Doppa fötterna.

Gokväll/gonatt för en del gissar jag på?
Ännu en underbart solig dag har passerat och vår har ungefär sett ut såhär:

Lekpark
Promenad
Shopping
Sovstund/solstund
Leka med poolen/doppa fötterna
Lek med mormor och morfar
Besök och fika.
Massa sprall och sen sova gott!

Och nu ikväll har jag o mamsen spanat in en massa fina frisyrer. Vill ha en flätfrisyr imorrn till restaurangbesöket.
och så är en slingning inbokad hos mamma i helgen.

Imorrn skall jag ringa och få en tid för pedikyr, mamma går och hennes fötter är så lena och fina. Jag vill med att mina skall vara superduper lena. Tycker det är lika viktigt som händer, så om tid finna skall jag unna mig det nu medan jag har barnvakt. ;)

Imorrn drar marknade igång med!

Bilder får ni nog vänta med tills jag kommer hem igen!

kram o natti!

Skåneland.

Gomorron härliga soliga Sverige!
Skulle ju kirrat ett inlägg igår men tjejen i kassan på OKQ8 ville annorlunda. Hon hade nämligen tankat på comviq kontant istället för comviq surf som jag bad om. Well... mest synd om er att jag ine bloggade ju!;)

Jag och S tog tåget till skåne igår, och resan gick bra trots försening på nästan en timme. S charmade damer i bistron och ritade lite, gick runt lite och lekte tittut med de i sätet bakom. När han inte sov 1,5h förstås. Så det var en bra resa. När vi kom fram hämtade mormor/mamma oss och han fick sitta i en sprillans ny bilstol inte fel!
Sen åkte vi hem och busade med både mormor och morfar och åt grillat Mumma! Kvällen var verkligen ljum, typ 20 grader till 22. Så när Sam laddade ur vid 22 ngngng (stackarn var övertrött) så satt vi andra uppe och babblade till efter midnatt. Men lilleman som ju till 08 idag så inte fel!

nu skall vi blåsa upp nya poolen, och ta en tur till lekparken. Imorrn fyller morfar/pappa 60 så då skall vi till stan och äta, sen är det STOR marknad här med massa folk då!

Återkommer med bilder från ett soligt skåneland!

kramar från två livsnjutare!

Nytt och friends.

Kvällen har precis avslutats gott med vänner på fika. Alltid trevligt. Och skönt med så mycket vuxensällskap på kvällarna när Sam sover och man inte kan leka med honom och då pojkvännen jobbar mycket med vm. Men snart så är det förbaskade vm slut och lååååååång semester väntar, men betoning på låååång (5 mån)! Nice nice nice!

Vi var ju och shoppade lite innan. Mest till Sam som vanligt, men även lite annat smått och gott. Bla en picknick filt med plast under, de är perfekta. Album och hörn så jag kan börja få rätt på alla bilder. Lite nytt pussel, en traktor till Sam. Ett par jeansshorts, ett par chinosshorts, en fin skjorta och två tröjor till Sam. Så han har en fin outfit när morfar fyller år bland annat. Men även för att vara fin och upd sommargarderoben såklart. OCH OCH OCH jag köpte en snygg enkel klänning att ha, och mitt stora fynd 50 spänn för tröjan som är så mysig och som funkar även nu, men som nog kan bli riktigt snygg till hösten med ett par tighta jeans och de nya conversen.

Japp japp. Det var allt från mig, packar det görs imorrn när pojkvännen leker med Sam under tiden, nu orkar jag icke.


Ingen kickar fotboll som han...

...Zlatan... Zlatan!

Dagen såhär långt! Spelat fotboll ute med pappsen och jag försökte även jag! Åkt kana, spelat basket, gungat.
Shoppat. Ätit lunch ute. Myst. Åkt pappa-biiilen. Träffat vänner och nu nap för att sedan i eftermiddag få besök.
Trevlig söndag helt i min smak. Vår lille Zlatan var inte lätt att fånga på gungbild. Men tröjan är cool.



Ut ut ut.

Gokväll kära läsare hoppas ni haft en mysig helg med nära och kära!
Dagen idag har spenderats mycket ute - både utomhus och på vår kära balkong.
Det är verkligen skönt att man knappt märker någon skillnad i temperatur på inne och ute.

Dagen har varit bra förutom när Sam skulle putta på en trehjuling som stod på gården, ja ni vet han puttade på det flaket som brukar finnas, och så var där tydligen ingen säkerhetsspärr så när han puttade i ena kanten flög den andra rakt upp över munnen på honom, så han bet sig ordentligt i tungan och insidan läppen, som är svullen. Och det blödde en massa massa innan det slutade. Det var iaf tur att tänderna inte tog ngn skada och att han inte bet igenom tungan. Stackars barn så ledsen han blev och vad ont det måste ha gjort. Nästa gång håller vi oss till vår nya cykel där vi vet finns en säkerhetsspärr (vilket dumma jag tog förgivet fanns på alla cyklar till barn)

Men mer lite mer och att sitta i mitt knä och lugna ner sig så blev det snart bra igen. Lillplutten!

Förutom det har det varit lite tjejsurr på balkongen i kväll, mys. Och jag har efter det försökt montera upp spisskyddet vi köpte för ett tag sedan, lyckades få ihop det, efter att ha följt en värdelös beskrivning (eller är jag knäpp) nu får pojkvännen göra sista imorrn eftersom jag inte kunde dra fram spisen. Nu håller jag kväll med jordgubbar!

Kram till er!


Pussel är bäst.

Sam är som jag tidigare skrivit, inne i en läggapusselperiod och han tycker det är jättekul! Han känner sig jättestolt när han klarar det och vi applåderar för honom! Detta pussel fick han bara för ett litet tag sedan och det tog inte lång stund innan han hällde ut bitarna kors och tvärs och sedan visste nästan direkt vart de skulle sitta.
Han har många knopp-pussel och fler kommer det bli för jag tycker det är lika mysigt som honom att vara med i hans pusslande. Det är ju en bra lek med som jag tror är jättenyttig för barn. Här lägger vi lite pussel tillsammans imorse (eller jag filmar och S lägger).


Vad gillar era små att hitta på? 


Mammaaa, mammaaa.

Tjingeling.
Hade ni med en mysig midsommar igår precis som vi?
Man kunde ju sitta ute hur länge som helst i det sköna vädret.
En sak som man märkte av var att alla stockholmare flydde till landet, stan var ganska så folktom.

Sam somnade vid kvart i sju och vaknade tio över sex, då hör man maaammaaa maaammaaaa från hans rum. Sötnos! Då tyckte han det var dax att jag hämtade honom så han fick komma upp och börja busa igång dagen.

Hoppas bebis i magen sover lika bra som Sam alltid har gjort. När Sam bara var 9 dagar sov han hela natten, och han har alltid sovit väldigt väldigt bra, man är så bortskämd med ett busigt men lätt barn. Så jag hoppas syskon får samma harmoniska bebistid som Sam.

Nu när Sam sover så skall jag med passa på att vila.
Vi har ju spenderat en del av fm ute hela familjen, pappsen och Sam tog med nya cykeln ut och cyklade medans jag gjorde mig i ordning. Sedan tog jag med mig katten och gick ut, så hela familjen fick leka av sig ute. Härligt!

Slappa var det ja!


Midsommar.

Vill önska er alla en glad midsommar! Vilken härlig dag med sol, vilket är ganksa så ovanligt för denna dag. Men vi njuter i fulla drag. Hela familjen var iväg och handlade på förmiddagen, lite smaksigheter tills ikväll. Köpte även strutar och vaniljglass så man kan göra sin egen glass hemma, jättegott tycker jag, och inte minst vårt lilla glassmonster! Men såhär på varma dagar tycker jag det är helt okej med lite glass då och då, bara man äter bra mat med såklart. Och inte minst sådana här dagar som är lite speciella.

