Sam bjuder mamma på middag.

Sambon ringde och sa att jag skulle boka bord på parkrestaurangen tills ikväll. Sam skulle bjuda mamma på middag på mors-dag sa han bestämt. Åh vad underbara pojkar jag har! 

Uteservering, underbar mat, god dricka, härligt väder, massor med människor, mys och kvalitetstid.

Det gillar jag starkt.

Från det ena till det andra:

Jag är rasande! Förbannad och arg! Brorsan blev inatt helt oprovicerat rånad IGEN. Det är andra gången. Av ett gäng 18 åringar! De snodde rubbet och hotade med kniv. Tur i oturen var det bara materiella saker de tog.Och gud nåde dem. Skulle de gjort honom det minsta ont DÅ jävlar, då hade jag troligtvis suttit i fängelse nu. Fan jag blir så förbannad! vad är det för idioter det finns? Och vad f*n gör dessa människor ute vid den tiden och bär på kniv? Helvetesjäklar vad arg jag är!


Tårta.

Idag är det morsdag, min första morsdag! :) Och grattis kära mamma, du är världens bästa mamma!

Sambon är på solvalla, men vi spenderar dagen nära ngt vatten i skuggan när Sam är vaken och solen när han sover, då han är i vagnen och jag får lite färg. perfekt!

Gårkvällen var vi hos vänner, det vankades supergod tårta eftersom M fyllde år. Vi satt på balkongen tills närmare 01, det var jättetrevligt. Och Sam somnade i deras sovrum i sin bilstol vid 22, och sov sedan hela vägen hem och till klockan 07.15 imorse, wow. Helt galet bra ju! jag är inte ens trött idag! Han brukar vakna en gång, vid 04-05 och äta, det är inte mycket allt, men en jobbig tid att gå upp och göra mat på. Men nu inte förräns vid 07. Härligt, Han kände väl på sig att vi var iväg igår, och behövde lite extra sömn. Haha. Älskade barn.

Han gav en av sina nappar till deras hund som glatt tuggade upp den, haha hon var jättesöt med nappen i munnen. :)

Trevlig kväll och dagen med, var med en vän i parken och hade picnic, jättemysigt.

Nu en ny ännu varmare dag, och idag åker bikinin på!

Hola summersweden here we comes.


Bröllopsdag.

Igår för 27 år sedan gifte sig mina föräldrar. Vad kallar man 27 år som gifta?

Oavsett, mamma berättade att den dagen satt jag hemma hos min mormor och morfar, på deras trappa och surade. Varför mindes ej mamma. Haha. Tyckte det lät så kul när hon berättade. Kan riktigt se mig själv sitta där, med uppdragna ben, ihopkrupen och med läppen på sned. Haha. Så som jag fortfarande gör om jag är sur, fast mest på låtsas för att Sambon skall se och tycka synd om mig. 

Somliga växer aldrig upp, en del förblir barn. *sträcker upp en hand*


Sommar.

Sam sover en liten tupplur. Stora grabben är på valla. Solen skiner och vi skall ut och njuta.

Glass, solskyddsfaktor, solglasögon, gott sällskap, mys klänning. Vatten.

Trevlig dag! Och glöm ej smörja in er.

Hittade en gammal klänning långt inne i garderoben, och jag fick på mig den. Gravidkilona är borta, lite put på magen kvarstår. Men det gör mig inget, det är ju en symbol för världens bästa bebis som legat i min mage. Ursäkta bildtagningen, det är ej lätt att få till en okej bild genom webcamen, när man måste hålla kameran och trycka på "ta foto-knappen" samtidigt. Puh! 

Njut av dagen!


Det är fint väder.

Tänkte vi måste ju fira älsklingens 7 månadersdag med fika, och eftersom han är lite liten för fika, så fick hans mamma fira åt honom. Det gick ju bra. Gick på promenad med J och T till Zetas, och deras underbara café mitt bland massa blommor och växter, supermysigt på en bergssluttning, jo man tackar.

Min beställning: morotskaka 41 :-, mini macka 37.- summakardemumma: 81 .- JO man tackar INTE. Hutlöst dyrt för det lilla, men ack så gott det var. Och välbehövligt i värmen. Viktigt att Sam blev firad ordentligt med en stor kaka i mammas mage!

Gav hon lite mat där, och så strosade vi runt, och bebisarna höll varandra i händerna, haha supergulligt!

Sen knatade vi hem efter 4 timmar på flykt. 

Trevlig dag, och lagom hemma och städa undan innan storgrabben kom hem, puh, hade jag inte hunnit städa undan denna gången hade han fått ett psykbryt, det såg ut som fan och hans gamla moster. Men så går det när man bestämmer sig illa kvickt för att dra och fika!:)

Lite bilder, well... det gick ej att alla tittade hit på en gång.

Sam, Theodor och Jill.

Sam och morotskaksmamma.

Trevlig kväll.


7 månader.

Grattis! Idag blir världens sötaste pojke 7 månader!

Gud vad tiden går fort! Älskade barn, det var ju nyss som du kom upp på mitt bröst.

Kärleken var stor från första stund, och den växer sig bara allt starkare för varje dag.

Du är vår stora kärlek, vad skulle vi göra utan dig. Älskade Sam. Grattis på 7 månaders dagen.

(Bilden tagen för någon dag sedan)

 

 


barnmorskerna.

Såg ni barnmorskorna på teve nyss?
vad ont de verkade ha och så jobbiga förlossningar!
jag hade en bra förlossningen, och visst gjorde det ont. Men jag minns inte att jag låg och väntade på värkar eller krystvärkar något, allt kom liksom så naturligt efter varandra, utan någon längre väntan. I alla fall som jag uppfattar det, och det är ju skönt som förstföderska som annars kan ta lång tid. Sam föddes ju nästan 8 h efter det att vi kom till förlossningen.
Det ör hyffsat snabbt, och jag hade inte superont förrän vid 22 kanske. En bra upplevelse helt enkelt.

Nej nu kommer sambon snart med mat.
Och lillälsklingen sover, vaknade nyss till men somnade snabbt om.
Hoppas antibiotikan hjälper nu och tar ner svullnaden, älskade bebis!
du är det värdefullaste vi har!

Solvalla.

