Pepparkaksmuffins.

Jag antar att ni också bakar pepparkaksmuffins just nu? Det är väl det man lustar för såhär i slutet av majmånad eller?:) Fick iaf ett infall och har bakat dessa muffins, som svalnar nu och väntar på frosting! Tänkte bjuda mina kära kollegor på jobb imorrn, och målet är att fresta viktväktarbruden så pass mycket att hon inte kan hålla tassarna borta ( jag lyckades sist!) hoho. Nejdå, kanske inte är målet, men lite kul vore det allt!

Så medans dem blir svala så satte jag mig precis ner efter en dag i farten igen, som de flesta dagar. Men när kvällen kommer och man sätter sig ner då känns det minsann i ryggslutet att man är trött. Och idag har bebis kickat och haft sig som bara den, me love it!




Sam i sin vita solhatt, gäller att ha i alla färger så det matchar;)
Tycker dessa är toppen då de går ner över nacken.


Kvällens upptäckt: knäckebrödssmulor i bh:n. Hums, kanske stämmer ändå som kollegorna säger att jag är en knäckebrödsfreak!


Piggelin.

Hur kommer det sig att man är tröttare efter en helg än efter en arbetsvecka? Jag vet många som känner att de är tröttast på måndagen och piggast på fredagen. Är det bara för att man har det bästa framför sig, dvs helgen och en vecka framför sig på måndagen? Det slår aldrig fel, att jag vaknar och ät seg på måndagen. och ändå sov jag bra, (visst S somnade inte förrän halv tio eftersom jag gjorde missen att låta honom sova 3h i sträck på dagen, han var så trött då, och var såklart för pigg för att sova vid sju) men jag var ändå i säng ganska så tidigt och sov väl 7h iaf. Well well vad jag babblar. Dags att hämta Pluttisen! Hoppas han haft en kul och otrött måndag på dagis, min älskling.

Jag på väg till jobbet imorse, trött var mitt förnamn. Hoppas ni haft/har en bra dag!



Morsdag.

Dagen började med sovmorgon, som vanligt för min del på söndagar. Lovelys. Och vad som var än mer lovely var att pojkvännen och Sam väckte mig med stor frukost, en stor fin bukett blommor, tjejtidning och efterrätt! De hade dukat fram så fint, och varit och köpt nybakta bullar. Sam fick välja de första från plåter när bagarn var klar med dem:)

Nybakat gör verkligen stor skillnad, riktigt mumsigt! Tack finaste barn! Ibland glömmer jag bort att morsdag ju faktiskt är ägnat till mig med, eftersom jag också är mamma. Jag är så inriktad på att ge min mamma uppvaktning (även om den blir ganska så knapphändig såhär på avstånd, tyvärr) men pojkvännen poängterade att jag ju faktiskt också kan ta åt mig äran denna dagen, äran att jag varje dag frösöker vara den bästa mamma jag bara kan vara för Sam. Det är en av mina viktigaste livsuppgifter, att vara en bra mamma som ger kärlek, trygghet och framför allt tid till Sam och hans syskon i magen!
Det är verkligen det största och starkaste man kan vara med om, att bli och vara just mamma. lika känslosamt som det är roligt! Och man har hjärtat och känslorna utanpå kroppen hela tiden!

Idag stannar Sam hemma med mig från elitloppet, de var ju där igår och då var det mycket folk, men inte hälften så mycket som idag, så vi har mysdag, och såklart att jag inte släpper iväg grabbarna på egentid när det är morsdag;) Ånej sådan egoist är jag faktiskt!:)

Vi har tillbringat lite av fm i lekparken och nu sover plutten sedan en stund tillbaka efter lunchen.  Jag har fått i mig lite yogurt, inte så gott att äta varmt när det är varmt tycker jag. Och så har jag ringt ett viktigt samtal.

När lilleman vaknar skall vi gå till parken igen, det är så roligt där och nära dit, perfekt!
Sen skall vi ut på en tur när pappsen kommer hem igen. Då kommer Sam förmodligen säga pappabiiilen högt av glädje, han älskar att åka pappas bil!

Men nu skall jag fortsätta njuta av dagen, min tredje morsdag (första när Sam låg i magen) och änskar alla er mamor (och alla andra där ute också förstås) en mysig dag!




Addicted.

Kan ni gissa vilken kvällens middag blev för mig?
Jag lovar, ni kommer bli muuuuuucho förvånade!



-Hörru Elmaco vad tänker du på?


Notis.

Notis för min överfulla hjärna:

Måste köpa till Sam.


Cooltsomfan.


Playdough.

Äntligen back! Har varit strul med nätet så jag har ej kunnat gå online, ni har väl saknat mig massvis? *blink blink*
När man är utan tv, dator och sådana nödvändigheter så hinner man så mycket mer, ja igår hann jag faktiskt med att både städa, baka och se en film! Okej film räknas nog lite till det där, men jag hann det iaf. Sen att den var dålig det är en annan femma.

Eftersom pojkvännen var på bowling med jobb och Sam sov så gjorde jag Klasskakemuffins a la Leilas och hade glass till! Mumma vad goda de blev! Supersmarr! Sedan tryckte jag MarabouPolka och frukt. Kollade hus och myste med katten innan jag deckade. Nu är grabbarna iväg och jag tar det lugnt ett tag. Kan ju behövas efter en morgon som började 05.15 och verkar vara lite trotsig. Haha, är det den åldern nu såhär lagom på 19 månaders dagen som ju faktiskt är idag! HUrra hurra hurra, mamma o pappas stora kille! Aja då kan ju playleran och såpbubblorna, hoodtröjan och kepsen som följde med hem igår vara en 19mån present helt enkelt!:P

Lera är riktigt kul att leka med tycker jag, så vi satt länge med det imorse och lekte. Ja förutom när vi åt scones och lekte med vatten!

Nu skall jag vila lite till innan det blir en liten fotorunda (ja med systemkameran, Ifånens kamera är inte direkt ngt att ha, det ser ni ju på bildkvaliteten) och lämna tillbaka filmen. Kanske följer det ngt smaskigt hem till ikväll, jag menar jag är ju inte häääält åmööööjlig!







 

V29. 28,0


Blommigt.

Gult är inte fult. Jag kan faktiskt tom tycka att maskrosor är fina. Men det tror jag beror på att Sam älskar dem och skrattar massvis när man busar och ploppar dem mot honom. Allt som han blir glad av det blir såklart jag glad av.
Och han är en jäkel på att busa, skratta och leva loppan. Ja och cykla förståss. Dagisfröken sa att han kommer snart kunna cykla så duktig som han är! Det tror jag med.

Tomatsoppa är han med duktig på att äta, 3 skålar och 2 pannkakor idag, favoriten! Och sedan färsk spättafilé och pasta på hemmaplan, så gott att man tar halva mamma mat haha, det gör inget bara han äter det lilla grynet.

Har haft besök av grannen på em och S tycker att hon är så rolig. Och imorrn när pojkvännen skall på jobbfest så skall hon komma över och vi skall beställa hem någon mat och bara ha en trevlig kväll, men allt beror ju på hur S mår, han är ju lite snorig nu. Men han sover iaf bra, det brukar vara ett gott tecken. Nu skall vi se film här! Kram




Jag avstod.

Elleekslingen såg mig när jag kom mot dagiset idag och vinkade och kom springande, vem blir inte varm i själ och hjärta av sånt underbart då? Vi spatserade till lekparken och messade med en kompis som skulle och köpa glass.
Vi bestämde att de skulle svänga förbi oss på vägen så skulle vi följa med. Under tiden de gjorde sig klara hann vi leka en bra stund - perfekt. Sam trampade själv på trehjulingen idag, stora duktiga pojken! Han tyckte det var SÅ kul! Sen när E och O kom och frågade om han ville med och köpa glass sa han GASS och gick gärna med och styrde vagnen mot centrum. Men i backen upp var det BAAE som gällde, det vill säga bära och sitta vagnen. Han har nog sprungit massa på dagis och var trött i benen!

Vi gick och köpte glass, men ajg avstod faktiskt, jag har ju ätit två bitar tårta idag eftersom en på jobb fyllde 30 och så vill jag spara mig tills ikväll när grannen kommer över och fikar med rabarberpaj. Mumma!

Sam är en riktigt charmig och busig pojk som verkligen ville busa och pratade massor med E när hon var inne efter glassturen. Haha, han ville gunga på kossan och visa henne, och tjöt av lycka när han fick springa runt utan blöja och lufta stjärten! Sötaste Sam!