Tror dock Sam kommer minnas sin midsommar -2010 men en alldeles utmärkt present, hans första cykel! (om man bortser från bobbyscootern då) En trehjuling som är perfekt höjd och som han når fram till tramporna på. Dock är den lite tung att trampa iväg helt själv, men det är bara en tidsfråga tror jag innan han trampar sig iväg, nu tar han sig fram med fötterna i marken istället och det går ju lika bra. Han är så snabb och inte så lätt att fånga på bild!

Pojkvännen/pappasen jobbar på med Vm, och de håller ju tyvärr inte midsommarstängt, det tycker vi är trist såklart... men vad vi inte tycker är trist är hans 5 månader långa ledighet sedan i augusti och framåt, då har vi all tid i världen att ta igen denna missade månad.

Så dagen blir mysig och lugn, kanske möter upp några vänner sen, men främst tror jag att Sam är intresserad av att testa cykeln utomhus med!

Glad midsommar på er!


Foton är så kul.

Gokväll!

Fick hem ett gäng med foton igår som jag skickat efter på vårt charmtroll. Beställde även en förstoring av en bild jag tycker är superduper! Skall köpa en fin ram med sen på Ikea och hänga upp på fotoväggen.
Det blir ju extra bra kvalitet med systemkameran förståss, men inte för inte så gillar jag vår digitalkamera med, så den får hänga med den med när man vill ha en lite smidigare kamera med sig.

Måste verkligen köpa fina album nästa gång vi är och shoppar, har ett jag fick när S föddes av brorsan och hans tjej som jag inte ens blivit klar med, skärpning där.

Nu är det slappetid, och enligt prognosen för morgondagen väntas sol, det är väl en skräll på midsommar är det inte? Hur som helst så hoppas jag att vi kan njuta av solen och mys! Vi har ju en ledig dag tillsammans vilket är mysigast i världen!

Kram på er!
Ser att ni blivit ett gäng som läser, vore kul om ni lämnade en kommentar så jag kan hitta till er med!




Jag gick plus.

Gud vad skönt vi haft det idag! Hämtade sötnosen vid tre, sen gick vi och åt mjukglass (han är världens sötaste när han äter den och har glass överallt) i skuggan! Gick och lämnade tillbaka mexxbyxorna som där var hål på, velade fram och tillbaka om jag skulle köpa den dyra uv-dressen som de hade (400 spänn) men kom fram till att jag skall kolla på nätet först. Köpte en fin blå pike som Sam kan ha till sina shorts nu i sommar. Ville köpa jeansshorts med men storlekarna var väldigt utplockade så får spana någon annanstans.

Handlade med clementiner och mitt STORA cravings, mineralvatten hem. Och när vi passerade pizzerian så bestämde jag att vi minsann skulle njuta av uteserveringen... så det gjorde vi. Sam fick burgare naturelle (han hade ätit korv med bröd innan) och jag kebabsallad (får jag aldrig nog`?) och Sam kunde smaska i sig av guuukan (gurkan) och lite smått och gott från min sallad med, bröd om inte annat. Så vi både satt och njöt under ett parassoll i en timme innan vi begav oss hemåt. Härliga em/kväll! Nu sover sötnosen och jag har tryckt i mig andra cravingsen, mackor. Hur går allt plats?

Och en av de bästa sakerna är, att jag bestämde mig för att testa förra årets uv-dress på Sam i samband med blöjbytet och weheee den passade precis. Perfekt! Den var ju stor förra sommaren men nu funkar den denna sommar med, överlycklig blev jag som kan lägga pengarna på annat. Vagn tex, denna eviga vagnfråga... vi skall ju behålla Bugaboon såklart, köpa till ståbräda och byta vaarukorg då den är trasig. Men vi måste ju ha en syskonvagn med... men vilken...


finns några jag funderar över... babytravel jogger, babyjogger, teutonia s4,  urban jungle... eller har ni någon annan att rekommendera?

 


Ny uv-dräkt.

Har betalt räkningar med min heltidslön weeee!:) Det är något alldeles speciellt att få in en heltidslön på kontot efter att bara ha jobbat i princip halvtid. Hade ju arbetstid på skolan mellan 08-13 och det kallar jag shyssta heltidstider!

Hur som så tror jag det blir en sväng till barnbutiken efter att jag hämtat Sam på dagis. Behöver spana på en ny uv-dräkt, sådana är ju perfekt nu när det är sommar, och mycket sol och bad. DÅ känns det tryggt att veta att de är så bra skyddade och att man bara behöver smeta in där den inte täcker. Men skall kolla hur vår gamla ser ut, om han kan ha den vore det ju toppen, för alla som köpt en sådan dress ngngng vet ju att de inte är billiga. Puh!

Sen skall jag faktiskt lämna in ett par Mexxbyxor jag köpte till Sam där med för max två veckor sedan, och där är redan ett hål på rumpan, tycker det är lite dåligt och skall höra vad de säger. Köper ju trots allt ganska så mycket där så jag antar att de är mån om att behålla mig som kund ;)

Tänk att det är midsommar imorrn, hoj vad tiden går. Vad har ni för planer?



Så fint grönt det är i naturen nu! Hums dax att göra något åt min utväxt ser jag!


Mackmani.

Hjälp jag har drabbats av mackmani! Är helt tokig i mackor och kan äta huuuuur många som helst, och det trots att jag ätit lunch precis! Pyttsan vart skall detta sluta? Med att vi får gå till affären idag igen och köpa ett nytt paket? Säkerligen. Hur som helst är gurkmackor det bästa jag vet, är dessutom enkelt att göra i min mackpanik!

Vägde mig ju hos bm i måndags och väger nu 68 kg, det vill säga ganska så exakt 9 kg upp sen inskrivning. Helt ok faktiskt. Gick upp sammanlagt 13-14 med Sam och då föddes han 9 dagar över tiden. Får se om mina mack och glassfasoner gör att denna vikt blir ännu större än med Sam eller hur det blir. Nå bm sa att min viktökning är helt normal, och jag känner mig inte speciellt stor. Klart allt är tungt, men bor man utan hiss så gör man...kanske därför jag inte gått upp mer heller?


Morning.

Uppstigning 07 och jag var riktigt pigg! Men kan man bli annat med ett barn som busar och är glad från första stund han öppnar ögonen på morgonen? Nej då är det lättare, plus att solen ju redan sken vid det laget. Underbart!

Vi har ägnat morgonen åt att lägga pussel... och Sam är grym, jag blir riktigt förvånad när han lägger tio bitar utan problem och att pusslet rekommenderas från 3 år. Det är ngt mer barn och minne, samma gäller memory. Kom ihåg att man alltid blev slagen på näsan av barn när man spelade med dem innan.

Nu när plutten är på dagis så skall jag faktiskt försöka vila idag, alltså med det menar jag sitta ner, inte sova. Igår flög jag omkring som en tok och jag behöver faktsitk vila med ibland. Imorrn är det ju midsommarafton, pojkvännen jobbar ju fortfarande med vm, stackarn är helt slut nu. Så jag får se vad vi hittar på, ngt mysigt skall vi ju göra iaf.

Nu skall jag äta upp mina jordgubbar, dricka mitt vatten och njuta av ännu en skön sommardag!


Böcker är underskattat.

Jag älskar verkligen sagornas/böckernas värld! Det är helt fantastiskt skönt att kunna sjunka in i en bok och inte minst att läsa för Sam, det är verkligen något jag prioroterar. och det finns så många fina böcker.
Fick bland annat denna fina bok av mamma/mormor när hon var på visit i helgen. En från goboken men fina bilder och alldeles sådär lagom lång och mysig att läsa. En riktigt bra barnbok som har ett budskap! Sam gillar böcker och ikväll innan sovning så läste vi tillsammans. MYSSTUND!