I helgen är det elitloppet. Då skall vi dit hela lilla familjen bland alla miljoner människor. Vi har ett bord i restaurangen högst upp. Nice. Det blir trerätters. Trevligt. Får väl se om jag stannar hela dagen, det är inte lika kul med valla denna helgen, för oddsen är inte lika bra på hästarna. Och jag vill vinna mycket, gärna en miljon. :)
Så jag och Sam kanske tar en promenad till sumpan och sedan åker till stan, vi får se.
Sambon har ju besök av alla hästtokiga grabbarna iaf, så han klarar sig nog *ler*

Nej nu skall sambon snart och hämta en kompis på Arlanda och vi skall mysa vidare här.
Trevlig kväll.
Och förresten, mensvärk är inte skönt. För er som undrade alltså. Fasen hade inte jag det nyss?

Bärselen.

Bestämde mig för att ta med Sam på en promenad till ett coop som ligger några kilometer bort. Det ar ju ändå uppehåll i regnet. Skönt. På hemvägen, och med massa tunga kassar senare, och en pojk som inte var lika sugen på vagnen längre, OCH ett regn som inte längre hängde i luften utan snarare hade bestämt sig för att trilla ner på oss var det till att springa med vagnen hem. Tyckte det var ett bättre förslag än att ta upp Sam och ha bärselen, ville ej att han skulle bli blöt.

Snart skiner poseidon.

När vi går genom staden över broar och torg med doft av salt ifrån havet minns vi glädje och sorg
 Och vi minns första gången när änglarna sjöng hur vårsolen värmde och vintern var glömd
 Åh... När vi kastar våra tomma glas finns det alltid någon med hjärtat kvar Födda ur hav och himmel står vi kvar, för vi glömmer aldrig denna stad
Vi såg hur du haltade, vi såg hur du sprang
 Med tårar på kinden och hjärtat i brand Med längtan i bröstet, du stod där och sa:
 Snart skiner Poseidon och Blåvitt står kvar
 Åh... När vi kastar våra tomma glas finns det alltid någon med hjärtat kvar
Födda ur hav och himmel står vi kvar, för vi glömmer aldrig Änglarna

Poseidon med Joel Alme.


Jag har enda sedan jag var liten älskat Göteborg, både som stad och som mentalitet. Människorna där verkar jämt så gästvänliga, uppåt och livsnjutare. Jag hade egentligen ingen direkt koppling dit, innan en vän flyttade dit, och man märker på henne hur uppåt och hur glad hon jämt låter i tonen, och känslan av komma till Göteborg, det är en längtan jag har i mig varje år. Och i sommar skall vi dit, vi tänkte semestra lite på västkusten, på den glada och trevliga västkusten.
Håkan Hellström i all sin ära, men Joel Alme, som gjort mångas sorg efter Johan Wester, med sin låt "Snart skiner poseidon" som en god låt att minnas grabben från Ulricehamn, på ett glatt och positivt sätt, precis så som han skall minnas. Jag tror jag träffade honom ett tiotal gånger, men alltid alltid var han glad, positiv, uppåt och kunde prata om allt. Okej det var en gång han inte var så uppåt till en början, det var när IFK Göteborg hade förlorat på Ullevi, trogen Göteborgare som han var/är, så är man såklart inte glad åt en förlust. Men ju längre tiden gick, så lyste samma glada och spralliga Johan fram igen. Jag minns honom som en person som lyste upp gänget, som var som ett nav.
Och jag citerar Orrenius: "
"Det fanns dem som stod Johan närmare än vad jag gjorde, men det hindrar mig inte från att sakna honom djupt och innerligt"



Hairdo and shopping.


En snabbt och slarvig uppsatt mimmirosett. Tänkte bara träna på hur man gör så jag kan göra en finare sen.


De nya kläderna från polarn och lindex som handlades igår, med på bild är inte polarnnallen som Sam fick med, och mina nya sandaler från vagabond.

utflykt.

en kompis ringde vid 10 och frågade om jag ville med till köpcentret, och det lät trevligt, skulle vara hos läkaren vid tolv, så jag hann ej följa med en annan vän till en sjö, så det blev bra. Vi åkte buss dit och gick hem. Jättetrevligt. Shoppade massa till Sam och till mig, fikade där, och gav dem mat, och så fick bebisarna leka varandra.
Vi gick hem, och jag kom precis hem.
Nu skall jag äta, och Sam sedan skall han få sin antibiotika så vi hoppas att inflammationen ger med sig nu, älskade bebis!

Sen blir det soffan, för jag är slut.

Minne av Wester.


Sol.

Drog ut vid 12 tiden då Sam var rejält otålig och kinkig hemma. Vad kan vara bättre då än att komma ut på en promenad och titta på allt fint? Vi gick ner i parken, ja jag vet att jag tjatar men den parken är så fin och mysig nu på vår och sommar, uteserveringen, proppad med folk och en park med massa människor och intryck, lovely.

Strosade omkring där, och träffade på M och senare kom A förbi, hon skulle vidare, men vi pratade ett tag, sen följde M med en snabbis och tog en fika på uteserveringen innan hon skulle hemåt. Jag satt kvar ett tag och njöt i solen, medans Sam sov så gott i vagnen i skuggan, såklart. Svårt att klä honom nu, det är så varmt, men fortfarande blåsigt.

Sen när han vaknade så bad jag dem i serveringen värma hans mat, så gick vi ner i parken och jag matade honom där, han är så söt när han sitter där och gapar stort hela tiden, haha, mer mer mamma! När han ätit och druckit tog jag upp honom och så gick vi bort vid bänkarna vid dammen och satte oss, innan vi förflyttade oss till en annan mamma med sin 1årige pojke. Som sagt, man träffar människor varje dag där! parken is the shit!

Kom in vid fyra,efter fyra timmar ute, och har nu lekt och myst lite. Sam sover sin lur, och jag förbereder för maten, och har plockat undan lite. Det är verkligen perfekta rutiner jag börjar få in på dagarna nu. Man blir effektiv. Älsklingen kommer snart hem, och imorrn skall vi förbi läkaren och kika på Sams bröst, det har inte blivit värre iaf, men det är fortfarande lite rött. Men det tar nog tid innan det lägger sig. Hoppas det snart går tillbaka helt, och att han inte märker av det, vår älskling. Men när vi skall byta spritservetten och ta bort tejpen så skrattar han bara, antar att det kittlar, så så öm kan han ju inte vara isf, hoppas vi iaf. Pussgurkan vår!