Nu sover han sött sedan 18.20 lite tidigare än vanligt men han verkade trött och ville bli buren så jag gjorde välling och han somnade snabbt. SKall nog börja gå mer på när han VERKAR och visar tecken på trötthet istället för fokus på klockslag. Men kan ju vara för att han gick upp extra tidigt idag och bara sovit 1h på dagis.

NU kommer snart pojkvännen hem *love* och sen blir det grannar över på paj som sagt.

Njut av kvällen!

Inte utan musik.

Det är så skönt att proppa i lurarna på väg till jobb på morgonen och lyssna på The Voice så man vaknar till lite. Eller vaken det brukar jag förvisso vara vid det laget, det är ju inte som när man pluggade på högskolan och precis hade klivit upp, duschat i all hast och kastat på sig kläder för att sedan kuta till bussen och ändå missa den. Nejdå idag var det en kille som ville vakna vid fem, men låg sött kvar i vår säng och drack välling och busade iaf till halv sex vilket är helt ok. jag går ju ändå upp kl sex.
Men det är ändå det sköna och poppiga som man behöver på väg till jobb! Så den hänger med i vått och torrt.

Trodde jag hade ett möte imorse, vilket jag med hade men föräldrarna hade glömt. Nåja sånt händer och jag fick min lugna stund med koppen te istället så det funkade fint.

Har svullat i mig av det goda jag köpte hem från torget, kan ni gissa vad? Och nu skall jag hämta min älskade son på dagis! Hoppas ni har det bra!



Vad gömmer sig i påsen?


converse i strumpor.

Hittade de sötaste små strumporna till bebisar! De liknar skor och lite tuffa sneakersstil! Me like!
Lite dyra, men det är ju löning den 27e så det skall väl inte sätta några käppar i hjulen för min del;)
Det kan aldrig bli för lite kläder för de små! Man kan handla och handla och handla. Jag har gärna färgglada och mösterkläder till S men pappsen (som oftast betalar)envisas med att enfärgade plagg ju är bäst! Och det är klart jag håller med om det, för om man köper enfärgat så matchar det de mesta. Dock rensade jag ju ut en stor påse kläder som S växt ur precis! Och då finns det ju utrymme för lite nytt! En kombination av enfärgat och lite plagg med glada mönster, lite rockigt och färgstarkt! Det blir nog bra då Och både jag och pojkvännen blir nöjda, DEAL!:)



Stackars S, någon hade rivit honom på dagis idag. Denna någon skulle jag gärna vilja veta vem det är. Kanske lika bra att inte veta, då kanske denna person inte blir så poppis haha. Nejdå skämt och sido, barn gör ju så, och behöver inte mena något illa med det. Tyckte bara så synd om honom med både rivmärke och skrapsår samt näsblod på en och samma dag. Älsklingen! Nu sover han gott i sängen och jag inväntar mat och man. Mannen är och handlar, det behövs fyllas på och jag blev i detta nu grymt sugen på kebabsallad, i stunder som denna skulle man haft en springpojke när man inte själv kan komma ifrån!:)

Fem om dan gör kroppen glad.

Är det inte så den går Icas gamla reklam om frukt? Och det stämmer på mig, en massa frukt om dagen gör kroppen glad, och inte minst kickar det igång hjärnan. Något jag fick känna på imorse då jag i all stress lyckades glömma frukten hemma! Missade bussen med 5 sek typ, kom på att min kalender nog ligger kvar på bussen sedan igår em och tja det var väl en bra början, eller inte. Sen får jag ett mess om att lillälsklingen fått lite näsblod då han råkat ramla till i en dörrkant hemma när de skulle till dagis. Lilla älsklingen, jag skall pussa din näsa massa nu när jag hämtar på dagis. Men han var pigg o glad som vanligt när han lämnades så det gick nog över snabbt som det verkade som, tur det!

Men nu är jag hemma och överlevde en allmänt stökig dag i klassen, de måste ha vaknat på sin hemskaste sida nästan hela bunten. Inte så att de var elaka, bara allmänt knäck i öronen och stolliga... eller så var det jag som hade en dålig dag med mindre tålamod som gjorde det att jag upplevde det så, who knows. Men det blev en ok dag till slut iaf på jobb när jag väl fick i mig lite mat och dyl.

Snart skall jag hämta min prins, och idag skall vi ha en mysa-inne-dag, det är så ruskigt ute så jag tänkte mig ett långt plask och bubbelbad för S bland annat. Hur mys är det inte att krypa ner i ett varmt bad en sånhär ruggig dag, och med bubbelbad som doftar pömsiga persikor, jag ju inte bli bättre;)

Katten är extra kelig och gosar in sig hos mig i soffan, myskissen, men vad de fäller hår nu, all vinterpäls som skall rasa och det märks...blir nog dammsugning i em med nu!

Kram på er!


Denna sjal används flitigt som ni nog märkt, den har färger som passar till det mesta man har på sig! Ett bra köp helt enkelt!


Tävling.

Jag är med och tävlar om en supersnygg fleece här!
Filtarna kommer från innerum.se och är så himla söta!

 

Jag hoppas på tur!

 

 


En kicker.

Just ja for notice!

Bebis har varit en riktig kicker i magen idag, jag har fått några rejäla kickar som känts rejält!
Det är livstecken, det är tecken på att älska någon man ännu inte har träffat, ännu en gång.
Den känslan med Sam i magen var otrolig, och när de sedan föds så har man älskat dem hela livet känns det som.
Det är svårt att förklara, men ni som förstår ni vet vad jag menar eller hur?

Kram o gonatt!

Jag kommer rulla fram.

Tjillevippen!
Här sitter jag med hamburgare i magen för andra gången idag. Tur det är hemmagjorda och att det är med ganska så nyttiga tillbehör iaf. (gurka, tomat, lök, ost och förvisso dressing men bara lite). Det var ju hamburgare i skolan idag med och jag klämde i mig TRE! En del är så chockade över hur mycket jag får ner för att enligt dem vara så pass smal som de tydligen tycker jag är (vart ser dem det någonstans?)
Men hej och hå, dille heter det, och det är något jag har på hemmagjorda burgers!
Hoppas bebis i magen med gillar det, stackarn inte mycket till omväxling där i maten, men jag försöker skicka ner järn, folsyra vitaminer, grönsaker och sådant mellan godis och sötsugsbegären för att det skall jämna ut sig!
Hoppas bebis mår bra, det är det viktigaste oavsett!

kl 22.08
OJdå vi landade visst i sängen och har pratat snart två timmar och bara slappat! Skönt att bara vara och att vila ryggen! Men glömde publicera innan jag dök ner. Dock inte så mycket mer att tillägga mer än att Sam idag har sagt tre ord i rad, just i detta nu minns jag faktiskt inte vad det var haha. Vi har busat, lekt i parken och bara myst som vanligt. Han ville dock att jag skulle bäääe (bära) lite mer idag, min rygg gillar det inte så mycket, men mitt hjärta älskar det, att bära runt på världens finaste krabat, vår/våra barn är vårt allt!

Nu skall jag dyka tillbaka till sängen, ny dag imorrn och jag är trött!
Kram


Måndag.

Då var det måndag igen och ännu en dag på jobb avslutad. Tänk att det är 13 skoldagar kvar till sommarlovet, och det märks hos alla med spring och sprall i benen på jobb! Det är något speciellt man ställer in sig på i huvudet när det närmar sig lov. Man går på lov redan någon vecka innan på något sätt.
Har sovit som en stock inatt men var ändå trött när jag vaknade. Men jag är nog alltid lite måndags-vill-ligga-kvar-i-sängen-trött. Men nu känner jag mig piggare, och snart får jag hämta lilleman och då är tröttheten som bortblåst nästan jämt. Man kan ju inte bli annat än energisk med en sådan energiknippe till son!:)

Blir nog ett besök i lekparken, den är toppen med ett staket runt så han inte rymmer och jag kan sitta och ta det lite lugnt i sandlådan, perfekt kombination för oss båda. :)

Hoppas ni har en bra dag!




Isnt it lovely!

Magen jämförelse.

Hittade bilder på magen för ganska så exakt en månad sen:



v 24, 23+




Och idag v 28, 27+

Syns det någon skillnad?





Och magen ikväll!

