Ankorna.

Tidigare ikväll tog vi med oss bröd och gick ner till dammen för att mata alla fåglar. Jag älskar att mata dem och Sam tycker med det är mysigt. Mysig grej att göra hela lilla familjen sådär när de är som hungrigast att de nästan attackerar varandra. *ler* Och man vill ge sådär puttiga bitar så brödet ej skall ta slut så fort. Det finns massa söta ungar där och jag stod tom bredvid duvor, jag som annars har fobi kände mig väl trygg med Sam på magen.

Sedan har vi lekt inomhus och busat, och när vår busfrö somnade så har vi sett DN-galan och ätit räkor och druckit gott. 

En perfekt fredagskväll helt enkelt. Nu skall vi kojsa.

 

Njut av er fredag!


Sommartyger och nyanser av blond.


Loppis.

Alltså jag vet inte hur ni funkar, men jag eller rättare sagt vi har samlat på oss så mycket skit gneom åren att man mer än gärna vill bli av med lite skit. Eller skit och skit men ni hajar. Och därför funderar jag starkt på att åka på Bakluckeloppis och sälja bort så mycket det bara går. Sam och sambon kan ju följa med, de kan spana runt lite medans jag står och säljer. Det kan ju faktiskt vara ganska så kul med en sådan dag och se hur mycket man får ihop. Tål att tänkas på iaf.

Sam sover och jag tror med att jag skall vila mig en stund, känner mig trött idag. Jag får nog helt enkelt sova FÖR mycket varje natt. Från 23-00 till 08-09 är nog för mycket för mig. Men har man en sjusovare till bebis så har man! Inte mig emot!:) Älskade barn!

Ikväll blir det fredagsmys, färska räkor står det på schemat. Mums!

Bild från loppis.


Fredag.

Solen skiner och fåglarna kvittrar. Det är fredag. Härligt. Dock skulle det vara än mer härligt om jag hade 1 miljon krononr på kontot och kunde shoppa en massa. Ibland skulle man vilja ha en inkomst som blondinbella, eller kungen. Men nu har man inte det. Jag har det absolut bra så det är inte det. En helt okej mammapeng med, så jag är nöjd. Men jag vill jämt ha så mycket, och det är då min bra mammapeng inte räcker till. Haha. Well så är det ju, varför är de snyggaste kläderna alltid de dyraste? Och varför älskar jag att shoppa?

Jag kräver inget, men jag vill ha allt.

Nu skall vi åka iväg och göra något kul hela lilla familjen!
Trevlig fredag! Hörs sen antar jag!

Kompisdag.

Sambon skulle in till jobbet i förmiddags och då passade jag och Sam på att åka med till G som med var ledig och ville ha sällskap hon med ( i väntan på bebis) så när vi kom fram sov Sam lägligt så vi gick och kollade centrum, shoppade och käkade lunch alla tre. Mumma! Strosade lite till och provade mössor på Sam, han tyckte nog det var kul för att skrattade massa. Han gillar att sitta i vagnen o spana kläder och människor ett tag, men blir det FÖR lång tid så är det inte lika kul så då får han komma upp i babybjörnen, perfekt! 

Sen gick vi hem till henne och lekte i sandlådan ett tag innan vi var inne och kände av hungern igen, blev mojjen i väntan på att älskling slutade jobb och Sam skulle vakna från eftermiddagsluren. Det blev pommes, vegoburgare och dricka. Mumma.

Det är så mysigt med sådana dagar, speciellt med vänner som man känner att man inte behöver planera och att allt skall vara så perfekt med passup, mat och så. Det är det bästa med när man känner någon väl, då blir allt mer avslappnat och man kan lätt umgås flera dagar i sträck. Det blir perfekt nu när vi båda är mammalediga snart. Nu soffan med min man. Sam sover sedan 20, så sött i sin säng, och jag har hunnit med ett skönt bad, att tvätta alla nya kläder till honom och ätit jordgubbar och choklad i soffan med sambon. Mysiga dagar och kvällar!

 

 

Och lite bilder från leklandet som Sam gillade så mycket. Kanske åker vi dit imorrn igen om vi kan och hinner.
Nu säger jag gonatt!!

 


Rockstar.

Sam är vår lille rockstar, såklart. Så då måste man ha rockstarkläder. Det är ju bara så tufft. Idag fick han ett set med rockstar kläder, en solhatt, vit, en pyjamas och en prasselbok. JAG ÄLSKAR att handla till vår sötnos!

 

 

Så koola kläder till RockSam

 


Godis.

Jag har inte enbart ätit nyttigt idag. Nejdå någon motta får det vara. När min kompis G var här idag (som för övrigt shar bf om 6 dgr) så köpte vi först sushi och sedan lite gotte i affären, satte oss i en mysig park och åt. Och Sam fick leka och mysa med oss sålänge. Perfekt kombination då han älskar att krypa omkring och upptäcka världen. En trevlig och mysig dag på alla sätt och vis. Och nu tackar denna jäntan för sig och säger god natt. Hoppas ni haft en lika bra onsdag som jag.

 

 

 


Hallon.

Sitter och mumsar färska hallon som inköptes på torget efter BVC. Det, och 85% choklad. Det slinker ner i magen nu. Riktigt gott såklart. Sambon är iväg med jobbet, Sam sover och katterna vilar. Så här sitter jag och softar. Tänkte försöka ta igen alla foton jag missat som är beställda för flera flera månader sedan på Sam. Vill sätta datum och lägga dem i ordning. Lika bra att ta itu med det, för det blir ju knappast mindre kort. Men det är väl som de flesta föräldrar, har man en bebis så bildskön är det klart man är framme med kameran hundraåttio gånger om dagen.:)

 

 

 


Älsklingen 9 månader.