 

Nu dax att framkalla dopbilderna, och lite andra foton som skall vara till vår fotovägg på vår stora stjärna!


Myspys.

Var ute 1,5 h nyss. Nere i parken är det verkligen fullt med folk nu, både på uteserveringen och i parken och solar, cyklar, har picnic, matar fåglarna eller bara går. Jag träffade en annan mamma och började fråga ut henne om lite förskolor, känns bra att få lite info. Sen pratade jag med några andra med, ja man är ju som man är, skåningar pratar ju på om allt, en del pratar tillbaka, andra inte, det får vara vilket som :)

Sam kikade på fåglarna, och allt annat, och han deckade nyss i vagnen av alla intryck. Sötaste grabben!

Maten ligger på tining, och jag har städat undan lite och kokar vatten.

Vilken härlig dag!! verkligen fint väder och varmt även nu på kvällen!

Sam fick förresten smaka lite av min glass idag, ville bara se om han gillade det, det kommer ju knappast bli ngt han får ofta, men en gång kan man ju testa, och JORÅ han ville ha mer o mer. Haha sötaste och älskade barn, du är vårt allt.

Ciao.


Sockerberoende.

Hums, ibland undrar jag om jag inte är lite för mycket förtjust i socker, typ som ngt beroende? Jag menar socker är ju gott, men jag borde inte känna ett sådant sug hela tiden, eller inte jämt, men mest när jag är på olika delar av menscykeln, hums, kanske är hormonellt? Liksom alla tusen finnar som pluppat upp i nyllet, varför är min hy inte normal för?

Var iaf upp till bvc så hon fick kika på Sams bröst, hon tycker att det är rött, no shit sherlock, det är rött, och jag fick en spritkompress att sätta på, som skall bytas ikväll, och förhoppningsvis suga ut varet eller inflammationen om där är ngn. och om det blev värre får vi se om de sätter in antibiotika, men så länge han inte har feber, eller är som vanligt då rör man gärna inte det området då det är känsligt, eller sätter in antibiotika, det skall man ej göra om allmäntillståndet är bra och ingen feber dyker upp. Så jag hoppas att det går tillbaka av sig själv, och inte är ngt var. Håll tummen! Men så länge han inte verkar besvärad eller har ont så är jag nöjd, bara det försvinner snart. Stackars Sam, vi har iaf en läkartid på onsdag igen för att se om svullnaden inte är bättre. Men nu är jag extremt noggrann med att ej hålla där när jag lyfter honom. 

Nu väcktes han ur sin lilla eftermiddagsnap för att en husförmedlare ringde och störde. Jag blir så irriterad! Kunde han inte få sig en liten tupplur utan att telefonen skall ringa o störa hela tiden?

Nej nu går vi ut en sväng, och spanar på fåglarna. Det blir skoj. det var förresten bara 7 st ankungar idag, vart är den 8onde?


Vrak.

Känner mig som ett vrak just nu. Vill bara att svullnaden och det röda från Sams bröst skall försvinna nu, eller att de ger honom ngt så att svullnaden lägger sig. Det så så rött ut nu och jag känner mig som en maktlös mamma, och ett vrak som bara vill gråta.

Varför kan man inte göra något i alla situationer som mamma?


Bloggstrul.

Det gick verkligen hur segt igår som helst med blogg.se och efter ett tag blev jag så arg så jag lade ner det där om att uppdatera. Helgen har varit bra, dock hade jag en dålig dag igår för jag kände mig allmänt irriterad igår, det mesta berodde nog på att jag sovit FÖR många timmar och var SÅ himlans trött för det, vi har så dåligt syre i lägenheten och ingen bra ventilation så man somnar nästan inne en varm dag. SÅ på eftermiddagen så bestämde jag mig för att jag var tvungen att gå ut en sväng till med vagnen för att sysselsätta älsklingen och för att inte vara sådär trött. Det kändes inte kul för Sam att ha en sådan där zombiemamma. Så vi mötte upp M och L och gick en promenad och sedan gick hem till henne och satt på altanen. Kände sig lite piggare iaf och Sam fick komma ut.

Vi var förvisso iväg en sväng till jourläkaren på dagen, vi tyckte att Sams bröst såg mera rött ut, läkaren sa att det är en bröstkörtel som troligtvis är lite inflammerad, men eftersom Sam verkar vara som vanligt att han inte är febrig eller extra gnällig så vill de ej sätta in antibiotika, utan vi hoppas på att den läker ut av sig själv, men märker vi att han märker av den det minsta eller så så får de sätta in antibiotika, för han skall ej behöva vara besvärad av den. Typiskt, stackarn, det är verkligen rött, och jag mådde så dåligt igår av oro, då känns det alltid bättre att kolla upp det. Hoppas nu det röda och svullnad lägger sig. men jag antar att han är där och nuddar vid när han leker med leksaker, eller bara när han rör armarna, det är ju ett utsatt ställe, plus när man skall bära honom försöker man att inte hålla just där. men det viktiga är bara att det läker ut och svullnaden lägger sig. Man har verkligen hjärtat i halsgropen hela tiden sedan man fick barn. Allt som rör dem är det viktigaste i världen, och man känner sig så maktlös i vissa situationer, och just jag som lätt stressar upp mig och så måste försöka tagga ner lite, dock anser jag att man skall kolla en gång för mycket. Sån är jag.

 

Nej nu skall jag ta hand om min älskling, och se till att ta tillvara på dagen ute idag, det ser ut att vara sol redan.


Immigt.

Vi stressade som tokar (läs jag) imorse för att vi skulle komma iväg till babysimmet, och vi var i tid, när de som jobbar där säger att det inte är ngt idag pga att ventialtionen inte fungerar. Hon sa att där var så dålig luft och att barnen max fick bara i 30 min, för luftens skull,och då utan instruktör. nej tack, tror inte vi tar in Sam där i den kvava luften.
Blev att åka till v-gallerian istället och fika och ge grabben mat, samt få mina händer peelade med havssalt, underbart lena blev dem! Sen gick vi och handlade på babyproffsen, en kryphjälp och badleksaker. Det regnade hela tiden, så trist väder, ibland ville man bara hoppa ner i vagnen bredvid älsklingen och mysa in sig.
Medan sambon hjälpte en vän att flytta så tog jag och Sam en promenad och en liten tupplur hemma i sängen, jättemysigt.
Han somnade vid lite i åtta ikväll, sötnosen! Och vi har sett Robinsson, jag hejar på Jarmo och Anna, vilka hejar ni pp? Jag tycker Jarmo är den som kämpat mest!