Gott vs Ogott.

Gokväll på er!

Sitter här precis i nuet med magen full av smoothie på hallon och vattenmelon. Yammie. Men där slutar inte det nyttiga, nejrå... var ju tvungen att klämma ner lite smågodis med och dumle. Varför? Bläää nu är jag inte skönt mätt, utan mera att jag ångrar att jag tog bort den sköna smoothiekänslan med godis. Well... gjort är gjort kommer aldrig tillbaka. I-landsproblem.

Idag har vi farit och flängt, stolen till S blev toppen i höjd, men jag är lite nojig över att han ju lätt kan ramla av den, men någongång skall man väl börja med sådan stol med och det går ju bra på dagis och hemma hos kusinerna så vad nojar jag mig för?

Dagen har varit regnig och när vi stannade till för att spana lite fotboll och fika/äta mellis så störtregnade det och det kom en sådandär zickzack blixt över himlen vid fotbollsplanen så alla fick gå av. Vi har varit på lite husvisningar med, fina hus faktiskt...och så har vi hämtat ut min systemkamera. Yah! Så nu kan det bli vettigare kort igen, jag kan dock säga att jag gillar digitalkameran med. De är bra på olika sätt. Men kvaliteten är helt klart grym i Nikonen.

Just ja vi var i ett centrum med och köpte sportsandaler till Sam, jättesöta och de kommer bli perfekta nu när det börjar bli varmare.

Nej nu skall jag vila ryggen och kolla lite inför kommande jobbveckan.



Sitt upp.

Godmorgon!
Jag sitter i min ensamhet, eller jag och katten. Och äter scones från gårdagen. Mumma!
Grabbarna är på Ikea och inhandlar en ny stol till Sam så han kan sitta som oss vuxna, han vill ju mer och mer sitta i en vanlig stol nu och inte i en "babystol". De sitter ju på "vuxenstolar" på dagis så då vill han det hemma med ju såklart. Stora killen!

På morgonen åkte han runt på sin bob scooter och sa tut tut saaaa (tut tut sam) och så säger han pappa bilen hela tiden, han älskar att åka bil! Tittut Sam har han med sagt så det kommer alltfler ord i följd nu. Roligt!
Sen när de skulle åka till ikea säger ahn Ikeeeeea massa gånger!:) Undrar varför han gillar att vara där, kan det vara barnmenyn med glasspinne till efterrätt?;)

Nu skall jag göra mig iordning, för när grabbarna kommer hem skall vi ut på en liten tur. Det regnar idag så att vi åker lite bil gör ingenting, nästan liten skönt med regn idag tycker jag!

Förresten, S och jag är tv-kändisar, vi var med när de sände från tv4 valla igår:)

Hoppas ni får en mysig söndag!


Solsting.

Puh! Eller yah! Vilket väder det varit på gott och ont. Härligt med sol, men man blir helt slut av att vara i den för länge. Vi var ju på valla med ett tag, Sam lekte på lekparken och sprang omkring och hade skojsigt, kollade taaaktorn (traktorn) och hästarna! Vi försökte få i honom en massa Mer så han skulle få i sig vätska, och även glass och mellis som ju är vätska i. Men det märks att det tar på honom att springa omkring i solen så länge, han var så uppe i varv och somnade inte förrän 20.30. Men det beror mycket på att han somnade på väg hem vid halv fem.  Lillplutten så söt han är vår favvis!

En härlig lördag för oss, som började med an god frukost. Jag fick något ryck imorse och gräddade pannkakor vilket Sam älskar! Och nybakade dinkel-scones som också går hem. Gott med ost, gurka och smör. Speciellt smör tycker lilleman! :) Och till det färska jordgubbar och gul kiwi. Frukt är verkligen mumma, speciellt nu på vår/sommarkanten!

Hoppas ni haft en bra lördag! vad har ni haft för er? Berätta gärna!

 




Filmsnuttar.

Har nyligen ätit tacos för andra gången idag, men det kan man äta jämt. Mumma!
Nu slappar vi i sängen med balkongdörren öppen, så skönt med frisk luft som strömmar in!

Har tittat igenom gamla digitalkameran och hittade en massa filmsnuttar från när Sam kröp, började resa sig mot saker, lekte med lådor, gick med lära-gå vagnen och massa annat. Det första var från när han upptäckte sin hand och sög på den första gången, tror han var två månader ca. Åååh!! Bilder är grymt, men filmsnuttar är magiskt!
Är så glad att jag verkligen filmat lite då och då, även om man såklart vill ha hur mycket som helst på film!

Skall bara ta itu med att lägga över alla snuttar och framkalla mera foton till album med!

Hoppas ni har en fin fredag alla fina!

Tävla hos Theans.

Jag är med och tävlar här, var med du också!



Jag tävlar inne hos alltforforaldrar.se/theans om ett par slip-in-tofflor från Vincent Shoe Store.
Hela 6 vinnare dras. Tävla HÄR du med!


Fredag igen.

Hej på er, hoppas ni mår bra och njuter av det fina vädret, är det inte underbart?
Kom precis hem från jobbet och köpte med mig jordgubbar och vattenmelon hem!
Så nu har jag proppat i mig en hel skål och känner mig fulladdad med vitaminer, härligt!



Balkongen är verkligen skön på eftermiddagen då man varit ute i solen hela dagen, eller ja på rasterna och så förstås. NI  får ju inte tro att jag inte jobbar för det gör jag faktiskt;) Det är hur som helst skönt att sitta i skuggan och ta igen sig. Vill ju inte ha massa pigmentfläckar heller som man lätt kan få när man är gravid och för mycket i solen, någon som fått det? Vi sitter ute varje kväll nu på balkongen och njuter av värmen, helt sanslöst att det är ljust vid 23 nu, underbart och jag hoppas att solen håller i sig över helgen också! Då blir jag glad, men vem blir inte det av lite sol på näsan, you tell me!

Nu är det snart dax att hämta hjärtegrynet, det är en sann glädje att hämta honom varje dag. Och att det fortfarande håller i sig att han springer glatt iväg och leker på morgonen, det är riktigt roligt.

Jag känner för att grilla ikväll, man kanske skulle bjuda över några vänner, det tycker jag låter som en alldeles utmärkt idé. Vad ni är söta som kommenterar så mycket, det blir verkligen stor skillnad på lusten att blogga eller inte om man får respons på det man skriver! Ni är för söta<3



Kram på er fina!

Ute hela dagen.

Gissa vart vi har varit hela dagen? Jo utomhus! Härligt väder så vem vill gå in när det är som skönast på kvällen? Inte vi inte vi!

Var ju på förskolornas dag på S dagis, de sjöng (Sam stod och klappade händerna och dansade sött) hade picnic, lekte och åt glass! Perfekt! Så träffade vi E och W där med så efter en stund gick vi alla och matade ankorna och åt kvällsmat på en uteservering! Mumma! Så härligt att sitta ner och bara njuta, och att barnen kan leka med varandra, de var så söta som delade på maten och drack samtidigt:) Det märks tydligt att de börjar leka med med varandra nu och inte bara bredvid som små barn gör i början. Sött som socker!

Vi gick sedan hem till gården och gungade, lekte med jorden, åkte kana och inväntade pappsen som kom vid 18. Då busade de ett tag innan vi gick in vid kvart i sju. Kanske lite i senaste laget då S går och lägger sig vid sju och var så uppe i varv. Men han somnade vid halv åtta. Inte så lätt för de små att sova så tidigt när det är ljust som på dagen utomhus ju. Nya pyjamasen satt lite tight, typiskt, svårt med storlekar, shortsen var lagom och tröjan går att ha, men skulle tagit en större så man kunde haft den längre. Nåväl, det går ju bra ändå, var mjukt material som luftar skönt så S slipper bli så svettig nu under sommaren när han sover.

Vi har fikat på balkongen och nu har vi båda lite jobbförberedelser innan vi skall softa med en film i sängen, det är verkligen skön avkoppling innan man skall sova. Tänk att det redan är fredag imorrn. Tiden bara rullar på!

Kul att så många hittat hit, kommentera gärna, det är uppiggande och kul!





Sommarpyjamas check!