Mina föräldrar läste alltid för mig och min bror när vi var små och det var en mysig stund på kvällen. Sen att de fick läsa samma bok 77 dagar i rad det var ju en annan sak!;) Men hur som helst så tror jag att det ger barnen så mycket, koncentration, avslappning och fantasi, och inte minst att man lär sig ord och att läsa, det tror jag.

Jag var ganska så tidig med att läsa, kanske beror det på just detta.
Hur som helst, den mysstunden på kvällen med Sam är verkligen urmysig och guld värd!

Läser ni för era barn?



Napp och mina åsikter.

Har ibland fått frågor gällande hur jag ställer mig till att barn har napp eller inte.
I den frågan är jag egentligen ganksa så öppen.

SKönt att barn kan ta napp och komma till ro om de är ledsna, upprörda, trötta eller bara mammiga/pappiga.
Och skönt att inte ha napp om ngt annat kan trösta eller för att slippa den perioden då det kan vara jobbigt att sluta med napp.

Men annars... det är väl helt upp till var och en om man vill att ens barn skall ha napp eller inte, det anser iaf jag.

Sam har ända sedan pytte tagit napp och har alltid kommit väldigt gott till ro av nappen. Numera är nappen enbart en liten del av dagen med undantag för förkylning eller helt enkelt dåliga dagar där han själv vill ha mycket napp.
På förskolan har de ju bara napp när de sover, det villsäga 1-2 h om dagen. Och sedan har Sam napp när han sover eller myser i soffan på kvällen. ELLER om han lyckas hitta en på golvet eller ngn annanstans hemma, han älskar ju napp. Men om jag frågar om jag kan få nappen så tar han genast ut den och ger till mig, så han kan lika gärna vara utan, men tycker den är god!

Så jag är inte så jättepetig, men ser helst att nappen inte sitter inne bara för att, utan av en anledning (ledsen, upprörd eller bara mysig) och för min del tycker jag att S fortfarande är så pass liten att det är helt ok med napp, och jag menar... det är inget som oroar mig... det är ju knappast så att han kommer ha napp när han är 5 år.

Tror inte man skall göra så stor deal av det med napp, barn är olika och har olika sugbehov och alla föräldrar har olika åsikter som jag tycker man skall få ha. Detsamma gäller amning, en del kan amma utan problem, en del är det jobbigare för, en del vill inte och en del älskar det. Det är upp till var och en och jag tycker inte det är ngn big issue...

Kort och gott...var och en tar de beslut för sina barn som man tror är de bästa, det tror jag iaf!

Vad anser du om nappfrågan tex?

Kodak moment.

Tog med Alice ut på gräset en timme i eftermiddag, och fick till denna bild. Är det inte ett kodak moment så säg!:)

 



Har ni lyckats få till ett sådant fotomoment någon gång?


Sötnosarna.

Igår hade vi ju besök som jag skrev innan. Och det var så sött när S satt i S knä och de lekte med ett leksakståg. Som att Sam kände sig så stor och tog hand om henne som är 9 mån yngre!:) Jättegulligt!

Nu har jag ätit lunch, tvättat håret och nu funderar jag på en nap a la 15 min, skulle vara riktigt skönt faktiskt innan jag beger mig ut på jordgubbsjakt! Gäller väl att fylla på förrådet nu inför midsommar sedan är ju folk som tokiga!

 


En avkopplande stund i solen.

Nu har min lilla dagispojke blivit lämnad av pappsen på dagis, en något trött pappa idag så idag fick S börja halv tio istället för nio. Men det gör ju ingenting, då fick vi mer morgonmystid hemma istället. Hur mys som helst.
Nu sedan jag blev ensam hemma så har jag tvättat flera maskiner så nu är tvättkorgen tom, haleluja vad skönt!
Sedan har jag diskat ur alla flaskor, diskmaskinen är ren, sängkläderna ihopvikta och så har jag fixat en del med det administrativa, SKönt!

Så nu skall jag unna mig en stunds avkoppling på balkongen med två tidningar, Mama och Dam där allt om bröllopet står som jag vill läsa om. Så en stunds njutning innan det är dags att ta itu med lunchen.

Sedan har jag nog inga andra direkta planer på min egentid innan Sam hämtas från dagis. Skall bara upp och köpa frukt på torget, jordgubbar och något mer smaskigt så jag får upp järnvärdet. Sen blir det nog till att ta med katten ut och sätta sig en stund ute så hon får spralla av sig lite med, det gäller att passa på när man har möjlighet. Skulle egentligen börja ta itu med alla foton som är osorterade och inte i album, men får se hur långt jag hinner, man behöver ju inte göra allt på en och samma dag faktiskt.

Har ni med sol hos er?




Sam tyckte allt att pappa skulle skynda sig nu så han kunde få leka på dagis, han var ju faktiskt 30 min sen haha.

Tävling.

Åh detta söta settet skulle jag inte ha något emot om jag vann!



”Jag tävlar hos Edvinsmamma om ett grönt babyset i strl 62/68 o ett kort (allt tillsammans värde över 400 kronor) från Johanna Form & Design. Var med o tävla HÄR du med!”

Back on track.

SÅdär ja, här har ni mig igen! Ni kan ju gissa varför jag varit lite off de senaste två dagarna? Jo mitt skrivbord på datorn råkade hamna upp och ner och jag blev helt yr av att kolla på datorn. Så jag tog mig friheten att skaffa mig ett liv dessa dagar;)

Och japp nu är höstblåsor, virusprickar, ögoninflammation och tredagarsfeber(högst troligast) avklarat på en vecka, stackars Sam men nu tamej tusan hoppas jag vi kan få hålla de dära bacillerna och virusen borta från oss!

Sen har ju bästa mamma/mormor med varit på besök så då sitter man såklart inte vid datorn. Vi har shoppat lite, ätit gott, pratat och sett bröllopet... gud så fint och vad trevligt vi haft! Följde henne till centralen igår och vinkade hejdå (ses om jag är pigg och S redan på måndag eftersom vi skall ner, pojkvännen jobbar ju med vm dygnet runt och pappa/morfar fyller år, plus att det är en jätte folkfest hemma den veckan)! Sen gick vi och åt korv och spanade lite i affärer. Köpte med de coolaste skorna till Sam. Sista paret i innerstan, de var ju på rea, 100 kr billigare än vanligt. Me like och han gillar dem med, coolungen! Sen kom pappsen/pojkvän och hämtade upp oss, och så åkte dem och åt pannkaka och jag gick på bm-besök. Det gick bra där, har dock lågt järnvärde (110) men har ökat med en tablett. Och lågt blodtryck, 98/60 nåt... men bättre lågt än högt så hoppas det håller sig lågt. Socker 5,8 och hjärtljud 142 tror jag det var. Sf-mått 29 och nästan på mittkurvan. Summasummarum, så länge allt ser bra ut är jag glad som en speleman! (Just nu lever bebbe rövare i magen... ochjag undrar hur bebis ligger egentligen... på tvären?

Idag har söta Gabby och hennes dotter(min guddotter) varit här och käkat på uteserveringen, gått en sväng, gungat lite och sedan när Sam kom från dagis har de härjat här hemma och varit så söta mot varandra. Sam ville bära henne och ha henne i knäet ;) Han gillar bebisar! Sötaste! De åt spagetti och köttfärssås för fulla muggar och vi tjejsnackare för fulla muggs mellan varven! En bra dag helt enkelt!

Sådär ja, lite summering... vad har ni gjort? En liten kommentar gör denna speleman glad!

 

Det var så sött igår! När vi kom hem hela familjen så satte sig S på en halvhög sten utanför vårt hem och så pekade han till pappsen att han minsann skulle sitta på dendära stenen mitt emot honom...