Jag kan knappt förstå det. Idag är det 9 månader sedan (och på en onsdag tom) som vår älskling föddes och lades upp på mitt bröst. Hela dagen var magisk, man kan inte beskriva känslan och vi är så upp över öronen förälskade i vår son.  Han är det absolut bästa som vi varit med om och varje dag gör han mig och hans pappa våra hjärtan så varma av förtjusan och lycka. Det kan låta överväldigande för er som inte har egna barn, men ni kommer förstå vad jag menar den dagen ni får egna. Det finns inget i hela världen som vi inte skulle göra för dig, Sam. Du är nummer ett i våra liv, och du gör oss så stolta varje dag.

För bara så kort tid sedan var du så liten och ny. Men på kort tid har du utvecklats något så otroligt, nu vid 9 månader äger du (idag) 10700 gr och är 78 cm. Du ålar dig snabbt som attans i din egna söta stil, ställer dig på alla fyra och gungar som en tok.  Reser dig mot saker, är stabil i benen, har en massa blont hår och fortfarande blå ögon som förvisso ser ut att ändra färg. Du är full av bus och energi och den finaste pojken på denna jord. Vår älskling! Grattis på 9 månaders dagen.<3

Och månadsbarnet fick såklart en liten present. Haklappar, en body och strumpor av pappa!

 

 


Tradera mera.

Har suttit och lagt upp lite saker på tradera som ändå inte används. Okej det kanske inte blir någon stor slant, men förhoppningsvis en liten. Och blir det inte det, nej d¨får vi väl se om det blir något på loppisen, om det nu blir någon.
Det är så mycket saker som man verkligen går och inte använder, iaf är jag en sådan vad gäller massvis med olika saker.
Det var tex mycket barnkläder som ej hanns med att användas, barn växer ju så snabbt. Men det är ju alltför roligt att handla, så vem bryr sig om det egentligen? Inte jag!:) Men det som Sam hunnit använda det vill jag ej sälja, det funkar inte, känns för personligt, och liksom hans på något sätt. Men däremot vissa plagg som ej varit någon favvis och som knappt använts eller inte alls, ja sådana plagg utan anknytning. De kan jag sälja.

Dagen har annars varit bra, var i en park innan lunch där de hade lite allt möjligt, det som utmärkte sig mest var två griskultingar Knoll och Tott som bara var knappt en månad gamla, jättesöta. Och något som inte var lika sött, det var hönor och några tuppar som kom och hälsade på när vi åt.  Hade ju med spagetti och köttfärssås till Sam, och spagetti var de visst ute efter. Jag är livrädd för fåglar och har fobi så jag flaxade iväg så fort de närmare sig. Det gjorde ju ej saken bättre när en höno stod gömd under bordet och råstirrade på mig. Baaaaah! Jag bara flög upp! Dumma fåglar att skrämmas.

Hade även lite besök på eftermiddagen, bra att leka av sig lite. Nu gör min rygg ont och jag skall slå mig ner i soffan och tindra snällt med ögonen, massage bitte!

Hoppas ni haft en bra tisdag!

Höstnytt.

Här är lite av det jag spanat in och skall införskaffa mig inför hösten. Iaf som det ser ut i planeringen nu.
Tycker rutigt i de färgerna är riktigt höstigt, coh en sådan grön jacka med ullig krage, det är riktigt snyggt med en vit lurvmössa till. Min type of style! Har du n¨gra höstfavvisar?






Lekdagar.

Dagarna bara springer, vart tar all tid vägen, någon som kan stoppa den ibland? Jag skulle behöva lägga ut lite saker på tradera, fixa med bilderna till Sams album, leta efter hans första bok som jag ännu ej hittat (gråter) och fixa lite inför en eventuell loppis som vi skall ha på söndag, jag och en vän. Samt just ja, måla klart byrån till Sams rum. Det är mycket man vill göra på den tiden då Sam sover. För jag vägrar ju ta av hans tid, den skall han såklart få, och det är det underbaraste man kan lägga sin tid på, sitt barn. De växer så snabbt att man knappt hinner med. Och då är det bannemig inte många minuter jag tänker tillåta mig att missa. 

Dagen idag har varit i lekens tecken ( som de flesta andra) var med E och W på lekparken det var mys. Åkte rutchkana, som nog vi gillade mer än barnen, och så gungade dem och åt lite grus. Mums!:) Det var hur mysigt som helst, och efter några timmar slocknade våra små så då gick vi hemåt. Och nu har jag hunnit få i mig bra matrutiner med, äter samtidigt som Sam och dessutom ganska så vettig mat, vilket är bra ju! Då har man mer energi. Och det behövs nu om dagarna. :) 

Eftersom jag måste fixa lite mera med bilder så lånar jag en av min vän E:s bilder från idag, innan jag hunnit fixa upp de egna från tidigare dagar. Idag var kameran full så min fick stanna hemma. 

Njut av måndagskvällen nu!

(bild från mästerfotografen E)


Siggesta gård.

Eftersom hela familje uppskattade leklandet vi besökte igår så bestämde vi oss för en utflykt idag med. Denna gången åkte vi till en stor gård där man kunde se på djuren (ganska så lite djur) bakluckeloppis (ja det är sant, folk hade loppis i bakluckan på bilen, coolt) käka, handla, spela fotbollsgolf, minigolf mm. Det fanns en del att göra, men det var sådär för Sam, han var nog aningens för liten för att uppskatta det. Men djuren tittade vi på och sen köpte vi lite fika och satte oss på gräset och mös. Sam fick även sin mellis och vi njöt en stund innan vi åkte hemåt. En trevlgi utflykt! Utflykter är vår grej, det är så kul. Undrar vart vi ska imorrn?:)

Har badat och varit ute en sväng ikväll. Och sambon kom hem med massa överraskningar efter att ha varit på affären. Plommon, Ekströms paj, som vi nu tryckt i oss. Mätta och glada framför Poirot. Sam somnade vid 20, perfekt så vi har hunnit äta, fixa och nu se film. Sa jag att min sambo är världens bästa på att överraska!Bästaste!

Bilder kommer imorrn (om jag hinner) nu skall vi se klart filmen!
Hoppas ni haft en bra dag!