Sam blir helt svettig i de pyjamasar han har nu, dvs mer vinterpyjamaser med långbyxor och långärmad så efter bm-besöket så svängde jag inom och köpte bland annat denna bamsepyjamas som jag tycker är så söt. Shorts och tshirt, perfekt! Det är ju verkligen varmt inne nu på kvällen. Upd även solhattsförrådet då pappan gärna vill ha lite olika coola varianter att matcha outfitsen med. Så det blev en mörkblå fiskaresolhatt och en kepsliknande från Emil i Lönneberga. Tror de tillsammans med hans röda blir perfekt till många av de kläder han har. Köpte ju så coola "gubbshorts" till honom i blekinge med.:)

Visar fler bilder på dagens shopping senare. Sommargarderoben börjar ta fart och det går tamejtusan åt en massa mer kläder sen dagistiden började.

Nu skall jag slappa i solen, mysa med katten och äta frukttallriken jag gjort! Och såklart dricka min mineralvatten, hade dille på det med Sam med.

Sen kommer dagens höjdpunkt: vårfest på dagis!! Skall bli så kul, de skall sjunga, ha ansiktsmålning, picnica och ha cykelrace, det skall bli så skoj!!

Hoppas ni njuter i värmen!

Lindex

Höstdojs check!

Om det skulle bli dåliga tiden i höst har jag redan kirrat  med ett par nya grå converse. De kommer perfekt till höstkanten och jag tror det kan bli riktigt snyggt med ett par i grått. Sen att det var 50% på valfri vara, jo det var ju därför jag slog till. Man är väl inte dum heller? Eller som de säger i skåne, rudis. Man är ju inte helt rudis.




Fröken fräken.

Gokväll!

Dagen har varit solig igen, och varm. Satt tom och somnade till på lunchrasten när vi satt i solen. Haha, trött trött!
Tycker det är svårt att komma i säng i tid nu när det är ljust ute längre och svalt och skönt. Men målet är senast elva varje kväll annars orkar jag ej kliva upp vid sex.

Sam var så söt när jag hämtade idag, sopborsten i högsta hugg haha, han älskar att sopa och tar sin här hemma med så fort han kommer hem. Det är sopa, cykla och leka med sandkakor som gäller nu, ja spadar med förstås.
Finaste! När pappa lämnar på dagis hinner han knappt vinka hejdå utan rusar iväg, skönt då han tidigare var ledsen när pappa precis lämnade över honom, men det gick över snabbt. Hoppas denna glada överlämningsperiod varar länge!

Mötte upp kompisar i parken, lekte i sanden åt mellis och lekte med cyklar och rutchkanan. Den parken är verkligen perfekt. Var inte hemma förrän lite efter fem, men S ville ej gå in fick tvinga in honom just eftersom vi var tvungna att äta... sen var vi ute på balkongen och åt och ritade en stund. Jag faschineras så över hur bra han är på att tala, nya ord nästan varje dag... han säger dem relativt tydligt och härmar bra. Man blir så stolt och det är så gulligt när han pratar.

Idag när vi gick förbi en mörk bil så sa han glatt "Pappa biiiil" och pekade! Han älskar ju att åka pappas bil!:=)
De tar tom den till dagis på morgonen trots att det är så nära bara för att S vill åka:)

Tänk vilken gåva barn är!
Nu skall vi se film nummer två här!

Ha en bra kväll!

Fräknar! Lite iaf!:)

 



Älsklingen cyklar i parken.



M och L cyklar de med!

A softar på balkongen ikväll medans vi åt hemmagjorda hamburgare!


Härlig kväll.

Har både ätit sen kvällsmat på ballifjåången och kollat igenom jobbmail och lite annat. Man vill knappt gå in, men jag överväger trots allt att sova i sängen inatt och inte på balkongen. Smart drag eller hur?
Jag säger gonatt nu, mina ögon är tunga. Ciao!



Klänning on.

Vad skönt det har varit ute idag!
Vi har såklart hållt oss i lekparken efter dagis, i flera timmar och busat och lekt.
Sen åt vi på balkongen och har busat och njutit av värmen tills Sam somnade.
Han är verkligen så snäll och söt mot andra barn, medans jag blir lite putt när en del knuffas och skriker för minsta lilla tillbaka. Visst det är barn, men lite putt blir jag på de som genom skrik tror att de skall ha rätt till att ta spaden som andra leker med och så vidare. Well well.

Idag åkte klänning på, man tager vad man haver som går om magen.:)



v26


Solhatt och kvällsprommis.


Oboy vilket vakkert vajder solejn skiner idaaaau!

 
Sommaren har kommit till Stockholm, och jag är glad och alla andra med verkar det som iaf på antalet platser som var upptagna på uteserveringarna nu ikväll när vi tog en prommis och skulle äta. Det spritter i benen när det är så skönt väder, man hade nästan glömt hur härlig värmen är!

Mycket av dagen har spenderats utomhus. Såklart! Efter att ha inhandlat en solhatt till Sam med uv-skydd så gick vi efter dagis till lekplatsen och lekte. S älskar att leka i sanden och vi byggde sandkakor en lååång stund, perfekt för mig som kunde sitta still ett tag och leka samtidigt. Vi avnjöt sen maten på balkongen, man får panik av att vara inne i detta väder, vem vet hur länge det håller i sig.

S pratar på som bara den nu, byta, bita, pussa, cykel är ord som används flitigt just nu. <3

Nu skall vi se Vinter här, passande va?:)

Trevlig kväll!

 

 






Back home.

Gokväll! Hur mår ni?

Nu är vi tillbaka i el stockholmo och fick sovmorgon till 08.30. Älskade barn, han var nog med trött efter bilresan igår, tog 6h att köra och då var det inte mycket trafik så det var skönt att kunna köra på. Stupade i säng vid strax efter 01 men kände mig ändå hyffsat pigg eftersom S sov så gott och gav både sig själv och oss en god sovmorgon. Sedan gick vi upp alla och åt en riktig söndagsfrukost innan vi åkte och kollade lite hus i områden, Åh vad mycket snyggt det finns. Nu när man har siktet inställt på hus vill man inte bo i lägenhet och vill börja inreda helst igår. Men vi spanar runt och får se vad det blir. Längtar efter att öppna en stor altan och låta S springa omkring i gräset, leka i egen sandlåda, att vi kan grilla på kvällarna, sitta ute och njuta eller bara pilla med blommorna i rabatten. DET längtar jag efter att ge vårt/våra barn! Sådan frihetskänsla!

Efter lite turer åkte vi till ett mysigt friluftsområde där vi åt glass och lekte lite i lekparken och vid gungorna intill badstranden (som kommer vara jättemysig på sommaren). Sedan strosade vi i skogen och andades härlig norrlandsluft, ja äkta skogsluft, hujedamej vad man kan känna sig hög på riktigt frisk luft, nästan så man undrar hur de som lever i skogen orkar göra annat än sova?;)

Vi har haft en myspysig ledighet, men nu börjar allvaret igen några veckor till.
Nu skall vi spana vidare på lite hus på nätet!

Kram på er finingar! Hoppas ni med haft en fin ledighet!



Kusinerna gungar!!



Putte i blomskogen!<3



och jag i bilen!


Kladdkaka.

Mumma! Alla diggade kladdkaka till fikat nyss! Sam fick såklart med smaka lite efter banan och äpplemålet! Men skulle han välja skulle han klämt i sig hela! Men vem hade inte det?:)
Nu leker de allesammans med tågbanan där nere och när barnen sov smet jag pojkvännen och hans syster iväg och kikade affärer. Det blev två par shorts till Sam, en t-shirt, en hood-tröja och ett par jeans! Super nu när det förhoppningsvis blir lite varmare ute hela tiden. Det duggar här, annars hade vi nog gått ut en sväng till! Var ju ute 2 h i fm med, det är härligt med en tomt att gå ut på! OCH Sam har åkt cykel med farfar på gräset, premiären i cykelsitsen! ANd he loved it! När farfar skulle ta ner honom sa han, nej Sam mer cykel! :) Haha!

Nu skall jag gå ner och busa vidare, det gäller att passa på för när det är sovdax för Sam skall vi åka hemåt till Sthlm igen, tiden går fort när man har roligt... och nu kallar lite fler veckor av jobb innan nästa ledighet!

Kram!

Trött mamma.