 

"Pappa sitta dääär" sa han flera gånger. Så pappsen fick snällt sätta sig på stenen som var 3 cm hög typ... i sina kavajbyxor... lätt att komma ner i den sitsen när man är vuxen (läs stel) Som jag skrattade ursäktad som jag var (hade jag satt mig där hade jag suttit där ännu) just åt att Sam verkligen bestämde över pappsen!:) Me like!


Besök och bröllopstider.

Sorry för dålig upd! Men jag har helt enkelt inte haft tid eller ork. Veckan som gått har till en början kantats med feber och höstblåsor. Sedan virusprickar, hosta och hög feber igen. Puh! Stackars barn! Troligen var det sista tredagasfeber eftersom den höll i sig i ung tre dygn och nu på fjärde har Sam utslag på främst rygg men lite mage, och det är väl vanligt efter den feber har jag förstått eller?
Men sen i förrgår har han varit sval och feberfri så jag hoppas mig tusan att vi får slippa en massa sånt skit nu. Har inte tid eller lust, och tycker så synd om gullebarnet att inte vara i form, men nu så hoppas jag att vi fått lite mer immun. Jag har ju min sablans sega hosta som håller mig vaken om natten fortfarande, MEN det kan jag ta. Bara Sam slipper. Dock är det segt när man väcks av den vid 03 och bestämmer sig för att istället vara uppe för att hostan är för dryg för att sova, icke normalt aiight? Men men det finns värre saker och nu skall jag sluta gnälla över mina skrupler! Jag är glad och har finaste familjen så lite sånt får man nog snällt ta!

OCH sen är bästaste mamman på besök, vi har kikat bröllop (åh vilken vacker klänning, och vad fina de ÄR!) ätit gott ute, shoppat lite och myst hemma och såklart busat med Sam som tycker det är jättekul att mooommooo är på besök! Efter lilla nappen nu skall vi nog ut på promenad och handla lite gott inför kvällen och mata ankorna. Känner för att ta med kameran med och ta lite fina bilder!

Kram på er!

Ny dag.

Imorrn hoppas jag minsann på en ny dag utan en massa virus och baciller här hemma. Främst för lillplutten. Mamman klarar sig alltid, även om det var riktigt drygt att vakna vid 02 inatt av att halsen gjorde ont som rivjärn. Men VC-besöket på fm visade enbart på virus, skönt att det inte är bakterier iaf. Men ibland önskar man att man bara fick en tablett som tog bort det onda i halsen. Hostan är jobbig den med, men receptfri hostmedicin finns ju.

Plutten hade feber efter sin nap, så vi bestämde oss för att åka till lättakuten för att kolla en extra gång. Det tycker jag är viktigt, en gång för mycket än för lite. Men hans sänka var bra så virus konstaterat igen. Och antibiotika för ögoninflammationen som vi har gett nu på kvällen så hoppas ögonen är bättre redan imorrn. Måste vara jobbigt att det geggar igen så snabbt. Lilla hjärtegullet!

Nu verkar han inte varm iaf så det är skönt, undrar varför man får feber... kan virus ge feber, ngn som vet?

Nu skall jag krypa ner jag med, hoppas på en natt utan halsont och massa hosta för oss två, mest för Sam förstås.

Kram på er! Hoppas ni har överseende med att bloggen inte är jätteaktiv, Sam kommer ALLTID i första rummet!


Host host.

Gokväll!

Älsklingen sover men har fortfarande kletiga ögon, stackarn. Salvan som är receptfri är allt annat än lätt att ta. Men jag har försökt badda med vatten och tvätta med ljummet vatten. Hoppas det ser bättre ut imorrn. Var inom bvc och frågade om hon tyckte vi skulle sätta in antibiotikakrämen, men hon tycker vi skall ge det några dagar till och se om det blir bättre. Så vi kör på det, går det utan antibiotika så är det det bästa. Men om det är nödvändigt så självklart.

Vi var ut en stund på fm idag med, var skönt väder och vi bytte byxorna som jag köpte till Sam igår till en storlek större, fattar inte att de gör midjan så vansinnigt liten på tightare byxor. Visst om benen är tighta men barn brukar ju vara lite rundare över magen, iaf inte stuprörsmodellen. Träffade en kompis där och pratade lite medans S röjdre i butiken, gungade häst och lekte med pussel! :) Han är verkligen jätteduktig på pussel, och pekar direkt vart bitarna skall vara och lägger dem oftast rätt med, stolt som en tupp blir mamma. Eller kanske som en höna?;)

Gick sedan och skulle köpa glass, och stöter på min arbetskollega och följer med dem till parken där mina gamla skolbarn är och leker, så vi stannar där ett tag med och äter glass med dem och leker. Alla vill leka med Sam och han hoppar nöjt upp bak på en cykel och låter sig skjutsas av eleverna. Smart drag det där!:)

Vi gick sen hem och slocknade båda två!

Min hals känns rivig, och jag har lite hosta med, får kolla med VC senare i veckan om det inte lagt sig.
Hoppas vi blir krya snart, för lite snabbt bestämt kommer kära mamma till helgen och hälsar på. Trevligt sällskap och lite avlastning är precis vad som behövs när pojkvännen jobbar så mycket. Så om S är bra skall vi in till stan och spana bröllopsparet på lördag! Kul!

Nu skall jag dricka lite te, sen vila!


Höstblåsor och virusprickar.

Var till barnläkaren på morgonen och hon tror det är höstblåsor och virusprickar. Och så har han en förkylning som sitter på ögat med, så det är som en ögoninflammation. Stackarn, han är helt geggis i ögat. Köpte salva för det, men den är jättesvår att ta ensam då man skall ta den innanför ögonlocket, har försökt badda lite med den, men pojkvännen får hjälpa mig när han kommer hem. Fick en receptbelagd med som vi skall hämta ut om denna inte hjälper! Hoppas den hjälper!

Nu sover sötnosen iaf, i i sin fotbollströja. Hoppas han får sova gott.  Har ju varit ute i fm, handlade lite, apoteket, mat och lite kläder. Sen åt vi på pizzerian med en kompis, matade fåglarna och lekte en stund i lekparken. Barnen var pigga ( S kompis har med samma utslag) och tyckte nog det var skönt att vara ute och leka eftersom vi varit inne i princip hela helgen pga feber och sådär.

Vi somnade båda två hemma sen, och sov i två timmar, SKÖNT!!

Sen har vi busat, och S har varit pigg, så jag hoppas han slipper febern och att utslagen försvinner snart. Man blir så maktlös när de små har ngt sådant!

Nu skall jag mysa ner mig bredvid min älskling!

Hoppas ni har det bra!




Höstblåsor?

Har varit lite sparsam med bloggandet då Sam verkar fått höstblåsor? Tydligen går det på förskolan fick jag höra av en kompis vars barn med går där. Jag kan dock tycka det är konstigt att fröknarna på Sams avdelning inte sagt ngt till mig om det. Well... är iaf prickar runt munnen, fötter, ben och lite varstans. Mammas älskling!

Skall boka in en läkartid imorrn, verkar som ngn form av ögoninflammation med kommit, stackarn!

Har era haft höstblåsor? Hur länge satt de i och fick de feber av dem?

Mysa innedag.

Idag har vi enbart varit inne och myst. Eftersom S har haft feber idag också så tyckte jag att vi skulle vara inne och ta det lugnt. Man vet ju när man själv har feber, då känner man knappast för att gå ut. Även om han varit pigg en del så har vi vilat, sovit lite båda två, myst framför teven under täcket och ätit extra mycket glass som man ju får göra när man är lite krasslig tycker jag.

Kompisar var över en stund, och jag fick även hjälp med att koppa in Nintendo Wiiet så jag kan spela Mario, var ett tag sen, men nu är jag sugen på att spela det är så kul!

S sover i vår säng ikväll, vill att han gör det när han är krasslig, gav honom lite alvedon och nu sover han gott och känns mindre varm. Skönt! Hoppas han slipper febern imorrn så kanske vi kan få ut med grannarna en sväng.