Ps: Jag är inte gravid även om min outfitbild igår nog ser ut så, magen är lite jäst där:)

Roligt.

Vad roligt det var på leklandet idag, det fanns massor med rutchkanor, bollhav och klätterställningar. Det var perfekt avdelat för de mindre barnen med så att både de och de större kunde leka ifred. Det var stort och så häftigt, dit åker vi absolut igen. Det fanns Waynes där med så vi kunde fika gott, och Sam fick sin mellis. Efter att ha lekt i 2h var alla helt slut så Sam somnade på två röda i bilen och jag var med trött, sambon med. Det var en heldag det. Sen åkte vi förbi Hellasgården dit vi nog skall imorrn, om det inte blir något annat kul lekställe, eller en kombination.

Gud vad nya roliga saker man kan göra när man har barn, sådana saker man inte lade märke till innan. Och en helt ny värld av kontakter öppnar sig, och jag som redan innan hade svårt att hinna med de vänner man har, puh nu är det ännu tightare. Men det är kul med så många vänner i sthlm. En annars storoch nog svår stad att träffa nya människor i, inbillar jag mig.


Bilder från vår dag kommer sen, nu en tjejfilm.


Yesterday.

Som man kan se ut.


Barnens land.

Idag blir det en tripp till barnens lekland, det skulle tydligen finnas anpassat även för de minsta barnen under 1 år, perfekt ju! Så dit skall vi åka så fort Sam vaknat och vi fått i oss lite lunch.

Vad skall ni hitta på?

Njut av dagen!

Hangover.

Var iväg på bio i eftermiddags med Camilla. Eftersom sambon skall på bio imorrn med en vän så tyckte han att jag skulle gå idag, då det ju är svårt att gå tillsammans nu när vi ej har barnvakt, och man inte vill lämna bort Sam till folk man ej känner så bra, så är det bäst att gå med vänner varsin dag.

Vi såg hangover vilken var riktigt rolig, en film jag rekommenderar om man vill se en komedi.
Efteråt gick vi och satte oss en timme på en uteservering. Svårt att prata på bio så vi körde en snabb genomgång där en stund istället. En trevlig kväll som avslutades bra med oskalade räkor och lite gott tillbehör med storälsklingen.

Nu har vi slötittat på en film och skall snart sova, jag är trött nu.

På tal om att stänga av mobilen på bio. Det satt en tjej bredvid C och höll på med mobilen i stort sett hela filmen, och helt plötsligt börjar hon prata i den med. Men hallå, vi är på bio och vill ej lyssna på hennes babbel. Jag tycker ej man skall ha mobil på på bion, men det kanske bara är något jag tycker, eller?

Hoppas ni haft en lika mysig fredagskväll!

Mammas allt.

Det fullkomligt bubblar av gravida i landet just nu. Underbart, bebisar är det bästa som finns, och att bli mamma det största och mest underbara jag varit med om. När jag var gravid mådde jag superbra. Hade jättebra hår och knappt några finnar som jag annars tyvärr dras med. Även om man såklart oroade sig för barnet i magen, men det gör man väl alltid, så var det en underbar tid. Och för att inte tala om nu, den är fantastisk. Jag får aldrig nog av Sam, solstrålen i vårt liv - för honom gör jag verkligen vad som helst. Och han kommer alltid vara i första rummet.

Lite bilder från gravida tiden och älsklingen. Sen blir det nog sängen, kvällarna bara rusar.



Idioti!

En blogg jag läser har råkat ut för att någon snott bilder från henne och skrivit som att det är hon på bilden! Fyfan det är ju så sjukt och det är något jag absolut skulle bli tokig på om det hände mig! Hur avundsjuk eller idiotisk får man vara om man väljer att ta andras bilder och låtsas vara dem? Det får mig att vilja kräkas. Fyfan! Jag har ju alltid en länk över mina bilder, och nu tänker jag vara ännu mera restriktiv med bilder och lägga på länkar. Gör det ni med. Enklast är att ladda ner picasa och göra det därigenom. Det är smidigt och kostar inget att ha. Det kan hända alla, man har fasen ingen koll på internet, och det är förjäkligt att det finns sådana idioter som förstör det roliga i att blogga!!

Jag tycker att alla skall bli mera uppmärksamma och ha koll, och framför allt sätt dit en länk på era bilder! Det är mitt tips!

Njuter.

Vilken härlig dag det varit idag, det är så skönt med lite halvskugga men ändå värme. Spenderade eftermiddag på lekparken där man som vanligt träffar massa nya människor. Sedan gick vi hem till en kompis och tog en promenad.
Tiden går så fort när man är ute, och nu var det in och fylla på magen för att nog gå ut en sväng till. Jag älskar att vara utomhus, synd bara att sambon inte är lika förtjust i frisk luft. Haha.

Nu kommer min älskling kravlandes över golvet och hittade mig här framför datorn. Dags att gå ut nu maaamaaa säger han nog på bebisspråk. Okej okej:)

Vad gör ni idag? Njuter hoppas jag!

Hm.

Livsfarligt, den nya HM-katalogen damp ner i lådan precis och den varvat med Sofis mode, det kan bli svårt att hålla fingrarna i styr, och pengarna inte minst. Det får nog bli både en tigermönstrad klänning som är lila från HM, en svart och rosa sjal från topshop med döskallar och söta nitarmband. Samt kanske en och annan väska. Det skall ju tydligen komma någon billigare variant av märkesväska på Lindex, det skall jag nog nappa på. Perfekt!

Nej sova.


Lekparken.