Ikväll är jag en trött tjej! Har ju betat av flertalet timmar ute i friska luften nu ikväll, och barnen hade SÅ kul! S skrattade så han storknade när farfar sköt maskrosor i ansiktet på honom!:) Haha!
De lekte nog i två timmar ute innan vi gick in och åt lasagne! Sam sa Mmmmmm under hela måltiden!:)

Efter att de sen badat alle tre och fått välling så sover de söt de små grynen! Och vi har sett film, ätit chokladpudding och kollat fotoalbum! S är helt klart lik sin pappa på många bilder när han var liten, men inte alla tycker jag, det finns många han inte är ngn likhet på också. En mix helt enkelt, det bästa från båda som vi brukar säga.

Var på leklandet i förmiddags och lekte, fanns en massa roliga bilar där och S var inte feg för att åka tunnelrutchkanan med pappa heller. Medans "tjocka" mamma stod och höll utkik efter när de kom åkandes!

Sen har jag och pojkvännens syster gått en promenad när barnen sov och spanade hus, så många fina det finns!
En härlig dag helt enkelt. Men nu satte mina gäspningar stopp, man blir trött av frisk luft!

Hoppas ni haft en bra dag!

Blekinge.

Hej!

Kikar in en snabbis och säger att vi ligger med fötterna på fotpallen och blir servade hela tiden. Vad skönt det är att bli lite bortskämd ibland och inte behöva tänka på att laga mat, och allt man måste fixa och dona. Bara en sån sak som tvätten. Den tvättar sig själv nu, iaf Sams! Perfekt.

Vi har ätit supergod kalkon till middag, lekt i lekparken och på tomten med kusinerna i flera timmar och nu sover en liten gott! Han sov ju till 08 imorse och resan ner igår gick som vanligt bra! Tog dock 7h pga köer, puh! Stackars S som fick sitta i sin stol så länge klagade inte en gång och var verkligen värd att sträcka ut benen o ryggen när vi kom fram. Han är verkligen duktig, och älskar att åka bil.

Får se om det blir leklandet imorrn. Jag och pojkvännen skulle gått på bio ikväll men ryggläge i soffan lockade faktiskt mer för oss haha, då slipper man ju gå och köpa popcorn utan får dem serverade!;)

Nu fortsätter filmen och allt man äter, det finns ingen botten i mig.

Ciao!

99 more.

99 dagar kvar... hoppas bebis stannar i magen tills det är dags...



Going south.

Vilken härlig vårdag, eller skall man kalla det sommardag? Jeansjackan åkte på och nya sneakersen. Lovely!
Lämnade S på dagis vid 09, det gick jättebra! Älskade barn!
Sen gick jag hem och tvättade maskiner, hängde tvätt och packade innan en granne kom över på fika!
Sen har jag varit en snabbis i stan och nu sitter jag här och är trött! Haha. Man blir trött för allt nuförtiden! SKall nog kasta upp benen högt och vila en halvtimme innan det är dags att hämta Sam!

Vi planerar ju att åka till halva släkten nu över dessa dagar. Blir nog inte att vi åker hem sen på ett bra tag allesammans, eller jag o S och lill i magen planerar att åka ner i juni men då jobbar sambon som en tok så för hans del blir det nog inte mer än nu innan sommaren iaf.

Skönt att vi har kattvakt, känns lite onödigt att släpa med henne för bara 2 dagar, blir mest jobbigt för henne. Men vi har en som är här och leker o ger mat och vatten perfekt. Hon har ju bra koll med då det är grannen!:)

Nej inta viloläge!

Vad skall ni göra under ledigheten?

Husdrömmar.

Gokväll! Vi har ägnat hela kvällen åt att spana hus... åååh vad mycket fint det finns. Och stora öppna ytor med vitt vitt vitt. Det är det som önskas. Men sedan får man ju se vilken prislapp som sitter på det hus man fastnar för. Vill ju inte bara bo, vill ha råd att unna oss, resa ibland, ge våra barn det bästa i trygghet och det kostar ju det med även om den viktigaste tryggheten såklart ges genom kärlek, omtanke och att man ger barnen det viktigaste och dyrbaraste man har, tid! Tid är ett underskattat ord tycker jag. För om man jobbar, har ett hem att sköta om, familj att umgås med och ta hand om, ärenden att uträtta, vänner och familj att höra av sig till och vara social mot. Yes you name it! Tid är en bristvara för många och jag försöker lägga all tid i världen på att vara med familjen och att Sam skall få en massa kvalitetstid varje dag. Oerhört viktigt tycker jag. Och jag känner med dem som måste jobba heltid, och kommer hem när barnen sover för kvällen/natten. Det måste vara tufft! Jag är återigen glad att jag får så mycket tid med favoriten och att jag ändå räknas ha en heltidstjänst, och hinner med ganska så mycket... men viktigt: att vara en glad och positiv mamam/flickvän/kompis just för att jag känner mig lugn och ickestressad oftast! ( Med undantag för imorse när bussen krånglade och jag trots god tid missade en stund av ett bokat möte)

Nu bränner det i mitt knä av laptopen och jag skall tvätta av smink och borsta tänderna. För trots en ledig dag imorrn så vill jag vara pigg när jag vaknar. Har lite planer, stan och fika med vänner och lek med Sam efter dagis förstås. Får se om vi åker söderut över kristihimmels eller inte. Beror på status ork!

Kram på er!

Krama livet.

Andreas Carlsson, sa nyss i ett program att man skall krama ur livet som en wettextrasa. Och med det menade han att göra det bästa av livet varje dag. Ta tillvara på alla möjligheter, gör sådant som gör dig glad och ger dig positiv energi, att leva för att vinna och att leva för att må bra det är en sund inställning till livet.

Det är sällan jag vaknar upp " på fel sida" att jag känner mig nedstämd eller på dåligt humör. Självklart har man mindre glada dagar, men jag har sällan dagar som bara är dåliga. Utan de allra flesta dagar jag vaknar mår jag bra och är lycklig. Den totala lyckan är när de i ens närhet får vara friska och må bra och när solen skiner lite extra på nästippen. Men jag är lycklig även när det regnar. Regn ger mig energi och jag älskar att promenera i regn, bara jag har rätt kläder (som jag f.ö inte hade på utflykten igår brrr)!

För mig handlar det om att njuta av varje sekund, att göra saker du tycker är kul och spännande och att känna dig nöjd när du landar i soffan på kvällen! Då mår jag som bäst! Det handlar inte om att du måste springa maraton varje dag, att du skall skriva en bok, högprestera på jobb eller sådant... utan det handlar om vad du väljer själv. För mig vill jag göra ett bra jobb, men det innebär inte att jag lägger det på en nivå där jag ev blir utbränd och orkeslös, för det kallar jag inte en bra nivå. Jag tycker om att motionera och känna mig hälsosam, men för det handlar det inte om att jag måste breaka i andnöd efter att ha tagit ut mig i ett maratonlopp, eller att jag får ångest för att jag äter glass eller sötsaker (då skulle jag ha ångest varje dag!)

Unna dig det du mår bra av i livet, och gör allt på en nivå som passar dig. Men kom ihåg att alltid försöka finna något positivt i de handlingar du gör eller tvingar göra. Och gör allt med charm i blicken. För hur mycket roligare blir det inte.

Sällans skriver jag ngt negativt och upprörande här i bloggen, men kan ni gissa varför jag inte gör det?
Jo för att jag väldigt sällan är negativ och upprörd. För mig är livet gott, och det skall vara gott att leva.
Motgångar möts vi alla av ibland, som drar ner oss... men av allt som drar ner oss blir vi starkare.

Lite tankar och viktigheter en tisdageftermiddag innan det är dags för att hämta Sam, solstrålen nr 1!


Crazy cat.

Vi har en katt som älskar kolasnören, hon är och spanar in om vi äter det och hon fick nyss ett långt snöre att smaska på som hon gör nu i denna stund. Haha, coola katten. Men vem gillar inte kolasnören?

De på dagis sa idag att han pratade en massa nya ord, att han bland annat ropat på en tjej idag och sagt hennes namn genom fönstret när de skulle klä på sig och gå ut och leka. Sen hade han ett grönt streck på kinden  av målarfärgen de lekt med idag haha sötnos!

Efter dagis har vi ägnat oss åt utelek, S ville kasta skräp i soptunnan så vi gick typ 20 varv från en jordhög till soptunnan innan vi bestämde oss för att gå in. Haha. Det behövdes städas, och S är en optimal hjälpreda då, han älskar att Dammsucka och att vattna blommor. Samt klippa gräset haha, med sin leksaksgräsklippare!:)

Och till dagens utflykt. KALLT! Så kan jag sammanfatta det, speciellt när ingen jacka går om en till hundra procent, vilket ju är ett gott tecken, men idag var det kallt. Brrr. Småregn och gyttja under tipspromenaden, men söta elever och god matsäck så det gick bra det med.