Nu skall jag äta upp mina jordgubbar och spana lite hus på nätet, blev lite sugen när jag läste Sköna hem innan!

Ibland önskar jag att dygnet hade fler timmar, eller ganska så ofta önskar jag det. Jag har en massa små projekt jag skulle vilja hinna med. Och även om jag ju har egentid från halv sju på kvällen så är det så mycket annat jag vill göra då, som att umgås med pojkvännen, se film, umgås med vänner, eller bara slappa i soffan.

Ännu ett tecken på att tiden rusar iväg... Sam på stranden i blekinge för ett år sedan ca. Då satt han mest still och åt grus, tror det är lite annat som gäller nu!:)

Älskade, vackra barn!


Pluttis.

Hade en kompis och hennes barn över precis! Mysigt! Sam busade och röjde som vanligt, men nu på kvällen verkade han ovanligt gnällig... inte konstigt när termometern visar feber. Suck! Stackars liten, avskyr när det är ngt! Han har fått alvedon och välling och sover i mitt knä min lilla älskling. Hoppas febern är borta tills imorrn.

Måste få lite mat i magen nu, blir nog ngt snabbt... vill inte sätta igång ngt som tar tid om S blir ledsen!

Kram

Im Blue.

Blått är flott. I alla fall om man är lite brun. Och jag hoppas man har lite tid att fixa till den färgen nu när man har SOMMARLOV! Underbara känsla att jag är ledig, och en ännu bättre känsla är att jag faktiskt varit ute i arbetslivet, fått en stor dos social bit, testat mina kunskaper, fått ännu en merit som kalssföreståndare på CV:t och att jag nu är mer än peppad över att ha arbetat klart igen! Det är en skön känsla!

En känsla som jag firade med lite shopping, passar ju alldeles utmärkt en sådan här regnig dag som det är i Stockholm idag!



30 fulla veckor.

Och ytterligare nyheter blev ett flätat hårband, ett par Rayban-fejkade solbrillor som är riktigt shyssta, ett par shorts och ett baslinne.

Uppskattning.

Tycker ibland att man kan vara lite dåligt på att överraska när det inte är ngt speciellt! Födelsedagar, och andra högtider känns som självklara... men det tycker jag att det är annars med. SÅ idag köpte jag blommor till min käre pojkvän för att visa min uppskattning. Och så bakade jag STORA klasskakemuffins! Hade tänkt köpa rosor, men eftersom vi har en pojk som gärna pillar på blommor så är sådana med taggar inte så bra, så det fick bli sådana här fina röda istället. Och han blev glad såklart! <3 Och nu är även våra magar glada av goda muffinsar som är bakade i nya muffinsplåten och till det god cola i de nya rosa muggarna för 10 kronor styck som inte kunde låtas bli idag. Somriga och fina OCH billiga.

Vi har storhandlat och nu är det så fullt att vi inte ens fick in allt i frysen utan fick lägga lite i kylen som får tillagas de närmaste dagarna. HUh, så fullt har vi nog aldrig haft... uppladdning inför mycket jobb under VM så jag skall slippa kånka allt själv, omtänksamme sambon som alltid!

Sam har haft dille på "mormor"-ordet idag och sagt det flera gånger, till mormor i telefonen med så hon blev stolt! Han har även haft dille på cyklar i parken som alltid... och han är ganska så orädd av sig kan man säga och kör på som bara den. :)

Vi träffade på en kompis och hennes två barn, varav en är 1 månad gammal. Gud vad små de är, inte klokt ju!

Nu skall vi ha myskväll, imorrn börjar VM. Men skönt att det inte är nattjobb och lite skönt att Sverige inte är med, mer humant jobb för pojkvännen då!

Kram på er!




Inte utan balsam.

Är ju bortskämd med en mamma som är frisör och får alltid en massa bra produkter till håret av henne. Så det är en kostnad som jag inte har. MEN nu är balsamet slut och jag är tvungen att ha vettigt balsam, vägrar affärbalsam. Så jag köpte ett balsam och en lätt inpackning idag eftersom de med är slut. Buhuu de som var så bra, hade en nu sist som doftade pineapple, mumma!
Men jag valde några produkter nu mer vettigt pris eftersom jag trots allt inte vill lägga för mycket!
Har tvättat håret nu och det är på tork!:) Det är först när jag sätter borsten i det och när det torkat som jag vet om det är bra eller inte.

Ser i detta nu att det regnar ute, lite mysigt faktiskt. Det har ju inte regnat på massa dagar... och det är jag ju såklart glad över då jag älskar sommaren och allt mys och bus utomhus med familjen. Men lite regn friskar upp. Så regna hela natten och kom med strålande sol imorrn! Check!

Vi har myst i parken och sedan gick vi och handlade. Sam är så söt han sitter i vagnen och drar en kundkorg bredvid och vill lägga ner det jag skall köpa. Sötnos! Köpte sedan hårprodukterna och hämta en kebabsallad innan hemgång. Då Sam fick redan-klar spagetti och köttfärssås som pappsen gjort! Eftersom de har sommarfest på jobb ikväll så behövde jag ju inte laga ngn middag till oss eftersom det redan fanns till S, så då slog jag alltså till på en god kebabsallad, mums vad goda de är!

Kan inte nog säga hur impad jag är över S ordförråd. När jag visade honom ett bordsunderlägg med späket Laban på så sa han Spöke! Och sedan säger han Moa och Malin som är en på hans avd och ena fröken. Hon brukar krama honom på morgonen och han blir då spänd och generad, sååå gulligt! Jag måste få se det ngn gång.
Pappajobba, och pappabil är vanligt förekommande ord med. Pappa är populär just nu, funkar nästan bättre än mig, även om jag såklart funkar... men pappa är väldigt poppis!:)

Nu sover mitt hjärtegryn, stora hjärtat är på sommarfest, bebis i magen sparkar och jag skall slappa framför Sofis mode! Ha en mysig kväll!





Sötnosen gillar mammas väskor!



En av de fina presenterna från klassen!

Sommar och sol.

Det bästa med att vara lärare är att man får uppleva skolavslutning varje år och får fina presenter;)
Fick massa fint idag, badlakan, ett axplock av massa fina oljor, glassogram och en bok! Och då har jag bara jobbat med klassen i 3 mån. Men det märktes att de uppskattar det jag gjort för dem, och det var många som med sa det idag. Jättekul att höra!

Nu när det är lov så kommer tröttheten smygandes, man släpper ju lite på alla måsten och blir helt sänkt. SKall dock jobba veckan ut med lite fix, men det är ju inte ansvar på barnen då. Nu däremot väntar nytt ansvar, men ett supermysigt sådant, skall hämta min guldklimp på dagis! MYS!



29+5


Skön sommarläsning.

Glow.

Har precis smetat in mig med en väldigt oskyldig bus-kräm. Den bygger sakta upp en brun nyans utan att se faked ut. Det gillar jag! Avskyr den känslan av kladd och superbrun på en dag. Men jag vägrar ha helt vita ben och armar till en vit klänning jag tänkte ha imorrn!

Vart så förvirrad innan och tänkte vad jag skulle ha på mig imorrn, haha, tur jag kom på att det är skolavslutning så jag inte kommer med en enkel randig tröja! Men de är nog inte förvånade på jobbet isf, finns nog ingen som har undgått min förvirrade själ!

Nu skall jag krypa ner, sov gott sötisar!

Inför avslutningen.

EN hel del att fixa nu inför skolavslutningen och överlämning! Idag tex gick flera timmar åt till att göra små diplom och laminera dem så de kan hänga dem runt halsen och förhoppningsvis vara lite stolta att de klarat av ettan! Ja sådär malliga som bara barn (och jag) kan vara!:)

Men resultatet blev helt ok. Och egentligen skulle jag bakat och bjudit på, men som policy får skolan inte bjuda... så jag hintade om att ingen hindrade dem från att ta med och bjuda istället, så vi får väl se hur många som bakat något! Hoppas på måååånga goda kakor!:)

Idag är en sådan dag då jag har bloggtorka det får ni ursäkta, vissa dagar är sådana. Men ni kan alltid pigga upp med en kommentar så blir säkert morgondag inte densamma!