Nu väntar soffan och en kopp te, om jag orkar göra ngn.

Trevlig kväll!

Biosexuell.

Ikväll är sambon på bio med en kompis. Det tycker jag han gör rätt i. Han var så söt när han sa att han längtat efter den filmen en hel vecka och blev så glad att han kunde se den på bio idag. Självklart. Bor man långt från familj och barnvakt så får man gå med vänner, så är det. Vi tycker inte att vi vill lämna Sam till barnvakt ännu, och inte till ngn han inte träffat så mycket heller. Utan det skall kännas rätt och så skall han vara trygg med människan. Annars kan vi lika väl hyra en film o se hemma. Men just grejen att komma ut o spana bio, det tycker jag han gjorde helt rätt i.

Det är ju ganska så skönt att vara hemma och äga fjärrkontrollen med:)
Spana på alla tjejiga och fluffiga teveprogram, äta de tjejigaste godisarna, och bara myspysa i soffan med kisarna,
Sam sover sedan en timme tillbaka med paus för lite mat, då han vaknade och verkade hungrig. Sötaste!

Nu skall jag käka jordgubbar, hoppas det finns lite plats i magen, det RÅKAR nämligen ligga 4 övergödda gräddbollar där! Whhooops.!

Psykbryt.

Jag fick alldeles nyss ett psykbryt. Vi hade varit och träffat J och T en stund på förmiddagen, och bebisarna lekte och vi tjattrade. Sen skulle vi gå ut en sväng när våra barn var i behov av lite sömn så vi traskade ut och kommer upp till centrum till en jättemarknad med allt gott såsom torkad frukt, renkorv, gräddbollar, godis, ja till och med raggsockorna skulle gått ner idag för jag var hungrig som en marinerad kyckling och hade glömt mitt visakort hemma, PÅ TREDJE våningen. Puuuh!
Jag fick svindelattacker och kände bara hur det vred sig i magen. Men nu har jag intagit en gammal ålderdomlig pasta med grönsaksgrejs som jag hittade, och då kan ni ju tycka att problemet är löst eller hur?
Men nej, nu måste vi ju ut igen tillbaka till maknade och köpa allt det dära goda, det är ju fredag och ätardag! Och fy satan vad jag skall äta. Det är ju inte varje dag det är marknad och jag är grymt sugen. Så tillbaka ut i regnet och handla.

Tur man har långt hår, så man kunde gå genom marknadsstånden innan utan att få ett ännu större bryt.



Vad är er favvis på marknaden?

Fikelifika.

Träffade upp kompisar och gick och fikade. Mumma. Sen blev det en promenad och lekparken ett bra tag, Sam övade och gå, och vi gav mat där, samt att jag gungade snurrgunga så jag höll på att kräka, blev så yr. Haha. sen har vi gått en sväng till, och är nu hemma. Skönt ute, och Sam sover nu så gott i vagnen.

 

Ikväll börjar bonde söker..., det måste jag ju bara se. :)

Dagen igår träffade vi J och hennes T, bebisarna lekte, och vi tog en promenad, och åt mat och fikade. Bebisarna tyckte det var extremt kul att sno varandra leksaker hela tiden, hehe.

 

Och så var vi till barnläkaren, det är en talgkörtel Sam fått vid bröstet, trodde läkaren, så länge han ej är besvärad av den, eller den växer så gör de inget. Hoppas den försvinner av sig själv, det kan ju ta lite tid sånt. Han är ju lite röd där, men som sagt, så länge han ej är besvärad eller det blir värre så. Och det får det naturligtvis ej bli. 

Nu är det lite surfing och spana stuga till sommaren som gäller.

Sam var nog less på en fotograferande mamma tidigare idag:)

Sötbebbe!


Back.

Är tillbaka efter ett besök hos bm för att visa upp Sam, sååå söt han är tyckte hon! Såklart!:)

Sen var jag och lämnade cellprov, hoppas de ser bra ut, och gjorde en vanlig koll, allt såg bra ut. Skönt.

Nu har älsklingen sovit i 2 h, så snart dax för gröt. Han verkar vara på g att vakna nu.

Blev ju lite stressigt imorse, skulle åka med sambon till stället i stan, men all kö gjorde att han släppte oss vid tbanan så vi fick ta den vägen istället, annars hade vi aldrig hunnit. Sam vägrade sitta i vagnen på tbanan så han fick sittai mitt knä och titta istället, det gillade han bättre. 

I eftermiddag blir det en promenad med j och sedan blir det nog lite annat fix.

Trevlig tisdag, tusan var tråkigt väder förresten!

 

En fråga: nojar ni ej för svininfluensan?


Lugn dag.

Idag har vi mest varit hemma. Det har varit mycket farande och flängade de sista veckorna, och jag kan knappt minnas en dag då vi bara varit hemma och inte träffat en kotte. Det är kul att vara i farten och träffa människor, men idag var det så himlans skönt att ta en promenad på förmiddagen, och se de jätteulliga och söta fågelungarna i dammen. Det var åtta stycken ganska så fjuniga och såg ut att vara nykläckta små sötisar. Hoppas de klarar sig från de andra dumma större fåglarna. Sam tyckte det var spännande med änderna som vankade omkring uppe på stigen, och alla fåglar som flaxade, han ser än så länge inte ut att vara lika fågelrädd som sin mamma. :)
Kom lagom hem till lunchen då han fick en stor burk med tomat och squash och något annat i, blää det gillade han inte, så jag fick byta till nudlar och något mera, minns ej mer vad som var i. Det är en favorit iaf. Han gillar de flesta burkarna, men den med tomat den var inte god. Han har börjat få testa majsbågar med, han fryner lite på nästan, och får bara äta lite, då han gärna vill stoppa in större bitar och bryter av dem.

Vi somnade på soffan tillsammans två timmar i eftermiddags, det var så mysigt att ligga så nära vår älsklingsgrabb och ta en rejäl powernap. Konstigt, har ju sovit 9h i sträck i natt, och ändå var jag så tröttis.