Nu skall vi ha kväll här!



Kan ni svaret?:)


Världens starkaste bebbe.

Medans jag klagar på att det är tungt att bära matkassar upp för alla trappor... säger Sam att jag är en klenis och visar mig vad han kan...




"Pilutta dig mamma vad klen du är!" :)

Dopdagen.

Idag den 10/5 är det Sams dopdag! Tänk att det var för ett år sedan som hela släkten var samlad och vi nervösa över att allt skulle klaffa. Och lillputte somnade under ceremonin och var så himlans duktig under hela dopet. Han ville sno prästens dopbok, men annars gick allt toppen. Även när han skulle få vatten på huvuet (som han avskyr idag) så gick det galant! Sötaste älsklingen!

Sparbössan han fick då har hunnit få en massa sedlar och mynt, gungkossan som var för stor då används flitigt nu varje dag och är en stor favorit, böckerna och cd-skivorna till har vi lyssnat mycket på och det var när jag kom på mig själv med att gå runt och sjunga " Ketchup ska prutta det tycker jag" som det nog faktiskt var dags för lite annan musik ett tag! :) Nu är det Bajse (Bamse) som gäller (en julklapp från morbror och Sofia).
Fischerringarna har används flitigt och allt som han fick på den stora dagen har varit så bra!

Tänk vad året har gått fort, och att all tid jämt rusar iväg! Jag njuter varje sekund av vår solstråle som lyser upp varje morgon som en sol. Helt plötsligt är det helt ok att kliva upp 06. Ja det måste jag ju ändå eftersom jag jobbar, men det är inte med en massa stånk som innan.

Livet är verkligen fantastiskt, och att man skall njuta av varje minut det har en helt annan innebörd och vikt när man har barn! Då försöker man verkligen samla all tid man har, för den kommer aldrig igen! Nu dagishämtning, jag längtar! Men vi myser inne idag, huvva vad ruggigt det är och jag ahr ju haft friluftsdag ute halva dagen och inte hunnit tina. Mer om den sen. Ciao!



Lånad bild från kompis. Dopdagen 2oo9




Nails.

Har redan landat i sängen. Skönt! Nagelmålning pågår och så spanar vi hockey (läs sambon - jag låtsas mest under tiden jag spanar datorn. Hockey är inte lika kul som fotboll tycker jag) men man får ju ställa upp!:)

Blir en tidig kväll och det brukar det bli på söndagar. SÅ skönt tycker jag!

Nattie på er!


Heldag på vift.

Gokväll! Nu har jag äntligen landat mjukt (Ja skulle inte förvåna mig om min rumpa fått några av graviditetskilona som ligger stadigt på 5 kg änsålänge) och avnjutit vår tonfisksallad och grymt gott bröd som vi handlade hem idag. Fick lite ångest för dålig mat under veckan/helgen så nu fick det bli sallad. Var ju ändå tvungen att göra sallad inför imorrn då vi skall ha utflykt med klassen. Utflykt, it better be le soleil!

Dagen blev en heldag på vift, jätteskoj! Åkte vid kvart i tio till badhuset/äventyrsbadet med Sam.(Invigde nya bikinin ) Det var riktigt mycket barn och människor i bassängen att S tyckte det var sådär kul, han vill ju ha det mesta för sig själv haha. Men när vi upptäckte rutchkanan så åkte han några gånger och mjuknade snart. Då ville han i stora bassängen med pappsen och bada. Sötnissen!  Badade 1,5 h innan vi gick till ett fik där S fick sin mat och vi tog varsin fralla för att stilla hungern.

Medans S sov ja sisådär en kvart innan vi var framme vid Valla, där han tyckte det var alldeles för spännande att somna om -hur mycket vi än försökte, så hade vi redan tidigare planerat att åka och äta på valla och spela lite på hästar. S gillar ju hästar, och traktorn som fixade banan var han helt tagen i. :)

Det började bra med en liten vinst på 40 kr för min del. Sen lät jag S välja en häst bland 12 st. Då valde han 6an, men precis när vi skulle lämna in systemet så gick loppet så vi hann inte, och gissa om den då vann? Självklart. 50 spänn. Inte så mycket, men principen att han valde rätt är ju ubernice!:) Magic finger! Det bästa var ändå sista vinnaren som han pekade ut, och vi satte 50 kr och vann nästan 800 kr. Man tackar! En slant till S sparbössa, lite mathandling och sedan resten till det tråkiga Sl-kortet som plötsligt blev gratis. Japp, vi var ett dreamteam tillsammans S och mamsen. :) Tror bestämt att vi åker dit fler gånger! Första gången han tog en Kenorad vann han med när han pekade ut nummer!

Handlade på hemvägen, har ätit middag och nu dags för matchen. Hoppas ni haft en lika kul dag som vi!






Slumdog.

Vi har kikat på slumdog och ätit sambons goda thaimat. Jättegod mat, men jätteotäck film. Mest för att den är verklighetsbaserad tror jag. Men förstår att den har fått bra betyg och Oscars. Snart börjar Marley och jag, men vi funderar på att överväga läsa i sängen och sova tidigt. Är alla pigga och glada imorrn blir det tidigt iväg till badhuset. Tyvker det är viktigt att Sam blir van vid vatten, och inte bara badkaret. Han gillar ju och bada. Sprattelkillen vår! <3
Säger man något ord nu så härmar han det bra, ja man förstår att han härmar och det låter snarlikt, han är verkligen duktig på att prata och härmas. Stolt som man är!

Vi åkte iväg en snabbis och bytte lite grejer, en ny bikini kom med hem, en sjal (som jag blev tokförtjust i) och en enkel tunika.Och en gräsklippare till Sam för superpris! Ja jag handlar ju en del, men jag växer också en del så man kan bara använda ett kort tag, därför det blir lite extra. Tur jag handlar billigt. Kläder är ju inte högsta prio, pengar sparas helst till hus!

SKulle bara kika in snabbt och önska er en trevlig lördag, vad har ni gjort idag`?





Old school.

Har precis avslutat dagen med regn. Men vi hann iaf få in en hel del till klasskassan innan det började regna. Super! Blev en lyckad old-school dag och föräldrarna verkar nöjda. Och jag är med nöjd.
Snart kommer sambon och Sam och hämtar mig, vi skall vidare och uträtta lite nödvändigheter. Sen blir det nog att vi äter emllanmålet/fikat ute på något mysigt ställe när Sam vaknat. Han lär förhoppningsvis sova en stund nu, han och pappsen har ju varit på leklandet hela förmiddagen och röjt! Verkligen toppen med sådana lekland när vädret inte tillåter lekplatser eller så mycket annat utomhus är skoj. men det var ju en hel del barn där idag som man kan förstå!

Hade förresten en så cool hatt på mig idag, en sådan man skulle kunna ha i vanliga fall med, eller nästan!;)
Får nog dock räkna med att gå ensam på stan om jag har den på mig haha.

Laters! Njut av denna regniga lördag!

Off to job.

Gomorron lördag! Jag är pigg eftersom min prins till son sov till 07.15, han vaknade vid fem men sen somnade han om. Hurra! Skönt för honom att få lite sovmorgon med ju!
Jobbar ju några timmar idag, föräldrar kommer och vi skall köra Old school! Kommer bli kul tror jag!
Men den dära fredagskänslan inföll inte riktigt igår eftersom jag ju jobbar idag. Men är ledig på onsdag istället så blir en kort vecka, endast måndag och tisdag. Yeah! Perfekt! Kortvecka för älskling på dagis med!

Somnade vid elva igår men sambon väckte mig av att jag skulle lyssna. Hörde plötsligt hur ett äldre grannpar som bor vägg i vägg med oss fast i en annan uppgång kastade saker, och skrek åt varandra... hörde bar aordet dubbelliv, håll köft och alla möjliga svordomar. Ett rejält bråk. Men till slut somnade vi iaf. Och nu på morgonen bråkade de iaf inte.

Hoppas ni får en härlig lördag!

Kram

Växtvärk.

