna och mysa där Sam fick springa omkring och härja fram tills pappa anlände efter ett tag! Härligt!

Så några timmar ute blev det allt! Det är ju som skönast vid sjutiden så då vill man egentligen inte gå in, men efter det att Sam var rejält busig och övertrött och inte somnade förrän strax efter nio märker man att det är svårt att komma ner i varv efter utebus sent, men ibland är det värt det. Man måste få känna att det är sommar och semester med tycker vi!

Har precis betalat av räkningar (skönt att ha det gjort) och så har jag beställt en snygg uv-filt till vagnen som är ett bra alternativ till ett parasoll som säkert bara flaxar omkring. Riktigt snygg filt, men ack så dyr, men pyttsan det får det också vara värt idag!:)

och så ett tråkigt men nödvändigt köp - en ny varukorg till buggan eftersom den andra är sönder och typ släpar i marken! Japps... då var man nästan pank igen ;) Men åter igen, bara nästan... kanske skulle man kika på lite mera? Måste ju faktiskt börja kika runt på allt som behövs, barnstol, syskonvagn vilket troligen blir Easy Walker... och ännu en spjälsäng (denna gången VIT VIT VIT!) Så lite då och lite då!

Nu skall jag joina min kära pojkvän i soffan!


Torsdag.

Gomiddag på er fina!
Hoppas ni njuter av värmen, själv lever jag helst i skugga just nu konstigt nog jag som älskar solen annars. Men kan ju bero på att man väger 10kg mer än vad jag brukar ( jo det är ganska så exakt tio kilo jag lagt på mig hittills. Med Sam blev det totalt tretton)!

Änsålänge har Sam ingen feber och jag ber till gudarna att den skall vara borta nu och att penicillinet har börjat ta kol på de dumma bakterierna som stackarn behövts tampas med i värmen. Det kan ju göra vilket charmtroll som helst gnälligt i denna hetta! Däremot tror jag att hans mamma varit mer gnällig denna veckan än han varit, jag och värme och stor mage det har inte gått ihop! Jag är ju inte van att svettas öht!

Nu sover plutten, vi har varit ute på en liten hand-i-hand promenad innan, och han har fått cykla lite. Men för varmt återigen så efter 40 min gick vi in, jag gjorde mat (man måste ju äta trots noll aptit i värmen) och nu sover mitt hjärtegryn! Pappsen kommer hem vid fyra idag så om S mår fortsatt bra och är feberfri så åker vi en stund och badar. Kan vara skönt att komma iväg en sväng. Enda vi varit iväg på senaste veckan är en tur till en sval affär för att handla och panta flaskor.

Nu skall jag med slappa!


Sugar oh honey honey.

Detta sockersug sätter då alltid in på kvällen, gärna ganska så sent. Men idag tänker jag vinna och har därför redan borstat tänderna och sitter med datorn i sängen, redo att sova. Inget kan få mig ur sängen nu (med tanke på att det är en rejäl kraftansträning att resa sig numera haha) eller eventuellt ett kissebesök. Det kan tänkas.

Magen ser ut som en sned boll, bebis gillar att ligga på högersida, och hela magen lutar dit.
Har märkt att magen oftare blir hårdare nu, Ör nog vanligare med förvärkar med andra barnet. Minns inte att jag hade det så pass ofta med Sam. De gör inte ont, men det känns ju att det ligger ett huvud neråt nu, det ilar liksom och trycket blir ett annat. Nästan lite svårt att kissa ibland faktiskt.

Hoppas Sams feber är helt borta imorrn så vi orkar vara utomhus ett tag, det märks på honom med att han är less på att vara inomhus stackarn. Tur balkongen finns och plasdammen. Trots det är han ganksa så duktig på att sysselsätta sig själv, även om jag såklart är mycket med och leker med honom. Idag har vi tittat mycket på pippi(fifi) saret shaun (fåret shaun) och bompa (bolibompa) och kört cykel. Febern har varit lägre idag, och nu har jag ännu inte gett ngn för natten eftersom han hittills känns relativt sval så jag hoppas hoppas att feber är helt borta imorrn!