Vi gick ut lite i 11 och kom hem vid 13.30 då Sam nästan somnade på min axel av utmattning, älskade barn!
Det var en fullträff att gå till lekparken, han röjde runt i sanden, smakade lite på den och lekte med allt möjligt som pinnar mm. Sedan tittade han på alla andra barn som lekte där och tyckte det var intressant. Träffade ett annat par som var där med sin dotter och pratade lite med dem innan M och hennes L kom och lekte och snackade lite. Barnen turades om at gunda i bebisgungan! MyS!
Det är ett perfekt nöje nu i denna mittemellan ålder då det är svårt att sysselsätta dem inomhus och de är för små för att gå till tex barnens hus. Så lekplatser rules! Dessutom är där nästan alltid någon mer som man kan prata med! Perfekt för den översociala mamman :)

Sambon jobbar idag, och Sam sover i vagnen och här sitter jag och har jgort blodkorv, mumma, det gillar jag med lingon till. Och så blir det lite kattmys nu! Vad gör ni idag?

Lillördag.

Idag är jag på bättre humör. Skönt! Jag tycker man får ångest när man är på dåligt humör, känner sig dum inför Sam fastän man inte är irriterad på honom. Det känns liksom fel att inte jämt vara sådär hyperglad. Men mina irritationsdagar är väl sisådär 5 om året haha, så det kan jag nog överleva, ångest skall man ju inte behöva ha. Jag var ju inte kinkig mot honom.
Men nya tag, idag är det en ny härlig dag. Redan onsdag och tiden går så snabbt både på gott och ont. Det ser ut att vara lite halvdåligt väder, men bara det inte regnar så tar vi oss nog ut, det är bra för barn att vara ute och leka. Och för oss med, frisk luft är välbehövligt. Får se vad dagen har att erbjuda. Kanske skulle man åka till Valla ikväll? Lite middag, och spel det kan väl vara en rolig kombination?

bra timing, nu vaknade Sam! <3
Ha en bra dag!

Kärlek.

Bjuder på en bild från förra veckans IKEA. Sam älskar att åka bärselen (vilket är en av de bästa babyprylarna) och somnar gott efter att han dinglat där ett tag och samlat på sig intryck. Och det gäller att använda den flitigt nu, för den varar upp till 12 kg, och sist vi vägde Sam vägde han 10080 gr, och det var ju ett tag sedan. Nu sängen och pussa på prinsen, diskret så han ej vaknar. <3 Sambon får då ingen ikväll, för jag är kinkig för att han satt eigång högtalaren innan när det var nattning. Ja ni vet, ibland tål man saker mer eller mindre. Men jag tror inte han lider av det, jag råkade ju ta barntandkrämen, och den är nog lite väl söt för hans smak.


Pannkakor my as.

Jahapps det var de pannkakorna det, jag måste sluta tro att jag kan steka pannkakor, jag blir liak besviken varje gång jag kommer på att jag ju faktiskt inte kan, och då har jag redan hunnit göra smeten och slängt de två första ihopklibbade ihopp om att tredje gången gillt liksom. 

Här sitter jag nu mätt ändå, med magen full att knäckemackor, jo värre kunde man haft det. Men mackor var ju inte riktigt det som magen sucktade efter, men man tackar och hoppas på att det finns någon sådan där färdig smet jag kan köpa i affären imorrn. 

Nu skall barret borstas igenom, annars vaknar man och ser ut som en skog imorrn. Kanske inte vore så dumt ändå?

Ciao.


Högtalare.

Tog lite längre tid än vanligt att natta Sam idag, brukar ta en 10-15 minuter men det tog nog en 30 minuter idag, han hade precis slumrat till när sambon får ett jobbsamtal och hans högtalarröst går igång, den hörs verkligen genom berg den rösten, vilket såklart är bra att höras, men när man skall natta Sam är det inte bra att hans röst går igång. Så jag fick säga åt honom att dämpa sig, Sam somnade ganska så snabbt efter det att högtalaren dämpat sig :)

Det har varit en bra dag, var hos en kompis innan lunch, sedan en stund inne för att ikväll gå och mata ankorna i parken, Sam skrattade som en tok när de käkade och jagade varandra. Finaste pojken! Imorrn hoppas jag vi kan komma iväg på någon barnaktivitet, typ barnens hus eller något badställe! Det hade varit mysigt.

Nu skall jag göra pannkakor. Mumsigt va?:)


Brio it is.

Leksaker i alla ära, men det skall vara lite tanke bakom. Tanke som leder till stimulans och utveckling. Då är Brio da shit. Det är bra skit det! Färgmässigt och utformat, det är så enkelt men så bra. Jag gillar brio. Det hade jag när jag var liten med, det är liksom som en deja vu känsla som kommer fram när Sam och jag leker med Brio. Och när det blir legodax, shit vad jag kommer älska att leka med lego. Synd bara att lego nu för tiden är sådär överdrivet stora, bitarna är giganter och inte så puttinuttiga som när jag var liten. 

Lekstund och utveckling. 

 


Tvångstankar.

Jag bara MÅSTE gå på en K-brunn om jag ser den, både med barnvagnshjulen och med min fot. Det är så tokigt irriterande och vägrar släppa min hjärna. Förut då man gick ensam då var det ju inget problem men nu när jag nästan alltid går med vagnen börjar det bli svårt att göra det diskret så att folk inte skall förstå och tycka att man är helt knäpp. Det är speciellt en k-brunn som ligger uppe i centrum som brukar ställa till det, den ligger liksom helt fel och man måste verkligen zickzacka dit för att träffa den. Och glömmer jag den då måste jag vända och gå på den. Ja ni förstår själv, hur pinsamt kan inte det bli om någon ser. Men jag kan inte bli av med den. Lika svårt som jag har att bli av med att ej gå på A-brunn, det skulle ju vara katastrof om jag gick på en! SHit!



K- som i kärlek.

Boken.

Åh jag är uppriktigt ledsen över att jag inte hittar den dära ifyllnadsboken över Sam, ni vet en sådan man fyller i när de gör olika saker, när de föds och när de äter med sked första gången. Jag brukar ju lägga den på ett och samma ställe men nu är den inte där och jag har letat överallt känns det som. Det är ju en massa nya saker jag skall fylla i, och man glömmer ju efter hand så jag vill ju hitta den nu och kunna skriva i. Jag får skriva i min andra bok så länge så jag kommer ihåg datum och så, men det är ju inte alls samma sak. Boken vart är du? Jag blir faktiskt ledsen om du gömt dig och vägrar dyka upp!