Sam sover, och jag har tagit en lång dusch och fixat håret. Smörjt in mig med BUS kräm, och skall snart slå mig när i soffan bredvid sambon och softa. Sen blir det att fixa ut kaluffsen, och hoppa ner i sängen. Skall upp extra tidigt imorrn, skall....., sen blir det en runda på stan. Nu skall jag kika till vårt hjärtegull. Trevlig kväll.

Här är Sams ko som han fick i doppresent, tyvärr fungerar den inte med lätet.



Fråga.

Sam är lite röd kring ena bröstvårtan, men bara ena... ngn mer som haft bebis som är det? vad kan det vara? hormonellt, svullna körtlar, och vad beror det på isf?

 

Babysimmet igår var grymt, Sam älskade det, och sprattlade som en tokig fisk:) Älskade barn! Sen åt han, och somnade som en stock. Vi åkte till köpcentret sen och kikade och åt vi med. Sen kollade vi ut nya fina utemöbler på Mio som sambo och svärfar är iväg och köper nu, sådana rikgit sköna stolar!:) Nice! jag och Sam har tagit en lång promenad på morgonen, och han har suttit och tittat på allt runtomkring. Snart vankas det mat här, sen skall vi till plantagen!:)

 

trevlig dag!


Badbrallan.

Promenad, shoppingcentret, badbyxor, mysse, mathandling, hem, mat, skrattstund a la Sam, sovdags av älsklingsbarn, middag a la vuxna, ett glas rosé, kattmys, myskväll och se fram emot babysim imorrn. Badbyxorna är så häftiga till Sams Runda lår, de är verkligen runda, gick knappt i brallorna!:)

Sötaste älsklingen!


Tips.

Min hy ser ut som en knottrig kondom, kanske inte så bra att tvätta sig med tvål?Tips på bra rengöring, vad använder du?

Dagen började med en långpromnad, men en annan tjej, a-m och hennes lille W, först gick vi en timme sen gick vi till lekplatsen där barnen fick leka!:)

Och nu får vi snart besök!
Trevlig helg!

Busbebis.

Varit en dag med fullt ös, kul, men nu är jag trött och har magknip! Segt!
Sam sover, och jag har precis köpt hem mera gröt så han kan få det som morgonmål as usual!
Nu tänkte jag bara lite snabbt upd sedan sätta mig i soffan bredvid sambon och bara softa innan det är sängdags!

Vart ju på tandinformation idag med mammagruppen, och nu märks det verkligen att alla bebisar börjar få mera personlighet och inte ligger stilla direkt. Nejdå Sam skulle ta alla andra barns leksaker då hans egen Tummendock inte dög, och så skulle ha slita av en pojke strumpan när han fick mat. Busungen, han kommer bli en busunge, han är förresten redan en. När han får tag i mitt hår så skrattar han sådär busigt och gör buslätet, som är högt och busigt! ja ni förstår! Älskade Sam, du är ett busfrö, precis som barn skall vara!  Iaf så kände flourtanten i barnens mun för att se hur det såg ut med tänderna,Sam har ju två synliga längst ner, men även en tredje på väg där nere och en där uppe, han är verkligen snabb med tänder, hoppas det inte kliar alltför mycket eller är jobbigt. De andra gick ju bra så vi håller tummen!

Sedan gick vi en sväng med 3 andra mammor i gruppen, varav en är en ny tjej jag ej pratat så mycket med innan, hon kläckte ur sig ngt i stil med: " Amen du är väl en sådan atletisk tjej som håller till på gymet och så, det ser ut så"!
Pah skrattade jag, knappast, men tackar för komplimangen, vart nu den kom ifrån, måste vara joggingrundan igår  haha.

Imorrn kommer besök som stannar över helgen, och på lördag är det babysim! Måste shoppa badbyxor och en vettig bikini till mig.

Soffläge!

Flås flås.

Jag tog mitt förnuft tillfånga, och drig ut mig själv på en liten joggingtur nyss. Och det bästa av allt, det gick bättre än väntat. Jag praktiskt taget flög fram, eller ja inte riktigt men nästan! Tänkta ha det som mål, att iaf väcka vilopulsen mer än 5 ggr per år. Det borde ju inte skada. Perfekt att passa på när sambo är hemma, och Sam sover. Nu är det dessutom ljust längre med. Nå nu skall jag skutta i ett välförtjänt bubbelbad, och give my self some fucking great massage!

Sing halleluja.



Magiska onsdag.

Jag har tappat räkningen, men idag är det magiska onsdagen, samma veckodag då vår älskling föddes för 6,5 månad sedan ganska så exakt. Ja jag vet jag tjatar, men det kommer du med göra den dagen du får barn, och det kommer till den veckodagen! Det är underbart. Det är så att man kan bli troende bara för att liksom.
Förut på onsdagarna brukade vi alltid åka till valla och äta god mat, och spela. Mest för att ha det som en egen kväll i veckan, då man kom iväg, även på en vardag, och åt gott och som bonus och en kul grej spelade lite. Snart är det elitloppet, och då har vi ett bord i den fina restaurangen, där det serveras 3 rätters, det var ej gratis, men om Sam skall med så vill vi sitta fint och inte trängas bland en massa andra. Och kanske skulle man åka till Valla ikväll? Beroende på vädret. och beroende på när älsklingen är hemma från jobbet. Var ju att hämta badrumsmöbler och handla lite med på vägen hem. Så vi får se, men det hade varit skoj, och Sam hade nog gillat att kika på hästarna;)

Vi var ute och gungade nyss, och pratade med grannarna, ja våra trevliga grannar! Det finns ju de som bara är dryga med i vår uppgång, men de är trevliga så det var kul. Och så hade Sam på sig sina skor så han kunde spatsera här ute. :)
Gunga tyckte han var kul det med, han somnade som en stock i min famn när vi satt och pratade med grannarna, och sover fortfarande. Världens vackraste! Så nu har jag städat undan, och tänkt på en del saker som ploppar upp i huvudet vad gäller svenska språket... varför heter det en gås, men flera gäss, om det heter en smörgås men flera smörgåsar? Borde det inte heta smörgäss isf? Jag förstår om det är svårt att lära sig svenska språket! Go damn it!

Nu skall jag fortsätta finurla, och dricka ut min valla och picnikmugg!:)

(Fortsätt gärna lämna en kommentar om vem du är som läser!)



De fina doptårtorna!



Perfekt med en webcam när man vill ta snabba bilder och ej orkar med överladdningsprocessen!

Tankar.