Morgonen började bra, S sötnosen sov fortfarande när jag klev upp så jag kunde i lugn och ro fixa till mig. Sen började han vakna till liv lite innan jag skulle gå så jag hann få kram och puss samt vink innan jag gick, det är ju ett måste och han är SÅ söt när han kommer fram automatiskt och kramas och vinkas. Älskade pojk!
Sambon är fortfarande risig, och jag önskar jag kunde avlasta honom mer på morgonen men vi har haft så mycket på jobb nu att jag tyvärr inte haft möjlighet, men han verkar må lite bättre iaf. Nu skall bara vi hoppas vi håller oss friska S and me.

Mådde hur bra som helst imorse (inte konstigt med sådant myshejdå som jag får varje morgon) men efter lunch så kände jag att jag började få ont i magen, typ som att det var ömt över magen, och att det kändes som håll och lite drag och krampkänsla ibland, speciellt när jag gick till bussen. Nästan obehagligt att gå. Vad kan det vara, ngn som känt så? Det känns ok när jag ligger eller sitter men när jag går kan det dra och kännas som ömt och lite värkkänsla fortfarande, kan det vara växtvärk, eller att barnet ligger och trycker? Kanske lite förvärkar, men kan man få det redan v 25 med tvåan? ngn som känner igen detta?

Tur att man alltid blir lika pigg o glad när man hämtar på dagis, men idag gick vi hem direkt efteråt, vi lekte hemma och jag försökte ta det så lugnt det gick med en 1,5 åring i hemmet:) 

Tog iaf några bilder innan jag kände av det onda. Så dem publicerar jag. Sen säger jag gokväll, behöver vila kroppen! Kram


Bara bebis i magen mår bra och stannar tills Augusti så gör lite värk inget!




 


Tävling hos Engla.

Jag vill så gärna vara med och tävla om denna snygga klocka hos englasshowroom.com var med du med!


Tidningar.

Filmen var rolig! Skön snubbe den dära Robin! Tänk om man vore lite mer som honom?:)
Nu skall jag ta hand om min sjukling, och läsa mina nya tidningar. När jag var i affären innan o skulle handla frukt så flög Solo med ner, ville läsa om en grej i den tidningen. Men kände på mig att jag skulle få min tidning, Sköna hem i brevlådan idag... och mycket riktigt. Men tidningar är skönt och avkopplande.
Prenumererar du på nån? Funderar på att lägga till Elle och Mama med, hade Mama innan men har gjort ett break, har inte så mycket tid när man jobbar ju.

Hann iaf läsa en lite snutt på balkongen innan dagis, och passade på med lite kattmys samtidigt, söta Miss som Sam kallar missen.<3

S hår sticker ut lite ner på mössan han har så mysigt och fluffigt/lockigt hår, var tvungen att ta en bild med Iphonen på väg hem från parken :) Ja systemkameran skall jag kolla upp en sak, låter lite konstigt när man skall ta en bild.

Trevlig kväll!



Hihi kolla håret!<3



Märkte idag att mitt hår växt massa, tack bebis!:)


Söt-miss!


Filmtime.

Vi ser på film i sängen jag och bajby. Han är ynklig, 39 grader i feber och har vilat halva em. Stackarn. Ni vet karlar och förkylning, galen kombination! Så jag var o hämtade S sen var vi ute på parken en stund och planterade sedan penseer på ballisen så att sambon skulle få vila lite, stackarn. Hoppas vi andra slipper det dära bara. Har inte beställt mera sådant nu detta år faktiskt.

När jag hämtade gullisen idag så flög han till rutchkanan o skulle visa mig att han minsann kunde åka på magen ner, wrooom. Så duktig han är vår skatt!

Han sänkte febern med minst en grad när han busade och smilade och det får ju vem som helst att känna sig piggare!

Nu är äntligen elevens val slut, och vanliga skoldagar. Det har varit kul men intensivt. Men jag är så tacksam att jag har ett jobb och ett sådant bra jobb med bra lön, bra arbetstider och framför allt att S kan gå halvtid på dagis och jag ändå jobba som en heltid, det är minsann grejer det, jag är så tacksam!

Nu skall vi se bröllopsfotografen vidare. Laters.

Pinsamma jag.

Haha, höll på att skratta åt mig själv och min pinsamhet när jag kom att tänka på min incident på buss till jobb imorse.

Jag sitter och lyssnar på musik och softar, då kommer en tjej på med en SÅ GRYM jacka, och sätter sig i sätet på andra sidan gången, i samma led som mig. Jag kan inte sluta stirra på denna snygga jacka, my god. I need it!
Satt ett tag och funderade på vart den kan komma ifrån, försökte spana på knappar o så om man känner igen den, men icke icke. Tänkte flera ggr att jag ju måste fråga vart jackan är köpt. Men nääe tänkte jag... jag hittar den säkert.

Rätt som det är får jag ett ryck och bara skall sträcka mig och peta till tjejen för att ställa frågan, men jag i min klantighet når inte fram och märker sen att tjejen lyssnar på musik hon med så jag viker ner precis i närheten av henne. Hon märker inte mig, men fasen vad puckad jag måste ha sett ut, som liksom missar min puttning. Haha jag är så pinsam som inte ens fortsätter att peka en gång till, när jag ändå är i farten liksom. Så det slutar med att jag inte får veta vart jackan är köpt men har ändå liksom gjort pinsamma moves.

Mission 2, jag var tvungen att ta en bild diskret med Iphonen, ni måste ju bara hjälpa mig.
Vart är jackan från? Det är små diskreta svrt/vita ränder, och så är den midjemarkerad med stor kapuschong och lite utsvängd nertill. Ja ni får ju se på bilden som jag iaf lyckades ta..

Tur man lyckades med nått under den 10min långa bussfärden ;)

Känner ni igen där här jackan, ring vårt journummer för shoppingsug!


Snurrig.

Go eftermiddag!
Gud vad snurrig jag är, det beror på trötthet! Har varit så mycket med planering och STORA grupper på jobbet dessa två dagar att jag är helt orkeslös när jag slutar för dagen. Även om det är tidigt och jättekul att jobba med det så är det så mycket att stå i, planera och förbereda att det inte hjälper med åtta timmars sömn varje natt för att orka. Well, tur det är kul! Tur jag skall hämta lilleman på dagis strax så man får en massa ny energi! När man möter honom är det som att batteriet är fulltankat igen, inte klokt vilken energi de sprider runt sig, barn.

När jag skulle köpa en glass på pressbyrån och skall betala så sträcker jag fram handen istället precis som att jag skall hälsa på damen bakom kassan. Haha som vi skrattar åt min förvirring och trötthet. Hormonerna gör nog sitt snurr med. :)

Efter dagis tänkte jag fråga min hjälpreda om han vill hjälpa mamma att plantera pelargonierna på balkongen. Han älskar att dona med sånt och att vara på balkongen är ju bara för kul, så det vill han säkert. Blir nog en kortis till lekparken först med. Vi får se!

Hörs sen.

Jag och magen på väg hem från jobb.



Magnum Strawberry White.


Dumle cupcakes.

Sambon kom lagom hem till fikat. Det blev lyckade Dumle cupcakes som jag, som det verkar som, har lyckats smälla ihop! Vi får väl se när vi fikat om vi överlevde.
Tänkte plantera blommorna idag med, men min rygg säger nej ikväll och jag skall softa i soffan nu sista timmen/timmarna innan läggdags!


Har ni ingen fika hemma ikväll, bjuder jag på en muffins. Håll till godo!



Tant är inne.

Det sägs ju att det bara är tanter som har pelargonier på sina balkonger och uteplatser. Men I am the tant isf, me like blommorna och tycker de kan bli riktigt snygga till rätt möbler på balkongen! Så idag inhandlade jag och lillgrabben dem efter dagis och lekplatslek. Skall försöka plantera dem ikväll efter att jag bakat mina dumlemuffins, hoppas jag lyckas!

Wish me luck!





Sam, jag och bebis i magen. Suddig bild men dock en bild. Leker på S rum.

Miss - som Sam säger om katten. Sötaste.

Han pratar verkligen massa nu, han säger cykel, buss, gunga, gass=glass, mm

Han har ett stort ordförrån vår älskling.


Avkoppling med en dumle.

Go eftermiddag! Jobbet avslutat för idag och snart dax att hämta solstrålen, äntligen!
Är rejält trött idag då jag haft så mycket att planera inför veckan, och elevens val idag gick jättebra, men det var lite kaos i hjärnan på mig på morgonen när de sa att kopiatorn var knusslig. Men tur för dem att den fixades annars hade halva min plan spruckit. Men man blir trött i huvudet av 32 elever! De flesta valde ju det ämnet som jag har hand om, kul men mitt huvud är bankbank-tungt nu!