Morning.

Gomorron!
Var riktigt trött nyss när det var dags att kliva upp! Men jag klagar verkligen inte, Sam sover ju till kring 8 varje morgon, och det är superduperbra! Han brukar somna kring 20.30 (med undantag såklart) sedan vaknar han oftast vid 06 för att äta och somnar sedan om tills omkring nu då vi stiger upp! Han har nästan alltid sovit bra, men han åt förvisso ganska så länge på natten, vid 04 ca åt han fram tills för kanske 1,5 månad sedan. Men det störde mig inte, man får in en vana att gå upp då, man vet juj att man snart får somna om igen och det är så mysigt då han brukar somna mellan oss i vår säng efter det målet. Dock vågar jag inte det längre, speciellt när sambon jobbar och man själv sover då märker man kanske inte om Sam vaknar och börjar vara i farten. Så lika bra han får sova i sin egen säng även då.

Sambon åkte precis till frisören och har sedan lite ärenden på stan. Vi skall snart äta frukost här och sedan blir det nog att träffa de andra vännerna i parken en stund. I eftermiddag är vi upptagna, då kommer det hit folk. Hoppas på lite solglimtar idag. Men nu säger jag gomorrn till er alla i alla fall. Och ni som läser, kommentarer är ju aldrig fel, ni är ju typ noll som kommenterar av alla som läser. Men det gör ni ju som ni själv vill såklart.


Bebislek och moder(n)talking.

Sam blir så rastlös av att bara åka bil eller vara inne en hel dag. Nej då är parken med någon bebis och annan mamma/kompis perfekt. Kombinera både bebislek och tjejsnack, det är perfekt det. Sam verkligen snor W leksaker och hon snor Sams, de har allt i munnen och biter i allt de kommer över. De delade till och med på majskrokar haha! Kanske inte så mysigt men det är bra att de tuggaar av varandra och får lite av de andra barnens bakteriekultur! De är ju barn, de måste få tugga lite gräs och upptäcka världen!:)
Passade på med en lite promenad när de somnat! Mysig eftermiddag var det iaf!







Morgontur.

Vi åkte iväg vid 11. Perfekt tid eftersom Sam skulle till att sova sin förmiddagslur. Han somnade ganska så snabbt efter att mamma fotot lite. (som vanligt) ja det är tillåtet att kalla mamma för kines eller japan. De brukar ju fotografera sägs det?:)
Gud vilket härligt väder det var! Och Sam sov i 1,5 h! perfekt. Sedan kom vi på att hans mat fanns visst hemma i hallen så det var snabba ryck hem, för alla var så hungriga. Och ja jag funkar iaf inte utan mat. Gör någon det?





Somnade som en stock! Älsklingen!


Enkelt.

När jag får en extra slant över så tänker jag köpa ett namnsmycke att bära runt halsen. Jag tycker de små enkla brickorna med en för varje familjemedlem är så fint. Det symboliserar det viktiga i att just vara en familj. Idag är inte kärnfamiljen den självklara kombinationen inom familjen, och det spelar ingen roll, bara man trivs tillsammans och att barnen får ett tryggt och kärleksfullt hem.
Sedan spelar det
et ingen roll vilka man väljer att kalla sin familj. Men det är min högst önskan, att Sam skall få växa upp i en kärleksfull familj, precis som jag gjort.

Därför tycker jag detta enkla halsband var så vackert och symboliskt för det fina.
Nu tackar jag för mig och säger gonatt och på återseende.

Träning pågår.

Sam kravlar ju sig fram i en väldans fart nu sedan någon vecka tillbaka. Och det verkar han ju nöja sig bra med, han tar ju sig fram. Men idag har han flera gånger ställt sig på alla fyra och intagit krypställning. Men inte krypit ännu, men det är nog på god väg. Varje gång han gjort så han jag skrikit åt sambon att titta, det har nog stört Sams koncentration. Stackars pojk har en mamma värre än en hispig duracellkanin.

Vi gick ut en timme på gräsmattan ikväll, det var så varmt inne och så skönt ute. Sam älskar att pilla i gräset och jag lekte kurragömma med honom bakom vinbärsbusken samtidigt som jag åt. Gott! Och pappa dirigerade Sam om vart mamma gömde sig, lite fusk det där tycker jag ;) Gud så sköna kvällar det är nu. Underbart!

Älsklingen sover nu sedan några timmar tillbaka. Han har börjat hoppa över den senare tuppluren och somnar 30min -1timme tidigare på kvällen istället. Det funkar ju bra! Mamma och pappa älskar dig Sam! Vår stora uppgift i livet är nu att vara bra föräldrar och förebilder för dig, vilket jag innerligt hoppas att vi är. Du är det värdefullaste vi har <3

Det där med djur.

Vid middagsbordet hos våra vänner igår kväll.

Jag:Det finns så många konstiga djur, kan alla verkligen fylla någon funktion?
M: Vilka djur tänker du då på? Något speciellt?
Jag: Ja, tex skalballarna. Ehrm jag menar skalbaggarna.

Satte korven i halsen.

Fan vad kul. Jag satte korven i halsen när jag läste. Har ni min humor, sätter ni med korven i halsen. Har ni det inte, sitter ni där med svansen mellan benen.



argalappen.se

Skulle jag skriva en lapp till en av våra grannar skulle det stå ungefär såhär:
Du din gamle halvalkolist till granne, sluta busvissla på min sambo. Han tycker att du är äcklig.

Klipp.

Klippte ju upp mitt hår för någon vecka sedan. 1355 spänn, ja det var det ju inte värt. Men skit i det. Nu hur som helst, är jag inne på att klippa lugg. Det är en sådan där lagom förändring om man vill behålla längden i håret men ändå förändra. Det är bra grejer det. Men man ångrar ju sig alltid typ när det växt ut halvvägs. Så nu gör jag en sådan, fråga publiken grej. Klippa eller skippa?


Nagelbitare.