Idag går mina tankar till Johan, hans närmaste familj, anhöriga och vänner!
Det är så orättvist och beklagligt, och människan är så maktlös i sådana här situationer.
Det som nog värmer mångas hjärtan en svår stund som denna, var Johans sista inlägg på bloggen: Jag är en lycklig man!
Och att Johan befann sig på hans favoritställe på jorden, och hade det allmänt underbart och njöt av livet. Det är nog också en stor tröst även om det såklart aldrig någonsin går att trösta tillräckligt, och att en enorm sorg och saknad kommer infinna sig i mångas hjärta nu och för alltid, det är något vi får leva med, många tankar till er idag! Och jag kan fortfarande inte förstå.

Vila i frid.

Tiden.

Vad dagarna bara swichar förbi, det är galet. Och det är galet underbart att vara mammaledig och vara hemma med vår solstråle om dagarna. För han är verkligen mestadels en solstråle, det är inte ofta han protesterar eller är på dåligt humör, även om det såklart händer, han är ju en individ, med stark vilja och personlighet, och då han protesterar brukar vara när han är pigg och ej vill åka vagn. Men då är det bara att ta honom i famnen istället så är man av med det gnället. Han är verkligen nästan alltid nöjd och glad, och det är underbart. Så länge han är nöjd och belåten så är vi lyckligast i världen!

Han sitter nästan helt stabilt nu, även om han har dynan i matstolen så sitter han utan att luta sig mot den, och när jag sitter med honom på en filt och leker så sitter han själv utan att luta sig mot mig större stunder. Och ikväll när pappa gick här hemma med Sam så tog han stora kliv framåt, och tog rätt ben precis som att han gick själv. Lite vingligt stundvis, men en himlans fart framåt iaf. :)

Och maten, han äter en hel stor burkmat vid lunchtid, och tycker att de flesta maträtter är goda, fast grönsakslasagnen som vi gav som förvisso var för 8 mån eftersom jag sett fel, på väg upp till sthlm, den gillade han inte, så då blev det välling istället!:)

Han skrattar åt alla möjliga ljud, speciellt oväntade och prassliga, då kommer det sådana höha hjärtliga skratt flera gånger om dagen. Mysbebis! Och en sak till, mina matrutiner är mycket bättre, jag passar på att äta när Sam äter så jag med får i mig ngt. Bra va?

Nej nu skall jag joina sambon i soffan, ta med mig min nya Mamatidning, en kopp te och slappa en stund innan sovdags! Förresten, vem är ni som läser nu? Ni kan väl lämna en kommentar! Om ni vill förstås.

Trevlig tisdagkväll!



Ser ni de söta tänderna?


Sambon vill ej vara med, det får man ju respektera:)

Ketchupsången.

Ketchup skall prutta det tycker jag, ketchup skall prutta det tycker jag (vi) är bra.
När flaskan är nästan slut, så man nästan inget får ut, så pruttar den aldra bäst och det tycker jag (vi) e bäst!
Ja så låter en av de låtar som fanns på cd-skivan till en av de fina böckerna vi fick på Sams dop.
Det är lätt att få sådana låtar på huvudet, tror jag får sätta på lite annan musik så jag kan få ketchuplåten ur skallen.

Dagen har varit ganska så lugn, funderade på att åka ner på stan, men väntar några dagar tills kvittot på en pop-tröja kommit så vi kan byta den på samma gång. Så vi tog en promenad och då hörde M av sig så vi gick hem till dem och fikade en stund innan det var dags för mat och de skulle iväg, så vi kilade hemåt och åt. Och sjöng och mös här hemma.
Sedan hörde J av sig, så vi skulle tagit en promenad men Sam sov just då, och sedan var han inte så sugen på att vara i vagnen igen, så då gick vi bara ut och gungade istället. Det gillade han.

Nu sover han en stund, och maten står på lut. Imorrn skall vi träffa J och T och vara i lekparken, och ha fika med oss. Mysigt!
Sedan blir det stan en dag, och så har vi mammagruppen inplanerad och så blir det en fika med A också tror jag. Så massa inplanerat, men det är kul! Sen får vi besök i helgen! Nu vaknade min älskling. Laters.




Perfekt.

090510 - Sams dopdag.
Åkte ju söderut i torsdagsnatt, för att vi bestämt oss för att vi ville ha dop i en kyrka som någon av oss har anknytning till. Det blev kyrkan som jag blivit döpt i för 28 år sedan. Av samma präst dessutom. Och ceremonin var toppen. Jag återkommer till det. Trötta som tusan var vi framme kring 04 på tidig fredagsmorgon, Sam sov som ett ljus i bilen, förutom en snabb vända av oro och matstund, men sedan somnade han snabbt om igen, vår älskling. Sam sov till 07.30 och gav oss iaf lite sovmorgon, han kände nog på sig att vi behövde sova några timmar.  Upp och hälsa på mormor och morfar som såklart var överlyckliga över att träffa sitt barnbarn. Efter frukost, duschning och lite umgås med familjen så åkte vi och skulle leta dekoration till dopet, japp jag glömde allt som jag köpt här hemma. Men det blev jättefint, hittade bra och fina saker för dekoration, enkelt och stilrent. Träffade prästen och gick igenom allt. Jättebra. Sedan åkte vi även och köpte kläder som vi fick av mormor och morfar. En body och byxor från Villevalla. Jättefint. God mat på kvällen, shopping på en stormarknad och trötta som tusan.
Lördag god frukost, umgänge, och fixa dukning och allt med blommor, vilka vi ville ha på dopdagen. Blev plockade fina syrener och andra vita fina blommor från naturen. Gillar plockade blommor mer än köpta. Känns mer livligt.
Dukningen blev jättefin och enkel. Kände oss jättenöjda. På kvällen blev det att bada Sam, testa så allt funkade i klädväg och sedan god mat och Robinsson innan vi deckade.. Eller jag hade svårt att sova, var vär stressad över allt, och att jag skulle läsa versen och vice versa.
Söndag: Den stora dagen! Uppe tidigt, och fixade iornind oss. Gick till församlingshemmet vid 09.30 då sambons föräldrar kommit fram. Gav Sam mat, och bytte om till den fina dopklänningen. Sedan började folket trilla in. Många kom till f-hemmet och så hade vi följe till kyrkan, precis intill, och några gick direkt dit. Vi var ca 50 personer, så det var många.
Och dopet gick så himla bra. Sam var så snäll och duktig. Först somnade han till psalmerna, men när vi gick upp så vaknade han efter ett tag och hade kul åt prästen, skrattade och tittade nyfiket på honom. Sötaste!
Sedan gick det jättebra att prästen tog vatten på Sams huvud, och versen gick också bra. Allt klaffade perfekt och Sam var verkligen så glad och nöjd under ceremonin!
Sedan träffade vi alla, och Sam var runt i en massa famnar, och var inte det minsta främmande, det gick jättebra. Och smörgåstårtor och tårta var jättegott. Och Fina presenter. Vid 16 så började det lida mot sitt slut på firandet och då var nog alla mer än trötta. Jag, pappa och Sam åkte till min farmor en stund och hälsade på, och tog ett 4 generationerskort, och hon blev så glad att se honom, Sam satt i hennes knä och så. Hon var så pigg när vi var där, och så glad att se oss. Det betyder mycket att man åker dit, och jag ser det som en självklarhet att hälsa på varje gång jag är hemma. Bara för att man bor på ett hem och inte klarar sig hemma, så betyder det inte att man ej hälsar på, och att de uppskattar det lika mycket, hon vet precis vem man är och blir lika glad varje gång! Sötaste farmor.
Vi åkte tillbaka vid 17 igår kväll, åkte med sambons pappa i följe då han skulle på kurs. Stannade och åt ganska så länge, och där var e medelålderskvinna framme och ville känna på Sam hela tiden och ge honom komplimanger, han var den sötaste hon sett sa hon. Såklart sa jag!:)
Gav Sam mat på stället, sedan somnade han och sov hela vägen upp, bytte på honom här hemma vid 01 sedan somnade han om igen. Så allt har gått bra med att köra så långt. Sam är så duktig!