Nu skall jag sova och drömma om annat än godis!



'

Har inte knäppt några direkta bilder eftersom vi ju varit inne senaste veckan. NI får hålla tillgodo med dessa bilder som Elin tog förra veckan!


Fläkt - check!

Hej hej!

Nu är jag lite mer vid liv, även om det är knappt. Dock kan jag säga att jag är ytterst tacksam att jag fick låna grannens fläkt eftersom de ändå är bortresta! Puh. Nu har man kunnat sova någorlunda.
Däremot har det ju inte varit prio att sätta på datorn som blir stekhet i denna värmen. Man har helt enkelt inte orkat.
Sam har fortfarande lite feber, men den är lägre än igår så jag hoppas det går åt rätt håll nu och att plutten är helt feberfri snart. Det börjar minst sagt bli jobbigt att enbart hålla sig inne i denna värmen, även om ute med är varmt, men där kanske man kan hitta sig ett vettigt vattenhål och lite fläktande. Viktigast är iaf att Sam blir kvitt sin halsfluss och alla andra jobbiga grejer hoppas vi håller sig borta nu, inte kul med feber mitt i hettan.

När Sam sover på dagarna så gör jag emd det, det är en välbehövlig nap och det är så mysigt att sova bredvid honom såklart.

Så jag lever - men det är knappt i denna värmen. Hur mår ni?

Jag flyttar in i frysfacket.

Det funkar inte! Varför är vår lägenhet hundra grader och det vädrar ingenting alls. Ute skall vi inte tala om. Har ju en balja att plaska i på balkongen och det är skönt för stunden, men jag tänker ju såklart på att Sam har feber och halsfluss och vill inte att han blir kall heller. Stackars liten med feber i denna värmen, mammas pojke, jag tycker så synd om honom. Jag svettas som en tok och vaknar som i en pool. Och nu skall ni få höra... nu kan vi inte ens ha öppet balkongdörren för getingar har flyttat in uppe i taknocken! Jag får spel! Jag svettas och vill bara kräka!

Till på det måste jag tvinga i mig iaf ett mål mat om dagen så bebis får näring, vätska och yogurt samt mackor är det enda som går ner på dagen i hettan. SNälla ge mig lite svalka!!!

Ledsen att jag är så gnällig men att vara såhär varm är fasen inte kul, och att Sam har feber och halsfluss är inte det minsta kul heller, lille plutten. Hoppas penicillinen börjar hjälpa imorrn så att feber går ner. Han hade kring 40 innan men iprenen (suppen) har hjälpt bra, vilket är skönt!

Har även lyckats få i honom de två sista doserna för dagen, den första av tre spottade han ju lite av. Måste ju smaka riktigt illa!

Nej nog bäst jag slutar skriva, är bara så gnällig av denna värmen! Flyttar snart in i frysfacket, eller så drar vi till norrland där det verkar vara rimlig temperatur. Ja jag vet man skall inte klaga... men lagom är fasen bäst svensk som man är hoho!

En av de fina bilderna som Elin tog på mig förra veckan! (v 34)

Tillägg.

Oj, jag vet itne vad som hände med texten i förra inlägget, det blev osynligt. Men om ni trycker på den vita rutan så kan ni läsa ändå! Spoooky!:)

Halsfluss.

Stackars liten har halsfluss. Efter att tempen visade 39,4 efter sovstunden idag beslutade vi oss för att åka in och kolla så han inte hade vätskebrist. Efter lång väntan och besök hos farbror doktorn konstaterades prickar i svalget som visade sig vara halsfluss. Även om sänkan var mindre än 8 så var det alltså bakteriellt. Den där sänkan kan ju stiga senare och bara för att den är låg utesluts inte bakterier sa läkaren. Vi fick två doser kåvepenin med oss hem, men de gick till spillo. Smakar och luktar så illa att Sam vägrade välling med det i, och vägrade glas. Får börja vår kur imorrn istället och köpa en spruta på apoteket som jag hoppas går bättre.