Skall hon föda idag eller skall hon föda imorrn på min gissade dag? Spänningen är olidlig. Verkligen. Inte för att det är på min gissade dag, utan för att hon skall föda såklart. Det är alltid lika spännande varesig man känner personen eller ej. Bloggerskor tycker man ju sig känna när man läser om dem dagligen under flera års tid. Konstigt eller inte. NI hajjar. Man är ju med i allt som de gör, man hejar på liksom. Så ikväll kanske det blir uppesittarkväll här. Som inför julafton med bingolotto, fast detta är nog mer spännande, fast bara lite.

Så tror jag på en pojk med.

Status.

Gjort idag: Spanat runt.

Shoppat: En ny dator till mig.

Kvällens bravader: bortbjudna till vänner nu.

Dagens mys: Lördag med familjen, är bäst!

 

Laters på nya datorn, nu hinner jag ej packa upp den.


Misarna.

Puh! Alldeles för varmt i vår lägenhet just nu. Jag blir nästan svettig av att knappa på tangentbordet men jag skall försöka ändå. Shyrre va? Vad vi har flängt runt idag, vi har varit både här och där, och vi mellanlandade på stranden, den bästaste av bästa med både sand, gräs, skugga och sol, kan ej bli mer perfekt när man har barn som behöver vara i skugga, och då vi passar på att steka oss en stund o solen när Sam sover i vagnen i skuggan. Hola! Och vet ni vad det bästa är? jo ett bageri ett stenkast bort. Men nu är sitter jag här och svettas och undrar om det blir någon bebis inatt eller inte för en av de bloggerskor som jag läser. Jag minns det själv när man satt (?) här hemma med värkar, och tyckte att det här är väl ingen match, ända tills jag på kvällen kände att jodå, de känns ju lite (?) iaf. Men jag hoppas ju få göra om det en vacker dag och jag hoppas få ge vår underbaring ett syskon. Och skulle jag inte få den turen så är jag så lycklig över att ha fått bära fram ett barn, och vara med varje sekund av honom. Det är fint det, det är kärlek! Nej nu skall jag sluta sitta här och bli sentimental, jag kan lätt bli det såhär vid menstider, ja det var ju bara en vecka sedan den förra menstramset slutade och nu är den här igen? Que! vad vill du nu då typ! Skall jag behöva vara sentimental två gånger på en och samma månad, stackars sambon!
När jag ända fortfarande har mens så tänkte jag känna lite medlidande med våra misar, i denna värmen, puh! det är ju inte mänskligt och då än mindre kattsligt, med den pälsen! Jag lider med mina små troll. Men i helgen blir det regn eller? Inte kul me regn. Men varför är man aldrig riktigt nöjd, är det för varmt svimmar man, är det regn vill man ha sol. Ja ni hajar...

Sa jag förresten att jag blir velig och dryg när jag har mens med?

Nu skall jag göra det jag tycker är mysigast i världen, krypa ner i sängen och pussa på min son och sambo, bara få vara riktigt nära mina pojkar, det är mysigt det. Det är något visst med barn när de sover, det ser så mysigt ut.


Älskade trollen.





Vinsterna.

Hela familjen gick upp och hämtade ut priserna jag vann för ett tag sedan. En apa-som är en sele och en ryggsäck, ganska så praktiskt när Sam börjar gå och man kan ha lite koll. Och en voodolls som verkar beskyddande. Tror nog inte så mycket på sånt, men söt iaf! Och det är ju kul att vinna dessutom! Vilken härlig kväll det är förresten, luften står helt still och det är semestertid, det märks i stan med, nästan inte en kotte där. Men gud så skönt! Ibland är det skönt att Stockholm krymper i folkmängd!

Njut av kvällen och varandra!





Cutemammy.

Jag och Sam åkte till G och C innan idag. Sambon var tvungen att fixa med lite grejer hemma. SÅ han kunde tyvärr ej komma med. Men vi tog bilen och åkte. Var nervig för trafikkaoset när jag kom ut på vägen, men det gled på ganska så bra faktiskt. Sam somnade efter lite gnäll då han var så trött. Men vaknade så snart vi var framme hos söta G. Hennes mage är så stor och fin och snart är det dax. Vi fick och fikade innan jag spanat på alla deras bebiskläder, oh så söta små kläder haha, man kan knappt tro att Sam varit så liten och haft storlek 50. Galet vad tiden går snabbt, alldeles för fort ibland och man skulle vilja trycka på paus och bara kunna stanna tiden lite och njuta lite extra. Men varje stund är rolig, och varje månad har sin charm. Det är så fantastiskt att man själv varit så liten en gång i tiden och nu sitter man här 28 år!:)
Att få barn var verkligen livet för mig, jag har ända sedan liten varit förtjust i bebisar och inget slår ju att få en egen liten knodd att älska mest på denna jord! fantastiskt.

Sedan gick C runt sjöarna och jag och G strosade i centrumet medans Sam sov på min mage. Hittade en söt bebisbutik. Och kollade lite där innan vi åkte hemåt igen.

Nu har vi lite projekt att ta itu med. Lajters!

Mörkrädd.

Jag är mörkrädd som tusan. Stod och målade en andra gång i källaren innan ikväll och det är en timer på 30 minuter där som slår av ljuset, och när den stängs blir det verkligen kolsvart i hela källarutrymmet, och även om jag vet vart knappen finns så känner jag en känsla av panik inom mig. Ja vem skulle höra mig nere i källaren? Brr. Dumma tankar. Men jag gick och tände och då försvann den känslan. Målade klart och gick upp till familjen och kände mig genast lung, rädslan var som bortblåst. Men det är läskigt, undrar vad som gjort mig så rätt? Verkligheten? Allt som händer och efterlyst, som skildrar just denna. jag har grym respekt för mörker vilket man såklart skall ha, men ibland är det aningens jobbigt. Hur känner du är du mörkrädd?
När sambon var iväg med jobbet någon vecka för något år sedan sov jag jättekass och tyckte mig höra ljud överallt, sådana som annars inte finns. Jobbigt.