Sam har fortfarande hosta, hoppas den släpper snart. Gav lite näsdroppar och sög lite med snorsugen, som han tyckte var Såååå kul och sa mer mer mer hela tiden.. haha, fick sätta stopp efter ett tag. Hoppas förkylningen släpper snart, jag menar det är ju ändå juni.

Pojkvännen jobbar undan några timmar så jag skall läsa Sköna hem och slappa lite till innan sovdax.

Kram på er!



Förresten maten jag testade idag var riktigt god. Det tyckte dock inte Sam, men kan ju vara för att han är snorig, vad smakar gott då egentligen? Tur vällingen slank ner iaf, lilla älskling!


Barnmat.

Åh för en gångs skull vet jag vad jag skall göra för kvällsmat, vilken lättnad! Haha.
Tycker alltid det är samma man dukar fram, enformigt och lite trist... speciellt då man vill att S skall få i sig allt nyttigt och nya smaker, och då man vill överraska pojkvännen med något nytt på bordet när han kommer från jobb. Men idag var en av elevernas mamma och föreläste lite om hälsa och kost för barnen, jätteintressant. Sedan lämnade hon en bok till mig om barnmat och fakta! Superduper snällt! Och så fick jag en burk Omega3 med, har hela skåpet fullt men jag tackar inte nej till fler, jättegullig människa det där. En sådan mamma som man vill ha i klassen! Alltid positiv och glad! Underbart!

Så idag vankas det Quorngryta till middag, tror jag kan bli riktigt gott faktiskt. Och inte något större projekt heller eftersom vi skall iväg ikväll!

Nu vila, sedan hämta min uuuuundeeeerbara pojk på förskolan!<3





 

Vad lagar ni till era små?


Knytis.

När jag kom hem så sov redan Sam. Toppen att han somnade snabbt, men jag måste medge i min egoism att jag hoppades hinna träffa honom 10 min. Men viktigast är såklart att han sover sött och drömmer söta drömmar!

Var iväg på knytis på skolan, alla hade med sig sitt bidrag av mat och fika och man kan säga att det fanns att ta av. Sallader i alla dess former, bakat bröd, skinka, pajer, pizzor you name it! Blev en liten liten del som slank ner... var mest trevligt att umgås med kollegorna utanför skoltid och att träffa föräldrar. Kände mig bättre ikväll så det var inte en sådan hemsk upplevelse där man behövde samla energi för att orka, utan förkylningen höll sig i sitt schack ... nåväl den kommer väl inatt istället.

Nu skall jag ha mystid med pojkvännen innan det blir en tidig kväll, vill bli kvitt denna tusans förkylning någon gång!



Några av mina kollegor...på en av alla filtar. Själv satt jag på en stol, är man gravid så är man!:)

Hosthost.

Åh vilken seg hosta att hänga i. Och för att inte tala om när jag vaknade imorse och det kändes som att huvudet var så tungt. Och snorig på det, ja underbart va?:) Huvudsaken att inte bebis i magen märker av att mammakroppen är som den är! Kroppen är fantastiskt på så sätt att vissa delar inte har en aning om hur andra delar har det! Och hoppas verkligen inte Sam blir smittad, han har hosta och hoppas det stannar vid det och försvinner. Lite ledig från förkylningar och annat kan man väl få vara även om man går på dagis anser jag!

Känner av ligamenten lite fortfarande vissa dagar, och ibland kan jag känna mig öm i fogarna. Men jag har inget problem med att gå och så mer än att det är tungt så foglossningen tror jag inte det är och hoppas slippa det med. är väl sista energin nu på jobbet som tar ut sin rätt, skolavslutning på onsdag och ikväll är det knytis med familjer och lärare. Hade nog känt mer för det om jag mådde bättre, men bara att bita ihop och köra så det ryker!

Nu skall jag läsa lite i Sköna hem som dök kommit i brevlådan idag, dricka mitt mineralvatten och vila huvudet en liten stund innan jag skall hämta den största solstrålen i mitt liv, Sam!

Hoppas ni mår bättre och slipper förkylningar! Säg är det inte typiskt att man får dem på sommaren också när man borde slippa dem?


Sprall och bus.

Gick ut vid tre och kom hem igen vid halv sju. Flera underbara timmar ute i lekparken med kompisar! Träffade på kompisar och deras barn ute när vi skulle mata fåglarna och då gick vi till en annan lekpark där vi inte varit på länge och barnen busade. Sam var verkligen på strålande humör sådär busigt glad och skrattade åt det mesta, busade och ville åka kana kana kana! Älskling du är finast! Det är perfekt när man träffar på vänner ute så så man får det sociala och barnen får busa av sig! Bra kombo!

Nu sover vår älskling. Och en tonfisksallad skall avnjutas framför en hyrd film, Its complicated! Laters!

Hoppas ni haft en mysig nationaldag, min trötthet försvann så fort vi kom utanför dörrarna!





Favoritbilen utomhus.

Puh, jag har haft en rätt rejält dålig natt om man syftar på sömnen! Det har att göra med min sablans förkylning och täppa i näsan, svårt att sova bra när man måste ha munnen öppen och flåsar som en snigel i uppförsbacke när man andas för att få luft. Är bättre på dagarna då man är igång, men det är ju på natten man behöver sin dos sömn, speciellt nu vid förkylning och då sambon skall börja speeda på med vm i veckan och mer eller mindre jobba en månad i sträck. Och då finns det inte direkt utrymme för några förkylningar för vår del. Måste ha all ork jag kan!

Hade sovmorgon imorse, men den kallar jag inte sovmorgon eftersom jag vaknade kvart i sex då S och pojkvännen gick upp, sen dess kunde jag inte somna om och beslutade mig för att gå upp vid åtta.
Vid tio när vi tog S favoritbil - bobbycar scooter och gick ut för att köra ute - då piggnade jag till. Han tyckte det var grymt kul att köra utomhus och tog rejäl fart. Hittade även ett gupp som han gärna ville åka på några gånger.

Var några andra barn ute med som vi lekte lite med, innan pappa kom ut med varsin glasspinne till oss som vi åt ute allesammans. Stackarn somnade på soffan efter att ha jobbat till halv fyra imorse, och självklart lät jag honom sova några timmar. Var väl därför lite med som jag gav upp min trotsiga näsa och gick upp och tog över vid 08 så han skall få sova. Hur lönt är det att jag ligger kvar när jag ändå inte kan sova när någon annan behöver sin sömn lika mycket och faktiskt kan sova.

Hjälp vad jag babblar känner jag. Sam somnade med pappa i sängen efter att ha varit rejält trött, stackarn. och jag hoppas han sover en stund nu så vi orkar hitta på ngt sen igen!  Men nu skall jag vila mig och magen. Och duscha håret.


Vagntankar.

Var ju förbi och kikade på syskonvagn med tidigare idag. Gud vad svårt det är. Puh! Finns hur mycket som helst. Jag var inne på Teutonia s4 innan, men sambon tycker den är för bred och vill nog ha en på längden. Men jag vill inte ha en som är för lång på längden. Vilka ilandsproblem va? Kommer ju behålla buggan och köpa en ståbräda så den kommer vi ju alltid att ha. Men en syskonvagn behövs. Phil n Ted verkar så himlans smidig, frågan är bara hur den funkar när båda sitter upp, vill ju kunna fälla ryggen bra speciellt när de är små och sover mycket och då behöver stöd för ryggen. Smidig ett plus, nackdel att man inte kan fälla så mycket. Gillar Urbans med, den är smal för att ändå sitta bredvid varandra, men nackdelen är att barnen sitter utåt. Babytravel joggern är ju en prisvärd vagn, man får mycket för pengarna och när jag jobbade på babyproffsen så var det många som köpte den och de var nöjda de allra flesta. Suck... vilken djungel!  Ge mig tips!