Han har iaf druckit lite festis och lite vatten samt ätit en piggelin. Ngn välling ville han inte ha. Inte så konstigt kanske om det svider i halsen. Han sover bredvid mig och jag skall se om mer alvedon behövs sen inför natten. Stackars liten, det är verkligen inte kul att de små har feber i denna värmen. Inte ens jag, som ej har feber står ut i värmen, vår lägenhet kokar och ute skall vi inte tala om. Man skall inte klaga... men lite svalare hade inte skadat just i detta nu.

Nu skall jag krypa ner bredvid vår hjärtegull. Pappsen/pojkvännen är verkligen fantastisk som orkar med att jobba och stressa som en tok och ha gjort i en månads tid, knappt sova eftersom han är hemma så sent, och maten skall vi inte tala om. Men idag är sista vm-dagen och i augusti väntar en LÅÅÅÅÅNG och välbehövlig semester! <3

Tur lite isglass går ner iaf!<3


Man får leva på balkongen, denna värme tar knäcken på mig nu.


Huvudet ner och rumpan upp.

Har ju glömt skriva om bm-besöket i torsdags. Bebis ligger ner med huvudet nu vilken den inte gjorde sist. Fixerad sa hon men att hon lätt kunde putta upp huvudet om hon ville. När vänder ert barn sig ner?
Blodtryck ca 95/54 och hjärtljud mellan 139-145. Magmått 31 i 33 fulla (men nästan 34 fulla) så på mittkurvan exakt hamnar jag! Skönt att besöket gick bra, och att bebis verkar må bra, det är ju det viktiga. Vi hoppas på att det fortsätter så, och att bebis inte vill titta ut innan augusti, har en hel del att fixa innan dess :)




Hett hett hett.

Gokväll kära ni!
Är det bara jag som kokar av värme även nu på kvällen? Vår lägenhet är inte ngt att skryta om när det kommer till att hålla bra temperatur. Som nu på sommaren tex är den stekhet och på vintern iskall. Så status nu är alltså stekhet trots dörr på vid gavel. How to sleep?

Lillälsklingen liggen bredvid mig i sängen, stackarn vaknade en timme efter sovstund och kräkte ner hela sig själv och sängen kort därefter. Han kräkte även ner sig själv och sin sulky efter att vi varit ute och lekt i em och var på väg upp och kolla på bussarna i centrum som S ville. (Och handla isglass förstås).
Som tur var hade vi planerat lite plask så jag hade med mig ombyte och handduk så han kunde få rena kläder på sig och sitta på handduken istället för en våt vagn.

Han har ändå verkat pigg och som vanligt så jag undrar om det är pga rötmånad, att ahn fått i sig ngt som inte varit så bra? För jag antar att den kommer tidigare iår med denna värmen på uppemot 30 grader. För kräksjukan på sommaren den vågar jag väl nästan utesluta?

Vi har haft lite kompisar på besök och då spexade mitt hjärta på som vanligt med allt vanligt bus. Lilla älskling, du är det bästa som finns!

Nu skall jag krypa ner bredvid honom och hoppas på en bra natts sömn trots värme, och att S slipper kräka ngt mera. Kram på er!


Strandlek igår med hela lilla familjen!

Fotosession.

Hej och ursäkta mitt blogguppehåll. Men dagen igår var späckad från morgon till kväll (som de flesta dagar förvisso brukar vara) med dagislämning, en tur i gallerian, plaskande vid långsjön efter dagishämtning där vi även träffade vänner och sedan när pappa/pojkvännen kunde sluta tidigare (wehoo) så hämtade vi honom och åkte för att äta glass (gass som Sam säger) Efter läggdags så träffades jag och E för att ta bilder på magen. Hon är jättedukltig, och har bra utrustning så bilderna blev kanon och jag är verkligen nöjd! Vi var ute till närmare tio och tog bilder, sedan gick jag hem och såg en film som jag och storälsklingen hyrt! En riktigt full med mysig daG!