Iaf, vilket härligt väder det varit. Vi åkte till en mysig strand, men kombinerat barnvänlig, ungdomshäng och beachvolley. Och ett supergott fik! perfekt! Lekte med Sam i skuggan med hans nya spadset, och turades om att vara i solen. Och när han sov så fick vi båda en timme. Skönt med sol men skönare i skuggan egentligen, det trodde jag aldrig jag skulle säga haha.
Var iväg några timmar, och sedan har vi badat i baljan, eller inte vi, men Sam. Haha. Det skvätte vatten överallt. Han älskar att bada! Och nu sover badkillen, och vi skall se film! Och surra.

Ciao!

Samsnack.

Sambon försöker natta Sam efter att han vaknade igen. Jag hör honom prata från sovrummet, ma-ma-ma-ma ba-ba-ba-ba. Sötis! I för någon vecka sedan, 2 ca så sa han mamma mera tydligt för första gången och sedan dess har munnen gått i ett. Speciellt då vi var i Halmstad på väg hem och gick i centrum då pratade han på som bara den och högt med så alla vände sig i princip om och log. Han har även börjat krypa på sitt eget sätt, det vill säga att han drar sig framåt med armarna och simmar med benen, det ser jättekul ut. Och snabb är han med. Man måste ha koll på honom hela tiden. Puh! Han drar gärna i sladdar och tar allt som kommer i hans väg, så nu är det storstädning varje dag, dammsugning och plock som gäller. Det är jättekul att han far omkring som ett yrväder men man är verkligen helt slut när kvällen kommer.

Jag åkte iväg och köpte färg och pensel, samt sandpapper innan idag medans grabbarna var hemma. Har ockuperat källaren och slipat och grundat byrån nu. Så imorrn skall jag måla den riktiga färgen på. Sedan är den nog klar om det ej behövs två varv vill säga. Det blir så fint!

nu gå in till min fina familj

Gomorra.

Gomorrn!
Det regnar idag, hurra! Ja jag menar det. En dag som kan ägnas åt välbehövlig städning, tvättning och andra ärenden. Bland annat kolla färg till möbler jag skall måla. Wohoo. Det är så kul att måla och jag kan nästan knappt vänta. Vet precis hur jag vill ha det, och äntligen har sambon gett med sig och jag får fria händer. Han brukar vara liak envis som jag vad gäller möbler och färger så det blir en fight innan jag äntligen vinner, oftast *ler* Men så härliga regn!
Det är sådana dagar som behövs för att man skall ta itu med saker och ting. Och nu medans Sam sover så har jag gosat med ena katten med, den andre ville ej vara här inne just nu, buskatten! Hann tom köra en inpackning i håret nyss, det är perfekt att Sam sover längre stund både förmiddag och eftermiddag så man anitngen kan åka iväg den stunden eftersom han blir rastlös i bilen, eller passa på att fixa sådant som man inte hinner annars. Så det är perfekt. Så lent och mjukt håret blev av balsamet mamma tog hem, lättviktsbalsam är grymt bra för mitt hår jag älskar den mjuka och lättutredliga känslan av håret efteråt. Sedan att det doftar så gott är ju ett plus i kanten. Att sminka sig det orkar jag inte med, har inte sminkat mig många gånger på sommaren, men det känns så ofräscht att kasta på sig täckande smink i sommarvärmen, så det får bli all naturell! Nej nu skall vi ta itu med dagen. Njut av regnet, det behövs det med!






Whoops det kom i trosan.

Åkte till Trosa idag, gud vilken pitoresk och fin liten stad, mysig på alla sätt och vis. Strosa i Trosa det är grejer det!
Tog en fika, åkte till havsbadet, Sam sov i vagnen och vi solade och mös på en filt. Trots blåst tog solen mycket, de gäller att smeta in sig. Sedan åkte vi tillbaka till grekiska kolgrillen Trosa centrum och åt, Sam dansade i sin stol till den grekiska musiken, han var så söt! :) Stackarn har åkt så mycket bil nu, och det är så varmt att han är ganska röd i rumpestumpen. Försöker lufta mycket nu, och imorrn blir det inte så långt med bilen. Någon som har tips mot röd rumpis?
Morgondagens planerade bestyr (om det funkar) åka och kolla ny dator, spana in färg då det skall målas om möbler till Sams rum. Och fixa lite annat smått och gott. Det skall ju regna imorrn så det blir lagom äventyr. Och så blir det lite extra kattgos. Har ju varit iväg så mycket att man får ångest, men det är ju så i semestertider, jag är ju ändå hemma väldigt mycket annars. Tur det!

nej om man skulle ta och göra en smoothie, med JORDGUBBSSMAK, gjorde en på rabarber igår och fytusan vad äcklig den var!

Bubblar över av tankar/ord.

Jag har alltid, så länge jag kan minnas bubblat över av tankar och ord, trots att jag babblar mycket så räcker det inte till. Jag måste helt enkelt uttrycka mig i både skrift och tal. Jag minns när jag skrev uppsatser med begränsat antal sidor på högskolan. Hjälp tänkte jag! Hur skall jag kunna begränsa mig på så få sidor? Det är en nackdel med mig, eller kanske en fördel beroende på hur man ser det. Jag fullkomligt bubblar av tankar och fantasier. Därför har jag både en pappersdagbok, en blogg och en sambo som inte tar hälften så mycket rum vad gäller babblande som jag gör. Det skulle aldrig fungera, lika bra att han lyssnar på mitt skitsnack istället! Hehe. Innan jag fick barn skrev jag mestadels om mig själv och allt möjligt, och sedan Sam föddes så följs det naturligt att det blir om familjelivet, det är ju kring det min vardag kretsar, familjen mestadels, men även vänner och familj såklart. Det blir naturligt. Att skriva är nyttigt och bra för mig, jag behöver få uttrycka mig, och jag gillar att få kommentarer, det är det som driver mig. Men anledningen till varför jag skulle passa bra som en av bloggarna på mammabloggarna.se beror på att jag är en positiv tjej och det speglar sig även i min bild som mamma. Visst är livet som mamma tufft ibland då sömnen blir störd eller man bara behöver lite tid för sig själv, eller att hinna med det man skall eller måste. Men man får så mycket tillbaka att det positiva övervinner allt. Och jag tycker att jag skulle passa som bloggare där just därför att jag är så positiv och det nog kan smitta av sig, eller jag hoppas det i alla fall, hinder är till för att besegra!
mammabloggarna.se är ett forum som knyter samman kontakter, människor som är i samma situation, lite som ett nätverk där man kan fråga saker man undrar och knyta nya kontakter och därigenom möjligheter.