Ing-Marie: Kyrkan är byggd 1769.
Bilder kommer imorrn, nu är jag tröttelitrött!

Dopdagen är vi så nöjda med, och allt klaffade så perfekt. En fin och solig dag, riktigt varmt i luften.
Så nu har vår älskling ett namn på riktigt Sam A A

Natti.

Laters.

Vi skall åka söderut till helgen, och hålla dop för vår underbara son! Hoppas nu inte vi glömt packa ner något nödvändigt, så jag kommer nog ha fullt upp över helgen. Och jag tror inte kattvakten som kommer bo här vet mitt lösenord på bloggen o lägger upp ett inlägg.

Trevlig helg, ses nästa vecka!

Heja Blåvitt.

Tittade förresten på en match med blåvitt för någon dag sedan, och det var första gången jag blev riktigt upprörd över att de inte vann. Jag tänkte ju på att Johan satt där uppe på ett moln och kikade ner när de spelade. Och det gjorde mig riktigt irriterad att de förlorade, jag hoppades ju på att änglarna skulle få en seger!!

Tänker på dig Johan, hoppas du har det bra där du är. Oavsett har ni alla änglarna det bra, du lyser ju upp deras tillvaro.
Dock är du saknad av väldigt många här på jorden.

Puh!

Puh, satte mig nyss ner, men har ingen ro att sitta så länge, för nu skall det fixas och städas undan, sedan skall jag komma ihåg allt som skall packas och fixas inför dopet, och det finns inte på världskartan att något glöms,  så hjärnan på skaft nu tack! kanske skall ta mig en kopp te och sätta mig med det snart. Hoppas sambon hinner förbi för att hitta en resesäng på vägen hem, han är på konferens och middag nu ikväll. Aldrig fel att bli bjuden på mat ju.

I förmiddags skulle vi ner och mata fåglarna i dammen, Sam somnade på vägen dit, och jag blev livrädd för närgånga fiskmåsar, den fågeln är bland det värsta jag vet, och jag är ju reda livrädd för fåglar i alla dess former, ja förutom knäppgökar då förstås, eller jo kanske, de kan ju vara farliga de med på sitt sätt. Ett under att min svägerska ledde mig genom trafalgar square i London, fast jag höll för ögonen, men jag gjorde det iaf!

Ville vara med i en tävling innan, och visste inte vad jag skulle hitta på, så hankatten fick ställa upp och låna Sams babymössa, som är för liten, köpte fel storlek, han blev riktigt söt, men verkar mindre nöjd, så vinner jag får han massa tonfisk.

Idag är det onsdag, Sam föddes en onsdag, så för mig är det en nostalgisk och magisk veckodag! Minns den som igår trots att det är drygt ett halvår sedan, 6 månader och en vecka sedan. Wow, kan inte nog säga hur häftig förlossningen var!

Kanske för att jag hade en rejäl pojke osm hjälpte till mycket och pressade sig ut, jag kunde ligga och jäsa under tiden,;) nja kanske inte, men har bara goda minnen, okej det gör grymt ont. Men det glömmer man snabbt.

Förresten, ni är dåliga på att kommentera;/

Sötaste!

Under de dagar vi är på dop så har vi världens gulligaste tjej som skall vara kattvakt, hon mer eller mindre bor här inne hos kisarna då, hon är granne med oss, men brukar vara här till sent på nätterna och flera timmar på dagarna, det är perfekt det!


Vinner jag inte blir det catfight.

Jag får väl ställa upp då. Men snälla låt mig inte förnedras i onödan. Grrrauu!


Så close.

SItter och äter Ben N Jerry glass, åh gud vad gott det är. Samtidigt väntar jag på att över 2000 bilder skall kopieras över till datorn från kameran så det kan tas nya bilder till dopet, men även annars. Vill ju ta bilder typ varje dag på vår älskling.
Och hade jag vetat att det skulle ta sisådär 2h att lägga över det, så hade jag fixat det för längesen. Men sån e jag.
SItter även och läser om nya yogaställningen, yoga e koolt. har testat 2 ggr, men det är svårt.. och det behövs nog viss träning innan man ens får upp benet över huvudet, ja ni vet som de dära riktiga yoggisarna kan. Det är en shysst träningsform tror jag. Men jag orkade inget avancerat, så ikväll fick det endast bli att lyfta på benet sisådär 10 cm, inte illa efter att ha en halv BnJ förpackning i magen.