Har haft bilen idag så jag åkte in till kungsholmen för att kika på en sak, och nu har jag precis ätit min hemmagjorda hamburgare. Vilar kroppen lite och väntar på att tiden skall gå så jag kan hämta Sam med bilen och sedan pojkvännen för att åka och picnica och bada. Troligen möter vi upp E och hennes W där med! Nice!




Marknadens mums.

När det var marknad under skånevistelsen så var vi ju såklart där båda dagarna. Och såklart skulle det ätas Langos båda dagarna med. Det är ju så fasligt gott fastän att det egentligen bara är en stor enda degklump med lite glegg på. Vilka konstigheter det finns att knapra på.


Full i skratt.

En gång när jag skulle klä av S efter en dag på dagis så hade de klätt på honom en tight Hello Kitty tröja som ju tillhör ngn annan, och jag blev så full i skratt eftersom den satt riktigt tight. OCH idag när jag skulle byta blöja när vi kommer hem så ser jag att de har klätt på honom ett par kalsongen över blöjan och jag blir full i skratt igen. Det kan inte vara lätt att ha koll på alla barns kläder, men man kan inte hjälpa att man tycker det ser lite roligt ut med kalsongen på den lille blöjrumpan!;)



Eftermiddagen har varit highfive. Bara en massa bus och mys. Jag blåste bubblor och S sprang rakt igenom dem, och tyckte detta var superkul! Sedan har det cyklats cyklats och cyklats... och sedan efter att ha kissat på golvet blev det duschen som faktiskt gick jättebra idag (han blev lite skrämd för vatten när han fick schampoo i ögat sist) då han fick hålla duschslangen själv. Nu sover han sötnosen (som jag fortfarande inte kan förstå är min min min, han är ju min stolthet!)

 

Jag har ätit jordgubbar med gaffel eftersom diskning inte varit prio idag (jag valde solstolen och lunch med kompis ist ;) Och nu funderar jag på att spana fotboll, ja jag vet konstigt eller hur? Men ajg hejar på tyskland och pojkvännen på spanien så kan vara lite kul med tävling.


Dagisdag.

Lilleman är på dagis och blev lämnad av pappsen halv tio. Han verkade tycka det skulle bli riktigt roligt med dagis idag sötnosen och vinkade sött till mig när de gick. Hejdå mamma hör man från trapphuset när jag stängt dörren till lägenheten. Mamma hjärtegull!!!!

Jag har varit och fyllt på solkrämsförrådet och köpt frukt och grönt nu vid middagstid. Min härliga (men långsamma) promenad avslutades med en god sallad med en god vän på en uteservering! Gud vad passande och perfekt! Nu tänkte jag spruta på mig solkräm, packa med mig lite tidningar och vatten och ta med mig katten ut till en skuggig plats. En med sol och en med skugga så jag kan varva. SKönt med avkoppling innan det blir full fart i em kan jag tro!:)

Hoppas ni har en trevlig och skön sommardag! Önskar vi hade så mysig strand som den i ribban i närheten(bild tagen där)


Back in town.

Guuuuuuuud vilken härlig semester vi haft jag och lilleman!
Jag saknar verkligen att bo nära familjen och jag saknar skåne massa emellanåt!
Skåne och sommar är ngt speciellt för mig!

Vi har haft det jättegreat nere hos mormor och morfar och Sam har lekt och busat som en tok hela veckan... eftersom jag ju kallar min pappa för pappa så tyckte Sam att han med kan kalla honom pappa så det har han gjort med ranson ;)

Det har varit strålande sol hela veckan och vi har haft saker för oss nästan hela tiden.