Kväller.

 

 

Och en liten filmsnutt. Från dagens besök: Aquaria.

 

Besöket där var så kul, riktigt shyssta fiskar och sånt. hajarna var bäst. Sedan tog vi en promenad  i båthamnen, en fika och sedan en långsam och skön promenad mot bilen. Nu besök senare är jag trött och skall se teve. Hoppas ni njuter av kvällen! Imorrn blir det troligen en till utflykt. Kul! Ciao!


Aquaria.

Nu 'är vi snart färdigpackade. Vi skall åka till Aquaria museum och spana på alla coola fiskar och urtiderna, mm. Det verkar spännande Hoppas Sam tycker det är kul med fiskarna. Det är ju en familjegrej, så alla skall t7ycka det är spännande. Dock är det nog mest jag som är förväntansfull nu!:)

Hörs ikväll! Då jag berättar om jag sett gammelgäddan eller inte;P


Lite kul.

Skrev ju innan om att min hjärna blev helt uppfuckad för att jag just kände mig fet idag. Ja ni ser ju själv inlägget under. SÅ satt jag och skrollade tillbaka lite och läste vad jag gjorde denna dagen för ett år sedan (ja förutom att vara gravid förstås) JO jag var helt off i hjärnan! haha 12 juli, fuckad i hjärnan! Finns det något samband? Bara lite humor tyckte jag. Är så sällan jag går tillbaka och läser i bloggen, och så såg jag samma sak. Nej nu vaknade lilleman, och jag som skulle hinna duscha medans han sov, tji fick jag. Tur pappa är hemma idag.

Vad tror nu? Om jag häller i lite YES i badet, är det fettupplösande då?


Fettsugning.

FY sablans. Idag var det inte långt ifrån att jag gick till en fettsugningsklinik för att be dem ta lite på midjan, och insida lår. Det här med semester är ju väldigt mysigt, men fan vad mycket skit man unnar sig. Är det inte goda middagar och efterrätter så är det ett glas vin eller en öl. Och lite godis på kvällarna. Och det känns som jag gått upp säkert 2 kg runt bara midjan. SUCK! Något måste göras! Men jag orkar inte ta itu med det nu på semestern, jo endast promenader men inte att banta. Vad trist det är att banta. Nej fan, jag får börja med mina långpromenader igen när semestern är över. Det är iaf tur att jag gick och lade mig vid 22.30 igår, annars hade jag nog fått en fett-depression och tagit till kniven här hemma. Eller inte riktigt men. Ni fattar grejen, sådana dagar man bara känner sig fet. Eller har inte ni sådana dagar?

Skönt att Sam är som ett ljus när mamma är som ett psykfall! Grrr, varför är det så lätt att äta gott, men så svårt att låta bli? Varför är det alltid de dära nyttiga sakerna som är mindre lockande? Är ni med onyttiga ibland?

När Sam vaknar skall vi iaf besöka någon mysig nationalpark eller något område där vi kan vara ute i den friska luften, där Sam kan samla på sig massa nya intryck och kanske finns det lite söta djur han kan spana på, han älskar ju djur! En skön kombination. Och kanske kan man få till en powerwalk med för att minska midjan? Shysst combo iaf! 

 

 


Lördag.

Status just nu: Mys i soffan samtidigt som maten står i ugnen. Vi är nog ungefär lika trötta alla tre. Sam somnade nyss på mitt bröst, vilket är det mysigaste i hela världen. Det finns inget bättre än när han somnar på mig, och man ligger och myser hela familjen. Det är lycka det! Lade över honom i sängen, som för övrigt har helt ny utrustning, spjälskydd, täcke, överkast, örngott och kudde. Nytt och fresh. Ibland måste man byta. Allt för sin grabb! Dock tror jag det var en lite halvjobbig dag att gå på IKEA på, vi kom ju hem strax innan 02 inatt. Och innan vi var i säng var hon 03. Och innan dess har vi kört hela dagen. Körde från Halmstad, där vi varit ute på en mysig uteservering kvällen innan och tagit varsin öl, bara haft det mysigt, medans Sam sov så skönt i vagnen med hörselskydd, så han märkte inte ett knyst av Halmstad by night, som var en mysig stad.

Sedan for vi upp till Göteborg och hälsade på vänner innan vi kom hem inatt som sagt. Men vi har gjort mycket mer än så på vår semester, men det orkar jag inte berätta nu. Det tar jag sen. Nu kvalitetstid med min käre sambo, sedan blir det mys hela familjen. Eventuellt tar vi ett glas rött nere på uteserveringen sen, det är mycket möjligt. Det är ju semester! Härligt.

Status alldeles nyss. Älsklingen somnade på mitt bröst. <3

 

Älskade barn!


Förresten jag vann ju en tävling. Och valde en bra bärsele som tydligen säljer jättebra i USA, och en Voodolls. Man kunde välja mellan lite olika saker. Jag tror den diskreta bärselen kan komma väl till användning när det är dags att gå och man vill ha stenkoll. SOM jag ju vill såklart.


Vinst.

Jag vann min första babytävling haha. http://www.babyportalen.se/blogg/grattis-till-er-som-vann
Nice!

Skulle bara säga att vi njuter av semestern. jag återkommer när vi är tillbaka!

RSS 2.0