Älsklingen slocknade efter vällingen vid halv nio, och jag har hunnit städa undan, fixa en massa, och lite annat som planeras inför dopet. Sen har jag hunnit få lite mer beslutsångest över vilken av de 3 outfitsen jag skall ha?!? I-landsprobelm. Nej nu får datorn skynda sig lite så vi kan bli klara för sängen här.
Kattmys, sambomys och hopp i säng. Och världens största puss på Sam med innan jag sluter mina sköna gröna.


Sam skriver.

Sam ville bara skriva:

Mamma har precis gett mig alldeles för mycket mat så jag kräkte på hennes byxor, coolt va?

 

Kärlek.


Första skorna.

Sams första skor som vi inhandlade i lördags. De är lite stora, men inte nämnvärt. Söta till dopet tycker vi, och söta annar med förstås till hans sjömansdräkt. Supersöta på såklart!:) Storlek 16/17.

 

 

(haha snygg bild)


Babysim.

Yeah! Nu har vi bokat babysim till Sam. Han kommer älska det, hoppas vi iaf. Med tanke på att han älskar att bada i badkaret, så kommer han älska detta med. Det skall bli så kul. Börjar om några veckor!

Tjo!

Teatime.

Åh så gott te jag just köpte hem från Coop, smultron. Jammie. Och så ramlade det ner en babytidning med, barnens första år. Whoops, hur kunde den hamna i korgen? 55 pix för en tidning, men jag tycker att det är bra info, och slukar allt som en robinsson:medverkare suktar efter en whiskey. Och så blev det lite annat smått och gott till vår lille busunge!
På väg hem träffade vi A och hennes Z, pratade en stund, innan vi gav oss vidare, brrr vad det blåser ute idag, riktigt råkallt.

Sam sover fortfarande i vagnen, och jag har nu snart sörplat i mig mitt fantastiska te, skall fixa lite mat till mig och min pojk lite senare, och beställa lite smått och gott.

Sen blir det lekstund såklart. Får se om vi ger oss bort till vänner en stund senare, det är mycket möjligt. Trevligt med bebisträff! Och snart är det dop, över 50 personer kommer det, varav ca 10 är barn. Kul!

Trevlig tisdag!

 


Mycket att fixa.

Bloggen har ju legat nere ett tag, tankarna har funnit på andra håll. Och all tid har ägnats, som alltid åt min underbara son och hans pappa. Vi har verkligen varit runt överallt och lite till, för att Sam skall få intryck, för att slippa tänka på livets orättvisor, och för att njuta av härliga sommardagar som det varit i helgen. Rekordvärme?

Torsdags valborg: hämtmat a la mcd, ja jag blev sjukt sugen på det, och sambon var inte sen att hänga på. Såg på brasan på teven, och bara hade en skön kväll. På dagen hade jag och S varit och gungat hos en kompis och solat på deras veranda. Ja inte barnen då såklart, Sam hade sin fina solhatt på.

Fredag åkte vi till Dalarö, strosade omkring, fikade, tittade på den fina hamnen och var inne i en söt lanthandel och köpte god frukt, vatten och tänkte köpa minipotatis, men orkade ej köa när det var dags. 

Åkte vidare och stannade vid årsta havsbad, men brrr vad kallt det var där, blev en snabb visit bara, och alldeles för mycket pengar i p-automaten, äsch det bjöd vi på! 

Lördag: En tur till Djurgården, gick en promenad där, gick in på naturhistoriska museét och köpte mat, supergod präskostpaj med tillbehör, och gav vår älskling mat och efterrätt där med, hellre det än att köa på ett varmt skansen.

Sen gick vi en bra tur innepå skansen, och Sam tittade på allt som rörde sig, han ville då ej sitta i vagnen så vi turades om att bära honom, man orkar ej bära 9,3 kg i flera timmar utan paus:) Älskade gobebis!

Igår var vi oh handlade lite mera kläder till mig tills dopet, jäkla meck det där, blir ju aldrig nöjd, funderar på att visa mina tre alternativ här så får ni hjälpa mig? Sen åkte vi till Stadium och skulle köpa koola sneakers till Sam, men de vi vill ha var slut, gick in på HM och köpte ett par mjuka så länge, och en söt sjömansdress, lite mössor och smått o gott till mitt hår. Sen slutade vi på Ica där vi shoppade lite, träffade även på grannarna en snabbis där, de var ju över på lördagskvällen o kikade Robinsson. Sen blev det full gas hem för älsklingen - vår son var hungrig.

Mycket som vi gjort alltså. Kul.

Men idag blev det en lugn dag hemma, har sorterat kläder, hängt in allt nytt, busat med Sam, tvättat 2 maskiner tvätt, bakat sockerkaka, fixat innerfilé tills sambon kom hem, busat lite till med Sam, tagit ett bad, myst med katter och druckit te med sambo och sett fotboll. Nu sover älsklingen och nu skall jag fixa lite. Dopklänningen är jättefin förresten, han är såååå underbart söt i den, Sam.

Och just ja, han sitter nästan stadigt nu, och han har fått dille på att hålla i sina fötter. Igår på ica satt han i vagnen och höll i ena foten, haha värsta akrobaten. Sötaste älsklingen, du är det mest värdefulla vi har!

 

Nu skall jag joina sambon i soffan o se klart fotbollen, hoppas Malmö vann HIF-matchen, och att Göteborg vinner över Elfsborg, som en heder åt Johan.

Hej!


HIttar inte orden.

Ledsen trogna läsare, hittar fortfarande ingen direkt inspiration till att blogga just nu. Lever fortfarande i en dimma och en tanke att: " det händer inte mig" man vet inte hur det känns att förlora någon som står en nära, i detta fallet min sambos arbetskollega och vän, men även en person som jag kan kalla vän de gånger man träffades, då kändes det som en person man mer än gärna har som en riktigt nära och god vän.
Det är därför bloggen ligger nere tills inspiration kommer tillbaka.
Nu får vi mest dagarna att fyllas med utflykter så man inte skall tänka så mycket.
Igår var vi på skansen, Sam kikade på alla djuren, och innan dess åt vi på museét.
Han slocknade som en tok i bilen på väg hem, fylld av intryck.
I fredags var vi på dalarö och gick och fika. SOm sagt, man vill hitta på saker för att inte tänka,
men också för Sams skull och för att ta tillvara på varje sekund av tiden med familjen och vår älskade son.

Snart är det dop, mycket att fixa tills dess också.
Men som sagt, bloggen är lite lidande just nu, hoppas ni förstår.

RSS 2.0