Vi har firat pappa/morfar som fyllt år. Vi har varit på marknad två dagar. Hälsat på brorsan och flickvän. Busat i lekparken. Lekt vid babypoolen i trädgården. Haft lite uppesittarkvällar och längre sovmornar. Träffat farmor och farfar och haft en dag på djurparken.Träffat bebisar och vänner. Hälsar på min farmor. Grillat. Varit på kalas och strosat i stan. (jag har även lyxat med pedikyr, sovmorron, avlastning, utekväll med kompisar medans mamma o pappa tagit hand om Sam tack sån lyx!!)

Igår strosade vi runt i Lund i flera timmar, åt korv och glass, Sam röjde runt i affärerena, och vi försökte kika under tiden men kom hem utan någonting, eller förresten en tröja till S blev det ju fressten! Sedan hjälpte mamma/mormor oss på tåget och man märkte att S tyckte det var jobbigt att åka från mommo och mmoofffa(pappa även kallad haha) han är inte ett dugg blyg och tycker det är så kul att busa med dem!
Tågresan upp gick lika bra som ner. Vi var i bistron och åt lite, gick runt lite och ritade lite innan sötnosen somnade 2h innan vi var framme och då kom pappsen och hämtade oss. Kul att se honom igen såklart!

Vi somnade  vid 01 eftersom tåget var uppe 23.30 och sov till halv nio. Perfekt!
Men Sam har varit hemma fr dagis med mig idag eftersom jag inte ville stressa iväg honom efter resan!
Vi har haft picnic vid sjön och varit och köpt vällingdoserare och flaskborste och tagit en tur. Sedan har S tagit igen sin missade tid på cykeln ;)

Bilder kommer pö om pö! Fressten vill ni ha kortare inlägg eller funkar all denna text?

Har ni framkallat en massa fina bilder GRATIS från fujidirekt. Och skall snart sova. Kram på er!

 


På djurparken v 34


Tycker denna kruka mamma köpt på outlet är så himlans fin, den ser så antik ut med sprickorna. Me love!


Bus hos brorsan.

Full rulle från morgon till kväll and i like it!
Spenderat halva dagen hos brorsan med flickvän och deras jättesöta hund Smilla som Sam för övrigt tyckte var liiite läskig i början. Men så fort hon vände ryggen till var han kaxig och skulle klappa!;)

De har ett jättemysigt hus och en så mysig uteplats där vi fikade gott, först goda mackor sedan god glass med chokladsås! Och hade det allmänt trevligt medans Sam busade och sprang runt och hade sig!

Jättemysig dag/kväll som avslutades här hemma med grillning och prat och Sam sover så sött här bredvid.
Skall med krypa ner nu, det börjar bli dags känner jag.

Imorrn skall vi ju resa hem på kvällen, men mamma/mormor är ledig så vi skall in till Lund och strosa i affärer och lämna tillbaka bilstolen som de hyrt till Sam. Sedan blir det väl att vi fikar lite där innan tåget går. En mysig dag med lagom värme hoppas vi på. Och hoppas pappa/morfar kan sluta lite tidigare och följa med, annars får vi vinka hejdå på hans lunch! Vi ses ju snart igen, men det är alltid lite sorgligt at åka hemåt igen även om vi såklart vill träffa pojkvän/pappsen igen!

Sveriges avstånd är inte alltid kul och jag önskar vi bodde närmre, men det går ju faktiskt ganska så smidigt med tåg iaf!

nattie!



Jag och magen tar det lite lugnt i kvällssvalkan efter grillning (eller om det var innan? Ja lite senil kan jag lugnt säga att jag är nu sometimes - skyller på hormoner!)


Djurparken.

Gokväll! 
 
Ett inlägg varje kväll precis innan läggdags försöker jag att åstadkomma, men det är också precis det! dagar är fullspäckade med äventyreeller bara mysigt hemma med familjen och inte en tanke på att sitta inne vid datorn och knappa finns. Men det är ju sommar, sol, härliga tider med familjen - så så känner nog de flesta eller?

Sam sov till halv nio idag då vi gick upp och gjorde oss iordning, picnickorgen var redan packad och det mesta klart för att invänta mina svärföräldrar/Sams farmor och farfar...+ pojkväns farmor för att vi allesammans skulle åka till djurparken!