Den lilla vita.

Gokväll! Har ni haft en mysig lördag?

Det har vi, om man bortser från en envis halskänning och snörvel som jag känner. Och Sams hosta förstås. De barnen i klassen har ju förkylningar hela tiden och jag är ju mottaglig för allt. Tror faktiskt snörvlet beror på svällda slemhinnor i näsan med. Men det är en världslig sak att jag är lite snorig, herregud bara det är mig så kvittar det!

Vi var iväg på shoppingtur och skulle ju hitta till skolavslutningen. Det blev aldrig någon av de jag visade förut, hann inte ens dit innan de stängde haha. Men det blev en annan vit som jag tycker är söt. Och sandaler och väska. Sandaler till sommaren i övrigt såklart och väska - det behövde jag en lite somrigare nu.

Sen handlade vi mat och GLASSTÅRTA på väg hem, Sam drog varukorgen och tycker det är så roligt att plocka ner varor. Haha busunge! Sen iakttog vi en dam som nöp av en bit av ett fikabröd och smakade, sedan tog hon något annat. Men tjena, mys! Vem vill köpa det brödet nudå? Kan säga att vi iaf gick förbi den lådan nu. Om ni undrade alltså?;)

Nu skall det fortsätta att bläddrar i babykatalogen, kollar på syskonvagn, kanske dags att iaf börja kolla på det. Buggan och en ståbräda kommer behållas eftersom jag älskar den vagnen. Men en syskonvagn behöver vi med, och det lutar åt....

Lates!


 

Less is more.


Det vackraste jag vet.

Sam precis innan sovstunden. Pill i håret och shysst slappstil halvt soffa halvt bord! Älskade barn!




Pill i håret är oftast tecken på trötthet!


Nap-dax och slapp-dax.

Medans sötnosen tar sin andra nap för dagen här bredvid mig i soffan så passar jag på att slappa lite eftersom pojkvännen passar på att jobba undan nu så vi kan åka iväg en tur sen. Anledningen för att det är Sams andra nap är för att han vaknade halv fem imorse och vid åtta var vi båda så trötta att vi somnade på soffan en stund. Skönt och mysigt! Så vi har hunnit med massa idag! Massa lek inomhus, mest sparka fotboll. Sen gick vi till lekparken och mötte upp kompisar. Där cyklades det och lektes. Och härligt väder var det med. Den parken är alltid full av barn så det är toppen att gå dit!

Nu har vi ätit en halvmisslyckad lunch, Sam fick lyxmaten och vår kombination var väl inte den bästa, men som sagt det var mat och vi är mätta nu. Vi busade i vår säng innan S skulle sova, och han vill gärna ställa sig upp och hoppa, men nu råkade han resa sig för nära kanten och ramlade, tur att han inte slog i sig, utan att rumpan kom först. Alltid lika jobbigt när de slår sig, man blir så hjälplös och får ångest för att man inte alltid hinner fånga upp. Men det får man nog räkna med, man är inte mer än människa och hinner inte vara med överallt. Och även om vi var där i sängen så var det omöjligt att hinna fånga honom. Well tur det gick bra!

När S vaknar skall vi troligen åka iväg och handla lite. Behövs sandaler och något att ha på sig till jobbavslutningen på fredag. Vill ha något i stil med det här, vad tycker ni? Vilken klänning är snyggast?







Sallad och vinst.

Glömde berätta att jag vann ett pris i en skoltävling vi hade. Vet inte vad priset är ännu dock, men nyfiken är jag allt och på måndag får jag veta!:)

Nu kom pojkvännen med mat, han pizza och jag kebabsallad. Den är jättegod.
Sen skall jag ta en långdusch och peela mig, samt smörja in mig med lite ny bus-kräm jag köpt idag, bara en lätt nyans. Men skall man ha klänning på avslutningen på onsdag vill man ha liiiite färg på benen!

Sen blir det film och mysfredag!

 

 


Pedikyr.

Jordgubbar och pedikyr, det är lite fredagslyx det! Jag kan inte med torra hälar det är inte snyggt överhuvudtaget så lite lyx unnade jag mig allt för att göra dem mjuka som sammet! Och nu har jag smällt en skål med jordgubbar, härligt gott och bra med järn! Har köpt nya omega 3 idag, trist inköp men nödvändigt, eller iaf en rekommendation från bm, och sådana följer jag!

Ikväll hoppas jag på SATC 2 på bio, vill vill vill se den!
Men innan dess en massa bus och upptåg med Sam såklart- det bästa av allt!
Pojkvännen är nog ganska sliten idag efter jobbfesten igår haha. Inte lätt att få upp honom vid 07, stackarn!
Men eftersom Sam ville upp vid halv fem och vi klev upp då så fick han ju sovmorgon ändå Ett bättre sätt att se på det!;)

Säkerhet.

Blev ingen rensning bland smycken faktiskt, utan istället har jag tagit lite magbilder. Man vill ju ha några att sätta in i album som jag var så flitig med när jag väntade Sam och som jag kommer ångra att jag inte varit lika flitig med denna gång. Men man skall inte ångra saker man inte gjort utan göra saker nu istället, illa fort! Mitt nya motto! Så idag blev det några bilder och nu har jag lagt över allt till datorn och i sin tur på externa för lite mera säkerhet. Måste ju vara säkert, det innehåller ju bilder på det mest värdefulla i världen, vårt/våra barn! Barn är verkligen livets stora gåva och foton får man aldrig igen om de skulle försvinna. Så nu känns det lite bättre när de är överförda.

Nu skall jag lägga mig och vila, hoppas näsan inte är lika snorig imorrn, men den har ju varit det ett tag nu så nu måste den väl snart sluta rinna. Man tycker ju det iaf.

Dags att krypa till kojs, trist att somna ensam, men nu när man varit utan pojkvänssällskap på kvällen har jag hunnit fixa en del saker som annars inte tas itu med. Så något postivit att vara själv iaf!

Kram på er!

Rensning.

Hej på er!

Vilka underbara dagar av sol!
Tänkte börja med att säga att Sam säger mitt namn nu klockrent, man hör verkligen att han säger mitt namn (sen att han menar dagisfröken, det kan vi neka) och det är så sött! Fröken sa att hon hört honom säga det idag när han vaknade efter vilan. Åh vad man blir stolt!

Pappsen kom hem vid fyra och vi var iväg en sväng, Sam lekte på en jättemysig lekplats med några barn. Det roligaste är ju lekstugan såklart! Sen gungade han och skrattade som en tok när pappa gungade högt och tog fart! Han har börjat gilla att gunga vilket inte varit en favorit innan då han velat hoppa ner efter 5 sek. Men nu gungar han gärna! Så det är cyklar, pappabilen och gunga som gäller numer, ja och vatten såklart.:)

Pappsen är på jobbuppdrag så jag tänkte passa på att rensa bland lite kläder och smycken. Kan ju vara kul att observera vad man faktiskt har, man glömmer ju lätt bort det. Imorrn hoppas jag på SATS 2 med en kompis, hoppas hon kan. Har hört att filmen skall vara bra så vill gärna se den, sen att det är i goda vänners lag det är ju såklart underbart!

Kram på er!



Finaste!

Äter för 25.