Hann kasta upp fötterna på bordet ett tag och har unnat mig en dumlekola. Om jag orkar ikväll när älsklingen somnat skall jag ge mig på och baka dumlecupcakes. Kan ju bli spännande, och blir de goda tar jag med till jobbet imorrn och bjuder, kan ju inte bevara alla hemma själv, då växer nog min mage ännu mer!;)

Haft en bra dag?



bara pappret kvar ;)


Kick kick.

Är ju bara tvungen att snabbt kika in och dokumentera hur bebis kickar massor i magen ikväll.
Det låten nästan som att man hör hur det liksom knäcker till i benet, hums, någon som förstår vad jag menar?
Hörde så med Sam med i magen, som att man hör lederna. Haha.

Magen för någon dag sedan när jag var på väg till lekparken med Sam.<3



Bebis v 24<3

Djur i ur och skur.

Nu börjar jag närma mig slutet av planeringen inför morgondagen, skönt!
Tänkte hålla lite söndagskväll i soffan med stora älsklingen, för att avsluta veckan på ett bra sätt!
En dag full av energi från morgon till kväll, men nu känner jag att jag snart behöver ladda batterierna så jag orkar kliva upp 05.45 imorrn. Puh! Måste ta en lite tidigare buss eftersom jag har en del att kopiera och skriva ut.

Lånade två jättefina böcker av en kompis som jag använt mig mycket av. Bl.a en från Kolmården. Åh jag älskar Kolmården, och hoppas vi har möjlighet att åka dit i sommar så Sam får uppleva alla dina djur, och delfinerna, wow! Det är ju bara 16 mil dit så det kan bli en heldagsutflykt det.

Minns när vi var små och var där med familjen, och vi var mitt i lejonburen och bilen började krångla. Vilken panik vi fick haha. Men som tur var så fungerade den bra snabbt igen så vi kunde ta oss ur buren. Haha.

Nu soffmys och en halvtimmes slappetid innan sängen kallar.

Nattie söta ni!




Nattie!


Underbart.

Gokväll!
Dags att ta itu med jobbet, blääärk! Jobbet i sig är kul, men inte kul att planera.
Men med en dag full av energi och bus i bagaget, samt en nyss uppdrucken hallonsmoothie i magen, och dessförinnan älsklingens goda köttfärsås SÅ går det lite lättare att sätta sig med jobb.

Medans pappsen putsade fönster och sorterade undan lite här hemma så åkte jag och Sam till en lekpark som ligger nära kompisar, så de kom också dit och pojkarna lekte och vi mammor pratade så gott det gick medans barnen ville gå åt olika håll ibland. Men de satt ganska så länge och lekte i sandlådan så vi hann prata och leka samtidigt.

Sen kom vi hem till nystädad lägenhet, nyputsade fönster och nylagad mat. Underbart!

Nu sover en nybadad prins och jag skall fortsätta här, sen vill man ju ha lite söndagskväll och ladda inför en ny vecka!



Sam är framme och leker med några tjejer i parken!:)

Work @ uteplatsen.

Förberedde pannkakor och massa grönsaker tills pappsen och Sam kom hem från sina timmar på Ikea och dyl. Man får sån energikick när det plingar på dörren och ens prinsar står där så glada och lägenheten blir full av liv igen. Perfekt! Så nu har vi ätit de för-en-gångs-skull lyckade pannkakorna på balkongen och njutit av solen. Det är inte så varmt ute, men här i lä är det riktigt skönt. Dock har jag min nya filt om axlarna som sambon köpt från Ikea så jag kan sitta ute nu på kvällarna och njuta utan att frysa. Det slank även in en extra kudde till mig som gnäller på nätterna över att vi har för få i sängen, haha, slut på det gnällandet alltså. Tack finaste!

Sen slank det ner lite nya växter till balkongen, kryddväxter, te-silar, ungsformar, nya filtar till soffan och lite korgar mm. Man kommer aldrig tomhänt från Ikea, det går liksom inte, hur mycket man än försöker!

Nu skall jag fortsätta förbereda inför veckan som kommer, passar på medan lillprinsen sover så vi kan gå ut hela familjen sen igen. Just ja, måste ju poängtera att jag sitter UTOMHUS och jobbar, haleluja, säg att det inte blir fler snöbakslag nu, eller vad säger ni?

Vad gör ni idag? Njuter ni med?

 



Nya läppglansen är på, det är med Sf så mina läppar vägrar bli fnasiga nu när solen börjar kika fram. Gott smakar det med!:)


Godmorgon sunshines.

Hade suttit och knåpat ihop ett finfint inlägg såhär på morgonkvisten. Som handlar om sovmorgon, god frukost, en långdusch och en stund på ballen i solen. Men vad händer? Jo datorn bara säger " Hej hej nu skall jag starta om dig!" Så fasen du ska heller tänker jag... eller jag hann knappt tänka det innan fanskapet stänger av sig mot min vilja. Så tyvärr, skyll inte på mig över dålig uppdatering, det får ni ta med mr dator!

Men för att bara göra er klara med vad jag har gjort denna morgon.

1. Sovmorgon
2. Långdusch
3.Fruskost på ballen i solen
4. Städat undan lite.
5. Nu tillbaka till solen igen.

Yes, tänk så effektiv jag hunnit vara på bara några timmar! Underbart!
Grabbarna är på ikea just nu och äter korv, mumma! Var lite som behövde köpas hem så de åkte iväg redan vid kvart i nio. Sam kikade in till mig i sängen och vinkade och sa hejdå! Sötaste! Han pratar så mycket nu och är så vinkig och kramig, min lilla pussgurka! Nu har de ju nästan varit borta i 2 h, och det börjar kännas tomt här hemma. Men nej, det gäller att ta tillvara på lugnet när man kan, för i em har jag lite att fixa inför jobb i veckan. Puh! Hoppas datorn håller sig i skinnet! Men det är ikväll det, nu skall det njutas. Och hela dagen är det tänkt att vi skall vara ute och busa, vem kan motstå solsken?

Kram på er!



Jag och bebis på balkongen. Jag har sedan v 19 ungefär, känt rörelser varje dag. Underbart! Det gjorde jag inte så tidigt med Sam, då kände jag lite i v 18, men sedan mera rejält och ofta i v 23 el 24 tror jag det var. Men det är härligt med livstecken, hoppas bebis mår så lika bra som det verkar på kickarna. Sötnosen! Tiden går snabbt men ändå inte. Men man har ju en solstråle att fokusera på hela dagarna så man hinner nog inte tänka liak mycket denna gång! Men vi längtar efter dig bebis, och vi vet att S kommer bli en så bra storebror.  Må bra i magen nu lille vän!

Valborg och storhandling.

Puh, storhandlingen idag var TUNG. Handlade massa, men ändå känns inte kylskåpet fullt, hur kommer det sig? Jo för det är frysen som är full istället;)
Sam gick omkring med en liten barnvagn och var bara sådär söt som socker så man ville pussa hela honom. Sedan fick han en glass för besväret, det tar på krafterna att storhandla med mamma och pappa ju.

Och för att inte tala om igår, vi var bortbjudna till vänner och det var väl en tio pers där, massa mat och hundar och musik, och vår prins skötte sig som galant, var så söt mot hundarna och fick vara uppe till halv nio och mumsa lite mat med oss, och känna på att det ju var valborg såklart! Men vid halv nio satte vi stopp, haha, han hade nog velat fortsätta dock hihi.

Tog en promenad i det lätta regnet för att han skulle somna lättare, vilket han gjorde, sen på med hörselskydden och han sov som en stock till halv tolv då han vaknade till. Även om han somnade om så började vi bege oss hemåt vid midnatt. Behövde massa sömn, och min kropp var trött. Det tär på ryggen mest att vara i farten från morgon till kväll. Men trevligt hade vi det allt!

Och Sam sov så bra i bilen hem och när vi lade över honom och sov ända till tio över sju! Perfekt. Så jag kände mig ganska så utvilad faktiskt. Tack underbara barn!

Nu skall vi ha grannar över på lite lätt fika, har ju smällt i oss lördagsmat precis, men lite glass får man väl plats med!

Hade ni en bra valborg?

RSS 2.0