Det var en jättehärlig dag, och trots värmen var mycket djur framme, och vi kikade på när björnarna blev matade med isglass bland annat, och Lodjuren med kött!

Efter några timmar i parken dukade vi upp med picnic utanför och njöt ett bra tag innan det hade blivit sen eftermiddag och det var dags för dem att köra hemåt, de har ju 15 mil hem.

Vi körde med hem och har ägnat eftermiddagen åt att umgås med vänner här hemma. Mysigt!
Sedan grillade familjen och nu har mamma slingat håret på mig, jag blev supernöjd och känner mig som en ny människa! är inte håret fresch så kvittar det hur ren kroppen är eller hur?

Dags att vila!
Imorrn dags för nya äventyr!




(Bilder från systemkameran och djurparken kommer när vi är hemma igen)

Kompiskväll.

Gokväll, snart dax att krypa ner i sängen! Imorrn lutar det åt en dag på djurparken och Sams farmor och farfar kommer också och hälsar på. Så dit skall vi nog allesammans om allt är bra vill säga! Så det kommer säkert bli jättemysigt, vi skall fixa med oss picnic med och det är ju guld!

Vi har haft ännu en fantastisk dag med promenad, lekparksbus. Gud vad Sam tjöt av lycka när han åkte STORA rutchkanan ikväll med mormor och morfar. haha, han ville bara åka mer mer mer! Men efter ett 20tal gånger orkar inte de springa runt mer, haha, det kräver ju en del!:)

Så de hade fullt upp med andra ord. Jag och mattias, en nära vän som jag varit vän med i säkert 15 år var och åt på uteserveringen medans mamma o pappa passade Sam. Kul att komma iväg lite om umgås med vänner, även han var lite barnledig så vi kunde sitta i 2 h och bara prata utan stress, det hör ju inte till småbarnslivet annars direkt hehe. Det var mycket folk ute och käkade och riktigt skönt att sitta ute och äta! Vi gick sen och mötte upp de andra som härjade på lekparken!

Så dagen har varit riktigt härlig med bus, pedikyr - som verkligen är guld, mina fötter är riktigt lena nu som babyhud, me looove! Det är skönt att unna sig sådant ibland (helst varje vecka );) och kompiskväll!
en dag helt enligt min smak!

Nu väntar sängen!



Sam smygkikar när morfar klipper grannens gräsmatta.


Jag och min käre vän Mattias efter uteserveringsbesök!

Godmorgon fredag!

Det är helg!! Fast för mig är det typ alltid helg eftersom jag ju är ledig. Dock är det en speciell känsla med fredagar!
Idag jobbar både mormor och morfar så vi skall sysselsätta oss själva några timmar och det funkar ju bra.
Skall se om öppna förskolan har öppet, annars går vi till lekparken. Det brukar alltid vara barn där. Det skall ju bli jättevarmt idag med, nice!

I eftermiddag väntar pedikyr, jag längtar!

Hoppas ni får en bra fredag!

Utebus senare än vanligt.

Hej på er!
Hoppas ni njuter av värmen, det är så härligt!
Dock är jag så nojig  över att sf-krämen inte skall funka när Sam går i kortärmat, haha, vad man kan få för sig!

Vi har haft en myspysdag med mormor  som har varit ledig, morfar jobbade tyvärr en del men Sam och han har tagit igen lite bus på kvällen! De var ute och busade på ängen och vid babypoolen vid 20 ikväll och en bit efter det, man vill verkligen inte gå in tidigare, och jag märker att Sam fortfarande är pigg och på bushumör då så jag tar det lite som det är nu efter Sams humör, och är inte så strikt med sovtider nu när det är semester och ljust ute. Han sov ju dessutom till halv tio idag med!

Vi har haft en mysig dag som började med marknad, och S fick en stor ballong av mormor, en liten nöjde han sig minsann inte med haha. Sen efter att ha gått runt med oss där så slocknade han bra snabbt i vagnen och vi gick och åt goda langos (och sillmacka) igen, satt och pratade och njöt. Träffade på en kompis och hennes 2 mån lille pojke, såååå liiiiteeen!