Det sägs ju att man skall äta för två när man är gravid, men jag äter nog bannemig för 25 åtminstone.
Min kollega skrattar åt mig så mycket mat jag äter och ändå inte är större, hon tycker det är lustigt hur det kan gå ner så mycket mat i min lilla kropp. Well. Haha idag var det köttfärssås och spagetti och jag åt två portioner, en massa sallad och idag orkade jag BARA ett knäckebröd annars minst två. Haha. Men jag kan inte hjälpa att jag rä hungrig! Jag skyller på att det är krävande barn jag har i klassen;P
Och dessförinnan blir det frukost, förmiddagsfrukt och ja... ni hör ju. Men sist hos bm visade vågen på stadig 6,5 -7 kg plus. Det tycker inte jag är så farligt. Gick ju upp 14 totalt med Sam och då kom han nio dagar över tiden.

Så nu kommer jag fortsätta äta helt enkelt, har ju nyss klämt en skål med jordgubbar :)


Gokväll.

Mätta i magen är vi! Och nu tänkte vi nog lägga oss i sängen och titta film på datorn! Tycker det är en bra tradition, då får man tid till att prata, närhet och se film utan att klockan blir alldeles för mycket vilket den lätt kan bli med allt man skall fixa för kvällen. Tacosen smakade gott och bebis kickar i magen som tusan nu, tror tacos känns igen och blivit en favorit kanske?;) Eller kanske det är läsken jag drack?

EN sak jag skall ta itu med när jag har semester är FOTON. Skall framkalla en massa sätta in i album och dona, blir aldrig av annars och jag vill ha fina album att ta fram och visa för nära och kära, en helt annan känsla än på datorn. Så det är en av tusen saker.

Men nu filmdax. På bilden är jag på väg tillbaka med Fishtank som jag hyrt efter att ha hört mycket bra om den. Dock tyckte jag den var ganska händelselös och ganska så flat för min smak. Har sett bättre filmer om man säger så. Förresten Satc 2, hur är den?


Kvalite systemkameran, skillnad eller?

Vi tar en sväng med cykeln vettja.

Vilken härlig eftermiddag/tidig kväll vi haft i parken bland alla andra som också tyckte det!

(Jiks, när jag skriver detta nu, och inväntar pojkvännen för Tacos ikväll, smakar jag på en bit gullök och hjälp vad illa jag mådde av den, fick som halsbränna, iiiih!)

Sam älskar verkligen att cykla som ni nog kan se av bilderna. Men det bästa av allt är att han springer snabbt till en cykel på dagis på morgonen, han hinner knappt vinka hejdå till pappsen. Mysunge!

Sam ord just nu: Åka pappabilen! Upp och hoppa! Tut tut Sam! Fler och fler ord kommer i följd!

Det var så himlans gulligt imorse när Katten satt i fönsterkarmen lite gömd bakom rullgardinen och tittade på fåglar och S går fram och lyfter på rullisen och säger Tittut Aiiice! (Alice heter hon)! Han gjorde det flera gånger!

Nu hoppas jag pojkvännen kommer snart för gud vad hungrig jag är! och att det blev tacos är ju inte helt ogott det heller, fick nästan panik när jag inte hittade ngn köttfärs i frysen innan. Crawings?



Folsyra of course.

Hej på er!

Har ni haft en bra dag?
Solen skiner, fåglarna kvittrar och måsarna kraxar det kan väl inte bli bättre?;)

Kom precis hem och har kastat i mig en tallrik fil med musli och hinkar ett stort glas mineralvatten. Man är dålig på att dricka i denna värmen, men nu så. Var inom och köpte Vitaminer och lite sf bland annat på apoteket. Det är helt sanslöst vad vitaminer är dyrt. Detsamma med frukt. Allt som är nyttigt är dyrt och tvärtom. Tycker de borde sälja frukt billigare så mycket som jag äter och då skulle säkert fler äta mer nyttigt och mer frukt och grönt, det tror jag iaf! Blev iaf folsyra som ju är extra viktigt när man är gravid! Man känner sig som en pillertriller när man knaprar järn, folsyra, omega 3 och några av varje! Men bara bebis mår bra så klart jag äter dem! Inget snack om den saken!

Nu skall jag vila mig en kortis innan det är dags för dagens höjdpunkt: häääämta eeeelskliiiingen!

Njut av dagen, för du har väl också sol hos dig?


Myslinne.

Såhär när man skall krypa ner under täcket, mysa och bara slappna av en liten stund innan läggdags, då kommer jag att tänka på detta fina nattset som jag spanat på två gånger på Hm. Nästa gång slår jag nog till! Tycker det är så himlans fint! Passar nog perfekt till magen nu, och är sådär härligt romantiskt och somrigt! För en gångs skull blir det ett vitt jag köper isf. Nu när man börjar få lite färg är man ju inte längre som en spöke! Tror inte pojkvännen hade tyckt det var så kul att vakna upp bredvid Frankensteins moster, men han gillar detta han med, det vet jag utan att behöva fråga.

Skall som sagt krypa ner, men först tvätta av sminket och borsta tänderna såklart. OCH dricka upp mitt mineralvatten!

Kanske kommer lite bilder från den riktiga kameran sen OM jag orkar. Kvaliteten är NÅGOT bättre med systemkameran. Men först skall jag joina min pojkvän som bevakar Söderlings match, spännande!


Lax i ugn.

Får man skryta om sin egen mat? Isf gör jag det idag! Det blev lax i ugn och det blev supergott. Enkelt men gott. Och bästa av allt, det sköter sig själv i ugnen!

Här kommer mitt recept om ni vill testa!



Lax i ugn.

4 Laxfileer.
Färska champinjoner.
Creme Fraiche.
Körsbärstomater.
Gul lök
Ost.

Lägg laxfileerna på en bädd av creme fraiche. I mitt fall valde jag tomat och basilikasmak.
Krydda fisken.
Dela körsbärstomater och fördela över fisken.
Skiva champinjoner och lägg över.
Skär löken i skivor och lägg över.
Lägg över ost.

In i ugnen i 45 minuter.
Servera med lite färska grönsaker och Ris!


Perfekt att spara som mat till Sam imorrn med.
Förresten ni som har små, vad äter de? Recept och förslag mottages gärna!!


No more zyx.

Gulp vilken ångest jag fick imorse efter att ha tagit en ZYX  (och två igår) innan jag kom på att läsa på paketen att de ej skall ätas av gravida. I bipacksedeln stod det att det inte finns någon forskning på dessa och därför ej bör ätas. Snacka om ångest jag fick! Men jag hoppas att det inte skall vara någon fara, det är väl värre om man överkonsumerar eller så. Jag menar det finns ju de som röker under graviditeten, dricker, äter ostar och tar det mesta med en nypa salt. Men sådan är inte jag! Jag tycker det känns jätteonödigt att dricka vin även om rön säger att det till viss del är helt okej. Och jag är noggrann med att välja pastöriserade ostar. Så jag hoppas att bebis av denna lilla dos inte märker av, håller tummen hårt hårt!

Nu skall jag göra lax i ugn, första gången och hoppas det skall bli gottigottgott!

Har klippt lite av Sams söta lockar i nacken idag, var tvungen då det blivit aningen för långt även om jag tycker det är SUPERSÖTT med lite halvlångt hår på små pojkar. Tredje gången han blir klippt, men första av mig och det SYNS att det inte är ett proffs som gjort det denna gång, men hur lätt är det när han inte sitter still, så jag får vara nöjd!:)

Fortsätt gärna kommentera det är jätteuppiggande och kul att blogga då, speciellt när det trillar in nya läsare så man kan hitta er också!

Kram


Bestiga backar.

Var på en liten utflykt med klassen idag, denna utflykt och dess utflyktsmål är beläget ovan en rad rejäla backar, inget för mig just nu kände jag. är trött som tusan i kroppen o skall nu vila en liten kortis innan dagishämtning av min favorit! Tänkte dock meddela att viktväktarkungen idag lyckades avstå mina muffins, det lyckades däremot inte klåfingriga elever som fick höra detta senare , de skall ge tusan i att pilla på kakorna i lärarrummet, why liksom?


RSS 2.0