Mage.

Tusan att bebismagar skall vara lite problematiska.
Sam äter ju nan ersättning med bifidus i, dvs lite laxerande ämne so de har i ersättningen! Plus att han innan fått två mål utbytta om dagen med ren bifidusersättning från apoteket, vilket är en ersättning för trög mage. Det har funkat bra länge och efter någon timme brukar han bajsa!

Men nu tror jag det blivit en ond cirkel. för en vecka sen så började det med att han blev väldigt trög i magen och att vi fick öka antalet bifidusmål om dagen för att det skulle komma ut. vilket det gjorde efter mycket om och men. sedan när det väl gjorde det så ville vi ju inte att han skulle bli trög igen så då fiortsatte vi med flera mål bifidus och det blev lite lösare. Men trots att det är ganska löst när det väl kommer så spänner han kroppen och verkar mer besvärad än någonsin av att han ej får ut ngt, trots att det vad det verkar inte är hårt när det väl kommer ut.

Nu blir det alltså många fler bifius om dagen än vad det blir vanlig nan och det verkar änd inte gå så lätt.
vet inte riktigt hur jag skall göra. funderar på att öka de vanlufa målen igen men är rädd för att det blir förstoppning då? Men efterspom han är ganska besvärad nu av att det inte verkar komma ut ngt när han vill, och att han antagligen har en fullhetskänsla i magen, samt att han är kanske fullare eftersom han ej bajsar lika mkt så rwesulterar det i att han inte äter lika mycket just för den känslan. Så vissa mål äter han mycket mindre medans han äter mycket det andra, jättesvår sits.

Vill ju ej ge lactulos eftersom det är laxering, men kanske är det just laxeringen som gör att det kör kt i magen på honom och att det blir som magknip varpå han spänner sig och ej får ut det? Och även om det kom ut ganska mkt halvlöst efter 12h efter messmör så fick jag inte ge det förrän han är 4 mån sa de på bvc. Humm vad skall jag testa?

Hon på bvc sa att jag skulle ge honom lite vstten innan målen.

Puh vilken cirkus!
Ngn som har några tankar eller tips på hur man kan göra nu?
Tänkte testa lite massage.
Men kan det vara s att han typ är frstoppad längst in och att det e lösare utanför?
Oavset kan jag inte ge mer bifidus än vad jag gör, tror ni att bebismagar kan vara besvärade av att det inte är tillräckligt hårt heller?

vill ju få magen på en bra nivå igen!

Tips o tankar önskas!

Kommentarer
Postat av: naddie.

jo det närmar sig med stormsteg :D dock är jag inte nervös än!



hoppas på att jag behåller mitt lugn och inte blir hysterisk på BB sen bara.



sitter och läser förlossningsberättelser som en tok bara för att verkligen inse hur olika allas förlossningar är så man inte är inställd på något speciellt och blir besviken sen .

2009-01-28 @ 12:23:20
URL: http://naddiegoespublic.blogg.se/
Postat av: Michis

Hej, vilken ljuvlig liten unge du har!



Snäll massage mot magen och resten av kroppen hjälper ju gaser att komma ut och dessutom är det skönt för de små med nära nära hudkontakt, vilket också hjälper dem att slappna av.



Det låter ju inte som att han är på väg att bli förstoppad, men märker du att han är jättepruttig så kan det kanske hjälpa med massage och att hålla upp benen mot magen på honom.



När han blir lite äldre (runt fyra månader) så kan jag varmt rekommendera teskedar med katrinplommonpuré! ;-)

2009-01-28 @ 12:34:25
URL: http://michis.blogg.se/
Postat av: ROSAMARTINA B L O G G D E S I G N

Hej Malin!

Nu kan du prenumerera på min blogg via blogglovin :)

Gå in på min blogg och klicka på ikonen för blogglovin :)

Jag har precis lagt till dig!

2009-01-28 @ 13:28:30
URL: http://rosamartina.blogg.se/
Postat av: karro

Aven om han ar los i magen kan det sakert se ut pa hans kroppssprak som om han kampar for att fa ut det. Det behover inte betyda att han ar forstoppad, bara att han "kampar" for att det kommer naturligt, som en reflex. Inget ovanligt. Salange det komemr ut grejor och han ej verkar ha ont eller vara uppblast tror jag inte det ar nagot att oroa sig for.

Sa olika vad BVC sager om messmor, jag vet bebisar som haft det innan 4 manader, men det ar ju battre att vanta om dom sagt det saklart.



lycka till

2009-01-28 @ 15:20:16
URL: http://london-flyga.blogspot.com
Postat av: Jonetta

bara för att han verkar ledsen när han ska bajsa så behöver det ju inte vara så.

Emma SKRIKER varje gång hon bajsar fast bajset inte är hårt, min bm sa att hon är lite förbannad o vill att det ska komma ut, en naturlig reflex hos bebisar, och Emma äter helt vanliga NAN.

2009-01-28 @ 17:09:29
URL: http://mammajonetta.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0