Strosade en stund och avslutade sen med mjukglass hemma på tomten och lekte i poolen! Det är mys på hög nivå, både roligt för mormor och morfar att vi är hemma och för Sam att träffa dem. Han kallade morfar för pappa igår på stranden haha, han hör ju mig säga pappa och har lite svårt att skilja på det. Men pappa var nogrann med att han minsann är morfar haha ;)

Vi gick sen till lekparken en bra stund och pratade med en annan gravid tjej, och hennes 6årige son som var värre än en apa till att klättra underhöll S som tyckte hans akrobatik var mycket spännande haha!
 
Nu är det sovdax, imorrn är det pedikyr och slingning av utväxt som är en del av schemat mellan busvarven. ja det är gäller att passa på när man har så bra barnvakt!  Lite mammalyx är ju aldrig fel, samtidigt som mormor o morfar tycker det är extra kul att passa sitt gullebarnbarn! Perfekt combo!

Nu sova sista kvällen med utväxt (förhoppningsvis!) ! Vilket I-landsproblem!

Kram på er!


Sovmorgon a la lux.

Gomorron! vi har nästan precis slagit upp ögonen. Sam vaknade vid 09.30 och jag tackar världens underbaraste barn för eftersom jag visst blev uppe Liiiiite för länge för att orka kliva upp vid 07 - 07.30.

Vi har precis ätit lite frukost, och nu har vi kikat Chuggington som Sam gillar.
Skall göra oss iordning för att sedan gå på marknad igen!
Skall se om de har hopptorn där idag som Sam kan hoppa i, tror det kan vara kul. Får väl lura med mormor upp för jag och min kalaskula stannar nog som åskådare.;)

Hoppas ni får en trevlig torsdag!

Pappas födelsedag och marknad.

Gosh vad trött jag är efter en riktigt härlig dag som har innehållt allt man kan  önska sig i energipåfyllning!
För det första fyller bästa morfar/pappa jämt så vi har ikväll varit på restaurang i Malmö och ätit gott och umgåtts allesammans med bror och hans tjej med. En jättefin restaurang precis vid havet. Och där var DEN perfekta lekplatsen för Sam. Det är faktiskt den bästa lekpark jag varit på för honom, den var verkligen anpassad till små barn. Och han röjde på, busade med mormor morfar, mig och alla andra busiga barn. Först när vi kom dit 1,5h innan restaurangen så röjde han där, och sedan efter besöket så blev det nästan en timme till MEN vi ville verkligen inte köra hem. Solen höll på att gå ner, det var massa folk på stranden... musik som strömmade ut. Alla var glada, Sam dansade och det var så kul att träffa brorsan o hans tjej. Och inte minst så är pappa nöjd över sin stora dag! Perfekt!

Knäppte en massa foton, närmare 120 ca på kvällen o skall visa er några when im back home.

Dagen började tidigt med att vi alla gick på marknad. Så mysigt! Vi åt langos och de andra åt sillmackor, Sam somnade så gott i vagnen och vi strosade omkring i 2h och bara njöt! Shoppade kläder från Villervalla till sam eftersom de hade 20% (vilket jag förvisso ej visste innan jag betalat, så det var ju eg ingen anledning) och jag älskar deras kläder! Köpte en barbapappafilt till bebisen och sen fick vi strumpor och annat smått. Imorrn är mamma med ledig så då skall vi ta en tur till. Man träffar ju en hel del man känner så det är kul!

Efter marknaden var inom grannen o skulle säga grattis eftersom hon med fyller år idag, så där stannade vi och fikade och Sam fick smaka kex och gungade hammock med morfar!

Nu är jag så trött! Men vi har haft en alldeles underbar dag, hoppas ni med haft det. Tänk att det är juli imorrn (läs idag)


v33

RSS 2.0